موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه خورشت ریواس
متن ویدئو طرز تهیه خورشت ریواس
سلام دوستان و همراهان گرامی، این بار اومدیم که با هم یک خورشت جدید در فصل بهار را تجربه کنیم. خورشت ریواس با لپه با ما همراه باشید.
ما برای درست کردن خورشت ریواس، میایم توی ماهیتابه مون یک کمی روغن میریزیم زیرش رو روشن میکنیم خیلی کم داخلش به اندازه نصف قاشق چایخوری زردچوبه میریزیم. ما میتونیم برای درست کردن خورشتهامون از انواع واقسام گوشتها استفاده کنیم. من برای خورشت ریواس از مرغ استفاده میکنم. میتونید از بوقلمون، گوساله، گوسفند، شتر مرغ، شتر، هرچیزی که خودتون مصلحت دیدید استفاده کنید.
من اینها را میگذارم گوشتها را یک کمی سرتفت بخوره. تو فاصله ای که داره سرتفت میخوره یک پیاز متوسط دارم، اون رو به هرشکلی که خودمون صلاح بدونیم ریز میکنیم، پیاز را ریز میکنم نه زیاد درشت، سعی میکنم هرچی ریزتر بهتر، چون بر اثر پخت این آب میشه و زیاد توی غذا شکل نامطلوبی نداره، اما خوب میتونی پوره کنی میتونی از هرچیزی از هر دستگاهی استفاده کنید و این کار را انجام بدین. زردچوبه و پیاز خام، هر دو کمک میکنند تا این بوی ساری، حذف بشه. خوب مرغها را یک بار برمیگردونیم تا طرف دیگش هم سرتفت بخوره.
پیاز رو که خورد کردیم به مرغمون اضافه میکنیم من درب را میگذارم طرف دوم مرغمون تفت خورد، من آب جوش رو بهش اضافه میکنم و میگذارم میپزه و اما ریواسهامون من سه تیکه از ریواسها را پاک کردم دو تیکه هم نگه داشتم جلوی دوربین در خدمتتون باشم. ببینید بهترین ریواس که ریواس سنگ چینی شده و سفید هستش ریواسیه که گوشتی باشه و بزرگ باشه به شرطی که تبدیل به درخت نشده باشه یعنی اون لطافت خودش رو از دست نداده باشه. حالا من چون امتحان نکردم الان امتحان میکنم که خدمتتون بگم این بله.
این الان ما پوستش رو خیلی نازک این قسمتش که قابل استفاده نیست. یعنی در آشپزی ما قابل استفاده نیست، من این پوستش را با چاقو خیلی آهسته میگیرم. چون یک پوسته خیلی نازکیه و بیش از اون نیاز نداریم که پوستش رو بگیریم پس زیاد گوشتی نباید بگیریم فقط همین یک لایه نازکی رو از این میگیرم. این کاملا آماده است تو این مرحله یک لیوان تا یک و نیم لیوان بیشتر نیاز ندارم آب جوش بهش اضافه میکنم دربش را میگذارم به حرارت کوچک گاز منتقل میکنم و زیرش را کم میکنم و منتظر میمونم تا مرغامون بپزه. نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان نیاز داریم تا با حرارت خیلی کم این مرغمون پخته بشه. خوب همین جور که مشاهده کردید این یکی را من پوست کندم، من سعی میکنم این قسمتهای بالای ریواس را برای خورش استفاده کنم و از قسمتهای دیگه اش برای موارد دیگه استفاده کنم.
مثل شربت ریواس، کمپوت ریواس و این موارد، من اینها را پوست میکنم، خیلی نازک، همین پوسته اش رو، ازش جدا میکنم خوب این قسمتها را همین طور که گفتم دور نمیاندازم نگه میدارم برای مواردی مثل کمپوت و شربت، درخدمتتون باشم. اما چگونگی خورد کردن ریواس ببینید این شاخه ای که الان با هم پوست کندیم مثل کرفس اندازههاش رو خودتون انتخاب کنید. میبینید این رو من برای خورشت ریز میکنم.
ریواس مصارف مختلفی داره، ما هم میتونیم به صورت ترکیبی با کرفس استفاده کنیم، هم میتونید تو خورشت سبزی ازش استفاده کنیم یعنی به جای ترشی که ما آبلیمو استفاد ه میکنیم از ریواس استفاده کنیم این اندازه ای هست که من برای ریز کردن و خورد کردن ریواس ازش استفاده میکنم. من اینها را خورد میکنم آماده میکنم بعد وقتی که مرغامون پخت در خدمتتون هستم. مرغ کاملا پخته و آماده است و ما مراحل بعدی را برای درست کردن خورشت ریواس شروع میکنیم. مقدار خیلی کمی روغن، برای این که میخوایم ربمون رو توی روغن باز کنیم.
دو قاشق غذاخوری رب اضافه میکنیم زردچوبه را اضافه میکنیم. یک قاشق چایخوری زردچوبه داشتیم و میگذاریم تا این ربمون داخل روغن باز بشه. صد گرم، برای پنج نفر، یعنی هر نفر بیست گرم، لپه داریم من این لپه را داخل رب که گذاشتم و رنگش را کاملا پس داده و خامیش کاملا از بین رفته اضافه میکنم، لپه را از قبل خیس کردیم آبش رو عوض کردیم درب ماهیتابه را میگذارم تا یک مقداری با هم پخته بشن، خیلی کم.
خوب این مرغمون که پخته شده بود من آب مرغ رو به این لپهها اضافه میکنم، پیاز رو رنده کردم و با روغن و زردچوبه تفت دادم یک دونه بزرگ پیاز داغ درست کردم، این رو به خورشتمون اضافه میکنم. و اما این مرحله که کتاملا اختیاری هست خدمتتون توضیح میدم. اگر دوست داشته باشید میتونید از سیب زمینی هم درکنار این قیمه و کنار ریواس استفاده کنید. به دو دلیل برای کسانی که زیاد خورشتهای ترش را دوست ندارند، میتونند از سیب زمینی و لپه استفاده کنند و ریواس را هم اضافه کنید و از خواصی که ریواس داره، در این فصل به عنوان خورشت ریواس بهره ببرند.
خورشت ریواس انواع و اقسام داره، که انواع و اقسام دیگه رو در موقعیتهای بعدی باز انشالله در خدمتتون هستیم. سیب زمینیهارا که انتخاب کردم به صورت خلالی اینها را ریز میکنم به میزانی که نیاز داریم حالا ممکنه تمام این پنج تا دونه کوچیک که من گذاشتم این جا نیاز داشته باشیم ممکنه هم که فکر کنیم خورشتمون زیاد هست و ما زیاد از سیب زمینی استفاده نکنیم. اما سیب زمینیهای ریزی که من استفاده میکنم همینجوری که قبلا هم تو مراحل قبلی اینها را براتون توضیح دادم، با پوست اینها را استفاده میکنند، چون پوستشون خواص خودش را داره، خوب اینها را با اسکاچی با یک چیزی که تمیز بشه، بشوریم و خاک سعی کنیم نمونه، تو آب خیس کنید با اسکاچ خوب بشورید و نگذارید یک وقتی خاکی روش بمونه. همون جور که میدونید ریواس خیلی خیلی زود پخته میشه.
و زود باز میشه از همدیگه به همین دلیل، ما آخرین چیزی که بهش اضافه میکنیم همین ریواسهامونه. من همین جور که داره لپهها پخته میشه، سیب زمینیها را بهش اضافه میکنم و مرغهامون رو که قبلا پختیم اینها را به خورشتمون اضافه میکنم. خوب، ما لپههامون رو منتظر میمونیم تا پخته شه، حدودا یک ربع بستگی به نوع لپه زمان نیاز داریم امتحان میکنیم وقتی لپههامون پخته شد و کاملا متوجه شدیم که دیگه پخته شده، اون موقع خدمتتون میرسم و بقیه موارد رو اضافه میکنم. خوب همین جور که ملاحظه میکنید لپهها پختن تو این مرحله، ما دو قاشق چایخوری نمک داریم اون رو اضافه میکنیم و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه.
سیصد گرم ریواس داریم که این ریواس را به خورشتمون اضافه میکنیم. چون ریواس خیلی زود میپزه و له میشه، خورشت ترشیش رو از ریواسها میگیره و الان ما حدودا ده دقیقه زمان نیاز داریم تا با همدیگه بپزن و جا بیفتن به محض این که آماده شد من برای سرو در خدمتتون خواهم بود. به به، رنگ بو، عطر، کاش همش قابل انتقال بود. الان میتونستم این رو به شما نشون بدم. خورشت ریواس با لپه ما آماده سرو شد. دوستان عزیزم همراهان گلم خورشت ریواس ما با لپه آماده سرو شد آوردیم خدمتتون امیدواریم که از ما و از ویدیوی ما راضی باشین، اگر از این ویدیو خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی به دوستان و آشنایان خود معرفی نکنید، لایک و کامنت فراموشتون نشه. خدا پشت و پناهتون باشه به خدا میسپارم. به امید روزهای بهتر.
طرز تهیه خورشت ریواس هیوا
مواد لازم:
گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
ریواس ۳۰۰ گرم
سبزی (جعفری ۱۵۰ گرم ،نعنا ۵۰ گرم)
پیاز ۱ عدد
آبغوره مقداری
زعفران مقداری
نمک و فلفل و زردچوبه مقدار لازم
طرز تهیه :ابتدا ریواس ها را بشویید و پوست نازک روی ساقه های ریواس را جدا کنید و به تکه های مساوی خرد کنید. سپس پیاز را ریز خرد کنید و با روغن تفت بدهید، بعد گوشت خرد کرده را به پیاز اضافه کنید تفت بدهید و بعد مقداری آب ولرم روی آن بریزید زمانی که آب جوش آمد زیر آن را کم کنید تا گوشت ها با حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
جعفری و نعنا را خرد کنید (اگر نعنا تازه نداشتید می توانید از مقداری نعنا خشک استفاده کنید) و در مقداری روغن تفت دهید تا سرخ و نرم شوند و به گوشت پخته شده اضافه کنید و بگذارید با هم کمی بجوشندو جا بیفته من از مقداری گوجه سبز هم استفاده کردم که اختیاری هست، پس از ۳۰ دقیقه ریواس های خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه نمایید و اجازه میدهیم خورشت جا بیفتد و در آخر کار زعفران غلیظ و آبغوره ریخته و وقتی کاملا جا افتاد همراه با برنج سرو کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.