
موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه گردو پلو
متن ویدئو طرز تهیه گردو پلو
سلام دوستان و همراهان گرامی، امروز اومدیم تا با هم یک غذای بسیار مقوی، سنتی و خوب رو تجربه کنیم. گردو پلوی شهرکرد یا چهار محال وبختیاری. با ما همراه باشید. برای درست کردن گردو پلو، نیاز به سه پیمانه برنج داشتیم که من برنج رو خیس کردم و الان میریزم داخل آب که میجوشه میخوایم صافش کنیم. توی فرصتی که برنجمون آماده میشه برای صاف کردن، به خاطر این که شما عزیزان معطل نشین، یک دانه پیاز رو رنده کردم، ریختم داخل تابه تا تفت بخوره. یک قاشق چایخوری زردچوبه، یک قاشق چایخوری نمک، یک قاشق چایخوری فلفل سیاه، به پیازهامون اضافه میکنیم، دویست و پنجاه گرم گوشت سینه بوقلمون دارم. که به همه پیازهامون اضافه میکنم. به جای گوشت بوقلمون از گوشتهای دیگه هم میتونیم استفاده کنیم. این غذا، غذایی هست مخصوص چهارمحال و بختیاری و شهرکرد.
که بسیار بسیار غذای خوشمزه و خوبی هست یعنی به خاطر داشتن گردو بسیار بسیار غذای خوب و مفیدی است. میگذارم یک مقداری با همدیگه سر تفت بخورن، روغنش کمه، کمیروغن اضافه میکنم. خیلی کم زعفران، این زعفران آب کرده رو ریختم داخل این و میگذارم یک مقداری سرتفت بخوره. گوشت سینه بوقلمون، نسبت به بقیه جاها زودتر میپزه، بنابراین ما این جا به آب کمتری نیاز داریم. مقداری آب جوش، اضافه میکنیم خیلی کم، به اندازه دو سوم پیمانه و درش را میگذاریم و میگذاریم که بپزه. مقداری روغن مایع به ته تابه مون اضافه میکنیم و کمیروغن زرد میریزیم.
حدود پنجاه گرم پیاز خشک داریم یا دوتا مشت پر، میتونیم از دو تا پیاز بزرگ هم خلالی استفاده کنیم من این جا از پیاز خشک استفاده کردم این رو سر تفت میدیم یک مقدار که تفت خورد، دویست و پنجاه گرم گردو داریم گردوهایی که من این جا استفاده کردم گردوهای تازه هستند، اما اگر شما گردوهاتون تازه نبود، گردو را یک ساعت قبلش خیس کنید و آبش را بیرون بریزید و استفاده کنید. من اینها را با همدیگه تفت میدم. یک قاشق چایخوری نمک اضافه میکنم. به این مواد دو قاشق غذاخوری رب انار داریم این رب انارمون را هم به موادمون اضافه میکنیم و هم میزنیم.
خیلی کم آب اضافه میکنیم برای این که رب انار، به خورد بقیه موادمون هم بره. این موادمون آماده شده میگذاریم کنار، و یه تابه دیگه، میگذاریم روی گاز، یک مقدار کمیروغن میریزیم. و به اندازه یک قاشق چایخوری شکر، این رو هم میزنیم، شکر رو با روغن هم میزنیم، شکر داخل روغن یک مقدار خیلی کمیکه باز شد، و اون دونههای شکر محو شد، ما میایم و زرشکمون را داخل روغن میریزیم. این جا ما سه مشت پر زرشک داریم که پنجاه گرم وزنشونه، وقتی به این صورت دیدیم دیگه پفکی شد و شفاف شد ما تابه مون را از روی گاز برمیداریم و کنار میگذاریم و اگر بیشتر بخوایم بمونه حتما سیاه میشه.
برنج رو اگر خواستیم پلو مخلوط درست کنیم حتما باید زودتر برداریم، حدود شصت هفتاد درصد که جوش خورد و پخت، برداریم اما اگر خواستیم برنجمون را ساده برداریم و بگذاریم دم، باید به اندازه هشتاد تا نود درصد برداریم چون من قصد دارم این گردو پلو را بعدا مخلوط کنم، یعنی نمیخوام که از اول مواد رو مخلوط کنم، این رو به اندازه ای برمیدارم که فقط بگذارم دم و آماده بشه، این الان وقتشه و میبرم تا صاف کنم. یک کمیزعفران ته قابلمه مون میریزم و برنج رو روش میریزم.
چون میخوام که یک ته دیگ زعفرانی داشته باشیم. برنجمون را میگذاریم دم تا بخار کنه و منتظر میمونیم قبل از این که بخار کنه، دم کنیش را بگذاریم. یک نکته ای رو لازمه من این جا عرض کنم خدمتتون که گردو پلو را هم با گوشت قلقلی هم با گوشت چرخ کرده معمولی یعنی بدون این که در واقع قلقلی کنن، و کوفته ریزه درست کنن، هم با گوشت گوساله، گوسفند، همه گوشتها درست میکنن که ما این جا، با گوشت بوقلمون درست کردیم. حتی این گردو پلو را با مرغ هم سرو میکنند، تو این غذا هم از زرشک و هم از کشمش استفاده میکنند اما من کشمش را گذاشتم و تصمیم ندارم برای خودمون از کشمش استفاده کنم. اگر درست خواستید بکنید، شما اگر دوست داشتید میتونید از کشمش هم استفاده کنید.
این کشمش را هم اگر خواستید میتونید مثل همین زرشک که توی روغن یک سرتفتی دادید اما روغنش نباید خیلی داغ بشه، توی روغن یه سرتفت بدین بزارین کنار و ازش استفاده کنید. ببینید برنجمون کاملا بخار کرده من سرش رو برمیدارم و دم کنیش را میگذارم. شعله پخش کن گذاشتم منتقل میکنم روی شعله پخش کن و منتظر میمونم به مدت سی دقیقه تا چهل دقیقه بستگی به نوع برنج تا دم بکشه بعد از دم کشیدن برای سرو در خدمتتون خواهیم بود. با ما همراه باشید.
برنجمون آماده شده ما میایم که برای گردوپلومون برنجمون رو تزئین کنیم، این روشی که ما میخوایم بریم یک روش مجلسی برای گردوپلوئه، اما وقتی که برای خودمون میخوایم سرو کنیم لابه لاش میتونیم مواد رو بدیم و سرو کنیم. گردوی پلوی ما آماده سرو شد، آوردیم خدمتتون، امیدواریم که شما هم از این ویدیو راضی باشید، اگه این ویدیو رو پسندیدید، لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید و کامنت هم فراموشتون نشه. خوشحال میشیم در کانال رازهای شیرینی پزی همراهمون باشید. بهترینها را براتون آرزومندم.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.