موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه بریان (بریونی) اصفهان
متن ویدئو طرز تهیه بریان (بریونی) اصفهان
سلام دوستان و همراهان گرامی اینبار اومدیم که مهمون خونههاتون بشیم با روش پخت بریون اصفهان لطفا با ما همراه باشید.
ما امروز اومدیم در خدمتون باشیم با روش پخت بریون اصفهان به درخواست یکی از همراهان عزیزمون که از ما خواسته بودند که این رو در یک برنامه آموزش بدهیم همینجوری که خودتون میدونید و مستحضرین بحث اینجاست که ما برای پخت بریون اصفهان نیاز به گوشت سردست داریم که گوشت سردست گوسفند داریم، که من حدود 500 گرم گوشت سردست گوسفند رو + 25 گرم دمبه گذاشتم داخل قابلمه که بپزد به دلیل اینکه وقتمون گرفته نشه این 500 گرم گوشت رو با 25 گرم دمبه گذاشتم پخته و الان آماده است.
نحوه پختش هم اینطوری بوده که من یک دونه پیاز کوچک، یک چوب کوچک دارچین و یک چوب کوچک زنجبیل هم داخلش ریختم و گذاشتم پخته من الان چون به آبش خودتون میدونید احتیاج دارم اول میام این گوشتها را جدا میکنم تا یک مقداری این گوشتها خنک بشند.
ما برای درست کردن بریونی اصفهان ما نیاز به جگر سفید هم داریم من گذاشتم جگر سفید پخته ببینید، و اما چیزی که من علاوه بر دارچین و زنجبیل و پیاز برای پختش اضافه کردم من یک تیکه کوچولو مثل این به اندازه این برگبو بوده به خاطری که خوب خودتون میدونید که یک مقدار بوی خاصی میده که بعضی ممکن دوستش نداشته باشند خوب اینم با 25 گرم دمبه گذاشتم پخته ببینید حتی به روغن افتاده خارج میکنم از داخل قابلمه به خاطر اینکه باید ما بزاریم اینا سرد بشه و بعد از سرد شدن باید هر جفته اینها را جدا جدا چرخ کنیم .
من مطمئنم همه دوستان نحوه پخت گوشت و نحوه پخت جگر سفید رو حتما حتما بلدن اما باز هم برای احتیاط من درDescription نحوه کاملش رو خواهم گذاشت الان من نیاز دارم که بذارم اینها با همدیگه سرد بشه هر کدوم جدا جدا چرخشون کنم خوب من آبگوشت را صاف میکنم چون برای تیلیت کردن و ادامه کار اونو نیاز داریم و حتی نیاز داریم ما از روغن این زمانی که گوشتمون و جگرمون صاف میکنیم از روغنش داخل چرخ گوشت همراه با نعناع بریزیم همینطور که میبینید گوشتهامون کاملا سرد شده جگر سفیدمون سرد شد آبشو صاف کردیم اومدیم خدمتتون و من باید اینا رو چرخشون کنم برای چرخ کردن من اول گوشت رو چرخ میکنم و بعد جگر سفید.
همینطور که میبینید ما یک مقدار از گوشت رو که میریزیم روغن روش هم روغنی که همان دمبهای که انداخته بودیم و الان روغن داده روغن جمع میکنیم و روش میریزیم این خیلی به خوشمزگیش کمک میکنه گوشت رو چرخ کردیم ما باید به گوشت مقداری نعناع مثلا به این 500 گرم دو قاشق غذاخوری نعناع اضافه میکنیم که همچین که مشاهده میکنید نعناع من الان خشکه فلفل سیاه دارم ½ رو الان اینجا اضافه میکنم یک قاشق چای خوری نمک دارم حالا میتونیم نمکشو کاملا اضافه کنیم همهشو و میتونیم بخششو اضافه کنیم یک مقداری هم خیلی کم البته دارچین.
خوب این رو من باهاش هم میزنم و یک مرتبه دیگه اینو از چرخ گوشت رد میکنم یه مرتبه دیگه من گوشتها رو که با ادویههاش قاطی کردم چرخ میکنم گوشتها رو بار دوم با ادویههامون مخلوط کرده بودیم اینا را تماما چرخ کردیم و الان دوباره نوبت این رسیده تا ما این جگر سفیدها رو که همان شش هستش پختیم اون ها رو از چرخ گوشت بگذرونیم من اینها را تقسیم میکنم چون به این بزرگی داخل چرخگوشت جا نمیشه شما میتونید قبلش هم تقسیم کنید و بعد بپزید این کاملا به عهده خودتون هست. حالا من جگر سفیدهامون را از چرخگوشت رد میکنم یک قاشق چایخوری نمک به جگر سفیدمون و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه اضافه میکنم و یک قاشق غذاخوری هم میتونید این را هم اضافه نکنید وقتی اضافه میکنیم خیلی خوش طعم میشه نعناع هم بهش اضافه میکنیم هم میزنیم و مجددا از چرخ گوشت من رد میکنم.
خوب تمام موادمون که ما بهشون ادویه اضافه کردیم و دو مرتبه چرخ کردیم آماده شده و الان نوبت اینکه بقیه مراحلشو با هم بریم از روغنی که روی آبگوشت اضافه کردم و مواد را چرخ کردم اول جگر سفید رو داخل تابه اضافه میکنم که باید جگر سفید رو یک مقداری سرخش کنم از این آب گوشت هم که روغنش یک مقداری روش میدم تا خیلی خوشمزه بشه میزارم تو این فاصله اینا کاملا با هم مزه بگیرند و تفت بخورند و اما به آبش یک کمی فلفل سیاه، یک کمی نمک و کمی دارچین بهش اضافه میکنم و زیرشو حرارت کم گذاشتم که با هم موادش ترکیب بشه خوب من این آب گوشت که اماده شده برمیدارم کنار میزارم.
جگر سفید کاملا سرخ شده و ما میریم سراغ گوشتمون که آماده کنیم این تابه را یک مقداری از روغن خود گوشتش میریزیم گوشتش هم بهش اضافه میکنیم فشار میدیم که قالب این تابه دربیاید تو اصفهان مرسوم است که یک از کفگیر مخصوص بریونی استفاده میکنند که چون ما اینو نداشتیم از این تابه کوچک استفاده میکنیم که کار اون کفگیر رو برای ما انجام بده مقداری باز از آب و روغن گوشتش به روش اضافه میکنیم زیرش رو زیاد میکنیم تا یک مقداری سرخ بشه وقتی که خودش رو گرفت ما روی نونی که با ریحون و پیاز تزئینش کردیم برمیگردونیم قبل از اینکه برگردونیم یه دو و سه قاشق از آب گوشتمون روی نونمون میریزیم خوب ما اینو رو برگردونیم الان ما با هر چیزی که مایل باشیم .
میتونیم تزئینش کنیم یک مقداری دارچین میریزیم دارچین خیلی خوشمزه میکنه این غذا رو بعدا میتونیم باز توی موقع خوردن و سروش بیشتر ازش استفاده کنیم خلال پسته خلال بادام یکم زرشک میزاریم البته زرشک دلبخواهی میتونیم نزاریم چون قشنگ میشه من میزارم مقداری هم جگر سفید کنارش اضافه میکنیم مقداری هم آبگوشت را کنارش میزاریم و این یک پرس کامل بریونی اصفهان است این همینجوری که دارید میبینید تقریبا از این مقدار 3 پرس به این میزان در میاد خوب شما میتونید همینجوری درست کنید و نوش جانتون بکنید.
به به ببینین بریونی اصفهانی ما آماده سرو شد آوردیم خدمتون ولی چند نکته است که قابل توجه که بهتون بگم در موقع سروش میتونید هم داخلش هم موقع سروش میتونیم از زعفران استفاده کنیم که بسیار خوش طعم و خوشبو خواهد بود و اما در اصفهان مرسوم است که زمانی که آبگوشت رو میارن داخلش یک قاشق کشک غلیظ هم میریزین عموما اول نونای خشک رو میریزین سنتیش اینطوری داخل ظرف و آب رو روش میریزین کشک هم با اون قاطی میکنن و میریزین داخلش حالا در هر صورت ما جدا جدا آوردیم خدمتون که این نکته رو متذکر بشیم که میتونید در خوردن آب گوشتش که خیلی هم در واقع تشریفات خاص خودش رو داره از کشک هم استفاده کنید امیدوارم که از این ویدیو راضی باشید اگر از این ویدیو خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی را subscribe کنید لایک و کامنت هم فراموشتون نشه بهترینها رو براتون آرزو میکنم خدانگهدار به خدا میسپارم.
رایا (خریدار محصول) –
احسنت عالی بود👏🏻
عیسی (خریدار محصول) –
باید خیلی خوشمزه باشه از عکسش معلومه🤩🤩🤩