
موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه رشته پلو با گوشت (مانی پلو)
متن ویدئو طرز تهیه رشته پلو با گوشت (مانی پلو)
سلام دوستان و همراهان گرامی، این بار اومدیم مهمون خونههاتون بشیم، با روش پخت مانی پلو با گوشت، لطفا با ما همراه باشید. ما برای درست کردن مانی پلومون اول نیاز داریم که لپههامون رو بپزیم. ما یه پیمانه منظورمون همان پیمانههای فرانسوی هست، لیوانهای فرانسوی، یک پیمانه لپه داریم و اون رو به قابلمون اضافه میکنیم. من مقداری آب میریزم، زیرش رو روشن میکنم و میگذارم این بپزه. در میزاریم و به مدت بیست دقیقه میگذاریم لپههامون بپزه و زیاد نپزه که باز بشه، یک مقدار باشه، چون توی برنج میخواهیم بریزیم.
خوب دوستان لپه مون پخته نه اون قدر پخته که له بشه، نه اون قدر که نرمه، با دست به زور، ببینید این مقدار بپزه کفایت میکنه، چون تو آب جوش میخواد بره باز یه مقدار دیگه هم میپزه، تو این فاصله که ما گذاشتیم آبمون به جوش بیاد که برنجمون رو بریزیم، ما دویست گرم کشمش را داریم، من این کشمشها را یه کمیبا آب جوش خیس میکنم، یه ذره نرم بشه، و تمام موادی که میخرم کلا عادتم اینه حتی حبوبات رو همه رو اول پاک میکنم، میشورم پهن میکنم، خشک میشه، جمع میکنم. کشمش هم خودتون میدونید خیلی خاک داره، من این کشمشها را هم..
هرچند که اینها کشمشهایی هستند که با آفتاب خشک شده، یعنی مواد شیمیایی نداره، اگه شیمیایی بود خیلی شفاف بود اینها رنگش حالت طلایی و زرد داشت با همه اینها میشورم تمیز بعد اینها را پهن میکنم بعد از خشک شدن جمع میکنم و زرشک رو همین طوری کردیم. زرشک رو پاک کردیم، شستیم و خشک کردیم و الان هم دارم این رو با آب جوش خیس میکنم تا زمانی که این آب برنجمون شروع کنه به جوشیدن، اونها را میگذارم که خیس بخوره، آب برنجمون جوشیده، چهار پیمانه برنج داشتم، برنجها را خیس کرده بودم و الان ریختم داخل آب جوش، تو این فاصله که داره به جوش میاد، و برنجمون رو جوش میاره، من چون گوشتها را میخوام به طور خام استفاده کنم، میایم و گوشتهامون را طعم دار میکنم.
اولین کاری که توی طعم دار کردن گوشت انواع گوشتها باید انجام بدیم، پاشیدن نمک هست، خیلی کم فلفل سیاه میزنیم میخوام طعمش غالب نشه، زردچوبه میزنیم، اونم خیلی کم، با دستم اینها را میمالم تمام مواد به خورد گوشتامون بره، این چیزی که خیلی توی این غذا مهمه اینه که من از پودر غوره و گرد لیمو استفاده کنم. پودر غوره رو تقریبا دو برابر و پودر لیمو را یه برابر استفاده میکنم و به گوشتمون و به میزانی که روی گوشتمون رو بگیره مربوط میشه، میایم یک نمک پاش خیلی کوچیک از اول گرد لیمو میپاشم ببینید، خیلی کم، خیلی خیلی کم و مختصر، بعد شروع میکنم گرد لیمو رو زدن، این غذا همانطوری که میدانید اصالتا مربوط به دامغان و استان سمنان هست، غذای بسیار بسیار خوشمزه و خاص.
واقعا خاص چون در مهمانیهای خاصشون ازش استفاده میکنند. توی این غذا گوشتی که ما استفاده میکنیم ترجیحا قلوه گاه و استخوانی باشه گوشتهامون . و یه مقداری هم چرب، چربیش خوشمزه میکنه غذامون رو. ما این جا یک کیلو گوشت قلوه گاه داریم که کاملا طعم دار کردیم و اصلا نمیخواد از قبل اینها را طعم دار کنیم، بگذاریم بمونه و همین صورت کافیه، ما چون تصمیم داریم این گوشتامون را بگذاریم خام و زیر پلومون پخته بشه، پلومون را باید خیلی زود صاف کنیم، زود برش داریم یعنی نگذاریم که پلومون خیلی پخته شده، تا این که به محضی که شروع میکنه به قل زدن و جوشیدن میبینید الان جوش را زمانی هست که من میتونم توی این مرحله رشتههام را بهش اضافه کنم. رشتهها را به دلخواه خودتون من دویست گرم رشته دارم. رشته چیه؟ رشته پلویی، ببینید رنگشون با رشتههای آش فرق میکنه.
اگر نداشتید و رشتههای نازکی مثل این را داشتید، خودتون یه تفت مختصری چه در فر، چه در روی گاز بدین و تبدیلش بکنید به رشته پلویی، این رو دیگه تصمیمش با شما به چه اندازه ای بخواین تقسیم کنید، این الان هر دو مدلش تقسیم میکنم. دوست داشتید ببینید خیلی میخواین ریز باشه، خوشتون نمیاد رشتههاتون رو سه قسمت کنید. و اگر دوست نداشتید میتونید دو قسمت کنید، این اختیارش با شماست هیچ تفاوتی نداره. خوب ببینید همانجور که ریختید و باز از جوش، وقتی که میریزید از جوش میافته و صبر کردیم چند تا قل داره میزنه، این جاست که ما لپههامون رو اضافه میکنیم. من برنج رو باید خیلی زود بردارم. گفتم خدمتتون چون گوشتها قراره با برنجهای ما پخته بشن، پس من نمیتونم خیلی بگذارم این زمان بهش بدم، زمانی که بهش بدم، دیگه برنج من رو له خواهد کرد. این حدود چهل درصد پخته، رشتههامون هم کامل نپخته.
من به این صورت میام این رو صاف میکنم و برمیدارم. این رو صاف میکنیم خوب این رو کاملا صاف کردیم این رو یه آب سردی میگیرم که لعابی که داره بره، بعد باز میام که بقیه مراحل را با هم باشیم. ببینید یک بار دیگه مرور میکنم ببینید برنجی که میگیم چهل درصد پخته باشه یعنی خیلی رو به خامیه و اصلا این برنج قابل.. ببینید با دست هم مشکله، ببینید لپه اش هم همینطوره ، رشته اش هم همینطور یعنی حدود شصت درصد خام باشه و چهل درصد پخته.
این از این یک کمیمن از این برنج رو ببینید میریزم کف قابلمه ام بدون این که روغنی چیزی کف قابلمه ام ریخته باشم. خوب چرا من روغن نمیریزم، میتونیم روغن بریزیم اما وقتی که غذامون میخوایم سرو کنیم خیلی چرب میشه، گوشتمون رو ببینید چربه، این چربیش میره کف قابلمون قرار میگیره، من اینها را همین جوری روی برنج میگذارم، میتونیم هم مستقیم روش بگذاریم اما گوشتهامون خشک میشه، من اینها را میچینم روی همین برنجها، خوب ببینید کاملا ملاحظه کنید. به چه صورت این مانی پلو با گوشته، خیلی برنجتون کم باشه، این گوشتهایی که طعم دار کرده بودیم چیدیم و بعد شروع میکنیم ما بقی برنجمون رو ریختن.
برنجمون آماده شد گذاشتیم روی حرارت، حرارتش رو تنظیم میکنیم اول میایم و این مقداری روغن میدیم که برنجمون چسبنده نشه و به هم نچسبه، ببینید یک مقدار خیلی کمیروغن میدیم و بعد یه لیوان فرانسوی آب میدیم، نصف لیوان را الان میریزم ببینید خوب نصف دیگه اش رو نگه میدارم در رو میگذارم و میگذارم تا بخار کنه. تو این فاصله میام شعله را میزارم و شعله پخش کن میگذارم تا داغ بشه، منتظر میمونم تا این بخار بده.
ما کشمشها و زرشکهامون رو خیس کرده بودیم با آب داغ میگذارم میریزم تو صافی تا آبش بره، کشمش هم همین کار را میکنم، باز میریزم توی صافی، تا آبشون بره، خدمتتون عرض کردم که تمام اینها را قبلا شسته بودیم و هیچ چیزی نداره، ببینید خوب اینم زلالی آبش رو ببینید کاملا مشخصه که ما کاملا اینهارا قبلا شستیم و هیچ مشکلی ندارند، و همچنین این که میدونید آب قرمزه و ببینید چقدر زلاله، صاف و زلال. که باید الان نصف لیوان آبی که نگه داشته بودم بریزم روی غذا. خوب علت ریختن این آب همش به خاطر اینه که ما داخل برنجمون گوشت داریم و این گوشتها باید با بخار آب داخل برنجمون پخته بشه، و در ضمن برنجمون هم قراره خوب دم بکشه و قد بکشه و قراره این کار تو همین قابلمه صورت بگیره.
خوب من میگذارم مجدد، که این بخارش اومد بیرون و حس کردم بخارش کامله دم کنی را میزارم و بقیه کار را انجام میدم. این بخار کرده و کاملا عرق کرده، این رو سریع میگذارم که بخارش خارج نشه، همینطور که میدونید ما این شعله رو روشن کرده بودیم، که شعله پخش کنمون داغ بشه که وقتی که این قابلمه را میگذاریم روش ، این حرارت خارج نشه، من میگذارم روی این حرارت، شعله مون رو خیلی کم کردیم، چون حداقل دو ساعت نیاز داریم تا گوشتهامون هم پخته بشه، هم برنجمون دم بکشه هم گوشتامون پخته بشه. دیدیم من داخل برنج هم سوراخ نکردم، چون خواستم بخاراتش خارج نشه، بمونه ، و با اون بخار، گوشتها خوب پخته بشه. روغن بریزیم هم به این هم به اون، از کره یا روغن حیوانی هر کدام استفاده کردین میتونین استفاده کنید، من از روغن گیاهی استفاده کردم.
روغنش کم نباشه وقتی روغن کم هست، زیرش کشمش میسوزه، به هر کدامش یک قاشق چایخوری شکر اضافه میکنم، ببینیم حرارتش باید زیرش را خیلی کم باشه، خیلی خیلی کم باشه، به یکی کشمش اضافه میکنم وبه یکی زرشک، مواظب زرشکها باشید زود سیاه میشن، به ویژه وقتی که روغنشون کمه، من ازداغ شدن زیادش جلوگیری میکنم، با ریختن روغن، داغیش رو میگیرم و با ریختن شکر، دو کار را انجام میدم، یکی این که کشمش و زرشک ما پفکی میشه و باد میکنه، و دوم این که نمیترکه، ببینید دیگه این زرشک و به ویژه کشمش دیگه نمیترکه، قشنگ پفکیه و نمیترکه، کافیه حرارت رو خاموش میکنم . همون طور میگذارم بمونه، توی همین روغن و مقدار شکری که دیدید ، یک قاشق چایخوری بود میگذارم همینجوری بمونه، وقتی که آماده شد مجددا برنجمون هم دم کشید و آماده کشید، با تمام اینها میام خدمتتون که بقیه مراحل رو ببینید.
مانی پلوی ما آماده سرو شد، میارم که با همدیگه سروش کنیم، یه بخشیش رو ما زعفرونی میکنیم زعفران میریزیم، مخلوط میکنیم و میگذاریم کنار، پلو را میریزیم و بعد با کشمش و زرشک وزعفرون و گوشتایی که پخته سروش میکنیم. دوستان عزیز همراهان گرامی، مانی پلو با گوشت با شیوه جدید ما آماده سرو شد، این شیوه یک شیوه جدیدی هست، چون خیلی از اوقات گوشت رو جدا میپزن و بعد روی غذا میگذارند، اما ما گوشت خام رو لابه لای این غذا پختیم و به شما ارائه کردیم. اگر از این ویدیو خوشتون اومد، لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید. لایک و کامنت هم فراموشتون نشه، در پایان چند تا ویدیو بهتون پیشنهاد میشه لطفا اونا رو مشاهده کنید هر کجا هستید خداوند منان یار و نگهدار همیشگی شما باد، خداحافظ!
پَرتو (خریدار محصول) –
خیلی خوبه که میتونم دستورپخت هایی که بلدم رو داخل سایت قرار بدم🤩🥰🥰
الیسا (خریدار محصول) –
معلومه خیلی خوش طعمه😊
بنیامین (خریدار محصول) –
سلام عالی بود😍
گلپری –
حرف نداشت???????? ???? ???? ????????