



موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه ماهی قزل آلا
متن ویدئو طرز تهیه ماهی قزل آلا
خب با یه سری برنامه جدید برگشتیم خدمتتون. یه چند نفری به من پیشنهاد کردن گفتن که ما وقتی میایم خونه تصمیم گرفتن برای غذا پختن برامون سخته. یه برنامه جدید میخوام درست کنم به اسم شام چی داریم، از این به بعد هر وقت که خواستید شام درست کنید فیلم امروز منو نگاه میکنید و فردا برای خودتون درست میکنید. پس سعی میکنم که از فرهنگ غذایی دیگه هم استفاده بکنم و اینکه غذاهای دیگه هم آموزش بدم برای اینکه از اون چرخه غذای ایرانی بیایم بیرون و یه تنوعیم ایجاد کنیم. برای ایرانیا خیلی سخته پذیرفتن طعمهای جدید خیلی سخته قبول کردن روشهای جدید، هممون اینجوریم منم خیلی سخته شاید باورتون نشه من شاید مثلا بعد از اینکه از ایران خارج شدم یک سال دو سال طول کشید تا تونستم غذای چینی بخورم با ادویههاشون آشنا بشم تونستم برای اینکه بتونم اینا رو فقط اکسپتش کنم اما من بین چیزهایی که یاد گرفتم و بلدم سعی میکنم چیزایی که با ذائقه ایرانی جور در میادو بهتون آموزش بدم.
امروز میخوام یه ماهی کاری بهتون آموزش بدم فقط سعی کنید که طبق این چیزایی که بهتون میگم دستورالعملهایی که میدم طبق همین این ماهی رو بپزین و لذتشو ببرین. این ماهی با ادویه کاری درست میشه ادویه کاری ایران نمیدونم چرا اینجوریه ولی خب هر جایی یه طعمی داشتش. بعضی از کسایی که ادویه وارد میکردن ادویهها رو خودشون میکس میکردن و اون حق مطلب ادا نمیشد اما اگه خواستید تهیه کنید از ادویه کاری میکس پلمپ شده استفاده کنید حتما سعی کنید که یا پروداکت پاکستان باشه یا از پروداکتهای خود هند استفاده بکنید که میتونید بهترین طعم و تست رو داشته باشید. مواد اولیه رو من همه رو با ظرفاش گذاشتم اینجا. مواد اولیه رو بهتون بگم. من یه دونه ماهی قزل آلا دارم خیلی بزرگه برای دو نفر میخوام استفاده کنم. تیغ وسطشم دراوردم و اینم بهتون بگم همین اول کاری، تیغ وسطشو حتما باید در بیارید باید به این شکل حتی سرشم جدا نکنید. به این شکل باید ببرینش و برای تزئین کردن و دیزانش حتما باید این سر ماهی این نصفه کنارش باشه چون هم باعث قشنگیش میشه هم توی دیش خیلی شکیل وایمیسته.
این از ماهیمون. خب مواد اولیه رو من میگم. این از ماهی که دیگه خیالمون راحت بشه. آرد سفید داریم به اندازه دو سه تا قاشق برای یه دونه ماهی من میخوام استفاده بکنم. پاپریکا پادر داریم، آویشن داریم، زردچوبه داریم، پودر کاری داریم، سیر داریم، ماست داریم، از هر ماستی که خواستید استفاده بکنید، حالا اگه گریک استایل بود میتونید گریک استایل بگیرید ماست ایرانی بگیرید یا اگه ایران فیلمارو نگاه میکنیدکه بهترین ماستا رو خودمون داریم. فلفل سیاه داریم، یه دونه لیموی تازه داریم اگه دوست داشتید از آب لیمو استفاده بکنید. یه دونه پیاز داریم، من سیر له شده دارم که از قبل گرفتم و خب این سیرا خیلی مقرون به صرفه تره و یه عطر خیلی خاصی داره. سیرای استرالیا بعضیاشون خیلی خوش عطر و طعمه ولی خیلیاشونم که اصلا انگار هیچی به غذا اضافه نکردیم. خب میریم سراغ مواد اولیهش.
من مواد اولیهش رو بهتون بگم که خیلی سادهست. اولین چیزی که داریم برای یه دونه ماهی درسته من سعی میکنم که از دو تا قاشق ماست استفاده کنم. ماهی من نسبتا بزرگه دو تا قاشق ماست نیاز دارم. میرم سراغ پودر کاریمون. ببینید این رنگ پودر کاری رو ببینید. البته ما کاری مخصوص ماهی هم داریم اما این غذا که دارم بهتون آموزش میدم با پودر خود کاری استفاده میشه و مه یعنی خیلی بهتر و خوش طعمتر میشه. اینم پودر کاریمون من بهش اضافه کردم. بعد برای یه ماهی، البته این مواد مرینیت خیلی زیاده میتونید که برای ماهی بیشترم استفاده بکنید اما من یه جوری باید بهتون میگفتم که خب برای هر اندازهای میخواستید جوابگو میشد. پس شد ماست و یه قاشق پودر کاری. حالا من چون سیر له شده دارم، سیر له شده به اندازه یک قاشق پر از سیر له شدم بر میدارم و اینجا فلفل سیاه دارم، فلفل سیاهمو خودم سابیدم فلفل سیاه هم درشت سعی کنید بزنید. تقریبا به اندازه یک سوم قاشق چایی خوری.
خب، میایم فقط اینجا ما پاپریکا پادر رو به این اد میکنیم. اینم از پاپریکا پادر به این اضافه میشه. خب حالا بریم سراغ آب لیمو. اینم از آب لیمو، یه دونه اگه لیمو ما داشته باشیم فکر میکنم براش کفایت کنه. حالا اگه خواستید از، این ترشیش حتما باید توش باشه اگه خواستید از آب لیمو استفاده کنید سه الی چهار تا قاشق غذا خوری بهش آب لیمو بزنید. نمکم تو مرحله اول ما هم برای آردش نمک اضافه میکنیم هم برای مواد مرینیتش. اینم از نمک. خب حالا تنها چیزی که دوباره اینجا بهش اضافه میشه این پیازه. پیازم حدالمقدور تا جایی که میتونید ریزش بکنید و به موادمون اضافه بکنید. من شاید ده یازده بار این ماهی رو درست کردم و واقعا لذت بخشه و مطمئنم که شما هم خوشتون میاد. قدیما توی ایران میگفتن که ماست و ماهی رو نباید با هم بخوری لک میاره. اتفاقا منم اون کسی که اینو یاد گرفتم و و بهم آموزش داد بهش گفتم اینجوری، ولی گفت سی ساله که ما داریم استفاده میکنیم و هیچ اتفاقیم نیوفتاده.
برای منم در حد شنیدن بوده ولی چیزی تا به حال ندیدم. خب، ببینید مواد مرینیتمون بیشتر از یه ماهی شده. حالا شما اگه دوست داشته باشید اگه برای خونه بخواید استفاده بکنید اصلا نیازی ندارید که این ماهیا رو جدا بکنید چون نمیخواید دیزاینش بکنید میتونید که ماهیا رو درسته بذارید ولی داخل شکم بیرون و همه جاش رو باید مرینیت کنید. حالا مدت زمانی که مرینیت این نفوذ میکنه داخل ماهی حتما توجه داشته باشید که تقریبا دو ساعت باید داخل این مواد بمونه. فقط من نمکش رو امتحان میکنم یه مقدار باید خوش نمک باشه که نمک نفوذ بکنه به داخل ماهی. خب یه مقداری از اینو من یه مقداری سرم شلوغ شد، اینو میارم یه مقداری از موادمونو اول داخل ظرف میذارم و که، بعضیا پوست ماهیو وقتی که سرخ میشه میخورن و خیلیام نمیخورن اما برای اینکه هر دو طرفش طعم داشته باشه ما زیر ظرفمونم آغشته به مواد میکنیم. اینم از این، حالا من موقع سرخ کردنش، سرخ کردنشم بهتون نشون میدم و خیلی راحت. البته بعد اینکه از این مواد در اومد ما اینا رو با آویشن و زردچوبه و نمک و آرد آغشته میکنیم و سرخش میکنیم و سعی میکنیم تا جایی که بشه با دست مواد مرینیتمونو از روش برداریم.
ولی قدرت نفوذ این کاری داخل ماهی خیلی زیاده و خیلی سریع بهش طعم میده و طعم خیلی خوبی هم هست که با ذائقه ماها جور در میاد. خب، کاملا باید مطمئن بشین که همه قسمتاش آغشته از این موادی که درست کردیم شده. خب، حالا من مدت دو ساعت بهش زمان میدم. یه پلاستیک رپ روش میکشم و داخل یخچال نگهش میدارم بعد دو ساعت داخل آرد میخوابونم و بهتون نشون میدم سرخ کردنو. تقریبا یه دو ساعتیه که ماهیای من داخل مواد مونده و سلفون کشیده بودم داخل یخچال بود درش آوردم. میریم سراغ آردمون یکمی بهش زردچوبه میزنیم نه زیاد که طعم زردچوبه بگیره. نمکم یه مقدار میزنیم که روی پوست ماهی و روشو مزه دار بکنه و کمی آویشن نه زیاد. خب این برای ماهیا فقط باید یه دقت زیاد بکنید روش که به این شکل با انگشت پاک میکنیم این خورده پیازا بریزه.
الان وقتی که باز کردم کاملا عطرش به مشام میخوره و میشه کاملا احساسش کرد. البته یه لایه پودر نازک ما میخوایم روش باشه نه اینکه ماهی رو ضخیمش بکنیم. ببینید باید بتکونید حتما این کارو باید بکنید یکی از فوت و فناشه. باید اینجوری بتکونیدش. چرا؟ دلیلشو بهتون میگم اگه اینو نتکونید این آردا میره داخل روغن و باعث سوخته شدن روغن میشه و هیچ تاثیریم نداره هیچی ما رو هم دچار مشکل میکنه اون فوت کوزه گریشه که حتما باید اون آردا رو تکون بدید و بریزن. خب، سعی میکنم منم پیازاشو ازش جدا بکنم خیلی راحت و مواد اضافیشو. اینم از این. خب حالا اینا رو هم من آغشته میکنم و ماهیتابه رو میذارم داغ میشه و دستامم میشورم و باقی فیلمو بهتون نشون میدم. خب دیگه وقت سرخ کردنشون شد. حالا یه چیز از این ماهیتابه بهتون بگم این برزگترین سایز ماهیتابهای بود که من گرفتم و خیلی ماهی قزل آلاها درشت بودش این سری.
توی ایران به این قزا آلا میگن قزل آلای رنگین کمانی اگه خواستید بگیرید بعد اگرم خواستید خب تو کشور دیگه تهیه کنید اسم انگلیسیش هست رینبو تروت فیش (rainbow trout fish) میگن و میتونید تهیه کنید و استفاده بکنید. حالا مطلبی که مهمه یه مقداری حرارت باید تند و تیز باشه که ماهیا آب نندازن چون مواد مرینیتی که داشتیم یه مقداری خودش خیس هست و باعث آب انداختن میشه. یه مقداری شعله رو زیاد بکنید تا قسمت دومشو که خواستید سرخ بکنید میتونید حرارت شعله رو بیارید پایین البته اینم بهتون بگم که به راحتی این آماده میشه و سرخ میشه. اینم از ماهی ما یه طرفش کاملا سرخ شده و یه طرف دیگهش هم در حال سرخ شدنه. حالا وقتی که آماده شد تزئین شدهشو یه عکس میندازم براتون روی سر صفحه کانال میذارم تا بتونید ببینید. امیدوارم که این غذا رو هم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید دیگه سعیم بر اینه که غذاهای متفاوتی آموزش بدم که با غذای جدیدم بتونیم آشنا بشیم.
فقط تنها خواهشی که ازتون دارم اینه که فیلمای منو به اشتراک بذارید. زمانی که فیلمای ما رو اشتراک گذاری میکنید خیلی به ما کمک میکنه و این که وقتیم که شما علاقه مند هستید ما هم انگیزه بیشتری میگیریم تا فیلمای بیشتری براتون درست کنیم. امیدوارم هر کجای دنیا که هستید شاد و سر افراز باشید.
لینا (خریدار محصول) –
چه جالب بود ممنونم
زمرد (خریدار محصول) –
رخ جذابشو ببین ???? ???????? ???????? ????????