رضیم
شماره دستور پخت: 658
رضیم
آبگوشت سنتی تهرونی

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه آبگوشت سنتی تهرونی

متن ویدئو طرز تهیه آبگوشت سنتی تهرونی

سلام وقتتون بخیر امیدوارم هر جای دنیا که هستید حالتون خوب و سلامت باشه من معراج موسوی هستم در خدمت باباحسن امروز می­خواهیم یک ویدئوی متفاوت براتون داشته باشیم از اونجایی که خیلی هاتون گفته بودید آبگوشت سنتی و به ما آموزش بده من امروز در خدمت باباحسن هستم تا سنتی ترین آبگوشتی که تا حالا تو عمرم خوردم و خیلی خوشمزه بود رو از دست ایشون یاد بگیریم باباحسن بفرمایید

 

 عرض کنم که آبگوشت غذایی است که غذای ملی غذای ایرانی و غذایی که امروز درست می­کنم با غذای دیروز فرق میکنه دیروز روی اجاق بوده و حرارت کم و ملایم به مرور دم می­کشیده ولی امروز روی گاز شعله گاز تمام طعم و عطر و خاصیت و  بخار می­کنه از بین میبره

 دقیقا بچه ها باباحسن تقریبا ۴۰ سال داره این غذا رو درست می­کنه به روش خودش که همون روش قدیمی هستش که از پدربزرگ و مادربزرگ خودش یاد گرفته با اینکه چیز خیلی جالبش اینه که با اینکه یکسری مواد اولیه داخلش نداره که خودش داخل فیلم بهتون میگه که چیا و داخلش نمیریزه مثلاً رب گوجه استفاده نمی­کنه

پیازم نیست

پیازم استفاده نمی­کنه با اینکه این چیزها رو نداره ولی خیلی خوشمزه میشه راز موفقیتش هم ازش می‌پرسیم با ما همراه باشید تا دستور پخت آبگوشت سنتی قدیمی رو با هم دیگه یاد بگیریم. خوب بابا هستم الان داری چی کار می­کنیم؟

 الان گوشت و توی این ظرف داریم چیز می­کنیم می­جوشانیم که کفش و بگیریم

خب این کف اگر توش بمونه چه اتفاقی میافته؟ الان گوشت چی داری استفاده می کنی ؟

گوشت همه چی هست ولی بیشتر گوشت قلوه گاه و این چیزا میریزن آخه استخون داشته باشه واسه این که طعمش بهتر باشه

 برای هر نفر چند گرم چند گرم گوشت باید بزنیم ؟

برای هر نفر ۵۰ گرم برای هر نفر ۵۰ گرم گوشت و برای هر نفر ۳۰ گرم دنبه

بچه ها ببینید داخل گوشت گوسفند یا هر گوشتی داخل بافت گوشت یک مقدار خون باقی می­مونه که همون کفی هستش که خارج میشه من الان بهتون نشون میدم اگر او نگیرید هم رنگ غذاتون در کل غذاهاتون که پختیم هم طعم غذا تون عوض میشه خراب میشه اون چیزی که باید به دست نمی‌آید بنابراین بهتون نشون میدم که چه جوری باید کفش رو بگیرید شما چند سال داری آبگوشت میپزی حسن آقا ؟

من چهل ساله آبگوشت میپزم یعنی من وقتی پیکنیک می­رفتیم مامور غذا بودم

خوب چی درست می کردید؟

 هرچی بود درست می­کردم رفقام میشستن ظهر و شب می­خوردن

 باباحسن کباب هم خیلی خوب درست می کنه من قبلا چند تا از تکنیک هاش رو خوب بالاخره پیش کسوت و یکسری چیزهایی رو بلد که واقعاً من ازش خیلی یاد گرفتم توی یه درست کردن جیگر یک فیلم دارم که به سبک بابا هستند درست کردم اونم خیلی عالی میشه.  الان داریم از توی اون ظرفی که جوشید تقریباً نیم ساعت جوشید کفش رو کاملاً گرفتیم میریزیم داخل یک ظرف بزرگتر که پخت اصلی اونجا انجام میشه یک مقدار که سرد شد بعداً باید صاف بکنیم و بهتون نشون میدم

 با این صافش می­کنیم

 با این صاف می­کنیم و می­ریزیم داخل ظرف اصلی که برای جوشیدن آماده بشه. ته ظرف ببینید چقدر کف نشسته بود این تو رو هم ببینید اون مقدار کفی که بود دیگه داخل طوری جا مونده . حالا دنبه که به ازای هر نفر بابا حسن تقریباً ۴۰ گرم ریخت و بهش

 ۳۰ گرم

 به ازای هر نفر ۳۰ گرم اضافه ۳۰ تا ۴۰ گرم اونوقت باباحسن این احتیاج نداره بهش آب اضافه کنید؟

 چرا از این نخود لوبیا می­خوام بریزم توش نخود لوبیا الان میریم پس سراغ نخود لوبیا

 باباحسن به ازای هر نفر چقدر نخود میریزیم

هر نفر یک استکان نخود لوبیا نخود و لوبیا سفید می­ریزیم

نسبتش به هم چقدر نسبت نخود لوبیا سفید

 ۵۰۵۰

یعنی نصف نخود نخود باشه نصفش لوبیا سفید داره حالا اگر بخواهیم سیب زمینی بریزیم چی

 اگر خواستید یک بند انگشت از سر این خالی می­کنید یک دونه از این سیب زمینی نصف این سیب زمینی برای یک نفر بسه

 یعنی نصف این سیب زمینی برای یک نفر کافیه خوب چند دقیقه خیس ش کردی حسن آقا ؟

تقریباً یک ساعت آره یک ساعت خیس می­کنیم ولی الان اینو بیشتر خیس کردیم ی

ک ساعت بیشتر خیس بشه که حالا چیزی اشتباه …

یک ساعت خیس می کنیم یک ساعت حالا هرکی بیشتر خیس می‌کنیم آبشو خالی می‌کنیم کامل آبش رو میگیریم بعد تو این قسمت اضافه میکنیم به گوشتمون

قابلمه اصلی خوب خیلی هم عالی حسن آقا این آبگوشت  و برای چند نفر داری درست می کنی؟

 برای ۱۰ ۱۲ نفر این

 پس باید حسابی آب بریزی توش

قدیما رسم بر این بود کسی میومد خونه کسی اون آبگوشت آبش رو زیاد میکنیم آره دیگه الان آب هم یک اندازه بیش از اون بشه بی مزه میشه

 حسن آقا گوشت چطور اگر بیشتر از ۵۰ گرم گوشت بزنیم چی؟

 گوشت اگر گوشت هرچی زیادتر اگر بیشتر بزاریم غذا بی مزه میشه

 یعنی به این نیستش که حالا بیشتر بزنیم نه خوشمزه تر میشه

بعضی ها برای اینکه چیز بشه گوشت میریزن اونوقت این و الان گذاشتیم تا وقتی که جوش اومد اون موقع زردچوبه و نمک

 زردچوبه رو موقعی که داره میجوشه باید بهش اضافه کنیم درسته؟

 بله

 الان تقریباً سه تا بند انگشت دو تا بند انگشت روی نخود لوبیا و کل موادمون آب وایستاده وقتی که گذاشتیم جوشید این کف نخود لوبیا ست ببینید

 این کف نگرفتید هم نگرفتید ولی خوب می گیریم اصولاً

حسن آقا شما توی آبگوشت­تون  نه پیاز زدید نه رب گوجه اگر بخواهیم پیاز بزنیم باید کی اضافه کنیم ؟

پیاز یک پیاز یک نصف پیاز کوچولو

به ازای هر نفر یک نصف پیاز کوچولو بعد از اینکه نخود لوبیا را اضافه کنیم تو همون موقع اضافه کنیم ولی شما اضافه نمی کنی

نه

 حالا رب گوجه چطور؟

 رب گوجه هستند آبگوشت با رب گوجه کیفیت از دست میده

عه چرا؟

 چون مزه آب گوشت رو نمی فهمید فقط مزه رب و می‌فهمید

به خاطر همین شما اصلاً کلاً رب گوجه داخلش نمی ریزید ولی گوجه میشه داخلش انداخت

 یک گوجه مثلا یک گوجه فرنگی کوچولو برای یک نفر کافیه اگر دلت هم بخواد

وقتی که شروع کرد به جوش زدن زردچوبه رو میخوایم اضافه کنیم به ازای هر نفر چقدر باباحسن؟

 ۱ قاشق چای خوری

 الان باید یعنی برای این ۱۰ نفر باید ۱۰ تا از این ها بهش اضافه کنیم زیاد نمیشه باباحسن؟

نه  زردچوبه چیز خوبیه خیلی خاصیت داره فلفل سیاه چطور؟ به ازای هر نفر چقدر؟

 بسته به ذائقه شون یک نصف قاشق چای خوری کافی ولی حالا باز بستگی به ذائقه شون یکی تند میخواد بخوره بیشتر میریزه

 ادویه دیگه ای هم داره؟

 ادویه دیگه یک وقتی آخر سر ادویه­جات…

مثلاً  نمک شو الان نزدید

 نمکش رو آخر سر میزنیم

 دارچین چطور؟

 دارچین هم آخر سر

 خب پس بذاریم بپزه آخر آخرش …

لیموعمانی هم نیم ساعت قبل از استفاده کردن می زنیم

حرارت زیرش زیاده کامل که ادویه ها رو حالا مثلاً زردچوبه و فلفل این ها رو زدیم هم بزنید کمش بکنید و بزارید برای چند ساعت بابا حسن؟

 شعله اش رو کم کنید بزارید نمنم بپزه

 برای چند ساعت بپزه؟

 7- ۸ ساعت

7-8  ساعت زیاد نیست؟

 نه خب پس با اون حرارت بخواد بپزه زیاد نیست

 تقریباً یک 4 ۵ ساعت از پختش گذشته دیگه الان نمکش رو میزنیم به مقدار لازم دارچین هم بمونه چون رنگشو تیره میکنه آخر آخر موقع کشیدن دارچین و اضافه میکنیم

 این نمک رو میریزیم یک همش می زنیم

 تقریباً برای این مقدار یک قاشق غذاخوری هم مغز لیمو عمانی میزنیم اگر ترشی کم بود باز هم اضافه میکنیم

الان دنبه رو به  اندازه یک نفره می کوبیم و میریزیم این برای یک نفره

در آخرش هم دارچین رو تو همین قسمت روش میپاشی و اضافه می‌کنیم تمام این هم از آبگوشت باباحسن من با اجازه بابا حسن یک مقدار سیب زمینی هم داخلش انداختم توی کل این ظرف که برای اندازه ۱۰ نفره یدونه سیب زمینی درشت هم خورد کردم و ریختم امیدوارم که از این ویدئو لذت ببرید این روش رو درست کنید خیلی خوشمزه است همیشه موفق و پیروز باشید

 هشت ساعت روی گاز ز آبش کم نشده

 دقیقا ببینید آبش تکون نخورده به‌خاطر این‌که شعله کم بوده

 آقا حسن  خداحافظی نمی‌کنید

 خوب ایشالا که درست کنید و لذت ببرید خدا نگهدار همگی خدانگهدار همگی

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آبگوشت سنتی تهرونی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.