رضیم
رضیم
آش گشنیز برای سرماخوردگی و تقویت سیستم

آش گشنیز برای سرماخوردگی و تقویت سیستم

آیا می‌دانستید مصرف سوپ و آش گشنیز برای درمان و بهبود بیماری‌ها بسیار مناسب است؟ معمولا از آش گشنیز برای پاکسازی و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می‌شود. مواد اصلی مورد‌استفاده در این آش حبوبات، گشنیز و برنج است. اما معمولا در شهرهای مختلف به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود؛ مانند آش گشنیز همدان، تبریز یا مازندران. شما باتوجه‌به ذائقه و مواد در دسترس خود می‌توانید روش موردنظرتان را انتخاب کنید. ما در این مطلب سه روش مختلف طرز تهیه آش گشنیز برای سرماخوردگی را معرفی می‌کنیم.

خوشمزه‌ترین آش گشنیز ساده با اسفناج و آب مرغ

آش گشنیز را می‌توان همراه با سبزیجات دیگر مانند آش گشنیز و جعفری یا اسفناج تهیه کرد. اسفناج یکی از سبزیجاتی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند. مواد لازم برای تهیه آش گشنیز  و اسفناج در جدول زیر مشخص شده است. برای تهیه این آش می‌توانید از گشنیز خشک شده یا تازه استفاده کنید.

عدس 1 پیمانه
پیاز 2 عدد
گشنیز و اسفناج به نسبت مساوی 250 گرم
برنج 1/2 پیمانه
شلغم متوسط 2 عدد
سیر 2 حبه
آب مرغ 6 لیوان
نمک، زردچوبه و روغن به میزان لازم

معرفی مراحل پخت آش گشنیز ساده با اسفناج و آب مرغ

  1. عدس را پس از پاک کردن، بشویید و به مدت ۲ ساعت خیس کنید.
  2. برنج را پاک کنید، بشویید و با آب و کمی نمک خیس کنید.
  3. پیازها را به‌صورت ریز خرد کنید و با کمی روغن تا حدی که پیاز نرم شود، تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
  4. وقتی پیاز نرم شد، آب مرغ را به آن اضافه کنید، سپس عدس را آبکش و به آن اضافه کنید.
  5. وقتی آش به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا عدس نیم‌پز شود.
  6. وقتی عدس نیم‌پز شد، برنج را اضافه کنید و فرصت دهید تا برنج بپزد.
  7. سیر را ریز خرد کنید.
  8. گشنیز و اسفناج را ریز خرد کنید.
  9. شلغم را به‌صورت مکعبی خرد کنید.
  10. پس از ۱۵ دقیقه سیر، گشنیز، اسفناج، و شلغم خردشده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد. اگر سبزی تازه در دسترس ندارید، از سبزی خشک استفاده کنید. قیمت سبزی خشک و سبزی تازه تفاوت چندانی ندارد.

در نهایت پس از تمام شدن فرآیند طبخ آش گشنیز و اسفناج، آن را درون کاسه‌ای مناسب بریزید و با برگ‌های خردشده اسفناج و گشنیز تزئین کنید.

آش گشنیز تبریزی با گوشت و آلو؛ یکی از لذیذترین آش‌های گشنیز

استفاده از گوشت در کنار گشنیز باعث مقوی‌تر شدن آش و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. آش گشنیز تبریز به دو صورت اش گشنیز و ماست یا آش گشنیز بدون ماست تهیه می‌شود. مواد لازم برای تهیه آش گشنیز تبریزی بدون ماست در ادامه آورده شده است.

گشنیز ۲۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۱۵۰ گرم
برنج ۱/۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد
آب نارنج به مقدار دلخواه
آلو ۸ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه، روغن به مقدار دلخواه
آب جوش ۳-۴ پیمانه

دستور طبخ آش گشنیز تبریزی با گوشت و آلو

  1. گوشت را با کمک چرخ گوشت یا میکسر چرخ یا پوره کنید.
  2. گشنیز‌ها را پس از شستن و خشک شدن، با کمک خردکن یا چاقو خرد کنید. اگر مایل هستید، در طرز تهیه آش گشنیز تبریزی می‌توانید از سبزی آش خشک شده استفاده کنید.
  3. برنج را تمیز کنید، با مقداری آب بشویید و بخیسانید. آلوها را نیز به همین شکل تمیز کنید، بشویید و با مقداری آب بخیسانید و کنار گذارید.
  4. پیازها را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد یا رنده کنید. درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید، مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. پیازهای خردشده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
  5. فلفل و زردچوبه به پیازها بزنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود. حالا گوشت‌های چرخ‌شده را به مواد درون قابلمه بیفزایید. به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و بوی خامی‌ آن به‌خوبی گرفته شود.
  6. آب برنج خیس‌شده را دور بریزید و برنج را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و همه مواد را با هم تفت دهید.
  7. سبزی گشنیز خردشده را به محتویات درون قابلمه بیفزایید. ۴-۵ دقیقه‌ای تفت دهید تا سبزی کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهید.
  8. آب جوش را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و ۶۰-۹۰ دقیقه زمان دهید تا همه مواد به‌خوبی با هم بپزند و برنج کاملا له شود.
  9. آلوهای خیسانده‌شده را به‌همراه آب نارنج و مقداری نمک، به آش بیفزایید و همه مواد را به‌هم زنید. مجدد درب قابلمه را ببندید و ۱۰-۱۵ دقیقه‌ زمان دهید تا آلوها بپزند و آش به غلظت مناسب برسد.

آش گشنیز بسیارمعطر و خوشمزه شما آماده سرو است. آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری پیاز داغ یا در صورت دلخواه کشک رقیق‌شده تزیین کنید.

آشنایی با نحوه تهیه آش گشنیز تبریز با گوشت و آلو

آش گشنیز مازندران با شلغم و کدو حلوایی؛ مقوی و سالم

مصرف شلغم در دوران سرماخوردگی به درمان خس‌خس سینه و جلوگیری از عفونت ریه کمک می‌کند. همچنین به افزایش سرعت بهبود سرماخوردگی و رفع علائم آن کمک خواهد کرد. کدو حلوایی نیز یک داروی طبیعی برای سرماخوردگی است؛ زیرا باعث پیشگیری از گلودرد می‌شود، از شدت سرفه می‌کاهد و دوره‌ سرماخوردگی را کاهش می‎‌دهد؛ بنابراین آش گشنیز حاوی شلغم و کدوحلوایی یک غذای مقوی برای بهبود سرماخوردگی به شمار می‌رود. مواد لازم برای تهیه این آش در ادامه لیست شده‌اند:

دوغ ۳ لیوان
پیاز متوسط ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
گشنیز ۵۰۰ گرم
برنج ⅕ پیمانه
شلغم ۲۰۰ گرم
کدو حلوایی خرد شده ۲۵۰ گرم
سیر ۶ حبه
نعناع خشک ۲ قاشق مربا خوری
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

بهترین روش پخت آش گشنیز مازندران با شلغم و کدو حلوایی

  1. ابتدا پیاز را ریز خرد کنید، داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا سبک شود. نیاز نیست پیاز سرخ شود.
  2. شلغم، سیب زمینی و کدو حلوایی را به‌صورت مربعی خرد و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. در صورت تمایل می‌توانید شلغم و کدو حلوایی را رنده کنید تا دیده نشود. در این صورت، لعاب بیشتری هم به آش شما می‌دهد.
  3. مقدار کافی آب و برنج از قبل شسته‌شده، به مخلوط بالا اضافه کنید تا بپزد.
  4. پس از این‌که مواد کامل پخت، دوغ و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید تا آش جا بیفتد.
  5. در آخر پخت، ادویه‌های لازم را به آن اضافه کنید.

برای طعم بهتر آش می‌توان یک عدد پیاز خردشده را با کمی روغن تفت داد. پس از طلایی شدن پیاز، سیر رنده‌شده و نعناع خشک را هم به آن اضافه کرد و مخلوط را به آش افزود.

روش تهیه آش گشنیز با شلغم و کدو حلوایی

آش گشنیز؛ سرشار از مواد مغذی برای بهبود سرماخوردگی

آش گشنیز و اسفناج با آب مرغ، آش گشنیز تبریز با گوشت و آش گشنیز با شلغم و کدو حلوایی از بهترین روش‌های پخت آش گشنیز برای سرماخوردگی هستند. در طرز تهیه آش گشنیز می‌توانید از سبزی خشک هم استفاده کنید. اما استفاده از سبزی خشک مرغوب با کیفیت بالا اهمیت فراوانی دارد. بدین‌منظور پیشنهاد ما به شما استفاده از محصولات فروشگاه اینترنتی توماناک است. این فروشگاه انواع سبزی‌های خشک ساده و ترکیبی را در بسته‌بندی‌های 120 گرمی عرضه می‌کند.

سلب مسئولیت

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط رضیم تأیید و یا رد نمی‌شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *