رضیم
رضیم
خواص فلفل دلمه ای (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص فلفل دلمه ای (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص فلفل دلمه ای

نکات درمانی فلفل دلمه ای

نکات درمانی فلفل دلمه ای

تحقیقات نشان داده است که کپسایسین ۴۰ موجود در ،فلفل باعث کاهش بروز زخم معده میشود؛ کپساسین موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله دیواره معده میشود به همین علت بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی می ماند فلفل داروی ضد سرطان .است از فلفل میتوان در درمان سرطان و حتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری استفاده کرد تحقیقات نشان دادهاند کیساسین موجود در ،فلفل به عنوان یک ترکیب ضد سم عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن میشود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کنند فلفل دلمه ای منبعی بسیار غنی از کاروتنوئیدها و بیش از ۳۰ نوع ماده مغذی و مورد نیاز بدن میباشد فلفل دلمه ای یکی از غنی ترین سبزیجات از نظر میزان ویتامین C و E می باشد و محتوی شش کاروتنوئید اصلی آلفا) و بتاکاروتن لیکوپن ،لوتئین کریپتوکسانتین و ئاکسانتین .است فلفل دلمه ای نیز مانند کلم بروکلی و سیر منبعی غنی از ماده مقید گوگرد میباشد مطالعات نشان داده است مصرف فلفل دلمه ای سبب کاهش خطر بروز سرطان معده و مری می شود مصرف فلفل دلمه ای به علت این که سرشار از مواد مغذی آنتی اکسیدان و مواد ضد التهابی ،است در رژیم غذایی روزانه سبب کاهش بروز التهابات مزمن و کاهش اثرات استرسهای اکسیداتیو در سلولهای بدن می شود. مصرف متعادل فلفل دلمه ای در رژیم غذایی روزانه سبب کاهش تری گلیسیرید خون و میزان LDL خون در افراد دارای اضافه وزن نیز می شود. فلفل دلمه ای به خصوص فلفل دلمه ای قرمز رنگ منبعی غنی از ویتامین ث می باشد تنها صد گرم از فلفل دلمه ای محتوی دو برابر نیاز روزانه بدن به این ویتامین ،است این ویتامین نقشی اساسی در سنتز کلاژن در بدن داشته کلاژن سبب حفظ یکپارچگی عروق خونی ،پوست اندامها و استخوانهای بدن میشود مصرف مداوم غذاهای غنی از ویتامین ث سبب حفاظت از بدن در برابر بیماری اسکوربوت افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن و جلوگیری از بروز اثرات مخرب رادیکالهای آزاد و بروز التهاب در بدن می شود در هر یک صدگرم از فلفل دلمه ای تازه بیش از ۳۱۳۱ واحد بین المللی از ویتامین A موجود است که این مقدار برابر با نیاز روزانه بدن به این ویتامین میباشد فلفل دلمه ای محتوی آنتی اکسیدان های آلفا و بتا کاروتن لوتئین و زئاکسانتین و کریپتوکسانتین بوده که این مواد از بدن در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت کرده و سبب جلوگیری از بروز التهابات و استرس اکسیداتیو در بدن می شود فلفل دلمه ای محتوی مواد معدنی ضروری برای بدن میباشد که از جمله این مواد میتوان به آهن ،مس ،روی ،پتاسیم، منگنز منیزیم و سلنیوم اشاره داشت منگنز در بدن به عنوان یک عامل مشترک برای تولید آنزیم های آنتی اکسیدان و آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز به کار برده میشود سلنیوم نیز یکی ماده معدنی با خاصیت آنتی اکسیدانی است که برای تولید آنزیم محافظت کننده سوپر اکسید دسموتاز به کار میرود فلفل دلمه ای همچنین منبعی غنی از ترکیبات ویتامینهای گروه B محسوب میشود که این ویتامینها نقش مهمی در متابولیسم سلولها از طریق کار کرد به عنوان آنزیم دارند مطالعات نشان داده است مصرف سبزیجاتی مانند فلفل دلمه ای در رژیم غذایی روزانه سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن می شود. مصرف فلفل دلمه ای در رژیم غذایی روزانه سبب دریافت آنتی اکسیدانها طبیعی در بدن شده که این امر خود میزان آسیب رادیکالهای آزاد به سلولهای بدن را کاهش میدهد رادیکالهای آزاد ترکیباتی هستند که در بدن سبب بروز صدمات سلولی شده و زمینه بروز التهاب سکته های قلبی و سرطانها را در بدن افزایش چشمگیری می دهند فلفل دلمه ای به علت داشتن ترکیبی با نام زناکسانتین از چشمان محافظت کرده و زمینه بروز اختلالات بینایی را کاهش میدهد فلفل منبع مهمی از ویتامین B۶ اسید فولیک) است؛ مصرف این ویتامین به منظور کاهش سطوح هموسیستئین در بدن بسیار ضروری است هموسیستئین در بدن بر اثر چرخ های شیمیایی موسوم به متیلاسیون رخ میدهد. غلظت بالای این ماده در بدن سبب آسیب رساندن به رگهای خونرسان شده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی را افزایش میدهد فلفل دلمه ای قرمز محتوی کاروتنوئیدی با نام لیکوین است که این کاروتنوئید از بدن در برابر سرطانهای لوزالمعده ،مثانه رحم و پروستات محافظت می کند. میزان کاروتنوئید بتا کریپتوکسانتین در فلفل دلمه ای قرمز بالاتر از سایر رنگها بوده که مصرف این کاروتنوئید سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه میشود.

نکات احتیاطی فلفل دلمه ای

به بانوان باردار توصیه میشود از مصرف فلفل دلمه ای خودداری کنند زیرا مصرف آن سبب تحریک رحم میشود افرادی که به گیاهان و سبزیجات خانواده سیب زمینیان سیب زمینی گوجه فرنگی بادمجان حساسیت دارند توصیه میشود از مصرف این سبزی خودداری نمایند؛ از علایم حساسیت به فلفل دلمه ای میتوان به تحریک شدن و قرمزی چشمها خارش بینی و آبریزش چشم اشاره داشت.

نکات تغذیه ای فلفل دلمه ای

نکات تغذیه ای فلفل دلمه ای

برای آماده سازی مصرف فلفلهای دلمه ای توصیه میشود فلفلها را در زیر آب سرد بشویید و سپس آنها را برش داده و در تهیه غذا و یا به شکل خام میل کنید از فلفل دلمه ای تازه می توانید در تهیه انواع سالادها املت های دلمه ها و کوکوها بهره ببرید و استفاده از فلفل دلمه ای در تهیه سیب زمینی سرخ شده نیز توصیه می شود فلفل دلمه ای را میتوانید در کنار وعده غذایی اصلی به عنوان یک سبزی به شکل خام نیز میل کنید در جنوب آسیا از فلفل دلمه ای به همراه سبزیجات دیگر شامل سیب زمینی؛ هویج لوبیا سبز گوجه فرنگی پیاز و ادویه های سیر و خردل و زیره سبز برای تهیه بشقاب سبزیجات بهره برده می شود در کشور چین برای تهیه خوراک سبزیجات؛ فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و به همراه سیب زمینی و رشته پخته شده مصرف می کنند. از قطعات فلفل دلمه ای در تهیه انواع کبابها نیز میتوانید بهره ببرید این امر سبب خوش طعم تر شدن کبابها می شود در کشور ایتالیا در تهیه سس پاستا و پیتزا نیز از فلفل دلمه ای خرد شده استفاده گسترده ای می شود. در صنایع کنسروسازی استفاده از فلفل دلمه ای برای طعم بخشی به غذاها انتخاب اول محسوب میشود و در تهیه کنسرو انواع غذاهای گوشتی از این نوع فلفل استفاده فراوانی می شود در تهیه انواع غذاها در کشور اسپانیا فلفل دلمه ای نقشی اساسی بازی میکند؛ فلفل دلمه ای را در اسپانیا به کمک روغن زیتون و سیر طعم دار کرده و به صورت کبابی می پزند و در کنار غذای اصلی استفاده میکنند فلفل دلمه ای را خشک کرده و از پودر آن در تهیه انواع غذاها بهره برده می شود و از فلفل دلمه ای در تهیه انواع ترشیها نیز استفاده می شود.

تاریخچه فلفل دلمه ای

تاریخچه فلفل دلمه ای

سابقه کشت فلفل دلمه ای در منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی به بیش از نه هزار سال پیش باز میگردد این گیاه توسط جهانگردان اسپانیایی در سالهای ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی به اروپا و به خصوص کشور اسپانیا منتقل شده است و نام اولیه آن در کشور اسپانیا pimientoبوده است. فلفل دلمه ای گیاهی مقاوم به شرایط مختلف محیطی است و به علت طعم آن کشت این گیاه در سراسر جهان گسترشی روز افزون یافته است؛ امروزه کشور چین بزرگترین تولید کننده فلفل دلمه ای در سطح جهان محسوب می شود؛ و با تولید سالیانه بیش از ۱۴ میلیون تن فلفل دلمه ای در مقام اول تولید و پس از آن کشورهای مکزیک با تولید دو میلیون تن و کشور آمریکا با متوسط تولید سالیانه یک میلیون تن در مقام دوم و سوم در سطح جهان قرار گرفته اند امروزه بزرگترین کشورهای تولید کننده فلفل دلمه ای در سطح جهان به ترتیب عبارت از کشورهای ،چین ،مکزیک آمریکا ،اندونزی ،ترکیه اسپانیا نیجریه مصر کره جنوبی هلند ،رومانی غنا ،ایتالیا ،تونس الجزایر ،مجارستان مراکش صربستان و ژاپن میباشند فلفل دلمه ای گیاهی از خانواده سیب زمینیان محسوب میشود که به رنگهای ،زرد ،قرمز، سبز و نارنجی در بازار مصرف عرضه میشود؛ این فلفل به تندی سایر فلفلها نیست دانههای کشف شده از فلفل دلمه ای در مکزیک عمری برابر با پنج هزار سال دارد از اواخر قرن پانزدهم میلادی استفاده از این نوع فلفل در سراسر جهان گسترش یافته است.

گیاه شناسی فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای گیاهی بومی مکزیک و مرکز قاره آمریکا .است امروزه بزرگترین تولید کننده فلفل دلمه ای چین و سپس مکزیک می باشد.

مواد موثره فلفل دلمه ای

در هر یک صد گرم از فلفل دلمه ای تازه ۳۱ کیلو کالری ،انرژی ۴.۶۴ گرم کربوهیدرات ۲.۴ گرم ،قند ۷ اگرم فیبر ۱۷ گرم چربی ۰۸۶ گرم ،پروتئین ۴۰ میکروگرم ویتامین ۰.۰۵۷ ۸ گرم ویتامین ۱۰.۰۲۸ میلی گرم ویتامین B۲۰۰.۴۸ میلی گرم ویتامین ۳۰۰۰۹ B میلی گرم ویتامین ۰.۲۹ B۵ میلی گرم ویتامین ۱۰ B۶ میکروگرم ویتامین B۹۱۲۰ میلی گرم ویتامین ث ۱۰ میلی گرم کلسیم ۳۴ میلی گرم آهن ۱۰ میلی گرم ،منیزیم ۲۰ میلی گرم ،فسفر ۱۷۵ میلی گرم پتاسیم و ۰.۱۳ میلی گرم روی موجود است.

کاشت داشت و برداشت فلفل دلمه ای

فلفل از میوههای فصل گرم بوده و نسبت به سرما و یخبندان و دمای زیر ۱۵ درجه سانتیگراد بسیار حساس است دمای پایه برای جوانه زنی گیاه ۱۸ درجه سانتیگراد میباشد؛ نیاز آبی فلفل حداقل ۴۰۰ میلی متر میباشد و در رطوبتی کمتر از این مقدار؛ گل های گیاه دچار ریزش میشوند خاک مناسب برای کشت فلفل دلمه ای خاکهایی با بافت لومی؛ شنی میباشد. فلفل گیاهی حساس به طول روز است و دو ماه پس از کاشت به گل رفته و با افزایش گرما و طول روز تعداد گلهای گیاه افزایش می یابد. زمین را قبل از کاشت باید شخم زد و با کود دامی پوسیده به میزان ۲۵ تا ۳۰ تن در هکتار مخلوط کرد در مناطق معتدل حدود پنجاه روز قبل از انتقال نشاء به محل اصلی بذور را در اسفند ماه در خزانه می،کارند در مناطق گرمسیر در زمستان کاشته می شود. فلفل دلمه ای را را می توانید به شیوه پشته با جوی کم عمق؛ سیستم فارو یا در کرت کشت کنید که استفاده از شیوه پشتهای مناسب تر میباشد فاصله خطوط بین ۳۵ تا ۵۰ سانتیمتر و فاصله بوته ها را ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر و تراکم دو بوته در متر مربع کشت می شود؛ در مدت رشد می توان از کود سرک استفاده کنید میزان بذر مورد نیاز برای هر هکتار زمین پنج تا شش کیلوگرم می باشد شته یکی از آفات فلفل دلمه ای محسوب میشود و باید برای مبارزه با آن مزرعه را به وسیله یک و نیم لیتر سم مالاتیون سمپاشی نمود. فلفل دلمه ای به صورت نارس برداشت می شود اما برای ارقامی که به صورت فرآوری مصرف میشوند در زمان رسیدگی کامل برداشت شده و هفته ای یک بار برداشت صورت می پذیرد.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *