

موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه شیشلیک
متن ویدئو طرز تهیه شیشلیک
مواد لازم:
شیشلیک: 1 کیلو
زعفران غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 1 عدد
فلفل سیاه: 1 فاشق چایخوری
فلفل تازه: 1 عدد
پودر بیبر: 1 قاشق چایخوری
آویشن: نوک قاشق چایخوری
تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری
نمک: 1 قاشق چایخخوری
ماست چکیده: 1 قاشق غذاخوری پر
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
سلام وقتتون بخیر امیدوارم هرجا که هستین حالتون خوب و سلامت باشه من معراج موسوی هستم امروز میخوام طرز تهیه کباب شیشلیک رو بهتون آموزش بدم. چیزی که راجع به این کباب میخوام بهتون بگم اینه که این کباب از قسمت کمر گوسفنده ویه تیکه از دنده گوسفند و یه تیکه از راسته گوسفنده و خیلی نرم و ترده و خودتون همونطور که میدونین یکی از معروفترین کبابای ایرانیه و من میخوام امروز یه مرینیت خوب براش بهتون آموزش بدم تمام مراحل رو براتون فیلمبرداری کردم.
اینم از گوشتای شیشلیکمون و چربیایی که روی اون وجود داره بعضی از دوستان که از قصابیا تهیه میکنن کامل پاک میکنن شیشلیک رو ولی اگر روش چربیا وجود داشت با اینکه یکی از خوشمزهترین چربیای گوسفندی هستش ولی اگر که دوست نداشتین به این صورت اونا رو بردارین.
در این قسمت شیشلیک اولین کاری که براش انجام میشه دو قاشق غذاخوری زعفرون غلیظ رو روش بریزین
با اضفهکردم زعفرون توی این مرحله هم رنگ بسیار زیبایی پیدا میکنه هم طعمش کاملا به خورد گوشت میره و کاملا احساس میشه.
از اینجا به بعد یه مقدار مرینیتمون شبیه کباب چنجه میشه. یه پیاز متوسط رو به صورت پیاز خلالی نازک خورد میکنیم. اسیدی که میخوایم استفاده کنیم برای ترد کردن گوشت شیشلیک اسید پیاز هستش بنابراین باید وقتی اضافه کردین یه قاشق چایخوری فلفل سیاه اضافه کنید و خیلی خوب اونو چنگ بزنید تا آب پیاز خوب دربیاد. بعد از هم زدن چیزی که میخوایم اضافه کنیم فلفله که میتونین از فلفل دلمه فلفل کاپی پاپریکا یا هرفلفل دیگهای که مد نظر دارین استفاده کنیم تنها نکتهای که داره این قسمت اینه که یه مقداری از فلفلمون رو آبش رو بگیریم که میتونین از طریق هاونگ انجام بدین این باعث میشه که طعم فلفل کامل خارج بشه و به گوشت نفوذ کنه بعضی از دوستان شکایت میکنن از بویی که گوسفند میده این کار اون مسئله رو حل میکنه.
در ادامه یک قاشق چایخوری پولبیبر نوک قاشق چایخوری آویشن نصف قاشق چلیخوری تخم گشنیز که همینطور له میکنیم و یه قاشق چایخوری نمک رو به عنوان ادویه سه قاشق پر ماست چکیده و سه قاشق غذاخوری روغن زیتون و به خوبی مواد رو میکس کنید و قبل از سلفون کشیدن به خوبی هوای گوشت رو بگیرید و به مدت 4 ساعت تا 24 ساعت گوشت رو بخوابونید و هرچی بیشتر داخل مواد بمونه بهتره.
در این قسمت(بعد از مدت گفته شده) اگر احساس سفتی در گوشت میکنید با یه بیفتککوب یا یک چکش که سطح زیادی برای ضربه زدن داره گوشت رو به خوبی بکوبید.
برای به گوشت کشیدن شیشلیک یه تیکه از گوشت داخلی دنده رو به این شکل سیخ رو ازش عبور بدین و در ادامه از گوشت راسته عبور بدین سیخ رو و به این شکل تعادل شیشلیک روی سیخ کامل میشه.
ببینین دوستان این یه غذای لوکس و لاکچری هستش و اگر میخواین برای کسی سروش کنید یا داخل رستوران میخواین درست کنید باید تمام این چربیهایی رو که من روی گوشت گذاشتم از روش تا حد امکان بگیرین تا بسیار زیبا بشه ولی اگر برای خودتون میخواین چربی دنده یکی از خوشمزهترین چربیایی هستش که ئداخل کبابای ایرانی میتونین پیدا کنید.
برای کباب کردنش هم اینو بهتون بگم که آتیشون باید یه حرارت متوسط داشته باشه و با سرعت متوسط اون رو باد بزنید و میخوام یه نکته راجع به گوشتای کباب شده قرمز بهتون بگم به قول قسابا مال با مال فرق میکنه و بر اساس اینکه حیوان چه تغذیهای داشته سنش و تحرکی که داشته این فاکتورا باعث میشن گوشت این حیوان نرمتر یا سفتتر بشه.
حالا چاره چیه که گوشتا سفت نشن موقع کباب کردن؟ قبل مرینیت کردن با یه چاقوی کند اونو ببرین اگه سفت بود یا مقاومت کرد یعنی نیاز داره ببرینش یا بهش کیوی بزنین یا یکی از روشایی که قبلا آموزش دادم ولی اگه به خوبی بریده شد احتایج به هیچکدوم از اینا نداره.
امیدوارم مفید بوده باشه موفق و پیروز باشین
شهردخت –
چه رسپی عالی ای????