موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خورشت آلو
متن ویدئو طرز تهیه خورشت آلو
به این میگن شولدر، سردست بهترین گوشت برای هر نوع خورشت ایرانی اما به شرطی که چربیهای زائدش را از روش برداری، چربی مطبوعی نداره ولی با گوشتش کباب هم میشه درست کرد. نگاه کنید یک انگشت فشار بدین میره داخل گوشت، نگاه کنید، گوشت خیلی خوبیه، این از این.
میخوام بهتون امروز با این گوشت، چی یاد بدم؟ میخوام خورشت آلوی وزیری رو یاد بدم که خیلی متفاوته، حالا کاری که میکنیم من یک تیکه از این گوشت رو ببرم. یک تیکه کوچیک وقت فیلم را نمیخوام بگیرم. یه تیکه کوچیک سعی میکنیم به قطعات مساوی این گوشت رو در بیارم. این گوشت گوسفندی کمیهم آب میشه، سعی میکنم اندازههاش را نه زیاد بزرگ نه زیاد کوچیک بگیرم. ببینید این اندازه.
باز هم اگه فکر میکنید چربی زائدی داره، میتونید چربی زائد گوشت را ازش بگیرید اما این گوشت برای خورشتی نامبر وانه، همه را به این اندازه خورد میکنم، تقریبا سه انگشت، ضخامتش هم دو انگشتی باشه. اینهارا برم خورد کنم و برگردم، این از گوشت حالا گوشت برای هر نفر چقدر؟ بسته به کرمتون داره، خانمم میخنده ببینید بعضیها تو این وضعیت اقتصادی دو تا تیکه، بعضیها وزنی بخوای حساب کنی باید صد و پنجاه گرم گوشت بگذاری داخل خورشت اما بعضیها با دو تا تیکه برای هر نفر هم قناعت میکنن، ما خودمون تعدادمون زیاد بود، مادرم دو تا گوشت برای هر نفر میانداخت.
خوب این از این، میایم سراغ پیازها، اما پیازها را یک مقدار متفاوت خورد میکنیم ببینید به این شکل برشهایی را به پیاز میزنیم و پیازها را به این شکل خورد میکنیم این از پیازمون، پیاز را هم خورد کنم و برگردم. خوب میریم با همدیگه سراغ مواد اولیه، سه تا دونه پیاز، گوشت هم برای هر نفر میتونید صد تا صد و ده بیست گرم پنجاه گرم، هر چقدر دوست داشتید خودتون انتخاب کنید اما گوشت سرشونه باشه که بافت خیلی نرم تر و لطیف تری داره، گوسفند اونم. خوب میایم سراغ آلوبخارایی، این آلو بخارای نوبرسبزه و به صورت منجمد سریع منجمد میشه. من یک خواهش ازتون دارم.
خیلیهاتون خارج از گشور میرین سبزیجات منجمد میخرید. سبزی منجمد که میخرید میرن همه را بسته بندی میکنن میگذارن تو فریزر تا منجمد بشه، مرحله خراب شدن، تو همون زمانی که این میره برای انجماد شروع به شکل گیری میکنه اما یه انجماد داریم بهش میگن انجماد سریع روی تونلهایی از سرما حرکت میکنه یعنی زمانی که داخل بسته بندی میرسه اینها اینها منجمد شدند دیگه زمان میخواد دو روز برای این که دیپ این منجمد بشه، یخ ببنده سفت بشه تو همون تونلی که میره تونل سرما، اینها منجمد شدند. این هم از آلوبخارایی نوبر سبز.
به هرحال با محصولاتش آشنا هستید این محصول صد در صد ایران عزیز خودمونه. میتونید بزنید وبه عشق اون روزایی که مادرامون اینا را برامون درست میکردند شما هم درست کنید. حالا من ببینم نه عزیزم الکی باز نمیشه. این هم آلوهاشه ، ببینید همه گوشتالو البته همه منجمده یک ذره میمونه و یخش باز میشه. این از آلوبخارایی پس نیاز به یک بسته چهارصد گرمیآلوبخارایی داریم. گوشت داریم گوشت هم تقریبا هشتصد نهصد گرم شد سه تا پیاز داریم، زعفرون داریم، دو تا چوب دارچین، به هیچ عنوان پودر دارچین نزنید. جهار تا دونه هل داریم و این هم جینجر زنجبیل سه تا قاشق غذاخوری آبلیمو داریم خلال بادوم به اندازه ای که میتونید خلال بادوم بریزید مثلا از این که بخواین با قاشق غذاخوری برای هر نفر یک قاشق غذاخوری بادوم بریزید خیلی داخلش خوشمزه میشه مثلا من برای چهار نفر میزنم چهار تا .
این برای تاپینگ روش میگذاریم. یپاز داغ نوبر سبزه که فقط باید بگذارید یخش باز بشه، و میتونید مستقیما استفاده کنید. ادویه آن چنانی هم نداره، نمک و فلفل سیاه. بریم پای گاز باقی کار را با هم ببینیم. این هم از پیازهامون سه تا دونه پیاز را ریختم تو قابلمه و نمیخوایم پیاز داغ کنیم عسلیش هم نمیخوایم بکنیم که بگیم اول این کار را انجام بده، همین کار را میکنیم دو تا چوب دارچین بهش اضافه میکنیم چهار تا دونه هل رو بهش میزنیم و من تو مواد اولیه زردچوبه را فراموش کردم یک قاشق چایخوری هم زردچوبه هم بهش میزنیم.
حرارت بالا باشه به هیچ عنوان حرارت را پایین نمیآریم این آخرین درجه ایه که گاز من داره، ببینید یک تفت کوچیک میدم بهش، حالا برای این که یک خورشت خوب داشته باشیم نیاز داریم که گوشتمون حتما یک شوک ببینه گوشت را هم اونقدر تفت میدم تا رنگش تغییر کنه. برمیگردم و بهتون نشون میدم. اصطلاحا میگن گوشت رو قیمه کردم، الان دوتا از رازهای خوشمزه شدن خورشت الو رو میتونم بهتون بگم یکیش اینه که گوشتتون را باید قیمه کنید، قیمه یعنی چی، یعنی تو روغنی که از بافتهای چربی خودش از روغنی که درمیاد تفت بدینش و اجازه بدین که خودش رو بگیره و دوم گوشت گوسفند شنیدید آب میشه، اگه قیمه بشه دیگه آب نمیشه سایزش یک مقداری کم میشه، حالا بیاین نگاه کنید من بهش روغن آن چنانی نزدم تو پیاز اینها چربیهای بافت خود گوشت بود که کاملا از توش دراومد و داخل خودش حسابی تفت خورد.
میبینید این از این مرحله، این مرحله آماده شد حالا نیاز داریم که یک مقداری زنجبیل بهش اضافه کنیم، زنجبیل را چرا من تفت ندادم؟ چون اگه تفت میدادم طعمش غالب میشد این هم به اندازه یک اینچ کوچیک یک بشگون بهش زنجبیل اضافه میکنیم به صورتی که کسی متوجه نشه که اصلا ما داخل این زنجبیل زدمیحالا تو این مرحله یک مقدار کم زعفرون هم اضافه میکنیم خیلی کم، این هم از زعفرونمون. خوب قیمه ما میبینید این قیمه کاملا آماده شده حالا میایم سراغ فلفل سیاه میریم برای چاشنی سازیش از همین الان، فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری، کرش شده اگه باشه خیلی بهتر از پودرشه ، چون رنگش را خراب میکنه، نمک را هم اضافه کنید گوشت گوسفندی میپزه عین پنیر هم میشه. این هم نمک، ولی همه را الان اضافه نمیکنم چون بعد میخوام براش یک چاشنی خوشمزه درست کنم. این هم از این، آبلیمو اینا را هم همه را مرحله آخر که مطمئن شدیم گوشتمون پخت اضافه میکنیم.
این هم از کتری آب صد درصدی یعنی اگه تو آشپزی کسی آب سرد به خورشتش اضافه کرد من اصلا بهش نمره نمیدم. میگم آشپز نیستش، این هم از آب صد درصد جوش، الان قل اول را که این بخوره، این آب زیاد هم نداره چون یک خورشت کم آبه، درش را باید ببندید و با خودش بپزه، نگذارید آبش از بین بره، خیلی آب کمیهم داره این خورشت، حالا درش را میگذارم تا زمانی که گوشت نود و پنج درصد پخت. میریم سراغ بادوممون. یک دو، سه و چهار یک دونه هم میریزیم بشیم آدم خوب. این از این و حالا آب جوش رو روش اضافه میکنیم میگذاریم این بمونه تا زمانی که بهتون بگم گوشت نود و پنج درصد پخت. بادوم هم بهش اضافه میکنیم این از این مرحله ببینید به این جا رسید میبینید حالا چوب دارچین، چرا از پودر دارچین استفاده نکردم چون رنگش را خراب میکرد و این شفافیت را نداشت، چوب دارچین را درمیارم و میگذارم کنار.
این از این ، اگه خواستید روغن روش را هم میتونید جدا کنید اما روغن زیادی نیست چون الان آلو و بقیه مواد هم میان، اولین کاری که میکنم خلالها را بهش اضافه میکنم. خلالها حسابی با آب داغ خیس خورده و یک بار هم شستم تا ببینید. چی شد فقط . دیوانه کننده است، اون قدر این خورشت خوشمزه است که عاشقش میشید اگه درست کنید. تو این مرحله آلو بخارایی هم بهش اضافه میکنم گوشت هم تقریبا نود و پنج درصد پخته. ببینید من یک تیکه از این گوشت را دربیارم، بگذارید یک تیکه بیارم لیز نخوره.
ببینید گوشت کاملا پخته شده وقتی قاشق میزنید به راحتی از هم جدا میشه، یکی دوتاش را هم ما موقع امتحان کردن خوردیم، حالا چرا قابلمه را آوردم اینجا برای این که در مورد طعم سازی کردنش باهاتون صحبت کنم. حالا چیزهایی که نیاز داریم آبلیمو ببینید آبلیمو من با قاشق غذاخوری بهتون بگم. یک و دو تا قاشق غذاخوری بهش آبلیمو اضافه میکنیم و کمیهم نمک، من مزه کردم، یک مقداری هم نمک بهش اضافه میکنم. این از این، یک مقدار خیلی کم هم شکر میخواد، حالا ببینید به اندازه نصف قاشق غذاخوری هم بهش شکر اضافه میکنم.
این از این، این ولی باید دوباره روی گاز، در رابطه با این که این باید شیرین باشه، باید طعمش تقریبا ملس باشه، دو قاشق از زعفرونم را هم الان بهش اضافه میکنم یک و دو ، این از این، این آماده است میره دیگه برای پختن، اما شعله را کم کم سوزنی میکنیم، در قابلمه را میبندین تا حسابی بپزه، یک نکته را هم بهتون نگفتم. وقتی که این داشت میپخت برای این که خوشرنگ تر بشه بهتر بشه، کفهای روی گوشت رو هم جدا کردم. دیدم صحنه قشنگی نیست بخوام بهتون نشون بدم. بگذارمش و یک برنج مشتی هم گذاشتم وفیلم را جمعش کنم و دیگه باهاتون خداحافظی کنم. خوب، این از این، یک کته مشتی و این از خورشتمون. فقط یک چند تا قلق هم بهتون یاد بدم. اینجوری میکنید نگاه کنید زعفرون رو موقع کشیدن چند تا قطره این جوری میبینید این جوری جاهای مختلفش میاندازین، حتی روی پیازها این از این.
آماده شد میدونم که دوست دارید، حالش رو میبرید، لذت میبرید هم پارت خوب گوشت را بهتون گفتم، هم این که چطوری طعم سازی بکنید این پیازداغها را هم کنارش میگذارید وقتی که با این خورشت خورده میشه وقتی تو دهن میره سورپرایزتون میکنه یک کته مشتی هم میخواد برنج دودی و دودش خونه را برداشته.
آقا دوستتون دارم، تمام اینفورمیشن نوبر سبز را هم براتون میگذارم میتونید برید به سایتشون هرجای دنیا که باشید میتونید دیگه این محصول وجود داره و به راحتی میتونید بگیرید، خیالتون هم راحت بشه، میگند سبزیهای ایران آلوده شده به خاطر کودهایی که مصرف کردند اینها زمینهای خاص خودشون را دارند، تو زمینهای خودشون میکارند، همین الان که توی استرالیا هست هزاران مجوز گرفته شده براش چندین ساله داره این محصول براش پخش میشه و کنترل کیفیت میشه، با خیال راحت هرجای دنیا که هستید میتونید تهیه اش کنید و آماده اش کنید آقا دم همتون گرم، دوستتون دارم و به خدای بزرگ میسپارمتون.
طرز تهیه خورشت آلو بخارا (هیوا)
مواد لازم:
آلوی خورشتی ۱۵۰ گرم
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لپه ۲ قاشق غذاخوری خام
نمک و فلفل
زعفران
شکر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه: خورشت آلوی من طعمش ملس هست پس اگر شیرین دوست دارین میزان شکر رو بیشتر کنید.
برای شروع پیاز را خرد کنید ترجیحا ریز و یکدست سپس در روغن تفت بدید وقتی یخورده تفت خورد زعفران غلیظ دم کرده اضافه کنید و اجازه بدید یه تفت دیگه بخوره ولی سرخ نشه ما پیاز داغ نمبخوایم سپس گوشت ها را به پیاز اضافه کرده و تا تغییر رنگ گوشت ها تفت میدهیم سپس مقداری آب بریزید که روی سطح گوشت را بگیره نه بیشتر من توی زودپز پختم ولی اگر قابلمه هم استفاده میکنید میزان آب خیلی نباشه تذحیحا شعله ملایم باشه تا گوشت بپزه،در این حین آلوها را در آب خیس کنید و شکر را در آب آلوها بریزید و بزارید کنار ،لپه ها راهم خیس کرده و نیم پز کنید،حالااا گوشت ما که حدودا ۶۰ درصدش پخته شده را در قابلمه میریزیم و آلوهای خیس خورده در آب شکر را به گوشت اضافه کرده و لپه های نیم پز شده را هم به گوشت و آلو اضافه میکنیم و مقداری زعفران نمک و فلفل غذا رو هم اندازه کنید و بزارید روی شعله ملایم تا خورشت کاملا جا بیفته،راز خوشمزگی خورشت های ایرانی صبر و حوصله هست با مدت زمان طولانی و شعله ملایم ،پس فراموش نکنید
خرم گل (خریدار محصول) –
خیلی دنبال این طرز تهیه بودم👍🏻
آرامش (خریدار محصول) –
ممنون از آموزش خوبتون ???? ???????? ???? ????????
ذکا –
چقدر جذابه ???? ???????? ???? ????????