موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه ته دیگ زعفرانی
متن ویدئو طرز تهیه ته دیگ زعفرانی
سلام دوستان عزیز، این بار آمدیم که با هم ته دیگ زعفرانی که همان ته دیگ مشهدی است تجربه کنیم.با ما همراه باشید ما برای درست کردن ته دیگ زعفرانی که مشهور به ته دیگ مشهدی است، نیاز داریم که اول برنجمون را صاف کنیم، من پنج پیمانه برنج خیس کردم برنج رو آب گذاشتم بجوشه، این برنج رو میگذارم داخل قابلمه. برنج رو میگذارم بجوشه، منتظر میمونم به جوش بیاد. ما زیر این ته دیگ، از زعفرون و گلاب استفاده میکنیم وماست. این خودش یک مقداری بخار ایجاد میکنه. خوب اگر ما این برنج رو به موقع برداریم حتما برنجمون خمیر میشه، پس باید یک مقداری زودتر برنجمون رو که زنده تر هست، و خام تر هست برداریم. چون وقتی که میخوایم برنجمون را استفاده کنیم، برنجمون خمیر نشه.
ما منتظر میمونیم تا برنجمون زمانش برسه و برنج رو صاف کنیم. تو این فاصله من میام مواد ته دیگ رو آماده میکنم. اگر شما مایل بودین که این ته دیگ شما مجلسی تر در بیاد و بهتر بشه، تابه جدا انتخاب کنید و اون رو جدا درست کنید. من این دفعه این کار را میخوام بکنم، الان ابتدا چهار تا تخم مرغ دارم.، تخم مرغها را میشکنم داخل ظرفی که مد نظرم هستش، کاملا هم میزنم تا این حالت لختگیش از بین بره. گلاب که یک چهارم فنجان هست بهش اضافه میکنم. که هم راحت تر تخم مرغهامون لختگی اش رو از دست بده، هم گلابمون رو استفاده کرده باشیم. این شش تا قاشق غذاخوری ماست داریم که نسبتا سفت است. ببینید ماستتون هرچی سفت تر باشه، بهتره. این ماست رو اضافه میکنم به ازای هر یک تخم مرغ، یک و نیم قاشق غذاخوری، ماست نیاز داریم. ماست رو اضافه میکنم و خوب هم میزنم.
توی این مرحله، حداقل چهار قاشق غذاخوری زعفران اضافه میکنم، هم میزنم و رنگش رو تست میکنم. اگر خوب بود دیگه نمیریزم. خوب این کاملا آماده است برنج رو تست میکنم که ببینم اگر زمانش رسیده آبکش کنم. خوب حدودا دو سه دقیقه دیگه من فرصت دارم که برنج رو بگذارم و اون رو آبکش کنم. توی این فاصله تابه رو میگذاریم روی گاز ، زیرش رو روشن میکنیم و روغن زیرش میریزیم تا آماده بشه برای موادمون. روغنش رو کم نکنید چون باعث سوختنش میشه. چون مدت زمان که شما میخواین بگذارید تا درست بشه، زمان پختش یک ذره طولانی هست و اونجا باعث سوختنش میشه.
تو این فاصله که داغ میشه میام و بخشی از این برنجها را میریزم داخل این موادی که با همدیگه آماده اش کردیم برای ته دیگ. تا این جا من چهار تا کف گیر کامل ریختم این هم پنجمیش، خوب این رو هم میزنیم زمانی اندازه است که دیگه احساس کنیم که دیگه مایع نیست. یعنی یک مقداری قشنگ با تمام ته دیگهای ما قاطی شده و یکی شده. اون موقع آماده است. بببینید الان احساس میکنید حتما شما هم مثل هم که دیگه ما دیگه برنج به این نمیتونیم به این اضافه کنیم. این مواد براش کافی هست. پنج کفگیر پر از این برنجم را ریختم داخل این مواد و هم میزنم وقتی روغن داغ شد، به تابه ام اضافه میکنم.
خوب دلیل داغ شدن و دلیل روغن زیاد، نچسبیدن و نسوختن ته دیگیه که ما الان میخوایم آماده کنیم، دلیل جدا درست کردنمون هم اینه که میخوایم مجلسی تر باشه. وگرنه ته برنج ما میتونستیم این رو مثل ته دیگ بریزیم. خوب، احساس میکنم داغ شده و من باید این مواد رو به تابه اضافه کنم. خوب تمام مواد را اضافه میکنم و با پشت کفگیر یا لیسک یا هرچیزی که دارم صافشون میکنم. خوب ماهیتابه را برمیدارم و شعله پخش کن رو میگذارم بهش زمان میدم تا داغ بشه. مابقی برنج رو هم ریختم داخل قابلمه و میگذارم که دم بکشه. خوب همونجور که میبینید این بخار کرده، من یک مقداری روغن بهش اضافه میکنم دم کنیش رو میگذارم شعله پخش کن هم میگذارم روش. و این رو میگذارم دم بکشه.
برای ته دیگمون هم همین جور که میبینید این بخار کرده آماده است شعله پخش کن هم گذاشتیم حالا نوبت این هست که حتما دمکنی بگذاریم که خمیر نشه. خوب من دم کنیش هم میگذارم زیر گازم را کم میکنم به مدت چهل دقیقه به اندازه دم کشیدن برنج ، کم میکنم همیشه. این دست خودتونه دیگه، به دست خودتون اومده میدونید چقدر کمش کنید. به همون اندازه کم کنید چهل دقیقه منتظر بمونید، تا زیرش کاملا سرخ بشه اصطلاحا، و خود این مواد هم کاملا سفت میشه یعنی چسبندگی مثل کوکو به هم میچسبه، این هم به هم میچسبه، و میتونید با دستتون امتحان کنید و برش دارید. خوب این برنج هم مثل همه برنجها منتظر میمونم هر دوش دم بکشه، و بعد میام برای سرو در خدمتتون هستم.
ته دیگ زعفرونی ما آماده شده، ماهیتابه را برمیدارم و میام برای سرو. همراهان گرامی، ته دیگ زعفرانی ما آماده سرو شد، آوردیم خدمتتون، امیدوارم که شما از این برنامه راضی باشید اگر از این ویدیو خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی رو به دوستان و عزیزانتان معرفی کنید. لایک و کامنت هم فراموشتون نشه. بهترینها را براتون آرزو میکنم خدا نگهدار.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.