
موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خورشت غوره مسما
متن ویدئو طرز تهیه خورشت غوره مسما
سلام دوستان و همراهان گرامیاین بار اومدیم که با هم یک خورشت خوشمزه ای را تجربه کنیم، و اون خورشتی نیست به جز خورشت غوره مسما، با ما همراه باشید.
ما برای درست کردن خورشت غوره مسما نیاز به دو تا پیاز بزرگ داشتیم، من اینها را نگینی بزرگ خورد کردم، و الان میریزم تا سرخ بشه، مرغهامون هم چون هر مرغ هر قسمتی از یک مرغ رو میتونید انتخاب کنید، من دو تا رون داشتم دوتا رون رو انتخاب کردم، میتونید به چهار قسمت تقسیم کنید هر رون رو به دو قسمت و میتونید هم اگر برای مهمونی چیزی هستش، به صورت بزرگ و کامل استفاده کنید. من این مرغها را میگذارم داخل تابه تا سرخ بشن. یک طرف مرغمون که یک مقداری رنگش تغییر کرد ما اینها را پشت و رو میکنیم.
ببینید به همین قدر شد کافیه. همین طور که مرغامون داره سرخ میشه، من یک قاشق چایخوری زردچوبه دارم، که به مرغ اضافه میکنم. یک کمیدیگه هم روغن بریزم. ادویههامون رو هم میتونیم به پیازمون اضافه کنیم و هم میتونیم به مرغمون اضافه کنیم من ترجیح میدم به مرغمون اضافه کنیم که اون بوش رو بتونه بگیره، یک قاشق غذاخوری رب داریم، رب هم اضافه میکنیم تا با این همین جور که داره مرغ اون طرفش سرخ بشه، مرغ هم بوی ساری خودش رو از دست بده و مرغمون مزه رب نگیره. یک پیمانه من پیمانه لیوان فرانسوی در نظر گرفتم، یک پیمانه ما غوره داریم، من نصفش را داخل مرغ الان اضافه میکنم که با همین یک ذره سرخ بشه نصف دیگش را با پیاز اضافه میکنم که یعنی آخر کار باشه.
خوب اجازه میدیم یک کمیغورههامون ربمون با این مرغمون یک مقدار سرتفت بخورن. ما رب، نصف پیمانه از غوره مون و تمام ادویههامون رو به جز فلفل اضافه کردیم، من یک کمیهم فلفل بهش اضافه میکنم. فلفل که اضافه میکنیم به دلخواهه، اما من حدود یک قاشق چایخوری فلفل بهش اضافه میکنم و چون مرغمون داغه و گوشت زمانی که خودش داغه با آب سرد مواجه بشه سفت میشه، من به اندازه ای که احساس نیاز میکنم که حدود یک لیوان یک مقدار کمتره بهش آب جوش اضافه میکنم. خوب آب جوش رو اضافه میکنم خیلی کم، سعی کنید اصلا آب جوش زیادی اضافه نکنید. من یک ذره رو مرغها میریزم که فلفل و نمک بره. خوب این جا من یک پیمانه به اندازه یک پیمانه لیوان فرانسوی، آبغوره دارم که بهش اضافه میکنم. یک مقداری که پیازهامون سرخ شدند، بخشی از این پیازها را به مرغ اضافه میکنم.
به دلیل این که بتونه اون بوی ساری رو بگیره. من الان یک مقدار روغن باید بریزم. ما برای درست کردن خورشت غوره مسما میتونیم از بادمجون یا کدو استفاده کنیم، من الان کدو استفاده میکنم اما شما اگه خواستید به تعداد نفراتتون، هر نفری یک دونه، یا هر دو نفری یک دونه، اون به خودتون بستگی داره، کدو یا بادمجون استفاده کنید. من به اندازه چهار تا کدو که یک مقدار کمیتفتشون دادیم این رو آماده کردم که بعد در انتها که مرغ پخت بهش اضافه کنم اما حالا منتظر موندم تا پیازها هم سرخ بشه، بخشیش رو چون میخوام الان به این اندازه که نیاز دارم، کافیه که به مرغ اضافه کنیم، مقداری از پیازها را تقریبا نصفش رو به مرغ اضافه میکنم.
دو تا پیاز بزرگ داشتم حدودا یک دونه اش را الان اضافه میکنم که اگر احیانا مرغ من بوی ساری داشت اون رو بتونه بگیره، دیگه من با این تابه کاری ندارم، در حال جوشیدنه، دربش را میگذارم، و منتظر میمونم تا مرغامون بپزه. این پیازمون که میبینید در حال وقتی که به این صورت در میاد و کف کوچولویی شما میبینید یک قلقل کوچولویی ایجاد میشه این جا این مرحله ای هست که پیاز شروع میکنه به سرخ شدن کامل، من حدودا چهار پنج دقیقه بهش فرصت میدم تا این سرخ بشه. بعد نصفی از این غوره را من آماده کرده و تمیز بود، که ریختم داخل مرغمون و نصفیش را به پیاز اضافه میکنم. ما پیاز را و غوره را سرتفت میدیم. این جا هم غوره تفت میخوره و مابقی پیازها شروع میکنه به سرخ شدن.
حدودا پنج دقیقه که ما این رو مجددا بعد از اضافه کردن غوره سرخ کردیم کفایت میکنه. من کدوها را اضافه میکنم که این ترشی غورهها یک طعم قشنگی به کدوها بده. اگر به جای کدو بادمجون بود، اگر مستقیم هم اضافه کردید مشکلی نداره، اگه شما با طعم شیرینی کوچولویی که کدو داره مشکلی ندارید، میتونید این رو به غوره اضافه نکنید مستقیم به غذا اضافه کنید. من این رو میگذارم طعم میگیره و این رو میگذارم بپزه.
مرغامون پخته من این کدو و مواد دیگه ای مثل غوره و پیاز رو به خورشت اضافه میکنم بلافاصله آماده سرو میشن چون کدو زیاد به پختن نیازی نداره، وقتی که یک مقداری سرخش میکنی خودش پخته میشه و نرم میشه. بعد از چهار پنج دقیقه که ما کدو رو به مرغ اضافه کردیم، دیگه اماده سرو میشه. خورشت غوره مسمای ما آماده سرو شد، آوردیم خدمتتون، امیدوارم که شما هم راضی باشید. اگر از این ویدیو خوشتون اومد، لطفا کانال رازهای آشپزی به دوستان و آشنایانتون معرفی کنید. هر کجا که هستید بهترینها را براتون آرزو میکنم به خدا میسپارم، خدا نگهدار.
طرز تهیه خورشت غوره مسما (مدرن)
مواد لازم:
سینه مرغ ۲ عدد
بادمجان ۴ عدد کوچک
غوره ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل،پاپریکا،زردچوبه
زعفران
خمیر سیر
پیاز ۲ عدد
رب گوجه
رب پاپریکا(اختیاری)
روغن زیتون
طرز تهیه:ابتدا سینه مرغ را از وسط به نیم کنید فقط تا انتها نروید که مرغ دوتکه نشود ،سپس با مقداری نمک طعمدار و ادویه و خمیر سیر و روغن زیتون مرغ ها را مرینیت و در یخچال حداقل ۲ ساعت استراحت دهید،در این فاصله بادمجان ها را پوست بگیرید،گرد گرد کنید و تلخیشون رو با قرار دادن در آب نمک بگیرید،سپس سرخ کرده و کنار بگذارید،در مرحله بعد آماده سازی سس هست ،پیازها را خلالی نازک برش زده و با زردچوبه،فلفل،سیر خرد شده سرخ کنید و بعد مقداری رب گوجه یا اگر داشتین رب پاپریکا اضافه و تفت دهید سپس نصف استکان آب اضافه کنید و اجازه دهید سس مقداری غلیظ شود توجه کنید در این مرحله آب زیاد نمیریزیم ،بعد از این مرحله ،سینه های مرغ را طبق عکس باز کنید مقداری از سس وسط مرغ بریزید و پخش کنید روی سس اسلایس های بادمجان سرخ شده و مقداری غوره بریزید و دوباره مقداری سس و طرف دیگه مرغ را روی مواد آورده و با خلال دندان ببندید تا مواد بیرون نریزد،سپس در مخلوطی از کره،زعفران و روغن مرغ ها را کاملا سرخ کنید،در این فاصله باقیمانده سس را با مقدار بیشتری (آب و زعفران) ترکیب کنید و دو عدد بادمجان سرخ شده را هم طبق عکس اضافه کنید (اصافه کردن بادمجان اختیاریه چون وسط مرغ ها بادمجان داره)و سپس مرغ های سرخ را اضافه کنید و روی شعله ملایم تا غذا کاملا جا بیافتد.
حمیدرضا –
بهههه بهههه عالیه 🙏🏻 🙂 🤩
الین –
عالیه این طرز تهیه👌🏻😉😋
شادی –
به به چه خوشمزه بنظر میاد????????????????????