

موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خوراک مرغ
متن ویدئو طرز تهیه خوراک مرغ
یک مقداری میگذاریم یک دستمال مشتی برمیداریم این جوری و این هم از زیر این انگشتمون رد میکنیم. میریم سراغ مرغها برای کندن پوستشون.
البته دستمالتون باید دستمال مخصوص آشپزی باشه و ببینید والسلام تموم شد به همین سادگی ولی اگر میخواین برای رستوران و هیئت، تعداد زیاد برای مرغ نذری، مرغ درست کنید و این که میدونید هزینه کندن پوست اینها در خارج از کشور خیلی زیاده ولی راهش همینه به همین سادگی کنده میشه، ببینید یک دستمال بندازید و پشت دستمال، به این شکل میکنیدش. این دستمال کمک میکنه که دیگه دستتون لیز نخوره. سایز مرغاتون برای مرغ نذری سایز درشت باید باشه. این یکی را هم بگیرم، دیگه این بیاد توی دست دیگه لیز نمیخوره، کلکش را میکنه و تمام میشه.
تاین ازاین، چهار تیکه مرغ دارم، برای این چهار تیکه مرغ. این را بگذارم کنار، دستمالم هم بره کنار. برای این چهار تیکه مرغ یک دونه پیاز میخوایم، برگ بو میخوایم، دو تا دونه لیموی عمانی میخوایم، یک چوب دارچین، زردچوبه، پودر هل، پاپریکا، فلفل قرمز، و همچنین رب. تخته ام رو بشورم و برگردم. کارم رو با یک پیاز شروع میکنم برای هر چهارتا رون مرغ، یک دونه پیاز نیاز داریم، پیازها را هم نیم بند میزنیم که خوشگل تر بشه.
این چاقو هم چاقوی دامستوس خودمه و توی وبسایت هستش، لینکش را همین پایین براتون میگذارم این چاقوها ست سه تاییه. این چاقو الان یک سال و نیمه داره توی آشپزخونه من کار میکنه. ببینید اصلا موقع خورد کردن رحم به چیزی نمیکنه. اگه یه چاقوی مادام العمر میخواین خیلی چاقوی راه دست و خوبیه ومیتونید یک یادگاری هم از کمپانی ما داشته باشید، این از این. میرم حالا سراغ لیمو عمانی، تو این روش مرغ نذری برای بالانس کردن طعمش، نیاز داریم به یک چیز ترش، اون هم لیمو عمانی اما آبلیمو استفاده نمیکنیم که بخواد طعمش را زیاد موثر باشه و این لیمو هم طعم ملایمیداره.
اولین کاری که میکنیم برای این که تلخ نکنه، شروع میکنیم هستهها را به این شکل جدا کردن، حالا من بعدا اینها را جدا میکنم، حتما حتما هم لیمو را بشکافید وقتی که میخواین ازش استفاده کنید چون گاهی اوقات میبینید که داخلش خرابه. همچنین چوب دارچینمون رو هم دو تیکه میکنم. این هم از چوب دارچینمون و میام سراغ برگ بو، برگ بو را خورد نکنید، نیاز به دو تیکه برگ بو داریم.این هم از این، دیگر باقیش رو بریم پای گاز، مرحله به مرحله بهتون آموزش بدم.
این از مرغمون، چربیهای اضافه رو ازش گرفتم و حالا کاری که میکنم برای این که خوش فرم تر بشه، با چاقو یک بار فقط دور این میگردونم زیاد هم نمیخواد بهش گیر بدین. همین یک مقدار این جوری یک مقدار بگردونید میبینید مطمئن بشین کافیه و دومین کاری که میکنید یک برش عمقی این داخل ایجاد میکنید این جا هم نمیخواد، اگر هم دیدید باز نیست چون اکثرا بازه یه برش خطی هم همین جا همین دو تا کفایت میکنه، مرغمون رو هم که میخوایم سروش کنیم، از روی تاپش میگذاریم حالا میگذارم برای سرخ شدن و میزان سرخ شدنش را هم بهتون نشون میدم.
میزان سرخ شدن فقط باید به همین اندازه باشه، ببینید و دلیلش را هم بهتون میگم که چرا، وقتی که مرغ زیاد سرخ بشه، لایه رویی خشک میشه از نفوذ مرینت جلوگیری میکنه طعم نمیگیره، یک بار سرد و گرم بشه، باید بندازیمش دور. بعضیها توی رستوران درست میکنن، دو روز سه روز هم نگهش میدارن. باید اندازه سرخ کردن به دلایلی که بهتون گفتم به همین اندازه باشه، اون طرفش را هم سرخ میکنم و میریم سراغ مرحله بعدی. مرغها را جدا میکنیم و وقتی که جدا کردیم، این روغن را هم میبریم دور میریزیمش، چون بوی زهم خیلی زیادی داره، روغن را هم میریزم دور، ظرفم رو میشورم و میریم سراغ مرحله بعدی. حرارتمون بالا و نیاز داریم پیازها یک شوک خوب ببینه، ولی صد درصد برشته نشه.
به همین شکل دراومد رنگش قهوه ای شد کفایت میکنه. این از این مرحله، میریم سراغ ادویهها، اولین کاری که میکنم نمک رو اضافه میکنم، یک قاشق و نیم، نمک البته میگم خودتون میتونید اندازه بزنید. نمک، زردچوبه اینم یک قاشق چایخوری، فلفل قرمزِ، یک مقداری باید این تند و تیز باشه. نوک قاشق چایخوری و همین طور پاپریکا و این هم کمک میکنه بوی زهمش رو بگیره به رنگ دهیش هم کمک میکنه. یک قاشق چایخوری و مهم تر از همه برگ بو و لیمو، لیموها را هم تو همین مرحله اضافه میکنم و همچنین چوب دارچین. نیاز دارم که ادویهها یک تفت کوچیک بخورن به این مرحله که رسید میبینید رنگش کاملا تیره شد. میبینید رنگش تغییر کرد و بوی سسمون عالی شد.
حالا رب رو بهش اضافه میکنیم رب هم به اندازه دلخواه، بستگی به کیفیت ربتون داره، ببینید حرارت بالااست. یک و دو، حالا رب را هم تفت میدم و به اندازه دو دقیقه برمیگردم. تنها ادویه ای که تفت نمیخوره هل هست، هل را من تفت نمیدم. ببینیدهای ریسک هست ببینید یک مقداری ازش بخار بلند میشه. دود نیست البته فکر کنید دودها، این از این، شعله رو کم نمیکنید توی مرحله آخر هل را اضافه میکنید، هل هم نصف قاشق چایخوری برای هر دو کیلو مرغ، این از این، حالا که اضافه کردین، ببینید چه سس جا افتاده ای من در جا تحویلتون میدم. آب صد درصد جوش هم بهش اضافه میکنیم.
یک سس مشتی و خوشمزه اضافه شد. آب هم به اندازه ای باید بزنید که مرغها توش غوطه ور باشه این سس، سس شلیه سس غلیظ نیست. زمان پختش تقریبا پنجاه دقیقه است با حرارت خیلی کم باید اجازه بدین که اینها مرغها داخلش قل بخوره. ببینید الان یک سس جا افتاده من تحویل شما دادم. بعد روغن زیاد غذا را خوشمزه نمیکنه. جا افتاده بودن یعنی درست و اصولی عمل کردن. مرغها را اول چون قراره به این سمت سرو بشه، اول به این سمت میخوابونیم داخل سس، یک نیم ساعت دیگه برش میگردونیم و روش رو عوض میکنیم که هر دو طرف داخل سس، پخته بشن، به هیچ عنوان در ظرف رو باز نمیکنیم، نیم ساعت دیگه میایم سراغ مرغها.
یک مقداری میگذاریم خنک بشه، برای سرو کردنش هم روغنش بیاد روی تاپ. یک کوچولو هم از این روغنش آخر سر برمیداریم برای این جا. این از این، آدم نذری هم میخواد بخوره بره خونه جواد جوادی، چون اثر هنری شد. عطر و بوی این مرغ، تمام این خونه را برداشته، بوی اون ترشی لیمو، آب از لب و لوچه آدم راه میاندازه، بوی اون هل بوی اون دارچین، دست به دست هم میدن، یک غذای خوشمزه را هم درست میکنند.
باید متفاوت باشه غذات با دیگران، اگه میخوای همیشه توی دنیای آشپزی موفق باشی، مزه سازی هر آدمیعین اثر انگشتش میمونه، با آدم بعدی متفاوته، اما تو دنیای آشپزی، بدترین نوع آشپزی اینه که بعضیها رسپی دیگران را دنبال کنند، دو گرم از این، یک گرم از اون، یک گرم، باید غذای خودت را بسازی. ولش کنید.
آقا دم همتون گرم، دوستتون دارم. لینک خرید چاقوها را هم این پایین براتون میگذارم یه تعداد محدودی از چاقوهای داسمتوس هم مونده الان هم قیمتهاشون وحشتناک بالا رفته، ولی من هنوز قیمتهای قدیمیرا گذاشتم، پیجش هم شش هزار تا فالور داره داخل اینستاگرام، میتونید بیاین ببینید ریویوها را بخونید هرکی برده راضی بوده. دمتون گرم، هرجای دنیا هستید شاد و خرم باشید، خدا یار و نگهدارتون.
کانی (خریدار محصول) –
عجب رسپی ساده و خوشمزه ای بود??
نازپر –
بسیار عالی، بریم که داشته باشیم برای تهیه کردن???
کیجانا –
سریع و خوشمزه??
آلما –
وای چه ترکیب خوشمزه ای????????????????????