رضیم
شماره دستور پخت: 329
رضیم
طرز تهیه خورشت پرتقال

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه خورشت پرتقال

متن ویدئو طرز تهیه خورشت پرتقال

سلام عرض می‎کنم خدمت شما رفقای عزیز، امروز یک خورشت باحال می‎خوام به شما آموزش بدم، فرقی نمی‎کنه مجردید، متاهلید زن، مرد خیلی ساده است درست کردنش حتی شما که مجردی و سخته برات غذا درست کنی، این رو یک دو سه درست می‎کنی یک غذای خوب و حرفه ای، می‎تونی داشته باشی ، غذای خیلی ساده ایه پس تا آخر این فیلم بیشینید نگاه کنید که یک مرغ خوشمزه یاد بگیرید.

راستی یادتون نره یک لینک این جا می‎گذارم کانال آشپزباشی شو را لطفا فالو کنید لینک چاقو را هم می‎گذارم. مواد لازم، چیزهای زیادی نمی‎خوام دو تا تیکه برگ بو می‎خوایم، یه چوب دارچین، پودر دارچین نه رنگش را خراب می‎کنه‌ها، ببینید تاکید می‎کنم. یک تیکه چوب دارچین، دو تا دونه هل، سه حبه سیر، یه دونه پیاز که درشت باشه تقریبا.

و یک دونه هویج، هویج هم من شستم پوستش را نمی‎کنم همین جوری می‎اندازم و چهار تا تیکه من مرغ دارم و رون را جدا کردم ببینید زیاد هم سختگیر نیستم تو این که بخوام تمام چربی‌های روش رو بگیرم، چون قراره که من اینا را بشورم، و قراره سرخش بکنم زیاد برام مهم نیست چون این چربی از بین می‎ره. بریم سراغ باقی موادش، آبلیمو داریم، زیره داریم. زیره بگذارید همین اول بهتون بگم، زیره چند تا دونه می‎خوایم، ببینید زیاد نه، فقط طعمش را می‎خوام بالانس کنم.

ببینید این قدر چهار پنج تا دونه کفایت می‎کنه، بریزم این جا همین اندازه زیره کفایت می‎کنه تا طعمش را بالانس کنه، اگه زیاد بزنید طعمش غالب می‎شه و دیگه می‎شه خورشت زیره، این از این، زردچوبه داریم. زعفرون داریم، نمک و فلفل داریم، آب لیمو هم گفتم و آب پرتقال، آب پرتقال خوبی هم گرفتم این آب پرتقال طبیعیه، فقط حواستون باشه اگه می‎گیرید آب پرتقال طبیعی بگیرید نه این  که اسانس باشه، این طبیعیه و به صورت روزانه داخل فروشگاه استرالیا میارن و می‎تونید همون روز که آبش گرفته شده همون روز هم استفاده کنید.

حالا اولین کاری که می‎کنم اینه که نرید یک دفعه سن ایچ بگیرید همش اسانس باشه غذا را هم خرابش می‎کنه، یا هم خودتون آب پرتقال را بگیرید اصلا. مرغ‌ها را میایم میگذاریم این جا، این هم از هویجمون این‌ها را می‎گذاریم یک مقدار استراحت کنیم مرغ‌ها را کاملا جذبش کنه، البته زردچوبه زیادی نیست که فکر کنید طعمش توی دهن میاد. حالا این هم آپشناله اگر خواستید می‎تونید داخل مرغتون بگذارید باشه تو تزئینش اما کاری که هویج می‎کنه طعم را بالانس می‎کنه اگر می‎خواین طعم ترش و شیرین درست بکنید یک تیکه هویج هم همیشه اضافه کنید بهترین نتیجه را بهتون می‎ده، اگه می‎خواین تو ظرفتون موقع سرو کردن باشه سعی کنید خوشگل برش بزنید و نگهش دارید.

بعد میام سراغ پیاز، حالا پیاز را هم بهتون بگم چه شکلی خوردشون می‎کنیم، پیاز را هم به این شکل نیم بند خوردش می‎کنیم این پیازمون رو از وسط می‎زنیم و سعی می‎کنیم که نه زیاد نازک و نه زیاد کلفت به این اندازه پیازمون رو هم خوردش می‎کنیم. یک دونه پیاز کامل میخواد این پر پیازه، یک مطلبی رو بهتون در رابطه با مرغ بگم، همیشه از من سوال می‎کنید. دیدید غذا تو آرامپز چقدر خوشمزه میشه وقتی که تو آرامپز می‎پزی، اصلا یادتونه اون روز روی چراغ‌های نفتی قدیمی‎می‎پختن، چه اتفاقی می‎افتاد؟ غذاها این همه خوشمزه بود، چون آرام پز می‎شد در رابطه با مرغ هم همین را بهتون بگم، اول حرارت بالا، بعد حرارت ملایم، آرام پزش کنید.

مثلا میخواین سینه مرغ را بپزید، سینه مرغ را شعله می‎زنید قل قل قل، آخر سر نتیجه ای که می‎رسید فقط تفاله مرغه، و این که مرغتون لاستیکی شکل می‎شه، چه موقع سرخ کردن مرغ چه موقع پختنش سعی کنید که حرارت را تنظیم کنید حرارت را زیاد نباشه هم توی یک حرارت ملایم سرخ بشه و هم توی یک حرارت ملایم پخته بشه، اگر مرغ آرام پز بشه خیلی خوش طعم میشه خوش مزه میشه و حالت لاستیکی به خودش نمی‎گیره این نکته را هم لطفا رعایت کنید. پیازها را خورد می‎کنم و دیگه باقیش را بریم پای گاز، بهتون نشون بدم که باید چیکار کنیم. اندازه سرخ شدن را فقط بهتون نشون بدم به این اندازه سرخ بشه ببینید هنوز فلکسیبل هست، دست می‎زنی، نرمه و انگشتمون داخلش می‎ره.

زیاد اگه سرخش کنید خرابش کردین و رنگش هم از بین میره. حالا کاری که سرخ کردن می‎کنه چیکار می‎کنه، از دفرمه شدنش جلوگیری میکنه باعث می‎شه که زردچوبه داخلش نفوذ کنه و خیلی کارهای دیگه که حوصله سربره توضیح دادنش، و این که بعد تموم شدن این نکته را حتما دقت کنید. روغنش رو بریزید بره، به هیچ عنوان روغنش رو دیگه استفاده نمی‎کنید، روغنش را می‎ریزیم می‎ره روغن جدید استفاده می‎کنیم و می‎ریم برای آماده کردنش، حالا می‎گذارم اون طرفش هم به همین شکل رنگش تغییر کنه و می‎ریم برای این که سسش را آماده کنیم و بگذاریم حسابی بپزه.

روغن قبلی را تخلیه کردم، پیاز و هویج را داخلش ریختم و نصف قاشق چایخوری هم بهش زردچوبه اضافه کردم، اما بعد از این که حرارت ماهیتابه مون اومد بالا، شعله را کمش می‎کنیم ما پیاز داغ هم نمی‎خوایم درست کنیم فقط می‎خوایم پیازهامون عسلی باشه و آماده بشه که مرغامون رو داخلش بخوابونیم. یک مقداری که رنگش تغییر کرد آماده می‎شه و عسلی می‎شه. اما برخلاف غذاهای دیگه این بار من اینا را هم بهش اضافه می‎کنم. حبه سیرمون رو هلمون رو و ادویه‌ها را می‎دونید که زیاد تفت نمی‎دم. اما شعله پایینه با یک شعله کم دارم کار می‎کنم و مشکلی ایجاد نمی‎کنه.

این از این، می‎ریم بیس کار را آماده می‎کنیم آبتون را بزنید دکمه کتری رو جوش جوش بشه آب جوش نیاز داریم و آب پرتقال هم توی اون مرحله اضافه می‎کنیم، این هم مرغ‌ها آماده شده اگه می‎شه این هم مرغ‌ها آماده شده و بعد این که پایه سس رو درست کردم همه رو اضافه می‎کنم. اما نیاز داره که توی این مرحله یک تفت که خورد دو تا چیز هم بهش اضافه کنیم. نمک هم الان می‎زنم که دیگه طعم پیاز رو کاملا آزاد بکنه، نمک که میزنی  به پیاز، طعم پیاز کاملا آزاد می‎شه. فلفل سیاه هم یه تفت کوچیک بخوره، عطرش چندین برابر می‎شه. البته با شعله کم. اگه این‌ها را هندی‌ها شعله رو زیاد کنی دی اکسید کربن داری. خوب این از این، میریم زمانی که آماده شد برمیگردیم پیازها نرم شد کاملا.

می‎بینید پیازها را به این شکل نرمه نرمه و رنگش تغییر کرده جا باز کردم، مرغ‌ها را داخلش گذاشتم می‎ریم برای آماده کردن سسمون من تنها چیزی که بهش اضافه می‎کنم آبلیموئه به اندازه ته استکان آبلیمو می‎زنیم که این ترشی با شیرینی آب پرتقال با همدیگه ملس بشن، عین ساختن طعم فسنجون ملس می‎کنیم. آب پرتقال‌ها را هم من یک شیکش کنم، خوب، نصف آب پرتقال، نصف آب معمولی، آب جوش، آب پرتقالم را اضافه می‎کنم توی این مرحله، بعد میزان بخارشدنش را در نظر می‎گیریم.

این از این و اینم آب جوش از کناره‌ها بهش اضافه می‎کنم. فقط تنها کاری که می‎کنم باید آبلیمو رو چک کنم، چون آبلیمو میره به خورد موادمون، آبلیمو رو چک می‎کنم و بعد دیگه درش رو می‎گذارم به صورت آرام پز، بپزه. آبلیموش هم عالیه دقیقا همون طعمی‎که میخوام شده، چشمی‎کار کنید خودتون هم متوجه می‎شین، ترشی آبلیمو حتما باید مزه اش توی دهنتون بیاد وقتی که تست کردین، حالا میگذاریم درش را هم می‎بندیم می‎گذاریم به صورت آرام پزمی‎پزه تو لحظات آخر تو نود درصد آخر چند تا برش پرتقال هم توش می‎گذاریم.

مرغ هم تقریبا نود درصد پخته و تو این مرحله زعفرون رو بهش اضافه می‎کنم، اگر خواستید دم کنید و اگر هم نخواستید به همین شکلی که من می‎ریزم می‎تونید داخلش زعفرون رو بریزید. یک مقدار کمی‎داخلش زعفرون بریزید و همین کفایت می‎کنه زیاد هم نمی‎خوام طعم زعفرون داخلش دربیاد، این هم آخر سر استفاده کردم فقط به صرف این که عطرش خوب و آنچنانی باقی بمانه، حالا کاری که می‎کنم توی پنج دقیقه آخر چند تا اسلایس پرتقال را روش می‎گذارم که یک مقدار نرم بشه برای دیزاین کردن، و غذا را سرو می‎کنم، آیندگان این غذا رو برای فرزندانشان تعریف خواهند کرد.

واقعا خوشمزه شده و جزو اون غذاهای یادگاریه من غذا دوست ندارم دیزاین بکنم چون بعضی‌ها دلشون می‎خواد شاید نتونن درست کنن ولی تنها کاری که دارم می‎کنم هدفم اینه که نسل بعدی من و شما اگه تو خارج از کشور زندگی کرد فرهنگ غذاییمون رو گم نکنه. بریم ببینیم چه شود. طعمش را چشیدم، تستش را چشیدم، زیاد هم نمی‎خواد سختگیر باشید و به من اطمینان کنید که اگر رسپی را دنبال کنید یک غذای خوب خواهید داشت.

ممکنه بعضی‌ها بگین شیرین میشه، اگر آب پرتقال خوب، خودتون بگیرید بهتر از همه اگر استرالیا هستید، حالا ما بگیم می‎گن تبلیغ برند می‎کنه، بلک لیبل حرف نداره. مشروبش نه‌ها، آب پرتقالش را من همیشه می‎گیرم، بلک لیبل و من دوستش دارم و این که اگر جای دیگه هستید سعی کنید خودتون آب پرتقال تازه بگیرید باهاش درست کنید.

فقط نگران این نباشید که خیلی شیرین می‎شه، اون آبلیمویی که بهش می‎زنید ملسش می‎کنید و طعمش را بالانس می‎کنه، اون هویجی که بهش زدید طعمش رو بالانس می‎کنه، خیالتون راحت راحت راحت باشه، به هرحال هرجای دنیا که باشید به وجودتون افتخار می‎کنم دمتون گرم دوستتون دارم، ما کوچیک همه ایرانی‌ها هستیم هرجا که باشیم ما دوستتون داریم، اگر هم حرفی پیغامی‎چیزی برامون دارید بیاین توی اینستاگرام به من بگید، اون ایمیلی هم که گذاشتم اونجا اون کسی که ایمیل رو چک می‎کنه ایمیل‌ها را فارسی نمی‎تونه دریافت کنه، اون فقط برای کار بیزینیسه و به اون لطفا ایمیل نفرستید. ایمیلی که توی پیج هستش، اگر کاری هستید بیاین تو اینستاگرام من در خدمتتون هستم، دوستتون دارم و به خدای بزرگ میسپارمتون، خدا یار و نگهدارتون.  

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه خورشت پرتقال”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *