

موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی
متن ویدئو طرز تهیه چلو گوشت زعفرانی
خوب یه سلام دوباره عرض میکنم خدمتتون و امیدوارم که اوقات به کام بوده باشه، ما دیروز نتونستیم فیلم بگیریم چون سالگرد ازدواجم بود، و یک جشن خانوادگی گرفتیم و دور هم بودیم، جای شما دوستان خالی بود و این که امروز میخوام به شما یه غذایی یاد بدم. یک بار من چلو گوشت را یاد دادم، با سس قرمز که با رب درست میشه، ولی امروز میخوام یه چلو گوشت بهتون یاد بدم که با زعفرون درست میشه و رنگش قرمز نیست، رنگش زرد زعفرونی هست.
این چلو گوشت پیاز زیاد میبره تقریبا، برای هر نفر مجلسی اگه بخواین گوشت بگذارید برای چلو گوشت بین صد و هشتاد تا دویست و بیست گرم توی رستورانها میگذارن. ولی این داستان ماهیچه نمیشه با لمشنگ (دست گوسفند) درست نمیشه این با گوشتی که مورد علاقه خودتونه میتونید درستش کنید ولی گوشتش نباید چربی خیلی بزرگ روش داشته باشه.
ولی یه گوشت خوب، یه قسمت از یه پارت خوب گوشت، اینه که بافتهای ریز چربی داخلش باشه، یعنی وقتی که میخورینش، خشک خشک نباشه، لذت بخش باشه، مثلا امریکایی ها که میخوان برگر درست کنند، برگر از اعضایی انتخاب میکنند گوشت برگر رو که بافتهای چربی لایههای چربی مثلا داخل گوشت، وجود داشته باشه، گوشت مثلا این رو از نزدیک برای من میگیرین، این قسمت گوشت، گوشتیه که خوب بافتهای چربی هم داخلش هست، صد در صد یک گوشت سرخ نیستش، میبینید لایههای چربی هم داره ولی حتی المقدور، ما سعی میکنیم که چربی گوشت را بگیریم، به نظر من اگه بخواین از گوسفند درست بکنید، گوساله که اصلا من پیشنهاد نمیکنم، با گوساله بخواین چلو گوشت درست کنید.
ولی با گوسفند بخواین درست کنید، رونش بهترین جا و سردستش بهترین جا برای درست کردن چلو گوشت هست. ولی یه مطلب را فراموش نکنید، گوشت چلو گوشت، توی خورد کردن گوشتها بهتون گفتم، ما یه گوشت قرمه داریم یه گوشت قیمه داریم ، اینها سایزهاش مشخصه، قرمه بزرگتر از قیمه است ولی برای چلو گوشت سایز گوشت باید تقریبا یه نیم برابر از گوشت قرمه سبزی هم بزرگ تر باشه، به خصوص که اگه گوشتتون هم گوسفند باشه، چون گوسفند بعد پختن، آب میره و این چون یه غذای مجلسیه باید در نظر بگیریم که اگر آب رفت چقدر از این گوشت باقی میماند.
من خودم رونم رو بریدم، کات کردم و آن قسمتهایی از استخوانهاش هم نگه داشتم که آبش خوشمزه بشه، ولی این چلو گوشت یه چلو گوشت پرآب نیستش، ما با کمترین آبی که میتونیم گوشت رو بپزیم، آماده اش میکنیم. من برای مجالسها و مهمونیها سفارش چلوگوشت میگرفتم، رون کامل گوسفند، با همین دستور و رسپی میپختم و به صورت بزرگ، روی میز سروش میکردم. حالا اگه میخواستم گوسفند بزرگ بپزم که اون دیگه داستان پختش متفاوته ولی قول میدم یه روز گوسفند درسته را هم بهتون پختنش را آموزش بدم و مرینت کردنش رو قبل پختن. خوب مواد لازممون رو هم بهتون بگم.
فلفل سیاه داریم، یه چیزی از فلفل سیاه بهتون بگم، اگه میخواین بخرین، فلفل سیاه، تندیش یک سوم فلفل قرمز هم نیست ولی شما اگه یه فلفل سیاه خریدید که خیلی تند بود، بدونید که اون فلفل سیاه قاطی داره، و فلفل سیاه خوبی نیست. زعفرون داریم، به اندازه یک پنجم یک استکان زردچوبه داریم، نمک داریم و یک تیکه فلفل دلمه، یک نصفه فلفل دلمه. این غذا رو این چلو گوشت رو من دارم برای دو نفر درست میکنم. یک مقدار هم گوشتش را زیاد گرفتم، سه تا دونه پیاز داریم حالا پیازها را من دو تا و نیمش هم کفایت میکنه ولی مجبور شدم که سه تا خورد بکنم، چوب دارچین داریم، دارچین رو فراموش نکنید، ادویه این ادویه اصلیش زعفرون و دارچینه، این رو فراموش نکنید که حتما بهش بزنید.
حالا میریم برای خورد کردن چیزهایی که داریم. فلفل دلمه، ببینید خیلی از فلفل دلمه، اصلا شاید رستوران دار هستین که دارین این فیلم رو نگاه میکنید، خیلی از مشتریان از فلفل دلمه خوششون نمیاد، فلفل دلمه را درشت ما خورد میکنیم، اگر هم خواستیم از آبش خارج بکنیمش، یا اگر هم دوست نداشتید بگذارید بمونه، یک سریها هویج هم دو تا تیکه میاندازن و این هویج شیرینش میکنه، توی این مدل طبخ خوب نیست ولی چلو گوشت درباری که قبلا آموزش دادم وفیلمش هم هست ، هویج هم استفاده کردم. میرم سراغ پیاز، این رو ببینید، نگینیش من میکنم ولی یک مقدار باید نگینیهاش پهن باشه.
ببینید. یک مقدار باید پهن تر از حد معمول بگیرینش، این یه غذایی هست که پر پیازه، و پیازش زیاده و زمانی که میکشنش، پیازها باید مشخص باشه، این از پیازهامون، من پیاز قرمز هم انتخاب کردم. بعضی از غذاها رو پیاز سفید، شیرینش میکنه ولی پیاز قرمز، شیرینش نمیکنه، حالا یه نصفه هم میزنم بهش و کفایت میکنه، گوشتم هم وزنش تقریبا پانصد و پنجاه گرم وشاید هم ششصد گرم باشه، ولی بیشتر نیست. ولی معمولا اگر بخواین چلو گوشت بدون استخوان داشته باشید، برای هر نفر دویست گرم، پرفکته. خوب میریم باقیش رو پای گاز، بهتون نشون میدم که چیکار باید بکنید.
پیاز هم الان فکرش رو میکنم سه چهار دقیقه است من گذاشتمش داره تفت میخوره، فقط یک مقداری که پیازم خودش رو ول کنه، ما میگوییم اصطلاحا بشکنه، یک مقداری که نرم بشه کفایت میکنه ، چون نمیخوام زیاد سرخش کنم، اگه زیاد سرخش کنم، وقتی که با گوشتم داره میپزه، توی مدت زمان کم حل میشه و چلو گوشت قشنگ درنمیادش، توی این مرحله، گوشتم رو بهش اضافه میکنم و اجازه میدم که یه تفت بخوره، به هرحال، اگه گوشت تفت نخوره اصلا خوب در نمیادش توی چلو گوشت. حالا ممکنه بپرسید چقدر باید تفت بخوره، این را باید به اندازه ای تفت بدید که رنگ پریده شه، یعنی این که رنگش سفید بشه، حالا باید بهش فرصت بدیم و شعله مون هم باید زیاد باشه که آب نندازه و کاملا سرخ بشه.
من یک مطلبی روعرض بکنم خدمتتون. غذا درست کردن از روی کتاب آشپزی کار خیلی سختیه. گاهی اوقات بعضی از غذاها را من خودم هم نگاه میکنم ولی خوب حق مطلب ادا نمیشه. چنلی که ما درستش کردیم داخل یوتیوب، دقیقا مثل یک کتاب آشپزی میمونه و هر مشکلی که داشته باشید میتونید داخلش پیدا کنید. هر غذایی که بخواین میتونید داخلش بگردین و ببینید و هر روز هم سعیم بر اینه که این غذاها را بیشتر و بیشتر بکنم، ولی تنها لطفی که شما در حق من میتونید بکنید اینه که چنل ما را به دوستای خودتون پیشنهاد کنید و این که دوستانتون را میتونید اینوایت کنید به چلش ما.
و این که لطفی که میتونید در حق من بکنید اینه که فیلمهای من رو تو اپلیکیشنهای دیگه میتونید به اشتراک بگذارید و دوستای دیگه تون رو به این شکل مطلع کنید. من کانال تلگرامیندارم. زیاد هم اهل تلگرام نیست. ولی خوب داخل فیس بوک یک پیج آشپزی دارم، به اسم آشپز باشی در ملبورن و دوستان زیادی هست که سالها قبل از این که من این چنل رو درست کنم اونجا با من بودند و هنوز هم کنار هم مثل یه خانواده هستیم. خوب گوشتام ببینید رنگ پریده شد ، داره رنگ پریده تر هم میشه. ولی اگه بسوزه روش، طعمش رو بد میکنه، فقط ما میخوایم که این رنگ پریده بشه و این که دیگه کفی نداشته باشه، چون اگه بخواد زیاد کف کنه، رنگ چلو گوشتمون رو خراب میکنه، خوب این از این مطلب، از این هم میگیری برام، اگه خاطرتون باشه من آبگوشتم رو با این بادیه درست کردم و داخلش هم بهتون نشون بدم.
این هم داخلش هم بیرونش سرامیکه و سرامیک هموگیوتی هم هستش یعنی به سادگی خراب نمیشه هم توی فر میتونید بگذاریدش هم این که میتونید روی شعله مستقیم گاز بگذارید. غذاهایی که میخوان خوشمزه بشه و جاافتادنیه ، و با جا افتادنش خوشمزه تر میشه، میتونید شما هم یه دونه از این تهیه کنید. ولی حتما دقت کنید که آنتی شوک باشه، و این که رو حرارت مستقیم و داخل فر و اون هم بتونید استفاده کنید. خوب یک مقدار گوشتهای من دیگه الان، کاملا آماده شده و اون اندازه که من میخوام هست، این جا فلفل دلمه را بهش اضافه میکنم. و چوبهای دارچین، ولی نمک بهش نمیزنم. نمک اگر من بخوام از الان به این بزنم، گوشتم رو سفت میکنه و زمان پخت گوشتم بالا میره.
خوب ادویههام رو هم تو این مرحله بهش اضافه میکنم. زردچوبه به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری بهش اضافه میکنیم. این از زردچوبه، فلفل سیاه هم هرمقدار که دلتون میخواد، ولی نه اندازه ای که بخواد از کنترلتون خارج بشه، این هم به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری کفایت میکنه که بهش بزنید. باز هم من یه تفتش میدم با زردچوبه، خوب توی این مرحله، داستان کمیمتفاوته، من این جا زعفرون رو الان به این شکل توی این طبخ نمیکنم. اول آب جوشم را اضافه میکنم و بعد زعفرونم رو به آب جوش اضافه میکنم. فقط خاطرتون باشه به اندازه ای که روی گوشتتون رو آب بگیره بهش آب اضافه کنید و مقداریش هم موقع پختن بخار میشه، خوب زعفرونم رو من این جا اضافه میکنم.
حالا من اینها را برمیگردونم، اینها را هم به این شکل، اضافه میکنم داخل ظرف سفالی. ظرف سفالی هم وقتی که میخرید، یک بار امتحانش کنید، فقط آب جوش خالی، اول این که روی حرارت مستقیم نگذارید اول آب را داخلش بریزید و روی حرارت بگذارید، یک بار با آب جوش امتحانش کنید ببینید آیا خراب میشه میشکنه یا نمیشکنه، و بعد میتونید برای خورشتها ازش استفاده کنید. خوب من این بادیه را هم روی حرارت مستقیم قرارش میدم و اجازه میدم به مدت چهل و پنج دقیقه بپزه. خوب. این از چلو گوشت سنتی من. حالا وقتی که پخت براتون فیلم میگیرم و بهتون نشون میدم.
خوب تقریبا چهل و پنج دقیقه طول کشید که خورشت ما آماده شه، این خورشت منه، این هم رنگش این هم قیافه اش، این هم یه سبک چلوگوشت هست، و این که ببینید داخل ظرف کاملا پخته و جا افتاده، توی ظرف لعابی وقتی که خورشتها پخته میشه، نمیدونم چه فعل و انفعال شیمیایی توش انجام میشه که خوشمزه تر میشه، ولی حتما تو خرید ظرف لعابی دقت کنید و این که برای چلو گوشت هم یکی دوتا مطلب بهتون بگم اگه بگذارید با حرارت کم بپزه خیلی بهتره و برای این که رنگش خراب نشه ، حتما گوشتتون رو تفتش بدین، اگه تفت ندین، اون کفی که توش وجود داره باعث میشه که خوش رنگ و لعاب در نیاد، حالا یه مدل دیگه را هم بهتون آموزش میدم که لاپلویی هست، همین را درست میکنن و لابه لای برنج، میریزن. حالا سعی میکنم اون را هم تو درسهای بعدی بهتون آموزش بدم، لطفا فراموش نکنید فیلمهای ما رو اپلیکیشنهای دیگه به اشتراک بگذارید و دوستای خودتون را به چنل خودتون توی یوتیوب دعوت کنید. خدا یار و نگهدارتون.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.