موارد لازم + طرز تهیه
یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی، زیره پلو می باشد، برای مشاهده کل آموزش و مراحل تهیه زیره پلو سایت رضیم را دنبال نمایید.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
زیره ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه، کره و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه زیره پلو
- در مرحله اول، درون یک ظرف مناسب مقداری آب و یک قاشق نمک می ریزیم، بعد خوب هم می زنیم تا نمک درون آب حل گردد. سپس برنج را داخل آب نمک می ریزیم و صبر می کنیم خیس بخورد.
- زمان خیس کردن برنج بستگی به تازگی برنج دارد، اگر تازه باشد، لازم نیست مدت زیادی خیسانده گردد. در بعد یک قابلمه مناسب را تا نصف آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا بجوشد.
- سپس یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آب اضافه می نماییم. بعد از اینکه آب جوشید، برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می نماییم و به مدت هشت تا دوازده دقیقه زمان صرف می کنیم تا برنج نرم گردد.
- بعد از اینکه دانه های برنج کاملا نرم شدند و مغزشان کمی صفت بود، برنج را آبکشی می نماییم. بعد در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و برای ته دیگ زیره پلو بر اساس سلیقه از نان یا سیب زمینی استفاده می نماییم.
- سپس کمی برنج روی ته دیگ گذاشته، بعد مقداری زیره روی برنج می پاشیم، به این شکل تمام برنج و زیره را داخل قابلمه قرار می دهیم. سپس روی شعله ملایم، شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم.
- حدود چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت زمان لازم می باشد تا زیره پلو آماده گردد. در همین فاصله، پیاز را رنده نموده و آب اضافیش را گرفته و به همراه گوشت چرخ کرده و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه با هم ترکیب می نماییم.
- سپس مخلوط گوشت چرخ کرده را به شکل کوفته های قلقلی به اندازه فندق در می آوریم. بعد یک ماهی تابه مناسب روی حرارت قرار می گذاریم و کمی رو غن اضافه می نماییم. بعد از اینکه روغن داغ گشت، کوفته ها را به ماهی تابه اضافه می نماییم.
- در مرحله آخر، کوفته قلقلی ها را خوب سرخ تفت می دهیم و کنار می گذاریم. سپس وقتی زیره پلو به طور کامل دم کشید، مقداری کره به آن اضافه نموده و آنرا داخل قابلمه به خوبی مخلوط می نماییم، بعد در دیس می ریزیم و با کوفته قلقلی سرو می نماییم.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.