رضیم
شماره دستور پخت: 248
رضیم

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه شیرین پلو

متن ویدئو طرز تهیه شیرین پلو

سلام دوستان و همراهان گرامی، این بار اومدیم مهمون خونه‎هاتون بشیم، با روش پخت شیرین پلو، با ما همراه باشید. ما برای درست کردن شیرین پلو نیاز به مقداری خلال نارنج یا پرتقال داریم که مربوط به پوستشون هست، و ما این خلال پوست پرتقال یا پوست نارنج رو خشک کردیم، آماده اش هم می‎فروشن، اگر خواستید تهیه کنید، من اندازه یه پیاله تهیه می‎کنم، هم به خاطر فایده اش و هم به خاطر طعمش، میریزم داخل آب سرد.

می‎دونید که ما باید این رو بگذاریم سه مرتبه بجوشونیم تو آب سرد، نکته ای که داره، تو آب سرد حتما بریزید، آب داغ روش نریزید وقتی که آب سرد، تو آب جوش بریزید حالت جیر و لاستیکی در میاد، اما وقتی که تو آب سرد می‎ریزید هم راحت تر اون الکلش خارج می‎شه و اون حالت اسیدیش از بین می‎ره. دو مرتبه سه مرتبه توی آب، امتحان کنید، اگر که دیدید تلخیش از بین رفت، دیگه کفایت می‎کنه، مقداری روغن تو تابه مون می‎ریزیم خیلی زیاد نه، بعد میایم مرغ‎ها را قبضه می‎کنیم، وقتی مرغ را قبضه می‎کنیم، زیر دستمون احساس می‎کنیم چاقو رو، یک مقداری کمی‎نمک می‎پاشیم، ببینید من می‎گذاریم توی تابه مون. خدمتتون عرض کردم ما به روغن زیادی احتیاج نداریم، هفت تا هویج داریم که هویج‎هامون رو شستیم و ما نیاز داریم که خلال کنیم برای خلال کردن من از این استفاده می‎کنم. شما می‎تونید با دست هم استفاده کنید. هرجوری که راحت هستید.

ببینید خلال‎هایی که ما نیاز داریم خیلی نازک هست، حالا ما این رو با دست می‎تونیم انجام بدیم یا با هر وسیله ای که برامون مقدور باشه، خوب ما مرغامون رو برمیداریم نباید بگذاریم مرغامون خیلی سفت بشن، مرغامون رو از توی تابه برمیداریم کنار می‎گذاریم و هویج‎هامون رو که خلال کردیم توی تابه مون می‎ریزیم. هویج‎ها را که توی تباه ریختیم یک مقداری بهش روغن اضافه می‎کنیم و می‎گذاریم یک مقدار کمی‎بپزه. هویج‎ها را هم می‎زنیم و زیر و رو می‎کنیم، تا یه مقداری حالت پختگی بهش بده و نرم بشه. تو این مرحله اگه دیدید هویجاتون هنوز سفت هستند می‎تونید از در هم استفاده کنید.

مرغامون روکه گریل کردیم الان اونا را خوردشون می‎کنیم، حالا این هم هرجور که خودتون دوست داشتید، حالا من این مدلی خورد می‎کنم یا این مدلی، وقتی به راهش باشه خیلی بهتره، یعنی اندازه‎هاش اون دیگه با خود شماست. می‎تونید هم اول خورد کنید و بعدش گریلش کنید این دیگه کاملا با خود شماست. هویج‎هامون آماده شده اما حد آماده شدنش اینه که نه زیاد خام باشه و نه زیاد پخته چون توی دم هم یک مقداری پخته میشه. خلال‎های نارنجمون رو سه مرتبه با آب سرد گذاشتیم جوشیده، آبش رو دور ریختیم، مجدد باز آب سرد روش ریخیتیم و تست کردیم، تلخیشون گرفته شده.

ما این رو به هویجمون اضافه می‎کنیم، با هم هم می‎زنیم هفت تا دونه هویج متوسط بود، یک کاسه، یک پیاله پوست نارنج بود، که خشکش یه پیاله می‎شد، بعد سه تا سینه کامل، مرغ روی این‎ها همه رو بعد از این که آماده شد و رشته رشته کردم، دو قاشق چایخوری نمک داریم، این را هم اضافه می‎کنیم، ما تو این مرحله اگر بخوایم شکر استفاده کنیم، چهار قاشق غذاخوری سرپر شکر استفاده می‎کنیم، ولی من به دلیل طعم و عطر و بویی که مربای نارنج داره خودم مربای نارنج رو کاملا بلنده کردم و مربا درست کردم، به خاطر این کار، به خاطر سلامتی که داره و خیلی مفیده من از این استفاده می‎کنم. یعنی من به جای اون چهار قاشق از این مربا استفاده می‎کنم که من شش قاشق غذاخوری از این مربا دارم استفاده می‎کنم. خوب دیگه شکر نمی‎ریزم. این رو اضافه می‎کنم و این‎ها را کاملا هم می‎زنم. یک دست که شد، درش رو می‎گذارم که یک مقداری بپزه.

تو این فاصله که این مواد می‎خواد آماده بشه همین فاصله ای هست که من الان می‎خوام برنجم رو صاف کنم، دربش رو می‎گذارم و می‎گذارم حدود بیست دقیقه بیشتر زمان نمی‎بره. آب برنجمون جوشیده، پنج پیمانه برنج داریم، اون رو به قابلمه اضافه می‎کنیم، برنجمون به این حد رسیده، حدود شصت هفتاد درصدش پخته و چهل درصدش خامه، خوب ، ما این رو صاف می‎کنیم، موادمون رو گذاشته بودیم تو مدتی که حدود بیست دقیقه تقریبا طول کشید، برنجمون را آب کش کردیم، گذاشتیم هم مزه بشن، بعد الان، می‎خوایم مواد رو با هم ترکیب کنیم، روغن می‎ریزیم ته قابلمه مون. من می‎خوام ته دیگ بگذارم، اما از دوستان می‎خوام که یه مقداری این موضوع رو حواستون باشه، اگر قابلمه تون چدن بود، یا قابلمه تون گرانیتی بود، یا از قابلمه‎هایی بود که نمی‎چسبید، نیاز نداره، اول موقعی که شما می‎خواین، به اصطلاح ته دیگ بگذارید، قابلمه تون رو داغ کنید، چون بعضی از دوستان این رو از من سوال کرده بودند، که چرا شما موقع ته دیگ گذاشتن قابلمه تون رو داغ نمی‎کنید، خیلی نیاز نداره اصلا نمی‎چسبه ، ما برای چی داغ می‎کنیم، داغ کردن، مانع چسبیدن میشه.

وقتی که ما اصلا ظرفمون به گونه ای هست که نمی‎چسبه دیگه نیازی به داغ کردن نداریم. حواستون باشه اگر ظرفتون از ظروفی بود که می‎چسبید حتما اول داغ کنید و بعد ته دیگتون رو بگذارید، لایه لایه برنج رو می‎ریزم و مواد رو هم اضافه می‎کنم. خوب توی این مرحله که ما تمام مواد رو ریختیم نوبت زعفرون هست. ببینید خیلی از دوستان ممکنه زعفرون رو از قبل ، از اولش اضافه کنن. اما زمانی که اضافه می‎کنید رنگ مرغامون هم دقیقا نارنجی میشن، دیگه همه این‎ها میشن نارنجی، و اون زیبایی و شکیلی که زمانی که ما این جا اضافه می‎کنیم رو دیگه شیرین پلو به خودش نمی‎گیره.

من این رو قاطی می‎کنم، خوب می‎دونید که برای شیرین پلو، ما مقدار زیادی زعفران نیاز داریم، من یک مقدار می‎ریزم.و می‎گذارمش دم، تو این مرحله قابلمه مون رو می‎گذاریم روی گاز وزیرش رو زیاد می‎کنیم، دربش رو می‎گذاریم و می‎گذاریم تا بخار کنه. شش هفت دقیقه طول می‎کشه تا قابلمه مون بخار کنه و وقتی که بخار کرد، مرحله بعدی رو در خدمتتون هستم. ببینید در قابلمه کاملا بخار کرد، زیرش رو خاموش می‎کنیم.

می‎گذاریم روی شعله ای که من شعله پخش کن رو گذاشتم و داره داغ شده، این رو می‎گذارم روی شعله، ما باید سریع دم کنی بگذاریم. به چه دلیل باید سریع بگذاریم به این دلیل که بخاری که داخل قابلمه پیچیده بیرون نیاد. حالا من این رو برمیدارم و سریع می‎گذارم بالاش. این هم از شیرین پلومون. بسیت دقیقه تا نیم ساعت بیشتر برنج زمان نمی‎بره تا دم بکشه، و اون سی درصدی که ما خام برداشته بودیم، سی تا چهل درصد با همین موادی که یک مقداری خودشون از خودشون آب داره، باعث می‎شه یک یکنواختی و همنواختی خیلی خوبی با هم داشته باشن، برنج دم می‎کشه و اون‎ها هم طعمشون رو به برنج می‎بخشن. با ما همراه باشین تا دم بکشه وبیام خدمتتون.

ما برای درست کردن موادی که می‎خوایم روی برنج شیرین پلو بریزیم، اول یک مقداری روغن داخل تابه مون می‎ریزیم یک قاشق مربا خوری، شکر، زیر تابه مون باید خیلی کم باشه، وگرنه اگر خیلی روغنمون داغ بشه، حتما زرشکامون می‎سوزه، زرشک‎ها را که قبلا من شستم، پهن کردم خشک شده، و بعد الان این رو می‎ریزم داخل تابه، و همین جور که حرارت کمه، به مرور می‎گذارم حرارتش داغ بشه، این ریختن شکرها به دو دلیله، یکی این که زرشکمون خوش رنگ تر میشه الان اگر داخل تابه را نگاه کنی، رنگش به قرمزی گرایش بیشتری پیدا می‎کنه. و درضمن حالت پفکی به خودش می‎گیره، خیلی رنگ قشنگ و زیبایی داره. خوب من حدود دو قاشق غذاخوری خلال پسته دارم، اون‎ها را هم اضافه می‎کنم و دو قاشق غذاخوری هم خلال بادوم. این‎ها را هم می‎زنم و یک مقداری می‎گذارم روی حرارت بمونه. حرارت هم خیلی کمه.

می‎گذارم روی حرارت بمونه. و این مواد با همدیگه طعم بگیره. خوب این رو خاموش می‎کنیم، درب قابلمه مون رو بر می‎داریم ، ببینید چه قدر بخار کرده، این شیرین پلومون آماده سرو شده، می‎ریم که با شما دوستان سروش کنیم. دوستان عزیزم شیرین پلوی ما آماده سرو شد، آوردم خدمتتون، امیدوارم که شما هم از این ویدیو خوشتون آمده باشه، اگر از این ویدیو راضی بودین، لطفا کانال رازهای آشپزی رو به دوستان و آشنایان خودتون معرفی کنید. لایک و کامنت هم فراموشتون نشه. در پایان چند تا ویدیو به شما پیشنهاد می‎شه لطف ا اون‎ها را مشاهده کنید. هر کجا هستید خدا یار و نگهدارتون باشه. خداحافظ.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “شیرین پلو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.