رضیم
شماره دستور پخت: 394
رضیم
بریان (بریونی) اصفهان

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه بریان (بریونی) اصفهان

متن ویدئو طرز تهیه بریان (بریونی) اصفهان

سلام دوستان و همراهان گرامی اینبار اومدیم که مهمون خونه­هاتون بشیم با روش پخت بریون اصفهان لطفا با ما همراه باشید.

ما امروز اومدیم در خدمتون باشیم با روش پخت بریون اصفهان به درخواست یکی از همراهان عزیزمون که از ما خواسته بودند که این رو در یک برنامه آموزش بدهیم همینجوری که خودتون می­دونید و مستحضرین بحث اینجاست که ما برای پخت بریون اصفهان نیاز به گوشت سردست داریم که گوشت سردست گوسفند داریم، که من حدود 500 گرم گوشت سردست گوسفند رو + 25 گرم دمبه گذاشتم داخل قابلمه که بپزد به دلیل اینکه وقتمون گرفته نشه این 500 گرم گوشت رو با 25 گرم دمبه گذاشتم پخته و الان آماده است.

نحوه پختش هم اینطوری بوده که من یک دونه پیاز کوچک، یک چوب کوچک دارچین و یک چوب کوچک زنجبیل هم داخلش ریختم و گذاشتم پخته من الان چون به آبش خودتون می­دونید احتیاج دارم اول میام این گوشت­ها را جدا می­کنم تا یک مقداری این گوشت­ها خنک بشند.

ما برای درست کردن بریونی اصفهان ما نیاز به جگر سفید هم داریم من گذاشتم جگر سفید پخته ببینید، و اما چیزی که من علاوه بر دارچین و زنجبیل و پیاز برای پختش اضافه کردم من یک تیکه کوچولو مثل این به اندازه این برگ­بو بوده به خاطری که خوب خودتون می­دونید که یک مقدار بوی خاصی میده که بعضی ممکن دوستش نداشته باشند خوب اینم با 25 گرم دمبه گذاشتم پخته ببینید حتی به روغن افتاده خارج می­کنم از داخل قابلمه به خاطر اینکه باید ما بزاریم اینا سرد بشه و بعد از سرد شدن باید هر جفته اینها را جدا جدا چرخ کنیم .

من مطمئنم همه دوستان نحوه پخت گوشت و نحوه پخت جگر سفید رو حتما حتما بلدن اما باز هم برای احتیاط من درDescription نحوه کاملش رو خواهم گذاشت الان من نیاز دارم که بذارم این­ها با همدیگه سرد بشه هر کدوم جدا جدا چرخشون کنم خوب من آب­گوشت را صاف می­کنم چون برای تیلیت کردن و ادامه کار اونو نیاز داریم و حتی نیاز داریم ما از روغن این زمانی که گوشتمون و جگرمون صاف می­کنیم از روغنش داخل چرخ گوشت همراه با نعناع بریزیم همینطور که می­بینید گوشتهامون کاملا سرد شده جگر سفیدمون سرد شد آبشو صاف کردیم اومدیم خدمتتون و من باید اینا رو چرخشون کنم برای چرخ کردن من اول گوشت رو چرخ می­کنم و بعد جگر سفید.

همینطور که می­بینید ما یک مقدار از گوشت رو که می­ریزیم روغن روش هم روغنی که همان دمبه­ای که انداخته بودیم و الان روغن داده روغن جمع می­کنیم و روش می­ریزیم این خیلی به خوشمزگیش کمک می­کنه گوشت رو چرخ کردیم ما باید به گوشت مقداری نعناع مثلا به این 500 گرم دو قاشق غذاخوری نعناع اضافه می­کنیم که همچین که مشاهده می­کنید نعناع من الان خشکه فلفل سیاه دارم ½ رو الان اینجا اضافه می­کنم یک قاشق چای خوری نمک دارم حالا می­تونیم نمکشو کاملا اضافه کنیم همهشو و می­تونیم بخششو اضافه کنیم یک مقداری هم خیلی کم البته دارچین.

خوب این رو من باهاش هم می­زنم و یک مرتبه دیگه اینو از چرخ گوشت رد می­کنم یه مرتبه دیگه من گوشت­ها رو که با ادویه­هاش قاطی کردم چرخ می­کنم گوشت­ها رو بار دوم با ادویه­هامون مخلوط کرده بودیم اینا را تماما چرخ کردیم و الان دوباره نوبت این رسیده تا ما این جگر سفیدها رو که همان شش هستش پختیم اون ها رو از چرخ گوشت بگذرونیم من این­ها را تقسیم می­کنم چون به این بزرگی داخل چرخ­گوشت جا نمی­شه شما می­تونید قبلش هم تقسیم کنید و بعد بپزید این کاملا به عهده خودتون هست. حالا من جگر سفیدهامون را از چرخ­گوشت رد می­کنم یک قاشق چای­خوری نمک به جگر سفیدمون و یک قاشق چای­خوری فلفل سیاه اضافه می­کنم و یک قاشق غذاخوری هم می­تونید این را هم اضافه نکنید وقتی اضافه می­کنیم خیلی خوش طعم می­شه نعناع هم بهش اضافه می­کنیم هم می­زنیم و مجددا از چرخ گوشت من رد می­کنم.

خوب تمام موادمون که ما بهشون ادویه اضافه کردیم و دو مرتبه چرخ کردیم آماده شده و الان نوبت اینکه بقیه مراحلشو با هم بریم از روغنی که روی آب­گوشت اضافه کردم و مواد را چرخ کردم اول جگر سفید رو داخل تابه اضافه می­کنم که باید جگر سفید رو یک مقداری سرخش کنم از این آب گوشت هم که روغنش یک مقداری روش می­دم تا خیلی خوشمزه بشه میزارم تو این فاصله اینا کاملا  با هم مزه بگیرند و تفت بخورند و اما به آبش یک کمی فلفل سیاه، یک کمی نمک و کمی دارچین بهش اضافه می­کنم و زیرشو حرارت کم گذاشتم که با هم موادش ترکیب بشه خوب من این آب گوشت که اماده شده برمی­دارم کنار می­زارم.

جگر سفید کاملا سرخ شده و ما میریم سراغ گوشتمون که آماده کنیم این تابه را یک مقداری از روغن خود گوشتش می­ریزیم گوشتش هم بهش اضافه می­کنیم فشار می­دیم که قالب این تابه دربیاید تو اصفهان مرسوم است که یک از کف­گیر مخصوص بریونی استفاده می­کنند که چون ما اینو نداشتیم از این تابه کوچک استفاده می­کنیم که کار اون کف­گیر رو برای ما انجام بده مقداری باز از آب و روغن گوشتش به روش اضافه می­کنیم زیرش رو زیاد می­کنیم تا یک مقداری سرخ بشه وقتی که خودش رو گرفت ما روی نونی که با ریحون و پیاز تزئینش کردیم برمی­گردونیم قبل از اینکه برگردونیم یه دو و سه قاشق از آب گوشتمون روی نونمون می­ریزیم خوب ما اینو رو برگردونیم الان ما با هر چیزی که مایل باشیم .

می­تونیم تزئینش کنیم یک مقداری دارچین می­ریزیم دارچین خیلی خوشمزه می­کنه این غذا رو بعدا می­تونیم باز توی موقع خوردن و سروش بیشتر ازش استفاده کنیم خلال پسته خلال بادام یکم زرشک می­زاریم البته زرشک دلبخواهی می­تونیم نزاریم چون قشنگ می­شه من میزارم مقداری هم جگر سفید کنارش اضافه میکنیم مقداری هم آب­گوشت را کنارش می­زاریم و این یک پرس کامل بریونی اصفهان است این همینجوری که دارید می­بینید تقریبا از این مقدار 3 پرس به این میزان در میاد خوب شما می­تونید همینجوری درست کنید و نوش جانتون بکنید.

به به ببینین بریونی اصفهانی ما آماده سرو شد آوردیم خدمتون ولی چند نکته است که قابل توجه که بهتون بگم در موقع سروش می­تونید هم داخلش هم موقع سروش می­تونیم از زعفران استفاده کنیم که بسیار خوش طعم و خوشبو خواهد بود و اما در اصفهان مرسوم است که زمانی که آب­گوشت رو میارن داخلش یک قاشق کشک غلیظ هم می­ریزین عموما اول نونای خشک رو میریزین سنتیش اینطوری داخل ظرف و آب رو روش می­ریزین کشک هم با اون قاطی می­کنن و می­ریزین داخلش حالا در هر صورت ما جدا جدا آوردیم خدمتون که این نکته رو متذکر بشیم که می­تونید در خوردن آب گوشتش که خیلی هم در واقع تشریفات خاص خودش رو داره از کشک هم استفاده کنید امیدوارم که از این ویدیو راضی باشید اگر از این ویدیو خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی را subscribe کنید لایک و کامنت هم فراموشتون نشه بهترین­ها رو براتون آرزو می­کنم خدانگهدار به خدا می­سپارم.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بریان (بریونی) اصفهان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.