رضیم
شماره دستور پخت: 587
رضیم
طرز تهیه کباب بناب

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه کباب بناب

متن ویدئو طرز تهیه کباب بناب

خب کبابی که میخوام امروز بهتون یاد بدم کباب مخصوص آذربایجانیاس و قدمت خیلی زیادی داره این کباب.

قدیما برای درست کردن این کباب گوشتو با چاقو هی می­کوبیدن یعنی برای درست کردن یه کیلو گوشت نیروی خیلی زیادی وجود داشت و وقت و زمانی که می­بردش امروزه دستگاهایی که اومده کمک میکنه سرعت بیشتر شه ولی کیفیت یکیه و فقط نوع استفاده کردنش فرق داره.

گوشتی که من اینجا دارم از مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کردم ولی نیومدم چرخ ریز سوزنی بهش بزنم. ما بعد از چرخ نخودی که بزرگ­ترین چرخه یه چرخی داریم به اسم کبریتی که یه هوا از چرخ نخودیمون که گنده گنده چرخ میکنه کوچیک­تره. ببینین این گوشتمون کامل له نشده تیکه­های بزرگ چربی رو می­بینین؟ چرا من دیگه چرخ ریز نزدم؟ چون دیگه به این حالت در نمیاد به این گوشته توجه کنید من چرخ درشت زدم دقیقا همون کاری که با چاقو کوبیدن می­کنن من با چرخ­گوشت انجام دادم. نسبت گوشت هم 60 به 40 بوده یعنی 60% گوساله و 40% گوسفند بوده.

مواد لازم

فلفل سیاه و قرمز

آب

چندتا فلفل

زیرسری (برای این­که سیخای کباب رو بزنیم)

اینجام که می­بینید چهارتا پیاز داریم به اندازه­ای که توی کف دست جا بشه بزرگتر فایده نداره

دو عدد سیخ کباب (استیل باشه بهتره چون چسبندگی این کباب خیلی بالاس به سیخای آلمینیومی میچسبه)

خب پیازاتونو نگاه کنید باید به ریزترین شکل ممکن که می­تونین در بیارین و خوردش کنین. اگرم میخواین از بلندر یا غذاسازای خونگی استفاده کنید سعی کنید حدالمقدور اندازه پیازا رو درشت­تر کنید و من براتون خورد می­کنم ببینین

کباب کوبیده و بناب با هم فرق دارن توی کوبیده مقدار پیاز باید زیاد باشه ولی مزش نباید توی دهن بیاد. اما کباب بناب اصلی­ترین تشکیل­دهنده گوشته و نسبت به کباب معمولی سفت­تره ولی طعم خاص خودشو داره

نمی­تونم بگم کدوم خوشمزه است هرکدوم طعم خاص خودشونو دارن.

خب من پیازا رو خورد کردم و ببینین باید این پیازا کاملا ریز ریز بشن  خب الان گوشتو باهاش قاطی می­کنم که یه مقدار خورد کردن و له کردنش راحت­تر بشه و این بار با گوشت پیاز رو له کنید. ببینین اگه گوشتتون خوب باشه نیازی ندارین جوش شیرین بزنین و گوشتتون چیزی که باید داشته باشه چسبندگیه و برای این نیاز به چربیه برای این باید گوشتتون حتما از قسمت چربی­دار گوساله و گوسفند انتخاب بشه تا این­که هم طعم خوبی بده هم عطر خوبی بده هم موقع پختن کباب خوبی به دست بیارین

حالا دقیقا نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه بهش می­زنیم

یک سوم قاشق چایخوری فلفل قرمز

و یک قاشق چایخوری نمک

حالا چرا دوتا فلفل زدم؟ فلفل سیاه بهش عطر میده و فلفل قرمز تندش میکنه.

البته فلفل سیاه اگه کوالیتی خوبی داشته باشه خودش تندم هستش

حالا باید حتما با چاقو گوشت رو بکوبید و از قسمتای متخلف به گوشت بزنین و چاقو رو حجوری بزنین که قشنگ به تخته بخوره و هرمقداری که این کارو کنید راحت­تر له میشه

خب حالا میریم سر قسمت اصلی: اینجاست که ما نیاز به یه تیکه پلاستیک کویچک داریم (نایلون)

من اینها یه تیکه پلاستیک سفید آوردم و همیشه استفاده می­کنم و اینو داخل آب میزنم به این صورت خیس میشه و کنار میزارم و دستامو باید کاملا خیس کنم برای کباب بناب /و یه تیکه گوشت میکنم به وزن تقریبا 250 گرم و براتون یه­دونه کباب بناب درست میکنم.

ببینین اینو به این شکل لوله­اش میکنی (برای کسایی که مبتدین) و سیخ رو به آرومی از وسطش رد میکنی این نصف کار رو انجام دادی دقیقا حالا آّب دست بهش میزنی و کباب رو رو به پایین میکشی. اتفاقا کباب بناب سیخ گرفتنش راحت­تر از کباب کوبیده است برای کسایی که مبتدین و میخوان به صورت مبتدی انجام بدن. ببینین کباب بناب دو شکل داره یه شکل اورجینالش دو شکل داره یه شکل اورجینالش اینه که من دارم براتون میزنم و یه شکل دیگه هم هست که اون یکیم براتون میزنم بعضی از بنابا این کارو می­کنن. خب حالا سطحی رو که دارین خیس می­کنین کاملا به این شکل اگه خیس نکنین این کبابو نمی­تونین درست کنین. حالا سیخ کباب رو میزارین روش و آروم فشار میدم و میام عقب فشارمو بیشتر میکنم یعنی قسمت جلویی نازک و قسمت عقبی پهن و با سیخ کباب این طوری آرایشش میکنم. البته اگه شما یه مدت این کبابو بزنین دیگه خبره میشین و نیازی نیست که از سیخ هم برای آرایش کردنش استفاده کنین. حالا بلند کردنش کار سختیه این پلاستیکو می­بینین به این صورت از زیر کبابتون رد می­کنید و کبابتون کامل و سالم بلند میشه.

حالا ما این کباب بناب رو از اندازه یه متریش میزنیم تا این اندازه که تقریبا 60-70 سانتی­متره. این یه کباب بناب اینو میزاریم کنار میایم سراغ قسمت بعدی اینم روشیه که جدیدا میزنن کباب بنابیای قدیم که به صوررت سنتی کار می­کنن این کارو نمی­کنن این فلفلا که بهتون گفتم رو تقریبا به اندازه 2 بند انگشت میبریمشون حالا این کبابای بناب فقط وزنای سنگینی برمیداره. میریم سراغ قسمت عدیش حدود 250گرم گوشت برمیدارم به همون صورت سیخو از  داخل ببرین وسط چون وزن این کباب سنگینه زدنش براتون راحت­تر میشه ولی خب موقع سیخ گرفتن بندا رو باید درشت بزنین حالا چیکار میکنیم؟ این فلفلا رو داخلش جاسازی می­کنیم فکرم نکنین این فلفلا از روی سیخ میافته به هیچ عنوان این اتفاق نمیافته به همین صورت نگین میزنیم مرغم میزاریم توی کباب نگینی آموزش دادم بهتون که مرغم نمیافته. این طوری وقتی این فلفل بپزه عطرش توی کباب پخش میشه و خیلی هم خوشمزه میشه.

برای پختن این کباب سعی کنین تا جای ممکن آتیش رو کم کنید و توی چند دقیقه اول کباب رو تند تند برش گردونین و موقع باد زدن هم خیلی دقت کنین این طوری باد رو از ته میزنین میاین جلو و از جلو بادبزن رو برمیگردونین. این بادبزن کارش این نیست که آتیشمون رو زیاد کنه کارش اینه که وقتی این باد میزنین حرارت رو به همه جای کباب میبرین و کباب یه دست پخته میشه. از انتهایی­ترین قسمت شروع می­کنین و میرین جلو و میاین عقب.

کباب بناب همون طور که یه کباب بزرگیه به طبع باید خیلیم با دقت پخته شه سعی کنین که با دقت و صبر کامل این کباب رو بپزین. ­

 

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه کباب بناب”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)
بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی