

موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خورشت پرتقال
متن ویدئو طرز تهیه خورشت پرتقال
سلام عرض میکنم خدمت شما رفقای عزیز، امروز یک خورشت باحال میخوام به شما آموزش بدم، فرقی نمیکنه مجردید، متاهلید زن، مرد خیلی ساده است درست کردنش حتی شما که مجردی و سخته برات غذا درست کنی، این رو یک دو سه درست میکنی یک غذای خوب و حرفه ای، میتونی داشته باشی ، غذای خیلی ساده ایه پس تا آخر این فیلم بیشینید نگاه کنید که یک مرغ خوشمزه یاد بگیرید.
راستی یادتون نره یک لینک این جا میگذارم کانال آشپزباشی شو را لطفا فالو کنید لینک چاقو را هم میگذارم. مواد لازم، چیزهای زیادی نمیخوام دو تا تیکه برگ بو میخوایم، یه چوب دارچین، پودر دارچین نه رنگش را خراب میکنهها، ببینید تاکید میکنم. یک تیکه چوب دارچین، دو تا دونه هل، سه حبه سیر، یه دونه پیاز که درشت باشه تقریبا.
و یک دونه هویج، هویج هم من شستم پوستش را نمیکنم همین جوری میاندازم و چهار تا تیکه من مرغ دارم و رون را جدا کردم ببینید زیاد هم سختگیر نیستم تو این که بخوام تمام چربیهای روش رو بگیرم، چون قراره که من اینا را بشورم، و قراره سرخش بکنم زیاد برام مهم نیست چون این چربی از بین میره. بریم سراغ باقی موادش، آبلیمو داریم، زیره داریم. زیره بگذارید همین اول بهتون بگم، زیره چند تا دونه میخوایم، ببینید زیاد نه، فقط طعمش را میخوام بالانس کنم.
ببینید این قدر چهار پنج تا دونه کفایت میکنه، بریزم این جا همین اندازه زیره کفایت میکنه تا طعمش را بالانس کنه، اگه زیاد بزنید طعمش غالب میشه و دیگه میشه خورشت زیره، این از این، زردچوبه داریم. زعفرون داریم، نمک و فلفل داریم، آب لیمو هم گفتم و آب پرتقال، آب پرتقال خوبی هم گرفتم این آب پرتقال طبیعیه، فقط حواستون باشه اگه میگیرید آب پرتقال طبیعی بگیرید نه این که اسانس باشه، این طبیعیه و به صورت روزانه داخل فروشگاه استرالیا میارن و میتونید همون روز که آبش گرفته شده همون روز هم استفاده کنید.
حالا اولین کاری که میکنم اینه که نرید یک دفعه سن ایچ بگیرید همش اسانس باشه غذا را هم خرابش میکنه، یا هم خودتون آب پرتقال را بگیرید اصلا. مرغها را میایم میگذاریم این جا، این هم از هویجمون اینها را میگذاریم یک مقدار استراحت کنیم مرغها را کاملا جذبش کنه، البته زردچوبه زیادی نیست که فکر کنید طعمش توی دهن میاد. حالا این هم آپشناله اگر خواستید میتونید داخل مرغتون بگذارید باشه تو تزئینش اما کاری که هویج میکنه طعم را بالانس میکنه اگر میخواین طعم ترش و شیرین درست بکنید یک تیکه هویج هم همیشه اضافه کنید بهترین نتیجه را بهتون میده، اگه میخواین تو ظرفتون موقع سرو کردن باشه سعی کنید خوشگل برش بزنید و نگهش دارید.
بعد میام سراغ پیاز، حالا پیاز را هم بهتون بگم چه شکلی خوردشون میکنیم، پیاز را هم به این شکل نیم بند خوردش میکنیم این پیازمون رو از وسط میزنیم و سعی میکنیم که نه زیاد نازک و نه زیاد کلفت به این اندازه پیازمون رو هم خوردش میکنیم. یک دونه پیاز کامل میخواد این پر پیازه، یک مطلبی رو بهتون در رابطه با مرغ بگم، همیشه از من سوال میکنید. دیدید غذا تو آرامپز چقدر خوشمزه میشه وقتی که تو آرامپز میپزی، اصلا یادتونه اون روز روی چراغهای نفتی قدیمیمیپختن، چه اتفاقی میافتاد؟ غذاها این همه خوشمزه بود، چون آرام پز میشد در رابطه با مرغ هم همین را بهتون بگم، اول حرارت بالا، بعد حرارت ملایم، آرام پزش کنید.
مثلا میخواین سینه مرغ را بپزید، سینه مرغ را شعله میزنید قل قل قل، آخر سر نتیجه ای که میرسید فقط تفاله مرغه، و این که مرغتون لاستیکی شکل میشه، چه موقع سرخ کردن مرغ چه موقع پختنش سعی کنید که حرارت را تنظیم کنید حرارت را زیاد نباشه هم توی یک حرارت ملایم سرخ بشه و هم توی یک حرارت ملایم پخته بشه، اگر مرغ آرام پز بشه خیلی خوش طعم میشه خوش مزه میشه و حالت لاستیکی به خودش نمیگیره این نکته را هم لطفا رعایت کنید. پیازها را خورد میکنم و دیگه باقیش را بریم پای گاز، بهتون نشون بدم که باید چیکار کنیم. اندازه سرخ شدن را فقط بهتون نشون بدم به این اندازه سرخ بشه ببینید هنوز فلکسیبل هست، دست میزنی، نرمه و انگشتمون داخلش میره.
زیاد اگه سرخش کنید خرابش کردین و رنگش هم از بین میره. حالا کاری که سرخ کردن میکنه چیکار میکنه، از دفرمه شدنش جلوگیری میکنه باعث میشه که زردچوبه داخلش نفوذ کنه و خیلی کارهای دیگه که حوصله سربره توضیح دادنش، و این که بعد تموم شدن این نکته را حتما دقت کنید. روغنش رو بریزید بره، به هیچ عنوان روغنش رو دیگه استفاده نمیکنید، روغنش را میریزیم میره روغن جدید استفاده میکنیم و میریم برای آماده کردنش، حالا میگذارم اون طرفش هم به همین شکل رنگش تغییر کنه و میریم برای این که سسش را آماده کنیم و بگذاریم حسابی بپزه.
روغن قبلی را تخلیه کردم، پیاز و هویج را داخلش ریختم و نصف قاشق چایخوری هم بهش زردچوبه اضافه کردم، اما بعد از این که حرارت ماهیتابه مون اومد بالا، شعله را کمش میکنیم ما پیاز داغ هم نمیخوایم درست کنیم فقط میخوایم پیازهامون عسلی باشه و آماده بشه که مرغامون رو داخلش بخوابونیم. یک مقداری که رنگش تغییر کرد آماده میشه و عسلی میشه. اما برخلاف غذاهای دیگه این بار من اینا را هم بهش اضافه میکنم. حبه سیرمون رو هلمون رو و ادویهها را میدونید که زیاد تفت نمیدم. اما شعله پایینه با یک شعله کم دارم کار میکنم و مشکلی ایجاد نمیکنه.
این از این، میریم بیس کار را آماده میکنیم آبتون را بزنید دکمه کتری رو جوش جوش بشه آب جوش نیاز داریم و آب پرتقال هم توی اون مرحله اضافه میکنیم، این هم مرغها آماده شده اگه میشه این هم مرغها آماده شده و بعد این که پایه سس رو درست کردم همه رو اضافه میکنم. اما نیاز داره که توی این مرحله یک تفت که خورد دو تا چیز هم بهش اضافه کنیم. نمک هم الان میزنم که دیگه طعم پیاز رو کاملا آزاد بکنه، نمک که میزنی به پیاز، طعم پیاز کاملا آزاد میشه. فلفل سیاه هم یه تفت کوچیک بخوره، عطرش چندین برابر میشه. البته با شعله کم. اگه اینها را هندیها شعله رو زیاد کنی دی اکسید کربن داری. خوب این از این، میریم زمانی که آماده شد برمیگردیم پیازها نرم شد کاملا.
میبینید پیازها را به این شکل نرمه نرمه و رنگش تغییر کرده جا باز کردم، مرغها را داخلش گذاشتم میریم برای آماده کردن سسمون من تنها چیزی که بهش اضافه میکنم آبلیموئه به اندازه ته استکان آبلیمو میزنیم که این ترشی با شیرینی آب پرتقال با همدیگه ملس بشن، عین ساختن طعم فسنجون ملس میکنیم. آب پرتقالها را هم من یک شیکش کنم، خوب، نصف آب پرتقال، نصف آب معمولی، آب جوش، آب پرتقالم را اضافه میکنم توی این مرحله، بعد میزان بخارشدنش را در نظر میگیریم.
این از این و اینم آب جوش از کنارهها بهش اضافه میکنم. فقط تنها کاری که میکنم باید آبلیمو رو چک کنم، چون آبلیمو میره به خورد موادمون، آبلیمو رو چک میکنم و بعد دیگه درش رو میگذارم به صورت آرام پز، بپزه. آبلیموش هم عالیه دقیقا همون طعمیکه میخوام شده، چشمیکار کنید خودتون هم متوجه میشین، ترشی آبلیمو حتما باید مزه اش توی دهنتون بیاد وقتی که تست کردین، حالا میگذاریم درش را هم میبندیم میگذاریم به صورت آرام پزمیپزه تو لحظات آخر تو نود درصد آخر چند تا برش پرتقال هم توش میگذاریم.
مرغ هم تقریبا نود درصد پخته و تو این مرحله زعفرون رو بهش اضافه میکنم، اگر خواستید دم کنید و اگر هم نخواستید به همین شکلی که من میریزم میتونید داخلش زعفرون رو بریزید. یک مقدار کمیداخلش زعفرون بریزید و همین کفایت میکنه زیاد هم نمیخوام طعم زعفرون داخلش دربیاد، این هم آخر سر استفاده کردم فقط به صرف این که عطرش خوب و آنچنانی باقی بمانه، حالا کاری که میکنم توی پنج دقیقه آخر چند تا اسلایس پرتقال را روش میگذارم که یک مقدار نرم بشه برای دیزاین کردن، و غذا را سرو میکنم، آیندگان این غذا رو برای فرزندانشان تعریف خواهند کرد.
واقعا خوشمزه شده و جزو اون غذاهای یادگاریه من غذا دوست ندارم دیزاین بکنم چون بعضیها دلشون میخواد شاید نتونن درست کنن ولی تنها کاری که دارم میکنم هدفم اینه که نسل بعدی من و شما اگه تو خارج از کشور زندگی کرد فرهنگ غذاییمون رو گم نکنه. بریم ببینیم چه شود. طعمش را چشیدم، تستش را چشیدم، زیاد هم نمیخواد سختگیر باشید و به من اطمینان کنید که اگر رسپی را دنبال کنید یک غذای خوب خواهید داشت.
ممکنه بعضیها بگین شیرین میشه، اگر آب پرتقال خوب، خودتون بگیرید بهتر از همه اگر استرالیا هستید، حالا ما بگیم میگن تبلیغ برند میکنه، بلک لیبل حرف نداره. مشروبش نهها، آب پرتقالش را من همیشه میگیرم، بلک لیبل و من دوستش دارم و این که اگر جای دیگه هستید سعی کنید خودتون آب پرتقال تازه بگیرید باهاش درست کنید.
فقط نگران این نباشید که خیلی شیرین میشه، اون آبلیمویی که بهش میزنید ملسش میکنید و طعمش را بالانس میکنه، اون هویجی که بهش زدید طعمش رو بالانس میکنه، خیالتون راحت راحت راحت باشه، به هرحال هرجای دنیا که باشید به وجودتون افتخار میکنم دمتون گرم دوستتون دارم، ما کوچیک همه ایرانیها هستیم هرجا که باشیم ما دوستتون داریم، اگر هم حرفی پیغامیچیزی برامون دارید بیاین توی اینستاگرام به من بگید، اون ایمیلی هم که گذاشتم اونجا اون کسی که ایمیل رو چک میکنه ایمیلها را فارسی نمیتونه دریافت کنه، اون فقط برای کار بیزینیسه و به اون لطفا ایمیل نفرستید. ایمیلی که توی پیج هستش، اگر کاری هستید بیاین تو اینستاگرام من در خدمتتون هستم، دوستتون دارم و به خدای بزرگ میسپارمتون، خدا یار و نگهدارتون.
مهروی (خریدار محصول) –
دمتون گرم???
رزیتا (خریدار محصول) –
حرف ندارین، خیلی آموزش ها خوبن ???? ???? ???? ????