رضیم
شماره دستور پخت: 619
رضیم

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه ماهی سرخ شده

متن ویدئو طرز تهیه ماهی سرخ شده

سلام دوستان و همراهان گرامی. این بار اومدیم که مهمون خونه­هاتون بشیم با ماهی شکم پر جنوبی. با ما همراه باشید. ما قبل از اینکه ماهی شکم پرمونو داخل شکمشو پر کنیم یه کار اساسی باید بکنیم و اون اینه که حتما اول طعم دارش کنیم و اولین کاری که برای طعم دار کردن انجام می­دیم نمکه. نمکو می­پاشیم روی پوستش و داخل شکمش. ماهی­هایی که برای شکم پر استفاده می­کنیم دو تا خصیصه باید داشته باشن. یکی این که گوشتی باشن و داخل شکمشون فضا برای پر کردن مواد به اندازه کافی وجود داشته باشه. خب این یه ماهی شکم پر جنوبیه من دارم ماهی جنوب رو در واقع شکمش رو می­خوام پر کنم. وقتی اول نزنین نمکو بقیه مواد اجازه نمی­دن که نمک به جسم ماهی بره.

من ماهی رو کاملا نمک زدم و الان از زنجیل استفاده می­کنم. زنجبیل بزرگ­ترین حسنی که داره بوی زهم ماهی رو خیلی زود و به راحتی ازش می­گیره. هر نوع شما ماهی داشته باشید از پودر زنجبیل برای زهم گرفتنش استفاده کنید اوکی می­شه. من اینو به همه جاش می­زنم و بعد خوب مالش می­دم که به قسمت­های مختلفش بره. یه کار دیگه هم که این زنجبیل می­کنه اینه که ماهی سرده و گرم بودنش باعث می­­شه که مشکلات سرد بودنش رو از دست بده. این خودش خیلی زعفرون می­زنیم .  ماهی که من برای شکم پر استفاده کردم ماهی سارم هستش که بسیار ماهی مناسبی برای این کاره. آخرین ماده­ای که ما استفاده می­کنیم برای طعم دار کردن و از بین بردن بوی زهم ماهی روغن زیتونه. من روغن زیتونو به جاهای مختلف می­ریزم و با دست مالش می­دم که کاملا طعم بگیره و به خورد ماهیمون بره.

حداقل زمانی که من باید بدم تا این ماهی طعم خوبی رو داشته باشه و تمام قسمت­های ماهی این طعم اصابت کنه سه ساعت هست. این حداقل زمانه. بعد از اضافه کردن روغن زیتون و مالش کامل برای اینکه این مواد به خورد خود ماهی بره من باید روی ماهی رو به این صورت ببینید یه طوری برش باید بزنم که نره و سوراخ نکنه مواد بریزه بیرون. این قسمت ماهی گوشت کم­تری داره من اینجا رو باید یه برش کوچیک بزنم یعنی عمق برشم کم باشه. می­رسم به این قسمت تا می­تونم برشمو عمقشو عمیق­ترش کنم. خب نگاه کنید این. من برای این که ببینید موادو بتونم به این قسمت­ها بدم ممکنه اولش برش می­زدم اون باعث می­شد که من نتونم خوب روی پوست، بعد چون موادو می­خوام به این قسمتا برسونم پس نیاز دارم که اینو برش بزنم. خودتون می­دونید ما توی ماهی شکم پر از ماهی سالم استفاده می­کنیم.

سالم از حیث چی؟ یعنی هیچیشو دست نباید بزنیم. یعنی همه جاش باشه و ما زیباییشم به همون هستش که سرش و همه جاش به طور کامل باشه. خدمتتون داشتم عرض می­کردم. ببینید یکی من می­تونم اینجوری برم به صورت مخالفش، یکی می­تونم به این سمت برم این دیگه کاملا دل به خواهیه اما من دوست دارم هفت و هشتی برم. میام این قسمت اینو برمی­گردونم و این رو بر عکس اون می­رم. می­بینید باز یه جوری برش می­زنم که سوراخ نکنه. اینجا مجددا همون کارایی که تکرار کردمو می­رم. باز نوبته چیه؟ نوبت زنجفیل ماست. ما دیگه اینجا زعفرونو استفاده نمی­کنیم همین زنجفیلو که زدیم دیگه می­ذاریم تا طعم بگیره. کار من با این ماهی تمامه. خب دوستان ماهی رو می­ذارم که طعم دار بشه بعد از سه ساعت برمی­گردم و در خدمتتون هستم که تا بقیه مراحل رو براتون توضیح بدم.

ترجیحا دمای آشپزخانه مناسبه و اگر هوا گرم باشه یا حرارت خونه بالا باشه حتما از یخچال برای طعم دار شدنش استفاده کنید که ماهی چون یکی از مواردی هستش که خیلی زود خراب می­شه. من یه مقداری روغن می­ریزم ته تابمون و اینجا 8 حبه سیر دارم سیرا رو می­ریزم تو خرد کن و این پیاز رو، یه دونه پیازه ببینید کلا متوسط هستش اینم می­ریزم توی همین بلندر، خردکنی که هستش و خردش می­کنم. این موادی که میکس شده بود به ماهیتابه اضافه کردیم همونطور که براتون گفتم 8 حبه سیر هست و یه دونه  پیاز متوسط. 200 گرم گشنیز داریم با 50 گرم جعفری اینا رو با هم خرد می­کنیم. سعی کنید سبزی­ها رو توی دستگاه یا بلندر نندازید چون واقعا نابودش می­کنه اون حالتی رو که شما از سبزیتون انتظار دارین به شما نمی­ده. خب همینجوری که اینو گذاشتیم اینجا طعم بگیره من الان یه مقداری روغن زیتون اضافه می­کنم و زیرشم کمه زیاد نیست چون روغن زیتونو نمی­شه زیاد حرارت داد خودتون واقفین، خواص و بوش و از بین می­بره چون روغن زیتون روغن سرخ کردنی نیست.

اینجا چیزی که داریم نیاز داره به خرد شدن در وهله اول 80 گرم گردو داریم. گردوهامونو می­ریزیم و من تمام ادویه­ها و طعم دهنده­ ها نهایتا به همین میکسر اضافه می­کنم این بلندر. سه قاشق چایی خوری زنجبیل، دو قاشق چایی خوری پودر سیر، دو قاشق چایی خوری فلفل سیاه، دو قاشق چایی خوری پاپریکا. این رنگ پیازمون یه مقدار متمایل به سبز شد دلیلش روغن زیتونیه که ما توش به کار بردیم. یه وقت اگه این اتفاق برای شما افتاد احساس نکنید که خراب شد. اینم از سبزیمون که خرد کردیم. سبزیمونم گشنیز بود و جعفری. خب می­ریزیم داخل تابه که سرخ بشن و به عبارتی سبک بشن. همینجور که داره سبزی سر تفت می­خوره و سبک می­شه و آبش رو از دست می­ده ما یه موادی رو که مواد خشکمون محسوب می­شد رو داخل بلندر با گردوهامون خرد کردیم. دو قاشق غذا خوری آب لیمو داریم. رب انارو به موادمون اضافه می­کنیم دو قاشق سوپ خوری رب انار داریم این زعفرون دم کشیده و دم کرده رو من چهار تا قاشق مربا خوری که بشه دو قاشق غذا خوری بهش اضافه می­کنم. اگر از این موادتون اضافه اومد برای، می­تونید تا چهار ماه هم توی فریزر ازش نگهداری کنید و بعدا ازش استفاده کنید.

شما برای درست کردن ماهی شکم پر نیاز به یک سری سبزیجات دارید که ته ظرفتون بذارید دلیلش چیه؟ دلیلش اینه که یک فاصله­ای بین ماهی و ظرفتون ایجاد بشه هم این سبزیجات با آب ماهی و آب اون موادی که دارین پخته می­شه و هم ماهی به کف ظرف نمی­چسبه. اگه فویل هم بذارید بازم می­چسبه یعنی اون هیچ تفاوتی نمی­کنه. یه مقداری روغن می­ریزیم کفش و ماهیمونو میاریم می­ذاریم روی موادی که آماده کردیم ماهی رو گذاشتیم اونجا موادی رو که آماده شده آوردیم و ما این مواد آماده شده رو داخل ماهیمون باهاش پر می­کنیم. وقتی به این قسمت می­رسیم ما هم می­تونیم با نخ بدوزیم و هم می­تونیم به این شکل ما چون ماهی، ماهی کلا لطیفم هست ماهیمونو با این چوبای خلال دندون ببندیم. یعنی با این بدوزیم دیگه نخوایم که از نخ سوزن استفاده کنیم اینم یه شیوه­ای هستش که شما می­تونین ازش استفاده کنین. این موادی که اضافه اومده مواد شکم پر رو ما می­تونیم هم روی سبزیجات بدیم که خیلی خوشمزه می­شه هم می­تونیم نگه داریم دفعات بعد استفاده کنیم هم می­تونیم لا به لای این قسمتا بدیم.

اما وقتی لا به لای این قسمتا می­دیم ماهیمون از اون خوشگلی و زیباییش خارج می­شه. من خودم زیاد دوست ندارم شاید تو خونه آدم بخواد خودش به تنهایی مصرف کنه خوب باشه اما مهمانی کسی دارین این کارو انجام ندین. موادی که باقی مونده من رو سبزیجات می­دم تا این سبزیجات ما یه طعم خیلی خوبی و خوشمزه­ای به خودشون بگیره. یه مقداری جعفریه من برای این که بوش و عطرش توی فضای ظرفمون می­پیچه و ماهی رو خوش عطر و خوش طعم می­کنه من کنارش می­ذارم. یه دونه لیمو ترش کوچیکم حلقه حلقه کردیم و اونا رو برش دادیم جاهای مختلف می­ذاریم که طعم و عطر خوشمزه­ای به ماهیمون می­ده. خب الان تو این مرحله گذاشتیم می­خوایم اینو آماده کنیم که بذاریم داخل فر. من می­خوام زعفرون رو با کره مخلوط کنم و کامل روشو با فرچه روشو بکشم. زعفرون مقدار زعفرون خب اختیاریه هر چقدر دوست داشته باشید. کره 50 گرم، کره خیلی خوشمزه می­کنه ماهیمونو. در حین پخت در فر همین کار رو تکرار می­کنم ولی خدمتتون عرض کنم که الان دیگه آماده­ست من باید فویلش رو بکشم و بذارم برای پخت.

ببینید به خاطر این که به اصطلاح این بخار پز نشه یعنی کاملا سرخ بشه و این بخارا از جاهای مختلف بیاد بیرون ما نیاز داریم که اینو سوراخ­هایی انجام بدیم. این خودش یه سری چیزا داره چون خلال دندون که زدیم بستیم این خودش سوراخه دیگه اما کافی نیست برای این باید چند تا سوراخ دیگه هم ما ایجاد کنیم. من چند تا سوراخ ایجاد می­کنم که اصلا بخاری داخلش زیاد نمونه چون می­دونین زمان پخت ماهی خیلی زیاد نیست اما چون این شکم پره ما نیاز داریم پخته بشه و الان سبزیجاتم که می­بینید داریم داخلش اونا هم خب یه آب خاصی خودش داره باز بخاراتی ایجاد می­کنه. ما اجازه می­دیم ماهی با دمای 180 درجه به مدت 30 دقیقه بالا و پایین فر روشن می­ذارم تا این کاملا پخته بشه، طعم بگیره و بعد 20 دقیقه دیگه هم فقط اینو برمی­دارم و روشو گریل می­کنم اینو می­ذاریم داخل فر و برمی­گردیم. ماهیمون آماده شده از داخل فر باید درش بیاریم.

فویلشو باز می­کنیم مجددا، الان نیم ساعت گذشته دیگه فویلو باز می­کنیم مجددا اینو کره و زعفرون می­زنیم. خب مدت 30 دقیقه دوباره تو فر می­ذاریم بدون فویل و وقتی پخت برای سرو میاریم خدمتتون. اینم از ماهی شکم پر جنوبیمون. آماده سرو شد. آوردیم خدمتتون. امیدوارم که شما از پختنش و خوردنش با خانواده و عزیزانتون لذت ببرید. اگه از این ویدئو راضی بودین لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید لایک و کامنتم فراموشتون نشه در پایان چندتا ویدئو پیشنهاد می­شه لطفا اونا رو مشاهده کنید. هر کجا هستید خدا یار و نگهدار همیشگیتون باشه. به خدا می­سپارم خدانگهدار.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “ماهی سرخ شده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.