رضیم
شماره دستور پخت: 309
رضیم
طرز تهیه خورشت کرفس

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه خورشت کرفس

متن ویدئو طرز تهیه خورشت کرفس

خب یه سلام گرم تو این سرمای ملبورن تقدیم حضور شما می­کنم یه خانمی از انگلیس که سن و سال دارم بود از من خواسته بود که خورشت کرفس رو آموزش بدم و بهش احترام گذاشتم خیلی وقتم بود که خورشت کرفس درست نکرده بودم یه بزرگی میگه برای آنچه که می­خواستم بدانم ، احتیاج به پیری داشتم و آنچه را در پیری دانستم ، برای برپا کردنش احتیاج به نیروی جوانی داشتم و واقعیتش اینه که خداکنه از تجربیاتمون تا جایی که جوانیم استفاده بکنیم و به کار بگیریم و امیدوارم که خدا بزرگترارو برای ما همیشه نگه داره و هرجا که هستن ، سربلند باشن.

مواد لازم رو من بهتون میگم :

زردچوبه داریم ،

فلفل سیاه داریم ،

نمک داریم ،

لیموی عمانی داریم خیلیا می­ریزن و خیلیا نمی­ریزن ،

اینجا من تقریبا به اندازه 50 گرم من سبزی جعفری خرد شده دارم ،

برگه و ساقه های کرفس رو جدا کردم اینم برگه های کرفسن یه بانچ من کرفس گرفتم ، یدونه بسته شما کرفس بگیرید متوسط ، کفایت می­کنه

می­خوام من اینو با مرغ بپزمش ،

گوشت تو این چندروز اخیر زیاد خوردم و خوب نیست هر روز مصرف کردنش مرغم به اندازه 5 الی 6 تا دونه ران کامل گذاشتم که باهاش آموزش بدم

 خب دو تا پیاز داریم و میریم سراغ باقی غذا خرد کردن کرفس خیلی مهمه ، من یه چیز درمورد خرد کردن کرفس بهتون بگم : وقتی که می­خواید یه کرفس خوشمزه داشته باشید و مجلسی باشه ، اولین کاری که می­کنید به این شکل می­شکنید و نخ هاشو ازش جدا می­کنید این نخ ها پخته نمیشه هیچ و موقع خوردن هم توی دهن میادش همیشه می­تونید یه تیکشو به این شکل بشکونید و این رشته هارو ازش دربیارید و همینطور بالعکس می­تونید این کار رو بکنید یه تیکه کوچیکشو بشکونید ا، این نخ ها درمیان بعداینکه این نخ هارو درآوردین .

تازه این کرفس آماده ی خوردن میشه این یکی از لماییه که نباید فراموش بکنید اگه می­خواید یه خورشت کرفس لذیذ داشته باشید خب اینم درآوردمش از قبلا ، اینام به همین شکل من نخ هاشونو درآوردم خب این برای کرفسمون پس طریقه آماده کردنشو آماده شدید که نخ هاشو کامل ازش دربیارید حالا اندازه هاش به چه اندازه باشه؟ فکر می­کنم 3 انگشت بزرگه ولی 2 دو انگشت کافیه یعنی به اندازه 2 سانتی­متر باشه خیلیا به این شکل خرد می­کنن و خیلیا به این شکل خرد می­کنن ببینید به شکل اریب خردش می­کنم ولی به نظر من اریب خرد بشه خیلی قشنگ تر و شکیل تر داخل خورشت خودشو نشون میده حالا شما به هرشکلی که دوست دارید.

اگه این شکل براتون سادست به این شکل بزنید ولی خرد کردن اینا خیلی مهمه و به شما کمک می­کنه که یه غذای خوب داشته باشید این تو این قسمت اینارو کاملا خردش می­کنیم و جداگونه داخل روغن تفتش میدیم ولی سبزی هارو هم خرد می­کنیم تو مرحله ای که تقریبا 90 درصد سرخ شده بود ، ما اینارو بهش اضافه می­کنیم ولی خب چیزی می­خوایم همزمان و اول از همه تفت بدیم ، من پیاز رو هم چون دمای پختش تقریبا با این کرفس یکیه و بهتونم یه چندتا تکنیک بهتون یاد میدم که کرفستون خوب دربیاد : حالا خیلیا از جاهای ایران یک قاشق رب هم بهش اضافه می­کنن یعنی یه چیزی مابین سبز و قرمز میشه رنگش حالا اگه دوست داشتید رب رو می­تونید اضافه کنید و اگه دوست نداشتید رب رو اضافه نکنید بستگی به ضائقه خودتون داره خیلیا هم سبزی نعنا اضافه می­کنن هم تره اضافه می­کنن و هم جعفری ولی حالا چیزی که دراختیار من بود سبزی جعفری داشتم و جعفری رو بهش اضافه می­کنم .

خب اینارو هم یکدفعه خرد بکنم و توی وقتمون صرفه جویی کنیم پس یادتون نره سایزاشو 2 سانتی­متر حالا یذره هم بزرگ یا کوچیک بشه مشکل نیستش که خودش رو خیلی قشنگ تر نشون میده این از این ، سبزی جعفریمم که منن قبلا خردش کردم میام سراغ سبزی کرفسم این آماده کردنش این خورشت یه مقداری زمان میبره به خاطر سرخ کردنش زمان بره خب اگه تصمیم دارید که این غذارو آماده کنید باید تقریبا یه دو ساعت قبلت به کار دست به کار بشید برای درست کردنش .

خب خیلی هم نمی­خوام خردش بکنم و خیلی هم نمی­خوام درشت باشه که توی خورشتم راف به نظربیادش یذره دیگه من خردش می­کنم و فکر می­کنم براش کفایت کنه همین اندازه سبزیه من کفایت می­کنه ببینید نه ریزه و نه خیلی درشته خرد کردن اینا خیلی نکته ی مهمیه پیازهارو هم به صور نگینی بهتون آموزش دادم به حالت نگینی من این پیازا روهم خرد می­کنم خب میایم سراغ پیازا ، حالا اگه دوست داشتید می­تونید نگینیه ریز بزنید اگه خواستید با گوشت درست بکنید نگینی هاشو درشت کنید که پیازتون آب نشه ولی من که می­خوام با مرغ درست بکنم.

سعی می­کنم نگینیه ریزش بکنم اینارو هم نگینی ریز درش میارم چرا؟ چون مرغ زود میپزه و نیازی نیستش که من پیازامو درشت درش بیارم تنها چیزی که می­تونه به آشپزبی ایرانی سرعت ببخشه اینه که ما تکنیک های خرد کردن رو یاد بگیریم اگه تکنیک های خرد کردن رو ما یاد بگیریم ، خیلی تو زمان می­تونیم صرفه جویی کنیم آشپزی صنعتی تفاوتش با آشپزی خونگی اینه که ما غذاهای خیلی راحت تر میپزیم حتی تو مقیاس های خیلی زیاد ولی برای خونگی چون اکثر خانما سرعت خرد کردنشون خیلی پایینه به خاطر همین آپزی براشون خیلی سخته و خسته کننده میشه پیشنهاد من به همه ی خانمای ایرانی اینه که تمرین و تمرکز روی خرد کردنی های غذا ذاشته باشن .

خب تااینجا کار من تمومه میریم روی گاز و اونجا بهتون میگم که باید چیکار کنید برای درست کردن این کرفس سعی کنید از ماهیتابه ای استفاده بکنید که در دار باشه نیاز داریم که بعدا درشو ببندیم تا یه مقداری نرم بشه برای سرخ شدنش اولین چیزی که اضافه می­کنم ، پیازه که بهش اضافه می­کنم ولی نمی­خوام سرخش کنم فقط یه خورده که پیازم بشکنه و یه مقدار نرم بشه یه تفت کوچیکی به پیاز میدم چه بوی خوبی این پیازداغ میده یاد آشپزی های قدیم و پیازداغای قدیم و کشک بادمجون اینا غذاهایی بود که هرکی درست می­کرد کل محله می­فهمید قدیما قرمه سبزی درست می­کردن تو خیابون بوش بود وقتی که برنج درست می­کردن عطرش تو خیابون بود دیگه داریم به جایی می­رسیم که همه چیز فیک شده برنجای فیک نمی­دونم سبزیجات فیک خب توی این مرحله کرفس رو اضافه می­کنم بهش و اجازه میدم که کمی تفت بخوره .

خب تا این آماده بشه ، تفت بخوره تو این مابین که داره میپزه من در اینم می­بندم و میذارم تقریبا به مدت 20 دقیقه نیم ساعت بمونه و هر 5 دقیقه یبار هم سعی می­کنم همش بزنم تا اینکه خوش رنگ بشه و نرم بشه دوباره براتون فیلم می­گیرم خب توی اون فرصت که کرفسام که الان تقریبا 10 ، 15 دقیقه ای هست داره میپزه و یدونه پیاز کوچیک خرد کردم و با مرغام دارم تفت میدم برای اینکه ضخمش گرفته بشه حالا تو این مرحله من می­تونم ادویه هم اضافه بکنم فلفل سیاه دارم و ادویه اندازه ی یک قاشق چایخوری من بهش اضافه می­کنم من 5 تا تیکه هم مرغ استفاده کردم ، زردچوبه هم به اندازه ی یک چهارم قاشق چایخوری زیاد نباید بزنید هم رنگشو بد می­کنه ولی بودنش کمک می­کنه که ضخم غذا گرفته بشه یه مقدار خیلی کم هم من بهش نمک اضافه می­کنم نه زیاد ، نمک رو آخرسر می­گیرم و بهش می­زنم فقط می­خواستم که نمک بره توی بافت مرغم ، نمک هم همیشه توی خورشتا من آخر از همه من بهش اضافه می­کنم .

خب کمی که این ادویه هاش تفت خورد ، و کمی رنگش تغییر کرد ، دیگه وقت اینه که بهش آب رو اضافه کنم من آب رو بیارم بهش اضافه کنم ، خب آب زیادی من به این اضافه نمی­کنم فقط بهش اجازه میدم که بپزه در آخر وقتی هم که سبزی هارو بهش اضافه کردم ، همه رو باهم دیگه مخلوطشون می­کنم حالا بهترین فرصته که که من در اینم ببندم و بذارم بپزه کرفس هامم تقریبا 90 درصد به اون دمای پختی که نی­خوام رسیده که کرفسام نرم شده و قشنگ تفت خورده ولی خب بازم نیاز داره که بیشتر بمونه توی این مرحله من سبزی خرد شده هم بهش اضافه می­کنم و با همدیگه به مدت 10 دقیقه تفتش میدم تا سبزیمم کاملا تفت بخوره هرمقداری که بیشتر تفت بخوره ، البته اگه نسوزه ها هرمقداری که بیشتر بتونیم تفتش بدیم و نسوزه رنگش خیلی بهتر میشه قرمه سبزی هم به همین شکله سبزی رو اگه بتونید تفتش بدید و مراقب باشید که نسوزه ، یعنی باید دماهارو باهم تنظیم بکنید  حرارتو تنظیم بکنید و دائما هم همش بزنید باعث میشه که بیشتر تفت بخوره و رنگش بیشتری بده .

خب اینم کم کم داره آماده میشه و من وقتی ک آماده شد اضافش می­کنم به غذا و بهتون نشون میدم حالا تو این مرحله که رسید اگه دوست داشتید می­تونید بهش رب بزنید و اگه دوست نداشتید نمی­زنید بهش ولی حالا کاری که من می­خوام بکنم دقیقا به اندازه یک قاشقم بهش رب اضافه می­کنم و تقریبا یکی دو دقیقه هم با رب من تفتش میدم تا اینکه مزه ی خامی رب گرفته بشه و خب اکثرا میگم تو شهرستانای مختلف تو شهرای مختلف اینو به سبکای مختلف درست می­کنن ولی خب چیزی که متداوله همه یه قاشق رب رو بهش میزنن ولی برای رستوران این کارو نمی­کنن توی رستوران کاملا سبز درش میارن و گاهی اوقاتم سبزی های دیگه بهش اد می­کنن تا عینا قرمه سبزی سبز سبز بشه ولی وقتی که رب می­زنیم بهش ، طعمش خیلی بهتر میشه .

خب اون چیزی که می­خواستم شد حالا توی این مرحله وقتشه که به مرغم که از قبل گذاشتم بجوشه اضافش بکنم خب برای خورشتای این شکلی اگه بخوای زیر خورشتو زیاد بکنی و آب زیاد بریزید و اجازه بدید که با آب زیاد بپزه اصلا خوب نمیشه هی باید آب اضافه بکنید ولی خب بهترین کار اینه که بذارید این غذا ریز جوش بشه و ریز جوش بپزه ، آروم آروم بهش اجازه میدیم بپزه و دیگه نیازی نیستش که بهش آب اضافه بکنیم تو 10 دقیقه ی آخرم می­تونید لیمو رو بهش اضافه بکنید ، وقتی که مطمئن شدید که مرغتون پخته لیمو بهترین دمایی که می­تونه توی خورشت بجوشه و تلخش نکنه تقریبا 10 دقیقه قبل از آماده شدنشه پس 10 دقیقه قبلم بهش لیمو رو اضافه می­کنیم و فرصت میدیم که اون طعم ترشیش داخل خورشت کرفسمون بره اگرم خب ترشیش کم بود می­تونید چندتا قاشق آبلیمو هم بهش اضافه کنید حالا وقتی که آماده شد من لیموها رو هم اضافه می­کنم زیاد وقت فیلمو نمی­گیرم و در آخر فیلم می­گیرم بهتون نشون میدم .

خب خورشت من آماده شد ما ترکیبی از رنگ سبز و قرمز انتخاب کردیم وقتی که بهش رب زدیم و اون لیموها رو هم بهش اضافه کردم و چندتا قاشقم آبلیمو بهش زدم رسپیمون یه رسپی کامله می­تونید  فالوش بکنید این رسپی رو و مطمئن باشید که طعمش خوب میشه اینم از خورشت کرفس من با مرغ حالا چرا من ران رو انتخاب کردم ؟ ران چون از بافت چربی برخورداره و گوشتش لذیذتره اگه بخواید سینه انتخاب بکنید سینه چون خشکه و وقتی هم که پخته میشه طعم نمی­تونه کاملا داخلش نفوذ پیدا بکنه هم کرفسم نرم شده و هم اینکه خورشتم خوب جاافتاده فقط یه مطلبو می­خوام بهتون بگم : اینکه شما اگه سبزی جعفری نداشتید هم از خشکش می­تونید استفاده بکنید هم نعنا ولی بهترین میکسی که میشه بهش زد ، سبزی تازه نعنا و جعفریه که به اندازه دلخواهتون می­تونید ازش استفاده بکنید و اگه یه مقداری نعناش بیشتر بشه خوش عطر تر و خوشبو تر میشه .

خب فراموش نکنید ما فراموش نکردیم هرشب میایم یه غذا بهتون یاد میدیم و این کتاب آشپزی رو هر روز داریم قطور ترش می­کنیم ولی شما فراموش نکنیدکه فیلمای مارو اشتراک گذاری کنید ، اشتراک گذاریه شما باعث میشه که من انگیزه بگیرم و فیلمای بیشتری براتون بذارم بعداینکه این فیلما تموم شد ، البته غذای ایرانی تموم شدنی نیستش ولی تصمیم دارم غذاهای رژیمی هم بهتون آموزش بدم ، غذاهای رژیمی که ظرف 2 ماه  شما می­تونید 15 کیلو با یه برنامه رژیمی وزن کم بکنید حتما اون فیلمارو دنبال بکنید این یه جوک نیست من خودم بااون دستور غذایی وزن کم کردم و خودمم شروع کردم که تو دایت برم حتما استارت می­کنم و فیلمارو براتون میذارم امیدوارم هرکجای دنیا که باشید سرفراز باشید خدایار و نگهدارتون  

 

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه خورشت کرفس”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *