موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه ماهی سرخ شده
طرز تهیه ماهی سرخ شده
از جمله غذاهای دریایی مورد پسند همه مردم “ماهی” است که البته سرخ شده آن یکی از انواع غذاهای پرطرفدار و بین المللی است که به روش های مختلفی پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ماهی سرخ شده در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
ماهی ۱ عدد
آرد ۱ پیمانه
آب لیمو ترش تازه ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
زعفران دم کرده به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
فلفل قرمز و پاپریکا به مقدار کافی
طرز تهیه ماهی سرخ شده
مرحله اول
در مرحله نخست باید شکم ماهی را با چاقو تیز باز و به خوبی تمیز و می شوییم، سپس مقداری زیادی نمک به ماهی اضافه کرده و آن را به مدت ۱۰ دقیقه کاملا ورز می دهیم.
مرحله دوم
سپس ماهی را به خوبی شسته و همه جای آن ر ا با دقت باید تمیز نمود ، تا سطح آن عاری از نمک شود،و باید درون آبکش قرار دهیم تا آب اضافی تخلیه گردد و کاملا خشک شود. سپس ماهی را باید در یک ظرف مناسب قرار داد.
مرحله سوم
سپس آب لیمو ترش تازه و زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا را باید با هم خوب مخلوط نمود و بر روی همه جای ماهی پخش نمود و بعد از پخش نمودن باید تمامی ماهی را به مدت 5دقیقه کاملا وزر داد تا تمامی مزه ها به خورد ماهی برود. ،
مرحله چهارم
سپس نوبت بر سیر و پیاز می رسد که باید به صورت خلالی نازک خرد کرده و به ظرف اضافه نمود، سپس باید بر روی ظرف سلفون کشید و به مدت یک ساعت باید در یخچال نگه داری و استراحت کند .
مرحله پنجم
سپس ماهی را از مواد طعم دهنده جدا نموده و درون آرد می غلطانیم. و باید تابه ای مناسب روی حرارت ملایم قرار بدهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه کرده، و باید منتظر گرم شدن روغن باشیم.
مرحله ششم
در این مرحله که به مرحله پختن ما هی رسیده است و باید در ابتدا یک طرف آن را در ابتدا سرخ نماییم و پس از سرخ شدن طرف دیگر آن را باید چرخاند و باید منتظر سرخ شده طرف دیگر ماند.
مرحله هفتم
و در نهایت ماهی سرخ شده را درون ظرف مناسب باید گذاشت و به دلخواه به تزیین آن با جعفری تازه، زیتون و گوجه گیلاسی نمود . البته می توان ماهی سرخ شده را به همراه شوید پلو سرو نمود.
متن ویدئو طرز تهیه ماهی سرخ شده
سلام دوستان و همراهان گرامی. این بار اومدیم که مهمون خونههاتون بشیم با ماهی شکم پر جنوبی. با ما همراه باشید. ما قبل از اینکه ماهی شکم پرمونو داخل شکمشو پر کنیم یه کار اساسی باید بکنیم و اون اینه که حتما اول طعم دارش کنیم و اولین کاری که برای طعم دار کردن انجام میدیم نمکه. نمکو میپاشیم روی پوستش و داخل شکمش. ماهیهایی که برای شکم پر استفاده میکنیم دو تا خصیصه باید داشته باشن. یکی این که گوشتی باشن و داخل شکمشون فضا برای پر کردن مواد به اندازه کافی وجود داشته باشه. خب این یه ماهی شکم پر جنوبیه من دارم ماهی جنوب رو در واقع شکمش رو میخوام پر کنم. وقتی اول نزنین نمکو بقیه مواد اجازه نمیدن که نمک به جسم ماهی بره.
من ماهی رو کاملا نمک زدم و الان از زنجیل استفاده میکنم. زنجبیل بزرگترین حسنی که داره بوی زهم ماهی رو خیلی زود و به راحتی ازش میگیره. هر نوع شما ماهی داشته باشید از پودر زنجبیل برای زهم گرفتنش استفاده کنید اوکی میشه. من اینو به همه جاش میزنم و بعد خوب مالش میدم که به قسمتهای مختلفش بره. یه کار دیگه هم که این زنجبیل میکنه اینه که ماهی سرده و گرم بودنش باعث میشه که مشکلات سرد بودنش رو از دست بده. این خودش خیلی زعفرون میزنیم . ماهی که من برای شکم پر استفاده کردم ماهی سارم هستش که بسیار ماهی مناسبی برای این کاره. آخرین مادهای که ما استفاده میکنیم برای طعم دار کردن و از بین بردن بوی زهم ماهی روغن زیتونه. من روغن زیتونو به جاهای مختلف میریزم و با دست مالش میدم که کاملا طعم بگیره و به خورد ماهیمون بره.
حداقل زمانی که من باید بدم تا این ماهی طعم خوبی رو داشته باشه و تمام قسمتهای ماهی این طعم اصابت کنه سه ساعت هست. این حداقل زمانه. بعد از اضافه کردن روغن زیتون و مالش کامل برای اینکه این مواد به خورد خود ماهی بره من باید روی ماهی رو به این صورت ببینید یه طوری برش باید بزنم که نره و سوراخ نکنه مواد بریزه بیرون. این قسمت ماهی گوشت کمتری داره من اینجا رو باید یه برش کوچیک بزنم یعنی عمق برشم کم باشه. میرسم به این قسمت تا میتونم برشمو عمقشو عمیقترش کنم. خب نگاه کنید این. من برای این که ببینید موادو بتونم به این قسمتها بدم ممکنه اولش برش میزدم اون باعث میشد که من نتونم خوب روی پوست، بعد چون موادو میخوام به این قسمتا برسونم پس نیاز دارم که اینو برش بزنم. خودتون میدونید ما توی ماهی شکم پر از ماهی سالم استفاده میکنیم.
سالم از حیث چی؟ یعنی هیچیشو دست نباید بزنیم. یعنی همه جاش باشه و ما زیباییشم به همون هستش که سرش و همه جاش به طور کامل باشه. خدمتتون داشتم عرض میکردم. ببینید یکی من میتونم اینجوری برم به صورت مخالفش، یکی میتونم به این سمت برم این دیگه کاملا دل به خواهیه اما من دوست دارم هفت و هشتی برم. میام این قسمت اینو برمیگردونم و این رو بر عکس اون میرم. میبینید باز یه جوری برش میزنم که سوراخ نکنه. اینجا مجددا همون کارایی که تکرار کردمو میرم. باز نوبته چیه؟ نوبت زنجفیل ماست. ما دیگه اینجا زعفرونو استفاده نمیکنیم همین زنجفیلو که زدیم دیگه میذاریم تا طعم بگیره. کار من با این ماهی تمامه. خب دوستان ماهی رو میذارم که طعم دار بشه بعد از سه ساعت برمیگردم و در خدمتتون هستم که تا بقیه مراحل رو براتون توضیح بدم.
ترجیحا دمای آشپزخانه مناسبه و اگر هوا گرم باشه یا حرارت خونه بالا باشه حتما از یخچال برای طعم دار شدنش استفاده کنید که ماهی چون یکی از مواردی هستش که خیلی زود خراب میشه. من یه مقداری روغن میریزم ته تابمون و اینجا 8 حبه سیر دارم سیرا رو میریزم تو خرد کن و این پیاز رو، یه دونه پیازه ببینید کلا متوسط هستش اینم میریزم توی همین بلندر، خردکنی که هستش و خردش میکنم. این موادی که میکس شده بود به ماهیتابه اضافه کردیم همونطور که براتون گفتم 8 حبه سیر هست و یه دونه پیاز متوسط. 200 گرم گشنیز داریم با 50 گرم جعفری اینا رو با هم خرد میکنیم. سعی کنید سبزیها رو توی دستگاه یا بلندر نندازید چون واقعا نابودش میکنه اون حالتی رو که شما از سبزیتون انتظار دارین به شما نمیده. خب همینجوری که اینو گذاشتیم اینجا طعم بگیره من الان یه مقداری روغن زیتون اضافه میکنم و زیرشم کمه زیاد نیست چون روغن زیتونو نمیشه زیاد حرارت داد خودتون واقفین، خواص و بوش و از بین میبره چون روغن زیتون روغن سرخ کردنی نیست.
اینجا چیزی که داریم نیاز داره به خرد شدن در وهله اول 80 گرم گردو داریم. گردوهامونو میریزیم و من تمام ادویهها و طعم دهنده ها نهایتا به همین میکسر اضافه میکنم این بلندر. سه قاشق چایی خوری زنجبیل، دو قاشق چایی خوری پودر سیر، دو قاشق چایی خوری فلفل سیاه، دو قاشق چایی خوری پاپریکا. این رنگ پیازمون یه مقدار متمایل به سبز شد دلیلش روغن زیتونیه که ما توش به کار بردیم. یه وقت اگه این اتفاق برای شما افتاد احساس نکنید که خراب شد. اینم از سبزیمون که خرد کردیم. سبزیمونم گشنیز بود و جعفری. خب میریزیم داخل تابه که سرخ بشن و به عبارتی سبک بشن. همینجور که داره سبزی سر تفت میخوره و سبک میشه و آبش رو از دست میده ما یه موادی رو که مواد خشکمون محسوب میشد رو داخل بلندر با گردوهامون خرد کردیم. دو قاشق غذا خوری آب لیمو داریم. رب انارو به موادمون اضافه میکنیم دو قاشق سوپ خوری رب انار داریم این زعفرون دم کشیده و دم کرده رو من چهار تا قاشق مربا خوری که بشه دو قاشق غذا خوری بهش اضافه میکنم. اگر از این موادتون اضافه اومد برای، میتونید تا چهار ماه هم توی فریزر ازش نگهداری کنید و بعدا ازش استفاده کنید.
شما برای درست کردن ماهی شکم پر نیاز به یک سری سبزیجات دارید که ته ظرفتون بذارید دلیلش چیه؟ دلیلش اینه که یک فاصلهای بین ماهی و ظرفتون ایجاد بشه هم این سبزیجات با آب ماهی و آب اون موادی که دارین پخته میشه و هم ماهی به کف ظرف نمیچسبه. اگه فویل هم بذارید بازم میچسبه یعنی اون هیچ تفاوتی نمیکنه. یه مقداری روغن میریزیم کفش و ماهیمونو میاریم میذاریم روی موادی که آماده کردیم ماهی رو گذاشتیم اونجا موادی رو که آماده شده آوردیم و ما این مواد آماده شده رو داخل ماهیمون باهاش پر میکنیم. وقتی به این قسمت میرسیم ما هم میتونیم با نخ بدوزیم و هم میتونیم به این شکل ما چون ماهی، ماهی کلا لطیفم هست ماهیمونو با این چوبای خلال دندون ببندیم. یعنی با این بدوزیم دیگه نخوایم که از نخ سوزن استفاده کنیم اینم یه شیوهای هستش که شما میتونین ازش استفاده کنین. این موادی که اضافه اومده مواد شکم پر رو ما میتونیم هم روی سبزیجات بدیم که خیلی خوشمزه میشه هم میتونیم نگه داریم دفعات بعد استفاده کنیم هم میتونیم لا به لای این قسمتا بدیم.
اما وقتی لا به لای این قسمتا میدیم ماهیمون از اون خوشگلی و زیباییش خارج میشه. من خودم زیاد دوست ندارم شاید تو خونه آدم بخواد خودش به تنهایی مصرف کنه خوب باشه اما مهمانی کسی دارین این کارو انجام ندین. موادی که باقی مونده من رو سبزیجات میدم تا این سبزیجات ما یه طعم خیلی خوبی و خوشمزهای به خودشون بگیره. یه مقداری جعفریه من برای این که بوش و عطرش توی فضای ظرفمون میپیچه و ماهی رو خوش عطر و خوش طعم میکنه من کنارش میذارم. یه دونه لیمو ترش کوچیکم حلقه حلقه کردیم و اونا رو برش دادیم جاهای مختلف میذاریم که طعم و عطر خوشمزهای به ماهیمون میده. خب الان تو این مرحله گذاشتیم میخوایم اینو آماده کنیم که بذاریم داخل فر. من میخوام زعفرون رو با کره مخلوط کنم و کامل روشو با فرچه روشو بکشم. زعفرون مقدار زعفرون خب اختیاریه هر چقدر دوست داشته باشید. کره 50 گرم، کره خیلی خوشمزه میکنه ماهیمونو. در حین پخت در فر همین کار رو تکرار میکنم ولی خدمتتون عرض کنم که الان دیگه آمادهست من باید فویلش رو بکشم و بذارم برای پخت.
ببینید به خاطر این که به اصطلاح این بخار پز نشه یعنی کاملا سرخ بشه و این بخارا از جاهای مختلف بیاد بیرون ما نیاز داریم که اینو سوراخهایی انجام بدیم. این خودش یه سری چیزا داره چون خلال دندون که زدیم بستیم این خودش سوراخه دیگه اما کافی نیست برای این باید چند تا سوراخ دیگه هم ما ایجاد کنیم. من چند تا سوراخ ایجاد میکنم که اصلا بخاری داخلش زیاد نمونه چون میدونین زمان پخت ماهی خیلی زیاد نیست اما چون این شکم پره ما نیاز داریم پخته بشه و الان سبزیجاتم که میبینید داریم داخلش اونا هم خب یه آب خاصی خودش داره باز بخاراتی ایجاد میکنه. ما اجازه میدیم ماهی با دمای 180 درجه به مدت 30 دقیقه بالا و پایین فر روشن میذارم تا این کاملا پخته بشه، طعم بگیره و بعد 20 دقیقه دیگه هم فقط اینو برمیدارم و روشو گریل میکنم اینو میذاریم داخل فر و برمیگردیم. ماهیمون آماده شده از داخل فر باید درش بیاریم.
فویلشو باز میکنیم مجددا، الان نیم ساعت گذشته دیگه فویلو باز میکنیم مجددا اینو کره و زعفرون میزنیم. خب مدت 30 دقیقه دوباره تو فر میذاریم بدون فویل و وقتی پخت برای سرو میاریم خدمتتون. اینم از ماهی شکم پر جنوبیمون. آماده سرو شد. آوردیم خدمتتون. امیدوارم که شما از پختنش و خوردنش با خانواده و عزیزانتون لذت ببرید. اگه از این ویدئو راضی بودین لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید لایک و کامنتم فراموشتون نشه در پایان چندتا ویدئو پیشنهاد میشه لطفا اونا رو مشاهده کنید. هر کجا هستید خدا یار و نگهدار همیشگیتون باشه. به خدا میسپارم خدانگهدار.
فرنیان (خریدار محصول) –
مثل همیشه عالی، حتما درستش میکنم👏🏻
خوشخو (خریدار محصول) –
لذت بردم ممنونم😋
الوا –
عالیه واقعا????????