رضیم
شماره دستور پخت: 313
رضیم
طرز تهیه خورش قلیه ماهی

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه قلیه ماهی 

متن ویدئو طرز تهیه قلیه ماهی 

سلام دوستان و همراهان گرامی این بار اومدیم که باهم یه غذای ایرانی ، سنتی و جنوبی رو تجربه کنیم غذایی به نام قلیه ماهی.

برای درست کردن قلیه ماهی ابتدا من ماهیارو پوست گرفتم اگر پوستی داشته باشه پوستشو بگیرید و استخوانهاشو جدا کنید، استخواناشو جدا کردم چون ماهی باید گوشتی باشه من از ماهی صافی دریا استفاده کردم گه گوشتش خوبه به قطعاتی مثل قرمه سبزی ماهیامونو خرد می کنیم که زیاد درشت نباشه و زیاد هم ریز نباشه.

به ازای هریک نفر 80 تا 100 گرم ماهی بذارید، غذایی که امروز در خدمتتون هستیم قلیه ماهی جنوبیه ما برای قلیه ماهی جنوبی نیاز داریم که از تمبرهندی استفاده کنیم، یه بسته تمبرهندی داریم ما به شیره ی تمبرهندی نیاز داریم، تمبر هندیمونو تو کاسه میذاریم روش آب می ریزیم تا شیره پس داد ، شیره اش رو بگیریم، آب جوش اگه بریزیم این زودتر خودشو ول میده شیره ی بیشتری رو به ما می بخشه.

خب ما میذاریم یخورده این تمبرهندیامون موادشونو پس بدن تا صافش کنیم هر موقع موقعیتی بود ، ما اینو هم می زنیم تا شیره اش رو به ما پس بده، خب اینو گذاشتیم کنار ماهیامون آماده شده کنار میذاریم، پیازمون خیلی بزرگ بود من نصفش کردم و از یک دوم پیاز خیلی بزرگ که بشه یدونه پیاز متوسط برای این کار استفاده می کنم شما می تونید این پیاز رو رنده کنید رنده ی درشت البته و می تونید پیاز رو خرد کنید حالا من به خاطراینکه خورشت هست ، کلا تو خورشت خرد شدش فکر کنم بهتر باشه.

پیاز رو نگینیه ریز می کنم که بریزم و سرخش کنم 8 قاشق تقریبی و چشمی روغن می ریزم زیاد من الان روغن نیاز ندارم تا پیازامونو بریزم توش، خب اینارو میذاریم تا یه مقداری سرتفت بخوره و تفت بخوره میام سراغ سبزیامون 50 گرم شنبلیله دارم 6 برابرش گشنیز، به این دلیل عرض کردم که عیارش دستتون بیاد که مثلا اون مقداری که شما می خواید استفاده کنید تناسبش چطوری باشه 1 برابر میشه شنبلیله و 6 برابر گشنیز .

نحوه ی پاک کردنشم بدونید و نباید زیاد ساقه داشته باشه شنبلیله نباید زیاد ساقه داشته باشه، اندازه ی خرد کردن سبزیارو بهتون نشون میدم نه زیاد ریز و نه زیاد درشت باشه، پیاز رو زیاد سرخ نمی کنیم هنوز این نیاز داره من اینو باید بذارم سرخ بشه زمان می خواد.

خب من اینو میذارم تا سرخ بشه تا پیازمون داره تفت می خوره ، من عصاره ی تمبرهندی رو آماده می کنم ، هم میزنم و سعی می کنم مثلا اگر این مدلی داره ، توش هست اونا هم باز بشه که عصاره ی بیشتری رو موادش پس بده ، ما می تونیم از تمام این عصاره توی غذامون استفاده کنیم و می تونبد اگه ترشیه زیادی رو نمی پسندید یک دومش رو استفاده کنید من اینو صاف می کنم، ما این تمبرهندی رو کامل صاف می کنیم که هیچ هسته ای و سنگی نداشته باشه.

این هنوز عصاره داره ها یبار دیگه من برش می گردونم داخل کاسه مقداری آب جوش بهش اضافه می کنم که تو عصاره گیری برای ما راحت تر باشه و هم می زنم باز منتظر می مونم تا عصارشو پس بده دو قاشق چایخوری زردچوبه به پیازمون اضافه می کنم و هم می زنیم زمانی که می خواد بوی ساری زردچوبه از بین بره من یک قاشق غذاخوری سر پر خمیر سیر دارم ، خمیر سیر رو اضافه می کنم.

اگه خمیر سیر نداشتید می تونید از خودد سیر هم استفاده کنید اما من خمیر سیر داشتم با اینکه خمیر سیر استفاده می کنم ، حتما حتما یکی دو حبه هم سیر توش رنده می کنم این خیلی طعمو متفاوت می کنه شاید تعجب کنید باز تازه من پودر سیرم دارم که بهش اضافه کنم یعنی این نیستش که شما فکر کنید که مثلا اینو ریختید ، دیگه از ریختن اون یکی ممکنه بی نیاز باشید اما اگه واقعا خمیر سیر نداشتید به خمیر سیر میگن حلیله سیر ، اگه حلیله سیر نداشتید ، حتما از خود سیر استفاده کنید و سیر رو رنده کنید و مقدار سیری که اون موقع استفاده می کنید یه بوتس 1 قاشق غذاخوری .

ما آرد داریم اضافه می کنم 2 قاشق چایخوری نمک 2 قاشق چایخوری پودر سیر 1 قاشق چیخوری فلفل سیاه و 1 قاشق چایخوری فلفل قرمز ، من تو این مرحله میام ماهیارو بهش اضافه می کنم اینارو خیلی کم سرتفت میدم، خیلی از دوستان ممکنه که این غذارو خورده باشن خب بگن ما این ماهی رو سرخ می کنیم بعد میذاریم.

حقیقتا من این کار رو انجام نمیدم حتی من این ماهی رو طعم دارم نکردم می تونستم طعم دار کنم اما نمک بریزم و یه مقدارم فلفل سیاه طعم دار کنم اما با این ادویه هایی که اضافه کردم ، احساسی به نیاز این کار نمی کنم اینارو تو ماهیتابه تو همین ادویه ها میذارم، ببینید من اینارو می چینم ته ته این و با حرارت شعله ی خیلی کم میذارم یذره طعم بگیره خیلی کم خب اینو روشن می کنم حرارتشم تنظیم می کنم میذارم روش یه طرفش که طعم گرفت بعدش ببینید برش می گردونم اما حداقل با همون شعله کم و همون حرارت کم 3 یا 4 دقیقه ای میذارم هر طرف بمونه و طرف دیگشو برمیگردونم.

  سبزیارو این اندازه خرد کردیم همون اندازه قرمه سبزی که من خدمتتون عرض کردم یعنی نباید ریز بشه زیادم درشت نشه خب توی این مرحله من یه مقداری روغن ته تابمون می ریزم و سبزیارو اضافه می کنم تمام ماهیامونو پشت و رو می کنیم توی موادی که آماده کردیم، سبزیمون اصلا روغن نداره الان موقعشه ، سبزیمون باید نه زیاد سرخ بشه نه کم ما از یک لیوان ازاین عصاره استفاده می کنیم اما می تونید تا 3 لیوان هم ازش استفاده کنید و یا کلش رو مصرف کنید.

خب ما زیاد مایل به ترش کردن غذا نیستیم برای همین یک لیوان استفاده می کنیم شماهم یک لیوان استفاده کنید اگه دیدید این مزه ای می خواید رو نداره ، می تونید بیشتر استفاده کنید، من تو این مرحله میام زیرشو خاموش می کنم مواد رو به سبزیمون اضافه می کنم، ماهیارو میون سبزیمون جا میدم چون می خوایم این طعمشو سبزیامون به ماهیامون ببخشه

گر این غذارو شما یه مرتبه مصرف کنید ، از طرفداران پروپا قرصش میشید من دراین زمان یک لیوان عصاره هم دارم به غذا اضافه می کنم دو لیوانم باید آب اضافه کنم حتما آب جوش استفاده کنید و نیم ساعت منتظر می مونیم بعداز جوشیدن که غذامون کاملا جا بیفته، اون یه قاشق یا دو قاشق آردی رو هم که اضافه می کنیم که من یه قاشق اضافه کردم ، برای اینکه یه قوامی به خورشتمون ایجاد بشه.

وقتی به این حد که دیدید رسید ، ما دربشو میذاریم ، شعله رو متوسط میذاریم نه زیاد نه کم و تابمونو منتقل می کنیم به مدت نیم ساعت تا جا بیفته من آماده شد برای سرو حتما خدمتتون میرسم .

امیدوارم که شما هم از پختن و خوردن درکنار خانواده و تک تک عزیزان و دوستانتون لذت ببرید، اگر از کانال رازهای آشپزی خوشتون اومد و از این ویدئو راضی بودید ، لطفا کانال مارو سابسکرایب کنید لایک و کامنتم فراموشتون  نشه. درپایان چندتا ویدئو بهتون پیشنهاد میشه لطغا اوناروهم مشاهده کنید.هرکجا که هستید خدا بترینارو براتون رقم بزنه به خدا میسپارمتون.

طرز تهیه قلیه ماهی هیوا

طرز تهیه قلیه ماهی هیوا

موادلازم:
ماهي شير يا هوور يا سنگسر يا شوريده٣ تيكه
گشنیز ٢٥٠گرم
شنبلیله ٥٠گرم
سیر : ٦-٧ حبه
پياز: ١عدد بزرگ
عصاره تمر هندی :١ پیمانه(پ ن را بخونيد)
آرد :٢ قاشق غذا خوری
فلفل قرمز و سياه، نمک،پودر تخم گشنیز،پودر سیر به ميزان لازم
رب گوجه: ١ قاشق غذاخوری(اختياري)
رب انار:١ قاشق غذاخوري(اختياري)
طرز تهیه:
اول از طبق استوري ها ماهي رو مزه دار ميكنيم بعد تمبر هندي را در ظرفي بريزيد و مقداري آب جوش روي تمبر ها بريزيد و با قاشق هم بزنيد تا عصاره از گوشت و هسته تمر جدا بشه و از صافي عصاره را جدا كرده و كنار گذاشته،سبزی را هم ریز خورد میکنیم و در روغن سرخ كرده تا به رنگ تیره در بیاد(اين مرحله در طعم غذاتون تاثير داره كه قشنگ سرخ بشه)،حالا قابلمه را برداشته پیاز را ريز خورد كرده و سرخ میکنیم و سیر له شده یا خرد شده ریز را به آن اضافه ميكنيم در اينجا مقداري زردچوبه زده و بعد از کمی كه تفت خورد و طلايي شد سبزی سرخ شده را نیز اضافه میکنیم و با رب گوجه(اختياري) و ادويه ها تفت ميديم و میگذاریم روی حرارت خيلي ملایم کمی جا بیفتد و بعد نمک را اندازه و عصاره تمر و رب انار(اختياري) را اضافه کرده می گذاریم که جوش بیاید و بعد شعله را ملايم كرده تا كاملا جا بيفته و بعد از گذشت ٣٠ دقيقه از زمان پخت ماهي ها را كه از شب قبل مزه دار كرديم را آردپاشي كرده و جداگانه در روغن سرخ ميكنيم و به مواد قليه اضافه كرده و ميزاريم تا دوباره غليظ بشه و جا بيفته.
پ ن:در مورد تمر هندي بعضي از تمرها شيرين تر و بعضي ترش هستن براي همين حتما قبل از استفاده بچشيد و بعد استفاده كنيد كه غذاتون زيادي ترش يا شيرين نشه
پ ن: اين غذا واقعا خوشمزست و در اصل بايد ترش و تند باشه درست كنيد و لذت ببريد👌🏻😋😋

نظر خود را بیان کنید

2 دیدگاه برای طرز تهیه خورش قلیه ماهی

  1. سیتا (خریدار محصول)

    از این خوشمزه تر مگه داریم ؟👌🏻😉😋

  2. واج (خریدار محصول)

    عالیههه😋👌🏻

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)