رضیم
رضیم
خواص کلم قرمز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کلم قرمز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کلم قرمز

نکات درمانی کلم قرمز

نکات درمانی <a data-ail=کلم قرمز" width="600" height="450" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-red-cabbage2.webp 600w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-red-cabbage2-300x225.webp 300w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" />

در هر یک صد گرم از کلم قرمز آب پز شده و فاقد ،نمک ۲۹ کیلوکالری ،انرژی ،کربوهیدرات ،قند ،فیبر ،چربی ،پروتئین ویتامین های A B بتاکاروتن ، و پتاسیم وجود دارد؛ یک فنجان کلم قرمز پخته بیش از ۸۵٪ نیاز روزانه بدن به ویتامین ث و بیش از ۲۰ CK نیازهای بدن به ویتامینهای A و K را تامین میکند؛ آنتی اکسیدانها موادی هستند که سبب خنثی شدن رادیکالهای آزاد بدن شده و میتواند از بیماریهای ناشی از رادیکالهای آزاد مانند سرطان پیشگیری کند؛ آنتوسیانینهای ترکیباتی مفید هستند که از رشد سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری کرده و سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشوند کلم قرمز یکی از سبزیجاتی است که منبعی غنی از آنتوسیانینها میباشد.

امروزه توصیه میشود بانوان روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین ث و مردان ۹۰ میلی گرم از این ویتامین را در روز برای حفظ سلامتی مصرف کنند؛ و یک فنجان کلم قرمز خرد شده ۴۰ میلی گرم ویتامین ث وجود دارد؛ وجود میزان کافی از این ویتامین در بدن نقشی مهم در افزایش ایمنی بدن و تولید کلاژن برای حفظ سلامتی پوست وجود دارد ویتامین ث سبب التیام زخمهای بدن میشود؛ کلم قرمز منبعی خوب از ویتامین A محسوب میشود ویتامین A برای تولید گلبولهای سفید خون و محافظت از بدن در برابر بیماریها مورد نیاز بدن است؛ هر یک فنجان کلم قرمز خام حاوی ۴۶۹ میکروگرم بتاکاروتن که ماده ای پیش ساز ویتامین A در بدن است وجود دارد.

پیشنهاد رضیم :  خواص نعناع (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

ویتامین K از بروز لخته های خونی در بدن جلوگیری کرده و سبب حفظ سلامتی استخوانها میشود کمبود این ویتامین میتواند زمینه ساز کاهش تراکم استخوان ها شود. میزان توصیه شده مصرف روزانه از این ویتامین در بانوان ۹۰ میکروگرم و در آقایان ۱۲۰ میکروگرم میباشد که در هر یک فنجان (۶۵) (گرم از کلم قرمز ۲۷ گرم از این ویتامین وجود دارد و میتواند به شکل کامل نیازهای بدن فرد مصرف کننده را رفع نماید؛ کلیه و میوه محتوی ترکیبات با نام فیتوکمیکالها است که این مواد سبب بروز خاصیت سلامتی در گیاهان میشود کلم قرمز نیز محتوی فیتوکمیکالهایی است که خاصیت ضد التهابی داشته و از بروز سرطان،ها به خصوص سرطان ریه در بدن پیشگیری می کند.

میزان آنتی اکسیدانهای موجود در کلم قرمز شش تا هشت برابر کلم سفید میباشد کلم قرمز محتوی ماده فیتوشیمیایی سولفورافان است که این ماده سبب دفع سموم تجمع یافته در بدن میشود؛ آنتوسیانینهای موجود در کلم قرمز برای افزایش عملکرد مغز و بینایی مفید بوده و از بیماری آب مروارید چشم دژنراسیون ماکولا) جلوگیری می،کند آنتوسیانین ها خاصیت ضد التهابی داشته و سبب کاهش بروز التهاب در بدن میشود؛ کلم قرمز محتوی مواد معدنی شامل ،پتاسیم ،کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی، مس، منگنز و سلنیوم میباشد؛ مصرف آب تهیه شده از کلم قرمز سبب درمان زخمهای دستگاه گوارش میشود.

مطالعات نشان داده است مصرف کلم قرمز در وعده های غذایی برای جلوگیری از نوروپاتی آسیب عصبی ناشی از قند خون کنترل نشده در بیماران دیابتی مفید است و سبب عملکرد بهتر کلیه ها و کاهش آسیبهای عصب در بیماران میشود؛ کلم قرمز منبعی غنی از پلی فنولها محسوب میشود پلی فنولها آنتی اکسیدانهایی قوی هستند که از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت امروزه تحقیقات نشان میدهد پلی فنولها از بروز سرطان بیماریهای قلبی و عروقی و پوکی استخوان پیشگیری میکند؛ کلم قرمز منبعی غنی از ویتامینهای A و C محسوب میشود که این دو ،ویتامین دو آنتی اکسیدان قوی محسوب شده و سبب تقویت سیستم دفاعی بدن و افزایش ظرفیت بدن برای مقابله با سرطان می شود؛ کلم قرمز نسبت به کلم سبز منبعی غنی تر از پلی فنول ها و ویتامینهای A و C محسوب میشود.

پیشنهاد رضیم :  خواص گشنیز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

کلم قرمز یک سبزی عالی برای سم زدایی و حذف مواد شیمیایی آلاینده های موجود در کند؛ فیبر از هوای (آلوده مضر بدن محسوب میشود و سبب پاک سازی کامل ،کبد دستگاه گوارش و روده بزرگ میشود؛ کلم قرمز منبع خوبی از فیبر است و در هر یک لیوان کلم قرمز خرد شده دو گرم فیبر وجود دارد که ۸ نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین میرود کلسترول به جریان خون جلوگیری کرده و سبب دفع آن میشود؛ تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که آنتوسیانینهای موجود در کلم قرمز می تواند از بروز بیماری زوال عقل (آلزایمر پیشگیری کند؛ کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند بهتر است در مصرف کلم قرمز زیاده روی نکنند؛ زیرا ممکن است سبب تداخل در کار داروهای رقیق کننده خون شود.

نکات تغذیه ای کلم قرمز

نکات تغذیه ای کلم قرمز

در کشور اسپانیا مرسوم است در شب کریسمس ظرفی از سیب زمینی پخته به همراه کلم قرمز تهیه کرده و در کنار ماهی کباب شده برای شام مصرف میکنند؛ در کشورهای آلمان و سوئد کلم قرمز را به همراه سرکه پخته و در تهیه سالاد کلم استفاده معمولا در هنگام پخت رنگ کلم تغییر کرده و روشن تر میشود که برای حفظ رنگ قرمز می توانید به ،کلم مقداری سرکه و یا میوههای اسیدی اضافه نمایید؛ کلم قرمز را میتوانید به شکل خام یا پخته میل کنید و در تهیه انواع سالادها به کار ببرید؛ از ادویه هایی که طعم کلم قرمز را بهبود میبخشند میتوان به زنجبیل و سبزی گشنیز اشاره نمود؛ کلم قرمز را جهت نگهداری می توانید داخل کیسههای پلاستیکی قرار داده و به مدت دو تا سه هفته در یخچال نگهداری نمایید؛ از کلم قرمز می توانید در کنار انواع گوشتهای کبابی یا آب پز و در تهیه سالادها و ترشی استفاده کنید؛ برای حفظ رنگ کلم قرمز در هنگام پخت و پز میتوانید به ظرف مقداری آبلیمو یا سرکه اضافه کنید.

پیشنهاد رضیم :  خواص گوجه فرنگی (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

تاریخچه کلم قرمز

تاریخچه کلم قرمز

کلم قرمز با نام علمی Brassica oleraceae capitata Frubra گیاهی از خانواده شب بوییان محسوب می شود گیاهی بوته ای که برگهایی به رنگ قرمز ارغوانی دارد برگهای گیاه به علت داشتن ترکیباتی با نام آنتوسیانین به رنگ قرمز دیده میشود و هر میزان آنتوسیانین در برگها بیشتر باشد گیاه برگ هایی قرمز رنگ تر دارد؛ امروزه بزرگترین تولید کنندگان کلم قرمز در سطح جهان عبارت از کشورهای ،چین ،آمریکا گرجستان و کشورهای شمالی قاره اروپا می باشند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *