رضیم
رضیم
خواص پیاز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص پیاز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص پیاز

نکات درمانی پیاز

نکات درمانی پیاز

امروزه محققان معتقدند مصرف پیاز سبب جلوگیری از بروز سرماخوردگی کاهش بیماریهای قلبی دیابت پوکی استخوان شده و پیاز محتوی مواد شیمیایی ضد التهاب ضد کلسترول ضد سرطان بوده و خاصیت آنتی اکسیدانی آن به علت وجود کورستین در این سبزی است؛ مطالعات همچنین نشان میدهد مصرف پیاز بروز سرطانهای حنجره و گردن را کاهش میدهد؛ تحقیقات نشان می دهد مصرف پیاز در بانوان با از بین بردن استئوکلاستها که سبب تجزیه استخوان میشود میتواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کند؛ پژوهشی توسط محققان دانشگاه برن (سوئیس) انجام گرفته است که نشان میدهد پیاز حاوی پپتید GPCS است که برای جلوگیری از دست رفتن مواد معدنی استخوان و کلسیم موثر است.

پیاز و به ویژه پیاز قرمز از بروز استئوپروز (پوکی استخوان به دلیل بالا بودن محتوی ماده کوئرستین پیشگیری و جلوگیری میکند؛ پیاز یکی از سبزیهای بسیار مفید در جهت تامین سلامتی بدن است؛ زیرا اثراتی قوی بر رماتیسم داشته و سبب کاهش اسید اوریک خون میشود همچنین به علت داشتن نمک های سدیم و پتاسیم سبب پاکسازی خون میشود؛ پیازها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند؛ بوی تند پیاز به علت آزاد شدن ترکیبات سولفوره موجود در سلولهای پیاز میباشد تماس چشم با اسید سولفوریک سبب ایجاد و بروز واکنش دفاعی چشم شده و اشک از چشمان سرازیر میشود؛ تمرکز قرار گیری فلاووتوئیدهای مفید پیاز در لایههای بیرونی پیاز میباشد به همین علت توصیه میشود در هنگام مصرف پیاز سعی کنید تا لایههای خارجی پیاز را کمتر جدا کرده و میل کنید.

به عنوان نمونه بیش از ۲۰ کورستین و بیش از ۷۰٪ آنتوسیانینهای پیاز قرمز در لایههای خارجی پیاز متمرکز شده است که با جدا کردن این لایه منافع دارویی پیاز کاهش مییابد ترکیبات فنلی موجود در پیاز سایر سبزیجات مانند گوجه فرنگی هویج و فلفل قرمز بسیار بالاتر است و منافع بهداشتی بالایی دارد؛ مطالعات انجام شده بر روی پیاز نشان داده است که ترکیبات گوگردی پیاز خاصیت ضد لخته شدگی خون داشته و سبب کاهش سطوح کلسترول خون و پایین آمدن تری گلیسیرید خون میشود؛ مطالعات نشان داده است مصرف پیاز می تواند سبب افزایش تراکم استخوانها و بافتهای همبند بدن شده و از پوکی استخوان پیشگیری کند؛ پیاز خاصیت ضد التهابی داشته و از فعالیت ماکروفاژها جلوگیری میکند؛ این خاصیت سبب کاهش التهابهای بدن میشود و التهابهای مزمن ناخواسته بدن را کاهش میدهد؛ مصرف یک تا دو بار پیاز در هفته میتواند از بروز سرطان در بدن پیشگیری ،کند پیاز خاصیت ضد باکتریایی بالایی داشته و از رشد باکتریهایی مانند استرپتوکوک سوبرینوس که در دهان ایجاد می شود؛ جلوگیری میکند که این امر سبب سلامتی لثه ها میشود.

پیاز محتوی ترکیبات آلی گوگرد دار است همچنین محتوی اسیدهای آمینه میتونین و سایستین است که برای سم زدایی بدن بسیار مفید میباشند؛ این ترکیبات با پیوستن به ذرات ریز جیوه کادمیوم و سرب سبب خارج شدن این ترکیبات سمی از بدن میشوند؛ ویتامین ث موجود در پیاز نیز سبب حذف مادههایی سمی مانند سرب، آرسنیک و کادمیم از بدن میشود؛ محققان به بیماران قلبی عروق کرونر توصیه میکنند؛ در کنار وعده اصلی غذایی خود حتما از پیاز استفاده کنند، پیاز سطح کلسترول مفید خون را افزایش داده سبب رقیق شدن خون شده از تشکیل لختههای خونی جلوگیری کرده و سطح فشارخون را کاهش میدهد؛ در طی تاریخ از پیاز برای درمان آسم استفاده میشده است پیاز سبب مهار تولید ترکیباتی می شود که ایجاد اسپاسم و گرفتگی در عضلات برونش بدن میکند و سبب آرامش این عضلات میگردد.

در طب سنتی چین از پیاز برای درمان آنژین صدری سرفه عفونتهای باکتریایی و مشکلات تنفسی بهره می برند؛ از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت ۲۷ مصرف پیاز برای درمان بی اشتهایی و پیشگیری از بروز تصلب شرایین مفید است؛ پیاز منبعی غنی از فروکتو الیگو ساکاریدها است که سبب کاهش باکتریهای بالقوه مضر روده بزرگ شده و میتواند خطر ابتلا به سرطان را در روده بزرگ کاهش دهد؛ پیاز میتواند عملکرد ریه به خصوص در افراد مبتلا به آسم را بهبود بخشد؛ پیاز سیب تسکین یافتن بسیاری از بیماریها از جمله سرماخوردگی، آسم عفونتهای باکتریایی مشکلات ،تنفسی آنژین صدری و سرفه میشود؛ پیاز برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و عفونت دهان استفاده می شود؛ جویدن پیاز خام را به مدت دو تا سه دقیقه میتواند همه میکروبهای موجود در دهان را از بین ببرد.

 مصرف مخلوط مساوی آب پیاز و عسل می تواند علایم گلو درد و سرقه را درمان کند؛ برای کاهش درد ناشی از زنبور زدگی توصیه می شود محل گزیدگی را به کمک آب پیاز شست و شو دهید؛ مطالعات نشان داده است که استفاده از عصاره پیاز بر روی پوست سر دو بار در هفته به مدت دو ماه باعث رشد مجدد مو شود؛ آلیسین موجود در پیاز سبب کاهش بروز بیماریهای قلبی عروقی شده و فشارخون را کاهش می دهد؛ این ترکیب همچنین سبب کاهش بروز شوره سر میشود؛ پیاز منبع غنی از کروم یک ماده معدنی کمیاب است که میتواند سطح گلوکز خون را کنترل کند؛ کروم ماده ای ضروری برای فعالیت انسولین در متابولیسم کربوهیدرات چربی و پروتئین است.

عدم مصرف غذاهای غنی از ،کروم، مانند پیاز در رژیم غذایی ممکن است به مقاومت به انسولین و اختلال در کنترل قند خون منجر شده و ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت نوع دو را افزایش دهد؛ علاوه بر این برخی از شواهد نشان می دهد که کمبود شدید ،کروم ممکن است سبب جلوگیری از کاهش وزن و یا حتی منجر به افزایش وزن شود؛ پروبیوتیکها عناصری غیر قابل هضم در مواد غذایی هستند که سبب تحریک رشد و افزایش عملکرد برخی باکتریهای مفید در دستگاه گوارش می شود؛ پروبیوتیک ها سبب افزایش ایمنی و قدرت دفاعی بدن شده و میتواند سبب درمان و کاهش سندرم روده تحریک پذیر ۲۸ آکنه آلرژی غذایی خستگی مزمن و افسردگی شود؛ در بسیاری از نقاط جهان به شکل سنتی از برشهای پیاز برای درمان تاول ها و جوش ها استفاده میشود.

پیشنهاد رضیم :  خواص سیب زمینی (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

در بلغارستان از پیاز نیمه پخته به همراه قند به شکل سنتی برای درمان التهاب انگشت و تاخنها استفاده شده و از پیاز خام برای کاهش تورم ناشی از زنبور زدگی استفاده میشود؛ در کشور هند از پیاز به همراه شکر برای درمان گلودرد استفاده میشود تحقیقات نشان داده است پیاز به علت داشتن ترکیباتی با نام پلیومریک سبب کاهش و درمان گلودرد میشود؛ در کشور آمریکا از عصاره پیاز در تهیه دارو برای درمان زخمهای موضعی استفاده میشود مطالعات نشان داده است این ترکیب خاصیت باکتریو استاتیک و ضد التهاب داشته و تولید کلاژن را در بافتهای آسیب داده بهبود میبخشد؛ مصرف پیاز در وعده های غذایی روزانه میتواند خطر ابتلا به انواع سرطانها را کاهش دهد و از بروز سرطانهای حنجره تخمدان و روده بزرگ پیشگیری نماید؛ در طی قرون وسطی پزشکان پیاز را جهت درمان سردرد و ریزش مو تجویز می کردند.

نکات تغذیه ای پیاز

نکات تغذیه ای پیاز

در بازار مصرف سه گونه اصلی پیاز شامل پیازهای ،زرد قرمز و سفید رنگ عرضه میشود؛ پیازهای زرد رنگ طعمی ملایم داشته و برای تهیه انواع غذاها قابل استفاده میباشند پیازهای زرد هنگامی که پخته میشوند رنگی کاراملی و قهوه ای پیدا کرده و طعم نسبتا شیرین خواهند داشت که برای تهیه انواع غذاها از جمله سوپ پیاز مناسب میباشند؛ پیازهای قرمز ،رنگ انتخابی مناسب و خوب برای تهیه انواع کبابها و یا استفاده به شکل تازه خوری در کنار غذای اصلی هستند پیاز سفید رنگ در تهیه انواع غذاها خصوص غذاهای کلاسیک مکزیکی استفاده میشوند هنگامی که پیازهای سفید سرخ شوند.

رنگی طلایی پیدا کرده و طعمی شیرین خواهند داشت؛ از پیاز در تهیه انواع غذاها استفاده میشود بدین منظور پیازها را خرد کرده و تفت میدهند و سپس در تهیه انواع غذاها به کار می برند؛ از پیاز به صورت تازه خوری یا در تهیه انواع سالادها ترشیها و یا در تهیه انواع پیش غذاها به همراه ماهی یا به شکل جدا استفاده میشود؛ در کشورهای انگلیس و استرالیا پیازهای حلقه شده را به همراه ،پنیر پخته و مصرف می کنند، در شرق اروپا از پیاز در تهیه ترشی پیاز استفاده میشود؛ پیاز تازه طعمی تند و محرک دارد اما هنگامی که سرخ میشود طعمی ،شیرین ملایم و دارای تندی کمتر پیدا میکند؛ امروزه پیاز به شکل تازه منجمد شده کنسرو شده ،کاراملی ،ترشی به شکل پودر پیاز و خرد شده در بازار عرضه میشود؛ از پودر پیاز به شکل ادویه به عنوان چاشنی در تهیه انواع سوپها و غذاهای آماده استفاده میشود.

در تهیه پودر پیاز سعی میشود تا از پیازهایی با طعم تند استفاده شود تا عطر پیاز در غذا احساس شود؛ هنگامی که پیاز بریده میشود موادی آنزیمی از خود منتشر میکند که سبب تحریک غدد اشکی شده و اشک از چشمها آزاد میشود؛ پیاز سفید آسیایی اشک آورترین پیاز در بین پیازهای جهان میباشد؛ برای نگهداری پیازها توصیه میشود آنها را درون کیسه های توری شکل قرار داده و در محلی تاریک خنک و خشک نگهداری کنید؛ بدین شکل میتوانید پیازها را به مدت حداقل سه تا چهار هفته تازه نگه دارید؛ تنوع جنسهای پیاز متفاوت و زیاد است و میتوان از انواع جنسهای پیاز به پیازهایی با طعم تند که در تهیه پودرهای آماده استفاده میشوند و پیازهایی با طعم شیرین که در تهیه انواع ساندویچها کاربرد دارند اشاره داشت؛ امروزه پیاز به شکل خام یا پخته شده در تهیه انواع غذاها به کار میرود پیاز محتوی ترکیبات سولفور است که سبب تحریک معده میشود؛ در مناطق شرقی مدیترانه و خاورمیانه از آب پیاز جهت ترد و آماده کردن گوشت جهت تهیه کباب استفاده میشود؛ دوازده ساعت قرار دادن تکه های گوشت در آب پیاز سبب ترد و آماده شدن گوشت جهت کبابی کردن میباشد.

برای تهیه ترشی پیاز توصیه میشود از پیازهای کوچک اتباری) استفاده کنید در کشورهای اروپایی به این گونه پیاز پیاز مرواریدی میگویند که علت این نامگذاری پوست نقره ای و شفاف این جنس پیاز میباشد؛ کشت این جنس پیاز به خصوص در کشور هلند بسیار متداول است برای این که در هنگام پوست کردن و خرد کردن پیاز سوزش چشمها کمتر شود توصیه میشود از عینک در هنگام خرد کردن پیاز استفاده کنند و یا پیازها را درون ظرف حاوی آب سرد قرار داده و سپس اقدام به پوست کردن پیاز کنید؛ برای از بین بردن بوی پیاز از دست ها توصیه میشود مقداری آبلیمو را بر روی دستهای خود مالش دهید همچنین برای از بین بردن بوی دهان توصیه میشود از سبزیهایی مانند جعفری یا تعناع بهره ببرید.

امروزه پیاز یکی از اجزای جدایی ناپذیر در آشپزی بین المللی و جهانی میباشد و غذاهای جهانی زیادی از جمله سوپ پیاز فرانسوی و حلقه های پیاز سرخ شده آمریکایی در سراسر جهان تولید و مصرف میشود. از پیاز قرمز در تهیه انواع سالادها استفاده میشود مصرف سالاد تهیه شده از پیاز قرمز در تابستان در کشورهای اروپایی بسیار متداول است؛ در هنگام تهیه سوپ پیاز توصیه میشود از حرارت ملایم استفاده کنید زیرا با این روش ترکیبات پیاز تخریب نمیشود و میتوانید از مزایای درمانی این سبزی بهره ببرید؛ توصیه میشود پیازها را به دور از سیب زمینی ذخیره و نگهداری کنید زیرا سیب زمینی سبب جذب رطوبت و گاز اتیلن شده و می تواند به پیازها آسیب برساند؛ پیازهای کوچک تر طعمی تندتر دارند و پیازهای بزرگ طعمی نسبتا شیرین دارند.

پیشنهاد رضیم :  خواص کدو سبز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

تاریخچه پیاز

تاریخچه پیاز

از پیاز قرن ها است که به عنوان یک منبع غذایی مفید استفاده میشود اولین نشانههای استفاده از پیاز به عصر مفرغ و به بیش از پنج هزار سال قبل از میلاد حضرت مسیح باز میگردد؛ شواهد نشان میدهد در این زمان کشت و تکثیر پیاز متداول نبوده و از پیازهای وحشی و خودرو استفاده می شده است؛ اولین نشانههای کشت پیاز به دو هزار سال پیش از میلاد و در مصر باستان باز میگردد در این زمان کشت پیاز تره فرنگی و سیر در مصر باستان رواج داشته است؛ مصریان باستان معتقد بودند به علت این که پیاز دارای شکل کروی و حلقه های متحد المرکز است نماد و سمبلی از زندگی ابدی و جاودان است و به همین علت ارزش زیادی برای پیاز قایل بوده اند در تدفین مردگان خود از پیاز استفاده میکردند و در داخل مقبرههای مردگان پیاز قرار می دادند؛ در مقبره متعلق به رامسس دوم بقایای پیاز یافته شده است؛ در مصر باستان از سبزیجات تندیس و مجسمه هایی از جنس فلز میساختند و تنها سبزی که از جنس طلا ساخته شده است پیاز میباشد.

در بین مصریان باستان پیاز یکی از کالاها برای پرداخت مزد کارگران و همچنین به عنوان یک هدیه برای معابد محسوب میشده است؛ در مقبره مصریان این سبزی را برای سفر پس از مرگ قرار میداده اند؛ در یونان باستان ورزشکاران پیش از مسابقات مقادیر زیادی پیاز میخوردند و اعتقاد داشتند مصرف پیاز سبب افزایش خون و ایجاد تعادل در خون میشود همچنین گلادیاتورها پیاز را قسمت کرده و بر روی ماهیچه خود می مالیدند زیرا معتقد بودند این عمل سبب سفت شدن ماهیچه ها میشود؛ گلادیاتورها و ژنرال های ارتش روم از ترکیب سیر پیاز و روغن زیتون در تهیه سس مخصوص غذاهای خود استفاده میکردند و مصرف پیاز بین آنها متداول و مرسوم بوده است.

در قرون وسطی پیاز یکی از سبزیجات و غذاهای مهم محسوب میشد که حتی به عنوان هدیه یا پرداخت قرض و اجاره بها کاربرد داشته است پزشکان در قرون وسطی معتقد بودند پیاز سبب تسهیل حرکات روده ای شده و یبوست را برطرف میکند همچنین مصرف پیاز سبب درمان سردرد و ریزش مو میشود؛ هنگامی که کریستف کلمب اسپانیایی وارد آمریکای شمالی شد در سال ۱۴۹۲ (میلادی در مشاهدات خود نوشته است که بومیان این قاره از گونههای پیاز وحشی به شکل خام یا پخته بهره برده و به عنوان یک سبزی در کنار غذاهای اصلی خود استفاده میکنند همچنین در تهیه شربتی با نام پوالتیسس از این سبزی بهره می برند؛ در اوایل قرن شانزدهم میلادی پزشکان مصرف پیاز را برای درمان ناباروری بانوان تجویز می کردند؛ سومریها در حدود چهار هزار سال پیش؛ از پیاز در نوشتههای میخی خود مطالب آوردهاند و در قانون حمورابی از پیاز و تان به عنوان غذای فقرا یاد شده است

رومی ها پیاز را به سراسر اروپا منتقل کردند و در قرون وسطی از پیاز برای جلوگیری و مقابله با بیماری طاعون استفاده میکردند؛ محققان و باستان شناسان معتقدند منشاء پیاز آسیای مرکزی و کشور افغانستان کنونی میباشد و اجداد پیاز وحشی در کشورهای ایران و ترکمنستان پیدا شده است؛ امروزه بزرگترین تولید کنندگان پیاز در سطح جهان به ترتیب عبارت از ،چین ،هند ،آمریکا ،ترکیه ،مصر ،پاکستان ،روسیه ،ایران برزیل و هند میباشند که مجموعا بیش از هفتاد و سه میلیون و دویست و سی و یک هزار تن پیاز تولید می کنند.

گیاه شناسی پیاز

پیاز با نام علمی Allium Cepa گیاهی چند ساله و بوته ای است؛ لغت Onion که در زبان انگلیسی به معنی پیاز است از کلمه Unio به معنی تنها و یا یکی مشتق شده است و اشاره به تولید پیاز به شکل تکی است همچنین برخی زبان شناسان معتقدند این لغت اشاره ای به تجمع لایههای جداگانه پیاز به شکل مجتمع دارد.

کاشت پیاز

روشهای کشت پیاز بر اساس روشهای ازدیاد به شکل زیر است:

الف. کشت مستقیم بذر در محل اصلی زمان کشت مستقیم بذر پیاز به عوامل زیادی بستگی دارد که آن از جمله میتوان از شرایط آب و هوایی ،منطقه تحوه کاشت و بالاخره رقم پیاز نام برد؛ در مناطق سردسیر که زمستان یخبندان دارند به محض برطرف شدن خطر سرمای بهاره باید به کشت پیاز اقدام شود این موقع و معمولا فصل بهار است در نواحی نیمه گرمسیری (خوزستان) در اوایل پائیز و یا اواخر پائیز به کشت اقدام میشود.

فاصله خطوط کشت پیاز ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود؛ بذور آن به فاصله دو سانتیمتر از یکدیگر کشت میگردند و عمق کاشت یک تا دو سانتیمتر میباشد در این صورت وقتی طول بوته ها به حدود ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر رسید آن را تنگ میکنند؛ از بوتههای تنک شده به عنوان پیاز سبز ۲۶ استفاده میشود؛ تنک کردن بوته های پیاز ممکن است در دو یا سه مرحله انجام شود؛ اگر هدف کشت پیاز برداشت با غدههای متوسط باشد؛ فاصله دو بوته را حدود پنج سانتیمتر در نظر میگیرند و اگر هدف تولید پیاز با غدههای بزرگ باشد فاصله دو بونه ده سانتیمتر در نظر گرفته می شود، میزان مصرف بذر برای کشت پیاز حدود شش تا هشت کیلوگرم در هکتار می باشد.

پیشنهاد رضیم :  خواص ترخون (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

ب کشت از طریق نشاء در این روش کشت پیاز از طریق نشاء انجام می گیرد؛ بذور پیاز را در خزانه که ممکن است گلخانه یا شاسی و یا در هوای آزاد باشد می کارند؛ سپس در موقع مناسب نشاء ها را به محل اصلی منتقل میکنند؛ مدت خزانه گیری بین شش تا ده هفته می باشد؛ در مناطق سردسیری به محض مساعد شدن هوا اقدام به تهیه خزانه میکنند نشاء ها در ردیف هایی که ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از یکدیگر فاصله دارند به فواصل ۱۰ سانتیمتر نشاء میشوند نشاءها میتوانند اندازههای مختلفی داشته باشند؛ اما طول و قطر هر تشاء به اندازه مداد برای کشت بسیار مناسب است بوته های پیاز در عمق دو تا سه سانتیمتری کشت می شوند؛ حدود دو تا سه کیلوگرم بذر برای تهیه تشاء یک هکتار زمین کافی است.

ج ازدیاد پیاز به وسیله :پیازچه راه دیگر ازدیاد پیاز به وسیله پیازچه میباشد؛ بدین منظور پیازچهها را که از کشت متراکم بذر در سال قبل به وجود آمده اند در محل اصلی می کارند؛ در اوایل پاییز بذور به طور بسیار متراکم در محلی سر پوشیده کشت گردند برای جلوگیری از رشد بوته ها دمای محیط پائین نگه داشته میشود؛ در طول مدت زمستان پیازچهها در دوره خواب بسر برده و به محض مساعد شدن هوا به محل اصلی منتقل میشوند؛ در این موقع قطر پیازچهها حدود یک تا یک و نیم سانتیمتر می باشد پیازچههای بزرگتر را به منظور برداشت پیاز سبز میکارند به عبارت دیگر پیازچههای کوچکتر برای تشکیل غده پیاز مناسب ترند؛ عمق کاشت پیازچههایی که به منظور پیاز سبز کاشته میشوند حدود سه تا چهار سانتیمتر است که باید آنها نزدیک به کشت گردند؛ به طوری که با هم تماس داشته باشند.

فاصله خطوط کشت آنها ۳۰ سانتیمتر است و وقتی که طول بوته ها به ۱۰ سانتیمتر رسید پای بوته خاک ریخته میشود که قسمتی از پیاز سفید شود؛ عمق کاشت پیازچه ها برای تولید پیاز حدود دو سانتیمتر میباشد و فاصله دو بوته بین هفت تا ده سانتیمتر و فاصله خطوط کشت ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

داشت پیاز

از مراقبتهای لازم در کاشت پیاز تنک کردن میباشد؛ اگر بوته ها تنک تشوند غدهها کوچک می مانند؛ بوته ها را باید به فاصله توصیه شده بسته به نوع پیاز کاشته شده تنک نمود؛ هر چند ممکن است در هنگام تنک کردن به علت کندن نهال زاید ریشه سایر بوته ها که باید در جای خود باقی بمانند تکان خورده و نهال پیاز ضعیف میشود اما برای به دست آوردن پیاز درشت در سال اول کاشت بذر با تمام مراقبتهای لازم تراکم بذر در واحد سطح زیادتر از حد لازم میشود و باید مزرعه را تنک کرد؛ عمل تنک کردن را سه یا چهار ماه پس از کاشت بذر انجام میدهند یعنی از اوایل تا اواخر خردادماه پیاز در دوره رویشی احتیاج به آب فراوان دارد دور و مقدار آبیاری بسته به نوع خاک و دمای محیط دارد؛ هر شش تا هشت روز یک بار آبیاری میشود؛ مبارزه با علفهای هرز از ابتدای رویش گیاه با وجین انجام میگیرد؛ استفاده از علفکشهای اختصاصی پس از کاشت در کشتهای مکانیزه توصیه میشود؛ مناسب ترین فاصله بین بوته های پیاز پنج سانتیمتر است؛ اگر روش کاشت و فواصل رعایت شود؛ پس از سبز شدن احتیاج به تنک کردن نیست از آفات مهم گیاه تریپس است این حشره بیشتر در اوایل رشد به پیاز حمله میکند؛ مبارزه به وسیله سموم مالاتیون و یا دیازینون انجام میگیرد؛ سفیدک دروغی لارو مینور پیاز و مگس پیاز از آفات دیگر پیاز می باشد.

برداشت پیاز

برداشت پیاز زمانی صورت میگیرد که غده ها به اندازه کافی رشد کرده و برگها شروع به زرد شدن و افتادن کنند برخی از ارقام ،پیاز به خصوص ارقام خارجی ،آن غدههای خود را روی سطح زمین تشکیل میدهند لذا با دست قابل برداشت هستند، اما برای برداشت ارقام ایرانی باید از بیل با وسایل مکانیکی استفاده کرد؛ اگر پیاز را به منظور انبار کردن و نگهداری برای مدت طولانی برداشت میشود باید کاملا رسیده باشند؛ زمان برداشت پیاز وقتی است که بیش از ۵۰ درصد قسمتی هوایی بوته ها شروع به افتادن و زرد تحوه برداشت بدین ترتیب انجام میگیرد که یا غدهها را از زمین خارج میکنند سپس به قطع قسمتهای هوایی اقدام میکنند و یا این که اول قسمتهای هوایی را از بین برده و آنگاه به خارج نمودن غدهها از خاک مبادرت می کنند؛ در این حالت ریشهها را قطع کرده و پوستههای خارجی پیاز را جدا میکنند؛ مقدار عملکرد پیاز بین ۱۰ تا ۵۵ تن در هکتار متغیر است پیاز جهت انبار شدن باید بعد از برداشت خشک شود؛ برای خشک کردن پیاز در مزرعه باید غدهها مستقیما در معرض نور خورشید قرار گیرند؛ پیاز را از چند روز تا چند هفته که این مدت به مقدار رطوبت و دمای محیط بستگی دارد در مزرعه روی زمین باقی می گذارند.

مواد موثره پیاز

در هر یکصد گرم از پیاز خام بیش از ۴۰ کیلوکالری انرژی ،کربوهیدرات ،قندها ،فیبر ،چربی ،پروتئین ،آب ویتامین های B، C، E، K ، ، ، ، ، ، ، و مواد معدنی شامل آهن ،کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی وجود دارد؛ مواد موثره پیاز عبارت از سولفور چهار گروه سولفید که شامل DMS, DDS, DTS, DTS)، متیل ال سیستئین سولفوکسید اس پروپینل سیستئین سولفو کسید و فلاونوئیدهای دیگر می باشد.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

  1. پیاز از بهترین گیاهان موردنیازجامعه بشری بکار رفته است امیدوارم همه مان از آن استفاده کرده درهمه زمینه ها استفاده صحیح کرده و بهره ببرند مخلوط آب پیاز وآب شلغم وآب کرفس وآب هویج که هویج آن بیشتر باشد به اندازه یک لیوان فوری میل نموده برای تنگی نفس که توان دویاسه قدم رانداشته باشید را برطرف کرده ومجرای تنفسی را باز کرده وتوان دویدن بالا به انسان می دهداین مطلب راخودم تجربه کرده وبهره برده ام امیدوارم مورد استفاده قرار گیرد

  2. سلام چرا پیازها در طی چند سال گذشته بقدری تند و تیز شده اند که بصورت خام نمیشود مصرف کرد وازفلفل هم تند و تیز ترند در صورتی که پیازهای قبل‌تر شیرین وملایم بودند آیا مصرف پیش از اندازه کودهای شیمیایی منجر به چنین عارضه ای شده ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *