موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خوراک گوشت و دنبه
متن ویدئو طرز تهیه خوراک گوشت و دنبه
یک گوشت و دنبه میخوام بهت بدم که دعوا نشه سرش و بعضیها کم نیارن، این گوشت رونه، یک پوستایی داره مثل اینا، این پوستهای نازک را باید از روش بگیری که سفت نشه، توی کباب چنجه هم این پوستها سفت میکنه، چون سفت هستند مثل لاستیک توی دهن میچرخه، قشنگ باید با حوصله کار کرد، اگه بخوای با عجله کار کنی به نتیجه نمیرسی، ببین من اینها را دارم میگیرم.
این پوستها را گرفتیم این گوشت لخم، بدون پوست و رگه و اینها که دیگه تو دهن مثل لاستیک نشه، قشنگ جویده میشه، حالا این رو خورد میکنیم، قیمه ای، یه کم ریزتر از قیمه ای، بعد تفتش میدیم، بعد یک چیزی هست که میگه، نگو، نگو نداره، من یک سال زحمت کشیدم تا کشف کردم اینها چرا کباب و بعضی چیزها را رب بهش میزنن، اینقدر گشتم تا یه آشپزهای مسن که جوابم را ندادند یک آشپز جوون بهم گفت همین را میخوای، گفتم آره، گفت چیزی نیست که گوشتشون ایراد داره، رب میزنن بوی زهم و طعمش را کسی نفهمه، نمیتونن اینها را تشخیص بدن، فقط میخورن، به به! چه خوشمزه، طعم رب را میفهمن، بوی زهم گوشت را نمیفهمن، اینه که میرن بیرون این غذاها را میخورن، طعم رب رو میفهمند، حس میکنن، میان خونه رب میزنن، درصورتی که رب گوجه، خودش اسیده، توی قابلمههای روحیتون رو نگاه کنید، تمام بدنه اش دون دونه، ولی گوجه تازه خیلی خوبه، گوجه تازه خاصیت داره.
خوب حالا این دنبهها را خورد میکنیم، به این صورت، ریز ریز که زود سرخ میشه، از این ریزتر هم میتونید بکنید، مقدارش فرق نمیکنه، اینقدر چرب باشه که خوشمزه بشه، روغن دنبه یک حالت طعم و مزه خوبی داره، وقتی میخوان بخورن نونش رو میمالن توی روغنش و چربش میکنن و میخورن و دنبه زیاد بودن هیچ مشکلی نداره، روغن خوراک و چیز خیلی خوبیه این یک، دو قاشق چایخوری نمک میزنیم که شور نشه زیاد بعد یک چنگش میزنیم. یک قاشق چایخوری هم فلفل بهش میزنیم. این فلفل هم میزنیم و مخلوطش میکنیم.
دنبه ها را هم میریزیم این تو تا بریم پای کار و اجاق گاز و به کارمون برسیم. دنبهها را میریزیم سرخش میکنیم، روغن که پس داد گوشت را میریزیم توش، حرارت هرچی کم باشه، طعم غذا، عطر غذا بیشتره، هرچی حرارت زیاد باشه، این طعم و عطر غذا را از بین میبره، درسته یک مقدار معطلی داره، یک مقدار وقت میخواد ولی خوب میارزه به این که طعم غذا، عطر غذا، خوب مشخص بشه. من روغن رو که خودم میخورم، همش دنبه است و کره محلی، ازا ین دهات مهاتها پیدا میکنم و میخرم و روغن زیتونه، روغن زیتون ایرانی نیست، روغن زیتون ترکیه است خالص و یک دسته، این روغنی است که من میخورم. نه روغن پالم میخورم نه روغن کال، مثلا همین روغن آفتابگردون، چقدر گل آفتابگردون رو بیارن، روغنش را بگیرن تا بشه یه بطری یه لیتری به من بدن سی تومن، آخه میشه همچین چیزی؟ اینها همش مواد نفتیه به خوردتون میدن.
دنبه را اه و تف نکنیم. خانمها خیلی از این دنبه بدشون میاد واسه این که میگن بو میده فلان، ولی نه! بهترین روغنه نه کلسترول داره، نه میماسه، چاق نمیکنه، کمش هم خاصیت خودش رو داره و باید کاملا سرخ شه، روغن را کاملا پس بده، ببینید الان چقدر روغن داده، الان کاملا کرم شده نمیخوایم زیاد چیز کنه، که این رنگش برگرده، روغن میسوزه، حالا گوشت رو میریزیم روش، با گوشت بقیه اش با گوشت سرخ میشه، الان این گوشت رو یک تفتش میدیم، تفتش میدیم که رنگش برگرده، این آب رو میریزیم توش، بعد که این آب تبخیر شد، اون وقت سرخش میکنیم. درش را میگذاریم با همین حرارت کم، این آبش تبخیر بشه، آبش تموم شده، یک قلش میدیم تا یک خورده سرخ بشه، الان جا افتاده تقریبا.
گاز رو خاموش میکنیم رب انار را بهش میزنیم. سه تا قاشق غذاخوری زدیم بهش، حالا کسی خواست موقع خوردن اضافه کنه، خودش میدونه دیگه. یک لقمه بهت میدم ببینم چطوره، خوشت میاد یا نه؟
بفرماو آخ دم شما گرم. چطوره؟ عالی!
شاهرو –
به به رفتم که درستش کنم??
الچین (خریدار محصول) –
به به چقدر خوشمزههههه ! نوش جونت