رضیم
رضیم
خواص کلم بروکلی (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کلم بروکلی (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کلم بروکلی

نکات درمانی کلم بروکلی

نکات درمانی <a data-ail=کلم بروکلی" width="768" height="574" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-broccoli.jpg 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-broccoli-300x224.jpg 300w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-broccoli-600x448.jpg 600w" sizes="(max-width: 768px) 100vw, 768px" />

عصاره کلم بروکلی برای بهبود بیماری روده ملتهب موتر است یک تحقیق جدید نشان داده است که عصاره حاصل از این گیاه خوراکی برای کاهش علایم کولیتهای زخم روده که به آن بیماری روده ملتهب می،گویند مفید است؛ تحقیقات اخیر نشان می دهد مصرف مقادیر بسیار کمی از کلم بروکلی در رژیم غذایی روزانه میتواند از ابتلا به سرطان پروستات جلوگیری کند؛ کلروفیل موجود در کلم بروکلی به سرکوب سلولهای جهش یافته ای که منجر به ایجاد سرطان میشود کمک میکند؛ کلسیم فراوان موجود در کلم بروکلی، استخوانها و دندانها را قوی میسازد این مسئله به جلوگیری از استئوپروز پوکی استخوان نیز کمک میکند؛ کلم بروکلی و سس قرمز هر کدام دارای خاصیت فراوان و ضد سرطانی هستند که مصرف هر دوی آنها با هم باعث افزایش و چند برابر شدن خاصیت ضد سرطانی می شود.

در میان سبزیهای موجود در جهان کلم بروکلی یکی از غنی ترین منابع آهن به شمار میرود تحقیقات نشان میدهد استفاده از کلم بروکلی آسیب رگهای خون رسان قلب را که بر اثر دیابت ایجاد شده است ترمیم می کند؛ گروهی از دانشمندان آمریکایی کشف کردند که کلم بروکلی به دلیل برخورداری از یک ماده گوگردی میتواند پوست را از آسیبهای اشعه فراء بنفش خورشید و ابتلا به سرطان پوست محافظت کند. فیبر غذایی بالای موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود میتوانند این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند؛ کلسیم موجود در بروکلی به همان میزان کلسیم موجود در شیر است در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند بسیار مفید است.

بروکلی دارای ماده ای با نام سولفورافان است که تعداد اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش میدهد؛ کلم بروکلی و گوجه فرنگی هر دو دشمن سرطان هستند اما اگر این دو سبزی با هم ترکیب شود و به عنوان بخشی از رژیم غذایی با هم خورده شوند در کاهش ابتلا به سرطان پروستات بسیار مؤثرند؛ هر یک صد گرم از کلم بروکلی پخته دارای ۳۰ کیلو کالری انرژی است؛ میزان ویتامین ث موجود در کلم بروکلی در هر واحد از ویتامین ث موجود در همان واحد از پرتقال ۷۵ بیشتر است؛ تحقیقات جدید نشان میدهد که کلم بروکلی به خصوص برای معده خوب ،است ترکیبات موجود در کلم بروکلی به نظر میرسد موثرتر از آنتی بیوتیکهای مدرن در برابر باکتری که موجب زخم معده است.

پیشنهاد رضیم :  خواص شنبلیله (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

مطالعه مختلف نشان داد که مصرف کلم بروکلی به شدت با کاهش خطر مرگ و میر بیماریهای قلبی کروتر در بانوان بائسه همراه بود؛ مصرف بیشتر کلم بروکلی خطر سرطان روده بزرگ و راست روده را در مردان کمتر می،کند کلم بروکلی با کاهش شیوع سرطانهای حلق، دهان، معده، پروستات معده و مثانه مرتبط است بروکلی دارای ماده ای با تام سولفورافان است که تعداد اندازه و ازدیاد تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش میدهد؛ تحقیقات نشان میدهد ترکیبات موجود در کلم بروکلی سلولهای سرطانی مثانه به ویژه سلول های مهاجمی را که به سرعت در سراسر بدن انتشار مییابند مهار میکند؛ به نظر میرسد این ترکیبات تاثیرات زیستی خاصی در کاهش سرعت رشد سرطان مثانه دارند؛ کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ دار حاوی ترکیبی شیمیایی هستند که به ایزوتیوسیانیت تبدیل می شود.

این ماده یک ضد سرطان محسوب میشود فیبر موجود در بروکلی نیاز بدن به هر دو نوع فیبر محلول و غیر محلول را تامین میکند؛ بروکلی در مورد افرادی که به خوردن مواد لبنی چون شیر حساس هستند منبع خوبی برای تامین کلسیم است؛ بروکلی با داشتن مقدار قابل توجه ای ویتامین ث به جذب آهن در بدن کمک کرده و از سرماخوردگی پیشگیری میکند؛ مصرف کلم بروکلی در پیشگیری از آسم مفید است؛ کلم بروکلی و دیگر سبزیجات از این خانواده در پیشگیری از بروز التهاب در دستگاه تنفسی که عامل بروز بیماریهای چون آسم است تاثیر سودمندی دارند؛ التهاب در مجاری تنفسی منجر به بروز بیماریهایی چون آسم واکنشهای آلرژیک و بیماری مزمن انسداد ریوی میشود.

خواص کلم بروکلی

کلم بروکلی تاثیرات بیولوژیک در تحریک نوعی واکنش آنتی اکسیدانی در انسان ها دارد؛ در سلولهای مجاری تنفسی افرادی که کلم بروکلی مصرف میکنند میزان ترشح آنزیمهای آنتی اکسیدانی دو تا سه برابر افزایش پیدا میکند؛ مصرف مقادیر بسیار کمی از کلم بروکلی در رژیم غذایی روزانه میتواند از ابتلاء به سرطان پروستات جلوگیری کند؛ مصرف کلم بروکلی در مبارزه با سرطان پروستات و جلوگیری از ابتلا به آن بسیار موثر است کلم بروکلی سرشار از مواد معدنی مانند اسید فولیک است که یک ماده ضد کم خونی است؛ محققان دریافته اند که مواد موجود در کلم بروکلی و فلفل قرمز بدون ایجاد اختلالی در متابولیسم سلولهای طبیعی سلولهای سرطانی را در نوع سرطان تخمدان و لوزالمعده از بین می برد؛ کلم بروکلی سرشار از مواد معدنی با ارزش میباشد از این میان میتوان از اسید فولیک که یک ماده ضد کم خونی است نام برد.

پیشنهاد رضیم :  خواص گل کلم (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

اسید بر ضد بیماریهای خونی دیگر نیز عمل میکند؛ گروهی از دانشمندان آمریکایی کشف کردند که کلم بروکلی به دلیل برخورداری از یک ماده گوگردی میتواند پوست را از آسیبهای اشعه فقراء بنفش خورشید و ابتلا به سرطان پوست محافظت کند؛ کلم بروکلی منبع غنی از فلاونوئیدی به نام کامپفرول ،است تحقیقات اخیر نشان داده است کامپفرول توانایی کاهش تاثیر مواد مربوط به بروز آلرژی در بدن انسانها را دارد؛ هر یک صد گرم کلم بروکلی پخته دارای ۳۰ کیلو کالری انرژی است؛ هنگام خرید بروکلی باید به ساقه های ایستاده با رنگ سبز دقت شود و از خرید کلم بروکلی هایی با رنگ زرد خودداری کنید بروکلی را به مدت سه روز در یخچال میتوانید نگهداری کنید؛ از کلم بروکلی میتوان به صورت خام در سالاد استفاده کرد و در صورت تمایل آن را به صورت پخته به مدت هشت تا دوازده دقیقه بجوشانید همراه با آب لیمو در کنار خوراک ،گوشت مرغ ماهی و یا در سوپ استفاده کنید.

نصف فنجان کلم بروکلی برای هر وعده میزان مناسبی است بخارپز کردن سریع کلم بروکلی در حدی که تنها کمی ترم شود رنگ سبز تیره خود را حفظ کند تنها به مدت سه تا پنج دقیقه در آب جوش یا بخار (آب پخت مناسبی برای حفظ ویتامینهای با ارزش مواد معدنی و کلروفیل ضد سرطان این سبزی میباشد؛ از آب باقیمانده در هنگام پخت کلم بروکلی نیز میتوانید در تهیه سوپی مقوی بهره ببرید؛ اگر کلم بروکلی را سرخ میکنید بهتر است حداکثر سه دقیقه سرخ کردن طول بکشد تا مواد مغذی کلم بروکلی کمتر از بین برود؛ یکی از راههای خوب برای آماده کردن آن چیدن ساقههای آن و درست کردن سالاد بروکلی است؛ در تهیه هر توانید بروکلی را جایگزین کلم کنید.

از بروکلی میتوان برای تزئین غذاها بهره ببرید از کلم بروکلی میتوان در تهیه انواع سوپها و خوراکها و یا در تهیه انواع املتها بهره ببرید و یا به عنوان یک پیش غذای سالم در کنار غذای اصلی از آن استفاده کنید؛ برای آماده سازی آن باید به یاد داشته باشید که پختن بیش از حد آن موجب پایین آمدن میزان مواد مغذی بروکلی میشود؛ انجماد بهترین راه برای حفظ کلم بروکلی است؛ در صورت نگهداری کلم بروکلی در فریزر تا یک سال میتوان از کلم بروکلی استفاده کنید؛ برگهای کلم بروکلی نیز خوراکی بوده و قابل مصرف میباشند که میتوانید پس از شستن کامل آنها را میل کنید.

پیشنهاد رضیم :  خواص کلم قرمز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

تاریخچه کلم بروکلی

تاریخچه کلم بروکلی

کلم بروکلی گیاه با سابقه کشت دو هزار ساله است در قرن شانزدهم کشت کلم بروکلی به عنوان یک سبزی در ایتالیا و فرانسه رونق گرفته است؛ آمریکا بزرگترین تولید کننده کلم بروکلی در جهان است نام کلم بروکلی از کلمه ایتالیایی بروککو به معنی بازوی شاخه ای گرفته شده است کلمه کول نیز در معنای لاتین لغت یعنی ساقه گیاه می باشد؛ محققان معتقدند منشاء کلم بروکلی از حوزه مدیترانه است و امروزه کلم بروکلی به صورت وحشی در امتداد دریای مدیترانه و سواحل اقیانوس اطلس پراکنش دارد کشور چین یبا تولید سالیانه هشت میلیون و ششصد هزار تن کلم بروکلی بزرگترین کشور تولید کننده بروکلی در سطح جهان است؛ پس از چین به ترتیب کشورهای هند ،آمریکا ،اسپانیا ،ایتالیا ،فرانسه ،مکزیک ،لهستان پاکستان و انگلیس قرار دارند؛ مصرف کلم بروکلی در جهان در طول ۲۵ سال گذشته تاکنون بیش از ۹۴۰ درصد افزایش یافته است.

کلم بروکلی با نام علمی Brassica oleraceae گیاهی از خانواده خردل است؛ کلم بروکلی به عنوان یک گیاه یک ساله کشت میشود و جزء گیاهان فصل سرد طبقه بندی می شود؛ بروکلی گیاهی مقاوم است و با توجه به واریته های مختلف آن در ماه های خرداد و آبان برداشت و به بازار مصرف عرضه می شود؛ بروکلی گیاهی نسبتا جدید است و نمونه های اولیه آن با رنگ زرد در انگلیس کشت میشده است؛ قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده میشود سر اصلی در مرکز و بالای گیاه رشد می کند؛ وقتی سر اصلی برداشته و قطع شود سرهای جانبی شروع به رشد کرده و ظاهر میشوند.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *