رضیم
رضیم
خواص کلم (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کلم (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کلم

نکات درمانی کلم 

نکات درمانی کلم 

کلم، منبع غنی ویتامین C گلوتامین و اسیدهای آمینه است تجمع پلاکهای چربی بر دیواره رگها به صورت یکنواخت انجام نمیشود و احتمال تجمع چربی در نواحی که رگها خم میشوند یا به چند شاخه تقسیم میشوند بیشتر است؛ تحقیقات نشان می دهد پروتئینی که از تجمع پلاکهای چربی در دیواره عروق ممانعت میکند در این نواحی فعال نیست؛ این تحقیقات نشان می دهد مواد شیمیایی موجود در سبزیجات تیره کلمیان مانند گلم کلم و بروکلی پروتئین را در نواحی پرخطر رگها فعال می کند؛ کلم منبعی خوب از ویتامین C و اسید آمینه گلوتامین است که هر دوی این مادهها خاصیت ضد التهابی دارند کلم یک غذای کم کالری است که مصرف آن در رژیم غذایی روزانه از افزایش وزن جلوگیری میکند.

کلم مانند سایر سبزیجات خانواده خود محتوی کربونیل-۳- ایندول است که این ماده در بدن سبب افزایش قدرت ترمیم DNA شده و از رشد سلولهای سرطانی پیشگیری میکند؛ این ماده از رشد ویروس پاپیلومای انسانی در گردن و حنجره جلوگیری کرده و سبب جلوگیری از بروز مرگ های ناگهانی بر اثر این ویروس در انسان میشود؛ کلم جوشیده شده و پخته خواص ضد سرطانی پایین تری دارد و بهتر است کلم را به شکل خام در تهیه غذاها با انواع سالادها استفاده کنید؛ در طب سنتی اروپا از برگهای کلم برای درمان التهابهای حاد بهره برده می شود؛ و از آب کلم خام برای درمان سریع تر زخمهای معده استفاده میشود؛ کلم منبع غنی از ویتامین ، فیبر آهن کلسیم و پتاسیم است؛ .

بویی که از کلم در هنگام پخت و پز ساطع میشود به علت ترکیبات گوگردی موجود در آن است که این ترکیبات خاصیت ضد باکتریایی داشته و سبب حفاظت از پروتوپلاسم سلولهای بدن و محافظت در برابر باکتریها شده و به براق شدن موها کمک میکند؛ مصرف کلم سبب کاهش سطح کلسترول خون میشود فیبر موجود در کلم با اتصال به اسیدهای صفراوی موجود در دستگاه گوارش سبب دفع آنها شده و سبب پایین آمدن سطح کلسترول خون میشود؛ مصرف کلم به دلیل داشتن سه طیف متفاوت از مواد لازم بدن برای جلوگیری از بروز سرطان مفید و موثر است که این سه طیف عبارتند از خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، خاصیت ضد التهابی بالا و و میزان بالای گلوکوزینولاتها در کلم که این سه طیف سبب کاهش بروز سرطان در بدن فرد مصرف کننده میشود کلم منبعی بسیار خوب از ویتامین C و A محسوب میشود و به علت داشتن پلی فنولهای گیاهی خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد.

میزان بالای پلی فنولها در کلم سبب افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی آن شده و از بروز سرطان پیشگیری میکند؛ مصرف کم غذاهای حاوی آنتی اکسیدان سبب به خطر افتادن متابولیسم اکسیژن در بدن شده و سبب بروز استرس اکسیداتیو در سلولها می شود؛ که این امر زمینه ساز بروز انواع سرطانها در بدن می.شود مصرف کم غذاهای حاوی مواد ضد التهابی در بدن سبب بروز التهاب مزمن شده و به همراه استرس اکسیداتیو زمینه ساز بروز سرطان میشود پلی فنولهای موجود در کلم خاصیت ضد التهابی بالایی داشته و از بروز التهابهای مزمن در بدن جلوگیری میکنند کلمها به خصوص کلم قرمز به علت داشتن ترکیباتی رنگی با نام آنتوسیانین خاصیت ضد التهابی بالاتری از خود نشان میدهند؛ گلوکوزینولاتها در کلم ترکیباتی با نام ایزوتیوسیانات (ITCS) را تولید میکنند که از سرطانهای ،مثانه ،سینه روده بزرگ و پروستات پیشگیری میکنند؛ این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی داشته و مصرف آن برای سلامتی بدن مفید میباشد.

تحقیقات نشان میدهد کلم به علت داشتن ترکیباتی شامل گلوکوزینولاتها پلی فنلها و اسید آمینهای با نام گلوتامین سبب تنظیم جمعیت باکتری موسوم به هلیکوباکترپیلوری در درون معده شده و سبب تعادل بخشی و بهبود عملکرد معده میشود و از بروز ورم معده بر اثر این باکتری جلوگیری می کند؛ مصرف کلم سبب کاهش سطح کلسترول خون و افزایش سلامتی دستگاه قلبی و عروقی بدن می،شود کبد برای تولید اسیدهای صفراوی از کلسترول به عنوان یک ماده اولیه بهره می برد؛ اسیدهای صفراوی مولکولهایی هستند که سبب جذب و هضم چربیهای موجود در در فرآیندی با نام امولسیون میشوند؛ این مولکولها به شکل مایع درون کیسه صفرا ذخیره شده و هنگامی که انسان غذاهای حاوی چربی را مصرف میکند آنها درون رودهها منتشر شده و آماده تعامل با چربیها و جذب آنها در بدن هستند؛ هنگامی که کلم را مصرف میکنید فیبرهای موجود در آن به برخی از اسیدهای صفراوی متصل شده و سبب باقی ماندن آنها در رودهها و سپس دفع آنها در هنگام اجابت مزاج میشود.

پس از دفع این اسیدهای چرب کیسه صفرا باید اسیدهای صفراوی دفع شده را جایگزین ،کند به همین علت سطح کلسترول خون کاهش یافته تا کبد بتواند اسیدهای صفراوی جدید تولید کند. مطالعات نشان داده است مصرف کلم بخاریز شده سبب افزایش دفع کلسترول و کاهش سطح کلسترول خون میشود و توصیه می شود برای کاهش سطح کلسترول خون از کلم بخارپز شده استفاده کنید؛ کلم نسبت به پرتقال غنی تر از ویتامین C است؛ ویتامین C یکی از آنتی اکسیدانهای طبیعی است که سبب دفع رادیکالهای آزاد شده و از پیری جلوگیری میکند؛ ویتامین C در بدن سبب جلوگیری از بروز زخم معده برخی از سرطانها افسردگی و تقویت سیستم دفاعی بدن شده و از بروز سرماخوردگی در بدن پیشگیری میکند.

کمبود فیبر در بدن سبب بروز یبوست شده و ریشه بروز بسیاری از بیماری از جمله زخم معده ،سردرد سرطان روده، سوء هاضمه بیماریهای پوستی و اگزما میباشد؛ کلم منبعی عالی از فیبر است که مصرف آن سبب درمان یبوست شده و سبب بهبود عملکرد رودهها میشود گوگرد یک ماده مغذی و مفید است که به بدن در مبارزه با عفونتها کمک کرده و کمبود آن سبب دیر التیام یافتن زخمها و عفونتهای میکروبی میشود کلم گیاهی غنی از گوگرد است که میتواند سبب تقویت بدن در مبارزه با عفونتها و زخمها شود؛ مصرف کلم در وعده های غذایی سبب بهبود عملکرد سیستم سم زدایی بدن شده و سبب تصفیه خون و حذف سموم رادیکالهای آزاد و اسید اوریک از بدن شده و از بروز بیماریهای ،رماتیسم تقرس ورم ،مفاصل سنگ ،کلیه بیماریهای پوستی اگزما و سخت شدن پوست جلوگیری میکند.

کلم منبعی غنی از ید است که این ماده سبب بهبود عملکرد مغز و سیستم شده و در درمان بیماری آلزایمر به بدن کمک میکند؛ مصرف کلم به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B به بدن در حفظ انرژی کمک کرده و به ورزشکاران و افراد فعال توصیه میشود از کلم در رژیم غذایی روزانه خود بهره ببرند؛ کلم محتوی اسید لاکتیک است که سبب ضد عفونی شدن روده بزرگ میشود؛ مقدار خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم ،منگنز آهن و منیزیم است پتاسیم یکی از مؤلفههای مهم سلولی و مایعات بدن است که کمک میکند تا تعداد ضربان قلب و فشار خون را کنترل می باشد؛ منگنز توسط بدن به عنوان یک شرکت عامل برای آنزیمهای آنتی اکسیدان سوپر اکسید دیسموتاز استفاده میشود؛ آهن برای تشکیل سلولهای قرمز خون مورد نیاز است کلم منبع بسیار خوبی از ویتامین K است در حدود ۶۳ از سطح RDA فراهم می کند؛

ویتامین K نقش بالقوه در متابولیسم استخوان با ترویج فعالیت osteotrophic در آن ها است، بنابراین به اندازه کافی ویتامین K در رژیم غذایی به شما میدهد سلامت استخوانها است؛ علاوه بر این، ویتامین K نیز نقش در درمان بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر با محدود کردن آسیب عصبی در مغز خود را تاسیس گردید؛ کلم حاوی سولفورافان است این ماده می تواند تولید آنزیمهای آنتی اکسیدان و فرآیند سم زدایی را در بدن افزایش دهد؛ سولفورافان با تحریک تولید گلوتاتیون، مهمترین آنتی اکسیدان تولید داخل بدن سبب سم زدایی از کبد میشود مصرف کلم ممکن است سبب بزرگ شدن غده تیروئید شود؛ کلم با مسدود کردن عملکرد سلولهای تیروئید به کمک گلوکوزینوتها و در نتیجه مهار تولید هورمون تیروئید (تیروکسین تیروئید و تیروئنین سبب تحریک افزایش ترشح هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) شده و سبب بزرگ شدن غده تیروئید و بروز بیماری گواتر می شود.

نکات غذایی کلم 

نکات غذایی کلم 

از کلم در تهیه انواع سوپها و یا خورشت ها در اروپا بهره برده میشود در شرق و مرکز اروپا سوپ کلم غذایی محبوب محسوب میشود در هند هم مردم از کلم در تهیه غذاهای خود بهره می برند؛ در آسیای شرقی و اروپای شرقی از کلم در تهیه دلمه بهره برده می شود همچنین از کلم در تهیه ترشی کلم استفاده میکنند در آمریکای جنوبی برشهای کلم را به همراه ژامبون سرخ کرده و میل میکنند؛ از کلم در تهیه انواع سوپها در فصل زمستان و انواع سالادها در فصل تابستان بهره برده می شود؛ در تهیه ساندویچ ها نیز از کلم استفاده فراوانی میشود به عنوان نمونه در اروپا ساندویچ هات داگ را به همراه کلم رنده شده یا ترشی کلم مصرف میکنند؛ از ادویههایی که با کلم سازگاری داشته و طعم آن را بهبود میبخشد میتوان به ،آویشن زیره رازیانه و شاه بلوط و از سبزیجات میتوان به ترب کوهی پیاز و سیب زمینی اشاره داشت.

کلم را میتوانید به مدت حداکثر دو هفته درون یخچال نگهداری کنید و برگهای کلم زودتر فاسد میشوند و به همین علت آنها را میتوانید به مدت یک هفته در یخچال و درون یک کیسه پلاستیکی و یا درون یک کیسه کاغذی نگهداری و مصرف نمایید تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف کلم به شکل بخارپز بهترین روش برای برخوردار شدن از مزایای سلامتی کلم است می دهد مصرف کلم به شکل بخاریز بهترین روش برای برخوردار شدن از مزایای سلامتی کلم است و سبب حفظ سطح گلوکوزینولاتها در کلم میشود؛ هفت دقیقه بخار برای پخت و استفاده از مزایای سلامتی این سبزی مفید کافی است؛ کلم را اگر در دمای پایین و درون یخچال نگهداری کنید سبب حفظ ویتامین ث موجود در این سبزی میشود؛ در کشورهای حوزه ،بالکان کشورهای اروپای مرکزی و آسیا از کلم در تهیه ترشی و دلمه می شود؛ در کشورهای جنوب شرق آسیا از کلم به شکل سرخ شده به همراه برنج سویا فلفل و سس گوجه فرنگی در تهیه غذایی با نام چومین Chowmein بهره برده میشود و این غذا یکی از محبوبترین غذاها محسوب می شود؛ در کشورهای شرقی حوزه اروپا از کلم در تهیه سوپی با نام برش بهره برده میشود که غذایی محبوب در این کشورها به شمار می آید.

تاریخچه کلم 

تاریخچه کلم 

استفاده اولیه از کلم به چهار هزار سال پیش و به کشور چین و شهر شنسی باز میگردد و اهلی کردن و کشت آن از ۲۵۰۰ سال قبل آغاز شده است؛ شمال چین منشاء کلم است و حوزه مدیترانه منطقه ای است که از آن در سال ۶۰۰ قبل از میلاد برای اهلی کردن کلم و انتقال آن به کشورهای اروپایی استفاده شده است؛ زیرا کلم در سواحل شرقی مدیترانه به شکل وحشی و خودرو پراکنش داشته است؛ در چین باستان و در طب سنتی چین اعتقاد بر این بود که کلم یک خنک کننده است و سبب تعادل در بین و یانگ در بدن می شود و به همین علت از کلم در تهیه غذاهای حاوی برنج بهره می بردند؛ یونانیان و رومیان کلم را میشناختند و معتقد بودند این سبزی نسبت به سایر سبزیجات خواص بیشتری داشته و برتری بالاتری نسبت به سایر سبزیجات دارد و آب کلم را پیش از صرف غذا به منظور دوری از مسمومیت مصرف میکردند؛ در زبان انگلیسی به کلم Cabbage گفته میشود که این نام از لغت فرانسوی Caboche به معنی سر مشتق شده که اشاره به شکل کلم ،دارد سربازان رومی از برگهای له شده کلم در درمان و ترمیم انواع زخم ها و جوشها استفاده میشود کلم توسط رومیان به اروپا منتقل شده است و کشت و پرورش آن در مناطق سرد شمال قاره اروپا رواج یافته است و مصرف آن به سرعت در بین مردم گسترش پیدا کرده است؛ امروزه کشور چین با تولید بیش از ۳۶ میلیون تن انواع کلم در جایگاه اول جهان قرار دارد و پس از آن کشورهای هند (۵.۲۳۸.۲۰۰) تن) روسیه (۴.۰۵۴.۰۰۰ تن کره جنوبی سه میلیون تن ژاپن (۲.۳۹۰.۰۰۰ تن) لهستان (۳۷۵.۹۰۰ (۱تن اوکراین (۳۰۰.۰۰۰ (۱)تن، اندونزی ۱.۲۵۰.۰۰۰ تن آمریکا (۱۷۱.۳۵۰. اتن) و رومانی (۱۲۰.۰۰۰ (۱تن در جایگاههای بعدی قرار دارند.

گیاه شناسی کلم 

کلم با نام علمی Brassica oleracea گیاهی دو ساله و دو لپه از تیره Brassicaceae است کلم معمولا برگهایی به رنگ سبز دارد اما گونه هایی با رنگهای قرمز یا بنفش از کلم وجود دارد.

کاشت کلم 

کلم یکی از گیاهان فصل سرما محسوب میشود کلم برای کشت به خاکی حاصلخیز و سبک نیاز داشته و نیاز کودی آن به کودهای نیتروژنه و پتاس زیاد میباشد در نقاط گرمسیر کلم را در اواسط فصل پاییز و در مناطق سردسیر در اواخر فصل زمستان و یا اوایل فصل بهار با استفاده از بذر و یا نشاء کاری کشت میکنند در ایران کشت به شیوه مستقیم توسط بذر مرسوم می،باشد در این شیوه بذور کلم را بر روی ردیف هایی با فواصل ۹۰ سانتی متر از یکدیگر کشت کرده و فواصل بوته های اصلی گیاه را ۴۰ تا ۶۵ سانتیمتر در نظر میگیرند میزان بذر مورد نیاز هر هکتار زمین بین سه تا پنج کیلوگرم متغیر می باشد.

داشت کلم 

آبیاری منظم بوته ها و سله شکنی از عواملی مهمی است که در کشت کلم سبب افزایش عملکرد محصول نهایی میشود از مهمترین بیماریهای کلم در کشور ایران میتوان به پوسیدگی سیاه و زرد شدن ساقه ها اشاره داشت؛ شته و کرم سبز کلم نیز از آفات کلم می باشند.

مواد موثره کلم 

در هر یک صد گرم از کلم تازه ۲۵ کیلوکالری انرژی ۵.۸ گرم کربوهیدرات ۳.۲ گرم ،قند ۲.۵ گرم فیبر ۰۱ گرم چربی ۱.۲۸ گرم ،پروتئین ۰.۰۶ میلی گرم ویتامین ۱۰۰۴ میلی گرم ویتامین B۲۰۲۳۴ میلی گرم ویتامین B۰۲۱ میلی گرم ویتامین B ۰.۱۲۴ میلی گرم ویتامین ۵۳ B۶ ، میکروگرم ویتامین B (فولات)، ۳۶۶ میلی گرم ویتامین ۷۶ میکروگرم ویتامین ۴۰ میلی گرم کلسیم ۰.۴۷ میلی گرم آهن ۱۲ میلی گرم ،منیزیم ۲۶ میکروگرم فسفر ۱۷۰ میلی گرم پتاسیم و ۰.۱۸ میلی گرم روی موجود می باشد.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی