

موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه شیرین پلو
متن ویدئو طرز تهیه شیرین پلو
سلام دوستان و همراهان گرامی، این بار اومدیم مهمون خونههاتون بشیم، با روش پخت شیرین پلو، با ما همراه باشید. ما برای درست کردن شیرین پلو نیاز به مقداری خلال نارنج یا پرتقال داریم که مربوط به پوستشون هست، و ما این خلال پوست پرتقال یا پوست نارنج رو خشک کردیم، آماده اش هم میفروشن، اگر خواستید تهیه کنید، من اندازه یه پیاله تهیه میکنم، هم به خاطر فایده اش و هم به خاطر طعمش، میریزم داخل آب سرد.
میدونید که ما باید این رو بگذاریم سه مرتبه بجوشونیم تو آب سرد، نکته ای که داره، تو آب سرد حتما بریزید، آب داغ روش نریزید وقتی که آب سرد، تو آب جوش بریزید حالت جیر و لاستیکی در میاد، اما وقتی که تو آب سرد میریزید هم راحت تر اون الکلش خارج میشه و اون حالت اسیدیش از بین میره. دو مرتبه سه مرتبه توی آب، امتحان کنید، اگر که دیدید تلخیش از بین رفت، دیگه کفایت میکنه، مقداری روغن تو تابه مون میریزیم خیلی زیاد نه، بعد میایم مرغها را قبضه میکنیم، وقتی مرغ را قبضه میکنیم، زیر دستمون احساس میکنیم چاقو رو، یک مقداری کمینمک میپاشیم، ببینید من میگذاریم توی تابه مون. خدمتتون عرض کردم ما به روغن زیادی احتیاج نداریم، هفت تا هویج داریم که هویجهامون رو شستیم و ما نیاز داریم که خلال کنیم برای خلال کردن من از این استفاده میکنم. شما میتونید با دست هم استفاده کنید. هرجوری که راحت هستید.
ببینید خلالهایی که ما نیاز داریم خیلی نازک هست، حالا ما این رو با دست میتونیم انجام بدیم یا با هر وسیله ای که برامون مقدور باشه، خوب ما مرغامون رو برمیداریم نباید بگذاریم مرغامون خیلی سفت بشن، مرغامون رو از توی تابه برمیداریم کنار میگذاریم و هویجهامون رو که خلال کردیم توی تابه مون میریزیم. هویجها را که توی تباه ریختیم یک مقداری بهش روغن اضافه میکنیم و میگذاریم یک مقدار کمیبپزه. هویجها را هم میزنیم و زیر و رو میکنیم، تا یه مقداری حالت پختگی بهش بده و نرم بشه. تو این مرحله اگه دیدید هویجاتون هنوز سفت هستند میتونید از در هم استفاده کنید.
مرغامون روکه گریل کردیم الان اونا را خوردشون میکنیم، حالا این هم هرجور که خودتون دوست داشتید، حالا من این مدلی خورد میکنم یا این مدلی، وقتی به راهش باشه خیلی بهتره، یعنی اندازههاش اون دیگه با خود شماست. میتونید هم اول خورد کنید و بعدش گریلش کنید این دیگه کاملا با خود شماست. هویجهامون آماده شده اما حد آماده شدنش اینه که نه زیاد خام باشه و نه زیاد پخته چون توی دم هم یک مقداری پخته میشه. خلالهای نارنجمون رو سه مرتبه با آب سرد گذاشتیم جوشیده، آبش رو دور ریختیم، مجدد باز آب سرد روش ریخیتیم و تست کردیم، تلخیشون گرفته شده.
ما این رو به هویجمون اضافه میکنیم، با هم هم میزنیم هفت تا دونه هویج متوسط بود، یک کاسه، یک پیاله پوست نارنج بود، که خشکش یه پیاله میشد، بعد سه تا سینه کامل، مرغ روی اینها همه رو بعد از این که آماده شد و رشته رشته کردم، دو قاشق چایخوری نمک داریم، این را هم اضافه میکنیم، ما تو این مرحله اگر بخوایم شکر استفاده کنیم، چهار قاشق غذاخوری سرپر شکر استفاده میکنیم، ولی من به دلیل طعم و عطر و بویی که مربای نارنج داره خودم مربای نارنج رو کاملا بلنده کردم و مربا درست کردم، به خاطر این کار، به خاطر سلامتی که داره و خیلی مفیده من از این استفاده میکنم. یعنی من به جای اون چهار قاشق از این مربا استفاده میکنم که من شش قاشق غذاخوری از این مربا دارم استفاده میکنم. خوب دیگه شکر نمیریزم. این رو اضافه میکنم و اینها را کاملا هم میزنم. یک دست که شد، درش رو میگذارم که یک مقداری بپزه.
تو این فاصله که این مواد میخواد آماده بشه همین فاصله ای هست که من الان میخوام برنجم رو صاف کنم، دربش رو میگذارم و میگذارم حدود بیست دقیقه بیشتر زمان نمیبره. آب برنجمون جوشیده، پنج پیمانه برنج داریم، اون رو به قابلمه اضافه میکنیم، برنجمون به این حد رسیده، حدود شصت هفتاد درصدش پخته و چهل درصدش خامه، خوب ، ما این رو صاف میکنیم، موادمون رو گذاشته بودیم تو مدتی که حدود بیست دقیقه تقریبا طول کشید، برنجمون را آب کش کردیم، گذاشتیم هم مزه بشن، بعد الان، میخوایم مواد رو با هم ترکیب کنیم، روغن میریزیم ته قابلمه مون. من میخوام ته دیگ بگذارم، اما از دوستان میخوام که یه مقداری این موضوع رو حواستون باشه، اگر قابلمه تون چدن بود، یا قابلمه تون گرانیتی بود، یا از قابلمههایی بود که نمیچسبید، نیاز نداره، اول موقعی که شما میخواین، به اصطلاح ته دیگ بگذارید، قابلمه تون رو داغ کنید، چون بعضی از دوستان این رو از من سوال کرده بودند، که چرا شما موقع ته دیگ گذاشتن قابلمه تون رو داغ نمیکنید، خیلی نیاز نداره اصلا نمیچسبه ، ما برای چی داغ میکنیم، داغ کردن، مانع چسبیدن میشه.
وقتی که ما اصلا ظرفمون به گونه ای هست که نمیچسبه دیگه نیازی به داغ کردن نداریم. حواستون باشه اگر ظرفتون از ظروفی بود که میچسبید حتما اول داغ کنید و بعد ته دیگتون رو بگذارید، لایه لایه برنج رو میریزم و مواد رو هم اضافه میکنم. خوب توی این مرحله که ما تمام مواد رو ریختیم نوبت زعفرون هست. ببینید خیلی از دوستان ممکنه زعفرون رو از قبل ، از اولش اضافه کنن. اما زمانی که اضافه میکنید رنگ مرغامون هم دقیقا نارنجی میشن، دیگه همه اینها میشن نارنجی، و اون زیبایی و شکیلی که زمانی که ما این جا اضافه میکنیم رو دیگه شیرین پلو به خودش نمیگیره.
من این رو قاطی میکنم، خوب میدونید که برای شیرین پلو، ما مقدار زیادی زعفران نیاز داریم، من یک مقدار میریزم.و میگذارمش دم، تو این مرحله قابلمه مون رو میگذاریم روی گاز وزیرش رو زیاد میکنیم، دربش رو میگذاریم و میگذاریم تا بخار کنه. شش هفت دقیقه طول میکشه تا قابلمه مون بخار کنه و وقتی که بخار کرد، مرحله بعدی رو در خدمتتون هستم. ببینید در قابلمه کاملا بخار کرد، زیرش رو خاموش میکنیم.
میگذاریم روی شعله ای که من شعله پخش کن رو گذاشتم و داره داغ شده، این رو میگذارم روی شعله، ما باید سریع دم کنی بگذاریم. به چه دلیل باید سریع بگذاریم به این دلیل که بخاری که داخل قابلمه پیچیده بیرون نیاد. حالا من این رو برمیدارم و سریع میگذارم بالاش. این هم از شیرین پلومون. بسیت دقیقه تا نیم ساعت بیشتر برنج زمان نمیبره تا دم بکشه، و اون سی درصدی که ما خام برداشته بودیم، سی تا چهل درصد با همین موادی که یک مقداری خودشون از خودشون آب داره، باعث میشه یک یکنواختی و همنواختی خیلی خوبی با هم داشته باشن، برنج دم میکشه و اونها هم طعمشون رو به برنج میبخشن. با ما همراه باشین تا دم بکشه وبیام خدمتتون.
ما برای درست کردن موادی که میخوایم روی برنج شیرین پلو بریزیم، اول یک مقداری روغن داخل تابه مون میریزیم یک قاشق مربا خوری، شکر، زیر تابه مون باید خیلی کم باشه، وگرنه اگر خیلی روغنمون داغ بشه، حتما زرشکامون میسوزه، زرشکها را که قبلا من شستم، پهن کردم خشک شده، و بعد الان این رو میریزم داخل تابه، و همین جور که حرارت کمه، به مرور میگذارم حرارتش داغ بشه، این ریختن شکرها به دو دلیله، یکی این که زرشکمون خوش رنگ تر میشه الان اگر داخل تابه را نگاه کنی، رنگش به قرمزی گرایش بیشتری پیدا میکنه. و درضمن حالت پفکی به خودش میگیره، خیلی رنگ قشنگ و زیبایی داره. خوب من حدود دو قاشق غذاخوری خلال پسته دارم، اونها را هم اضافه میکنم و دو قاشق غذاخوری هم خلال بادوم. اینها را هم میزنم و یک مقداری میگذارم روی حرارت بمونه. حرارت هم خیلی کمه.
میگذارم روی حرارت بمونه. و این مواد با همدیگه طعم بگیره. خوب این رو خاموش میکنیم، درب قابلمه مون رو بر میداریم ، ببینید چه قدر بخار کرده، این شیرین پلومون آماده سرو شده، میریم که با شما دوستان سروش کنیم. دوستان عزیزم شیرین پلوی ما آماده سرو شد، آوردم خدمتتون، امیدوارم که شما هم از این ویدیو خوشتون آمده باشه، اگر از این ویدیو راضی بودین، لطفا کانال رازهای آشپزی رو به دوستان و آشنایان خودتون معرفی کنید. لایک و کامنت هم فراموشتون نشه. در پایان چند تا ویدیو به شما پیشنهاد میشه لطف ا اونها را مشاهده کنید. هر کجا هستید خدا یار و نگهدارتون باشه. خداحافظ.
دیبارخ –
خیلی خوشحالم که هستین????????????????