رضیم
رضیم
برنج چند ساعت خیس بخوره؟ (8 فوت و فن پخت برنج)

برنج چند ساعت خیس بخوره؟ (8 فوت و فن پخت برنج)

برنج چند ساعت خیس بخوره؟

در وعده های غذایی تمام ما ایرانیان نان و برنج اهمیت فراوانی دارد ، از این رو برای هر آشپز نحوه ی پخت برنجی خوش عطر و طعم که در مهمانی و مجالس سرو میشود اهمیت دارد، در این مقاله به بخش خیساندن برنج برای پخت بهتر می پردازیم تا شما عزیزان با رعایت موارد زیر پخت مناسبی داشته باشید. برای دیدن تمام دستور پخت چلوها به صفحه ی مربوطه مراجعه کنید.

۱_به نوع برنجی که خریداری میکنید دقت کنید زیرا هر مدل برنج زمان خیساندن و پخت آن متفاوت است ، به صورت کلی چندین مدل برنج وجود دارد که شامل برنج سفید، برنج قهوه ای، برنج باسماتی، برنج سیاه، برنج سرخ، برنج سوشی و برنج وحشی است که در بین تمامی موارد برنج سفید حرف اول را میزند و خیساندن برنج سفید به نوع خرید برنج ایرانی و خارجی نیز بستگی دارد، برنج خارجی نیاز به خیساندن و جوشاندن بیشتر دارند، در عوض برنج های ایرانی نیاز به خیساندن و جوشاندن کمتر دارند، پس برای اطلاع دقیق از نحوه و زمان خیساندن نوع برنج خریداری شده مهم و سوال از فروشنده برای اطلاع از تمامی موارد بالا لازم است.

۲_به کهنه و تازگی برنج توجه داشته باشید زیرا برنج کهنه رطوبت ندارد و سفت است ، به همین دلیل شما میتوانید تا ۴ ساعت آن را بخیسانید اما برنج تازه به علت اینکه کامل خشک نشده و رطوبت درون مغز برنج وجود دارد مورد مناسبی برای پخت نیست اما در صورتی که مجبور به پخت آن شدید کمتر از یک ساعت آن را بخیسانید تا برنج خورد و در انتها شفته نشود.

۳_خیساندن برنج میتواند از چند ساعت باشد تا چند روز زیرا به حجم برنج بستگی دارد، در صورتی که برنج شما خیلی زیاد است نیاز به خیساندن بیشتر دارد پس به حجم برنج نیز دقت کنید.

۴_در مرحله خیساندن نوع پخت برنج بسیار مهم است اگر برنج را به روش آبکش میپزید باید هنگام خیساندن ۲ بند انگشت آب روی برنج باشد اما اگر به روش کته برنج خود را میپزید باید ۱ بند انگشت آب روی برنج شما باشد تا برنج شما خشک یا شفته نشود.

۵_ برای خیساندن برنج حتما از آب ولرم رو به گرم استفاده کنید و به هیچ عنوان از آب بسیار سرد یا بسیار داغ استفاده نکنید زیرا برنج شما خورد یا له میشود.

۶_خیساندن برنج امری بسیار مهم است زیرا باعث افزایش حجم، قد کشیدن برنج و نرم شدن دانه ها میشود اما نکته مهم اضافه کردن نمک به آب برنج در حال خیساندن است زیرا نمک باعث میشود برنج شما نشکند، خورد نشود و برنج شما دون شود و همچنین در زمان پخت شل و شفته نشود.

۷_برنج در حجم زیاد بیشتر از ۵ روز نباید در آب خیسانده شود زیرا بعد از آن دیگر قابل پخت نیست.

۸_اگر در زمانی که برنج را خیسانده اید از پخت آن منصرف شدید آب آن را کامل خالی نکنید زیرا برنج تیره و رو به سیاهی میرود و همچنین با آب فراوان آن را داخل یخچال نگذارید زیرا برنج له و بعد پخت شفته میشود، به صورت کلی در این مواقع آب برنج را تا سطح صاف روی برنج خالی کرده به صورتی روی برنج آب نباشد و فقط تا سطح رویی آب وجود داشته باشد، در این صورت شما میتوانید برنج را فردا پخته و نوش جان کنید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *