رضیم
رضیم
خواص والک (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص والک (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص والک

نکات درمانی والک

والک در موارد تصلب شرایین اسهال اتساع رودهای آنفلوانزا ،برونشیت بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار میرود والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود اگر بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می شود. از طریق خارجی برگهای له شده آن را میتوان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد اگر والک روی پوست مالیده شود موجب قرمز شدن پوست می شود از برگ این گیاه تا میتوانید استفاده کنید و چنانچه در اختیار ندارید از سیر معمولی چه از برگ چه از پیاز آن میتوانید میل نمایید.

اثر گیاه تازه بهتر از پخته آن است. برگ آن را همراه با جعفری و پیاز چه به صورت سبزی خوردن یا ،سالاد ،سوپ آش کوکوی بدون تخم مرغ میتوانید میل نمایید سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و برای درمان سرگیجه بسیار مفید  است والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود تحقیقات نشان داده است که گیاه والک ناراحتیهای دستگاه هاضمه و گوارش را رفع میکند این سبزی موجب کاهش کلسترول خون و کاهش خفیف سطح قند خون می شود تماس با گیاه والک می تواند برخی حساسیتهای پوستی را ایجاد کند والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون میشود مصرف گیاه والک سبب کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت میشود. در قرون وسطی معتقد بودند مصرف والک در رژیم غذایی روزانه سبب افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن می شود.

امروزه محققان معتقدند مصرف والک به علت داشتن خاصیت ضد باکتریایی سبب درمان اختلالات دستگاه گوارش میشود و مصرف آن سبب کاهش فشارخون و کلسترول خون می شود در اسکاتلند به شکل سنتی از والک برای درمان سنگهای کلیه استفاده گسترده ای می شود محققان معتقدند مصرف والک برای کاهش علایم بیماریهای برونشیت و آسم مفید میباشد و سبب کاهش علایم بیماریها می شود. از برگهای والک می توانید در تهیه انواع سوپ،ها غذاهای محتوی برنج آشها و در تهیه سس ها بهره ببرید.

نکات احتیاطی والک

افرادی که به پیاز و سیر آلرژی دارند نباید این گیاه را مصرف کنند و به بانوان باردار توصیه میشود به علت فقدان شواهد علمی از اثرات مصرف والک بر جنین از مصرف این سبزی در رژیم غذایی خود خودداری کنند والک در بدن فعالیت ضد التهابی ممکن است اثرات داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDS) را افزایش دهد.

تاریخچه والک

تاریخچه والک

والک گیاهی بومی آسیا و اروپا می باشد والک گیاهی است که در کشورهای اروپایی در جنگلهای برگ ریز و مرطوب به شکل وحشی رشد میکند در کشور روسیه برگهای والک را به شکل سالاد مصرف می کنند در قرن نوزدهم میلادی در کشور سوئیس از برگهای والک برای تغذیه دامها استفاده میشده است که شیر و کره تهیه شده از این شیر به علت داشتن طعمی سیر مانند؛ محبوبیت بالایی داشته است. شواهد باستان شناسی در کشورهای دانمارک و سوئیس نشان داده است سابقه استفاده از والک به عنوان علوفه برای دامها به دوره نوسنگی باز میگردد والک به شکل وحشی در تا ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح زمین در مناطقی وسیع از دشتهای مجارستان شمال آسیا و اروپا به جزء مناطق مدیترانه ای پراکنش دارد قسمت مورد استفاده والک برگ های آن می باشد والک یکی از گونه های سیر و به اصطلاح نوعی سیر کوهی است که با نامهای پیاز ،خرسی سیر جنگلی و سیر خرس از آن یاد میشود.

گیاه شناسی والک

والک گیاهی پایا به ارتفاع ۲۵ تا ۵۰ سانتیمتر با پیاز کشیده است که به رنگ سفید مایل به زرد و دو یا سه برگ بیضی نوک تیز ساقه ضخیم و گلدار آن کم و بیش سه وجهی داشته و در انتها به چتری شامل ۱۵ تا ۲۵ گل در هر یک به پهنای یک و نیم سانتیمتر با شش گلبرگ سفید یا صورتی ختم میشود این گیاه در ماههای فروردین تا خرداد گل می دهد ساقه والک مثلثی شکل است گل اذین والک به شکل چتری بوده و دارای گلهای سفید با شش گلبرگ است گیاهی خود گرده افشان بوده و دوره گلدهی آن از اواسط فروردین ماه تا اوایل تیرماه می باشد میوه گیاه نیز به شکل کپسول قابل مشاهده می باشد.

کاشت والک

کاشت والک مرسوم نبوده اما این گیاه به وسیله بذر در خاکهایی با اسیدیته (pH) خنثی و نسبتا قلیایی برای رشد و مکانی سایه دار و دارای خاک حاصلخیز با بافت شنی لومی و مرطوب نیاز دارد گیاه پس از جوانه زنی به سرعت محیط اطراف خود را اصطلاحا پر کند.

مواد موثره والک

والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار ،آلیسین آلئین و متیل ال سیستئین سولفکسید است قسمت مورد استفاده والک گیاه جوان و بندرت از گیاه خشک شده با عصاره آن است گیاه تازه را میتوان در تابستان و پاییز جمع آوری نمود برای خشک کردن این گیاه باید آن را هنگامی که گل دارد جمع آوری کرده و هر چه سریع تر در حرارت کمتر از ۴۰ درجه سانتیگراد خشک کرد.

 

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی