موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خوراک ماهیچه گوساله
متن ویدئو طرز تهیه خوراک ماهیچه گوساله
اینم روش صحیح ماهیچه مشهدی، این غذا واقعا حرمت داره و جزو غذاهای قدیمیو پرطرفدار ایرانه، واقعا این رو به همون شکلی که هست باید درست کنید قبل سروش هم کمیاز سسش روش میریزم.
سلام رفقا از من خواسته بودین ماهیچه مشهدی را بهتون آموزش بدم امروز بهتون آموزش میدم و روشهای خوشمزه شدنش را بهتون میگم. بریم سراغ مواد اولیه، سه تا دونه پیاز بزرگ دارم که حدودا وزنش دویست و پنجاه گرم میشه و وزن گوشتم هم شده یک کیلو و صد گرم. از هر چی خواستید میتونید استفاده کنید، ماهیچه سردست، لمشه هرچی که خودتون دوست دارین. این از این جا گوشتم هم ماهیچه گوسفندیه که بگم بعدا فراموش نشه.
برای هر نفر یک دونه بوته سیر داریم، این سیرها وقتی که میره داخل روغن میپزه، خیلی خوشمزه میشه، سعی کنید وقتی که سرو میکنید یک دونه از این سیرها هم بگذارید کامل البته طعمش آن چنان توی موادمون در نمیاد. پس دو بوته سیر داریم، دویست و پنجاه گرم پیاز داریم چهار پنج تا سیر پوست کنده، یعنی برای هرکدام دو تا سیر پوست کنده باید داشته باشیم. این تا اینجا زعفرون داریم، به اندازه لازم کره هم یادم رفت بهتون بگم، تقریبا به اندازه 50 تا 100 گرم هم کره داریم، بستگی داره چقدر بخواین بار بکنید.
خوب، حالا مواد اولیه که داریم من ظرفای خارجی هم گذاشتم، دوستایی که بتونن بگیرن بتونن. جوز هندی داریم، زنجبیل داریم. هل داریم، تخم گشنیز داریم، زردچوبه داریم، فلفل قرمز داریم روغن هم به میزان لازم. دو تا دونه چوب دارچین. خوب اولین کاری که میکنم قبل هرکاری بیایم ادویه سازی بکنیم بهتر از همه کارهاست. خوب چیزی که نیاز دارم من به اندازه برای دوتا نوک قاشق غذاخوری یا چایخوری، تخم گشنیز نیاز داریم، میایم سراغ این، این هم تقریبا این هم از جوز هندی، فقط زیاد جوز را نریزید اصلا زیادیش هم خوب نیست. ببینید این قدر.
نوک قاشق چایخوری جوز هندی، چون اینهاباید نفوذ بکنه داخله اینها دیپ فرای میشن توی روغن یک مقداری سخت طعم میگیرن و زنجبیل زنجبیل هم طعم خیلی غالبی داره. این هم به همون اندازه زنجبیل بهش اضافه میکنیم این هم از زنجبیلمون. پودر هل میخوایم، اگه اینها را نداشتید میتونید درسته اش را هم میتونید داخلش بندازید.
پودر هل هم با قاشق بهتون میگم این هم از پودر هل، این هم تقریبا اندازه نوک قاشق چایخوری و شد پودر هل، حالا این تا این مرحله که پیش رفتیم میایم باقی چیزها را هم میریزیم دیگه همین جا، زردچوبه میخوایم به اندازه نصف قاشق چایخوری پر، فلفل قرمز میخوایم. من فلفل سیاه نزدم که رنگش را خراب کنه. این هم فلفل قرمز، فلفلم هم تنده نوک قاشق چایخوری فلفل قرمز و نمک هم اخر سر بهش اضافه میکنیم. تو این مرحله بهش نمک اضافه نمیکنم حالا یک مقداری این را میتابونیم که تخم گشنیزهامون خورد بشه، این از این خیلی راحت.
ادویه هامون اصلا عطرش آدم رو دیوونه میکنه. این از این، کار زیاد سختی نیست فقط یک مطلبی رو درمورد پیاز بهتون بگم، میام سراغ پیازها، پیازها را هم سعی کنید که خلالیهای درشت بکنید که بعدا بتونید جمعش کنید و صافش کنید و ازش استفاده کنید. ببینید ضخامتش به این اندازه باشه، پس پیازها را من از وسط نصف میکنم و خلالی درشت میکنم به این شکل، چرا چون قراره زمان زیادی داخل روغن بمونه. این از این، حالا میایم سراغ سیرهامون.
این سیرهایی که داشتم برای این که طعم دهی بیشتری داشته باشن، اونها هم با پوسته، طعمش آن چنان در نمیاد و فقط سمبولیکه. این از این سیرها را هم از وسط نصف میکنم، حالا میرم روغن و ظرف را میارم تا مراحل دیگه اش را بهتون آموزش بدم. پیازهامون رو خوردش کردم، کف قابلمه ریختم، ببینید پیازها درشته، کف باید کاملا پوشیده شه، حالا اگه ظرف صنعتی هم دارید که دستخوش این از این، پیازها را میریزیم این جا و حالا نمک هم سلیقه ایه دیگه، میتونید تو همین مرحله بهش نمک بزنید. نمک هم اضافه میکنم. نمک هم به میزا ن لازم به اندازه ای که فکر میکنید نمک میخواد چون یک مقداری بیشتر از حد معمول، این روش نمک میبره.
این از این و میام سراغ ماهیچههام. این ماهیچهها را میگذارم این جا البته این یک مقدار درشته. دیگه استرالیاییها کارشون بهتر از این نمیشه. خوب این از این، اینها را میگذارم کنار همدیگه و سعی میکنم این قسمتها را با پیاز خورد کنم سیرم هم تو دو تا قسمت میگذارم این از سیر و پیازها را سعی میکنم روش بریزم. این از پیازها ببینید خیلی پر پیاز و حالا این پیازها کاراملی میشه داخلش میمونه و خیلی خوشمزه و خوش خوراک میشه، کره هم تو همین مرحله بهش اضافه میکنم بگذارید پیازها کامل بشه، پیاز هم بهتون گفتم برای هر یک کیلو دویست و پنجاه گرم، پیاز میخواد. حالا خیلیها موقع آوردن، سرو میکنند و خیلیها هم اصلا، این روش رو به عشق این پیازها میخورن، که این پیاز کاراملی را هم داشته باشن، این از این کارمون تا این جا خوب پیش رفته، چوب دارچین هم میاندازم و زعفرون داشتم یک مقداری این از زعفرون.
دیگه نیازی به دم کردن نداره زعفرون، یک مقداری بهش میزنیم و کفایت میکنه، چون قراره اینها کامل بجوشه حالا ادویهها را هم اضافه میکنیم رفتیم دیگه برای بار کردنش، حالا باید روغن رو بهش اضافه کنیم ببینید روغن میزانش خیلی زیاده. بعضیها میگن او مای گاد، این رفت داخل روغن همش بله. این تقریبا دیپ فرای میشه. این از روغن، میبینید چقدر روغن گرفته حالا این تا این جای کار، ادویهها را هم خوب ساختم چون بوش دیگه کاملا تا این جا داره میاد میدونم چیکار کردم، حالا کاری که میکنه این آب باعث میشه یک مقداری سریع تر بپزه.
این آب همش توی چند ساعت تبخیر میشه و چیزی که باقی میمونه روغنه، اینها داخل روغن پخته میشه این را میگذارم روی گاز، وقتی که قل خورد همین که قل خورد شروع کرد جوشیدن شعله رو دیگه سوزنی میکنم میگذارم به مدت پنج شش ساعت بمونه و جا بیفته. این هم جزو اون غذاهای خوشمزه و حرفه ای هست که همه دوستش دارن. البته این از این، غذامون آماده است در مورد لمشن درست کردن، سردست درست کردن. باید از اول برنامه ریزی کنی، وقتی که غذات پخت چه شکلی باید باشه. ماهیچه را من فکر میکنم بالای پنج تا شش تا ماهیچه تا حالا آموزش دادم، ماهیچه را اولین کاری که میکنید لبههای قسمت پایینش را میبرید و مفصلها را از استخون جدا میکنید.
وقتی که پخت خوشگل و تپل خودش رو بکشه بالا، اما براثر پختن اگه رهاش کنید بگذارید بپزه، چه اتفاقی براش میافته، دفرمه میشه شکلش شمایلش خیلی بد میشه. این غذا رو من برای خارجیها آشپزی کردم این غذا را اگه جلوی یک خارجی بگذاری، فرقی نمیکنه، از عرب گرفته تا چاینیزها که خیلی بدغذا هستند، غذای ملیتهای دیگه را اسیاییها خیلی نمیخورن، اما این را جلوش بگذاری کیف میکنه. لمش ماهیچه جزو غذاهایی که اینترنشناله و تمام دنیا دوستش داره، به روشهای مختلفی سرو میشه این رو شما مزه بکنید اصلا روح از بدنتون جدا میشه.
و تو قسمت آخرش فقط بهتون یک چیز نشون بدم.، این رو میتونید بگیرید ازجلو. این روغنی هست که توی انتها میمونه، میبینید این روغن رو؟ این روغنی هست که توی انتهای کار میمونه، اون آبی که ریختم بخار شد، این مقداری که موند روغن خودشه و یک مقداری روغن ماهیچه، حالا ممکنه براتون سوال پیش بیاد ما این روغن رو چیکار کنیم، روغنمون هدر میشه. این روغن رو میتونید فریزش کنید اگر روغن خوب و سرخ کردنی و روغن استاندارد داشته باشید، چون این طعم دیده است و میتونید دوباره استفاده کنید.
اصلا اگر فریز هم نکنید یک سری مغازههاشون پرفروشه فردا هم میتونید توی همین درست کنید اما یک مقدار ادویه بهش اد میکنید، پیاز اد میکنید و کارتون رو انجام میدین اما این غذا ارزش یک بار درست کردن رو داره. اون قدر کارش درست بود که به حرمتش ما لباس شفیمون رو پوشیدیم و این غذا را درست کردیم. آقا یک سلام هم به همه مشهدیها، طرقبه، شاندیز، من آشپزی را با مشهدیها با مرتضی آَشپز یکی از آشپزهای خوب و قدیمیه، من آشپزی را با اونا شروع کردم و همیشه براشون ارزش قائلم. کباب زدنم هم منم مشهدی سیخ میگیرم، از گلهای روی کبابم معلومه و برای آشپزها وشفهاشون خیلی ارزش قائلم، همین جا یک سلام میرسونم به همه مشهدیها. آقا دوستتون دارم.
فیلمهای ما رو اشتراک گذاری کنید، ما رو به دوستاتون پیشنهاد کنید، کمک کنید چنلمون خیلی پربارتر بشه. باید خیلی بهتر از اینها بشه، خیلی پربارتر بشه، بهتر بشه و رشد بکنه این فیلمها از بین نمیره. یک روزی میشه بچههای من و شما که توی خارج داریم زندگی میکنیم این فیلمها را میبینند و فرهنگ غذاخوریمون رو گم نمیکنن. آقا دوستتون دارم و از خدا بهترینها را براتون آرزو میکنیم. لینک چاقوها را هم این پایین براتون میگذارم ببینید آیا به کشورتون میتونیم پست کنیم چون پستها یک مقداری محدود شده یک لینکی گذاشتم لینک را ببینید اگر کشورتون تونستم بفرستم میتونید خرید کنید. اقا دوستتون دارم و خدا نگهدارتون.
طرز تهیه خوراک ماهیچه گوساله (هیوا)
مواد لازم:
ماهیچه گوسفندی ۲ عدد
پیاز ۶-۷ عدد کوچک
نمک و فلفل و زردچوبه و پاپریکا
زعفران دم کرده
سیر یک بوته
کره
روغن نصف لیوان
آب یک لیوان
طرز تهیه:ابتدا پیاز ها را خلالی نازک برش بزنید و قابلمه یا ظرفتون بریزید،سپس ماهیچه ها را روی پیازها قراردهید و ادویه ها را اضافه کنید (من نمک هم اضافه کردم به هیچ وجه ماهیچه تون سفت و نیم پز نمیشه،اگر ماهیچه ای که استفاده میکنید تازه باشه نمک سفتش نمیکنه) سپس چوب دارچین بریزید و بوته سیر را به صورت درسته اضافه کنید بعد روغن را اضافه میکنیم بهتره نوع روغنی که استفاده میکنید مرغوب باشه چون در طعم نهایی ماهیچه تاثیر داره و بعد آب ولرم ریخته و درب قابلمه را گذاشته و اجازه میدهیم روی شعله ملایم به مدت ۳ ساعت پخته شود بعد از زمان طی شده طبق ویدیو زعفران دم کرده غلیظ اضافه میکنیم و دوباره نیم ساعت پخت روی شعله ملایم،بسیار این روش عالیهههه و خوشمزه پس حتما امتحانش کنید و در کنار کته باقالی پلو و آب ماهیچه پر پیاز زعفرانی نوش جاااان کنید
پ ن: میتوانید مقداری رب سرخ شده به آب ماهیچه اضافه کنید و بعد از چند دقیقه جوش در کنار کته و ماهیچه میل کنید که کاملا اختیاری هست،من خودم مقداری زعفران در آب ماهیچه ریخته و در کنار غذا سرو میکنم
ارون (خریدار محصول) –
چه عالیه باید برم سراغش👍🏻