موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه دمپخت ماش
متن ویدئو طرز تهیه دمپخت ماش
سلام دوستان عزیز، همراهان گرامی، امروز اومدیم مهمان خونههاتون باشیم با دمپخت ماش. لطفا با ما همراه باشید. ما برای درست کردن دمپختک ماش، ابتدا لازم داریم که ماشمون رو بپزیم. برای پختن ماش، ماش رو میریزم داخل قابلمه، و آب سرد بهش اضافه میکنم. کافیه، چون ما زیاد نمیگذاریم ماشمون باز بشه، چون وقتی که میخواد با برنجمون هم پخته بشه، دیگه ماش له میشه، من زیرش رو روشن میکنم، ماشمون رو میگذاریم بپزه.
ما برای این که برای دمپختک ماشمون تصمیم داریم از پیاز خلالی خشک استفاده کنیم، این رو دیرتر داخل تابه یا قابلمون میریزیم برای سرخ شدن. اول از سیب زمینی شروع میکنم، من اگه میخواستم از پیاز خام استفاده کنم و اونها را سرخ کنم باید دوتا پیاز متوسط را خلالی میکردم و خوب سرخش میکردم. خوب حالا ما از سیب زمینیمون استفاده میکنیم، و باید سیب زمینیهامون رو نگینی ریز کنیم، برای نگینی ریز کردن، ما میتونیم از نگینی درشت استفاده کنیم، میتونیم از نگینی ریز استفاده کنیم، این دیگه کاملا دل بخواهی است ، من از نگینی نسبتا ریزتر استفاده میکنم.
خوب همونجوری که قبلا توضیح دادم همیشه، ما از سیب زمینیهایی استفاده میکنیم که بتونیم از پوستش هم استفاده کنیم. سیب زمینیها را خوب میشوریم، بعد با پوست اون رو استفاده میکنیم به خاطر خواصی که پوست سیب زمینی داره، من برای این که روغنم نسوزه، این یکی رو که خورد کردم اول به روغن اضافه میکنم بعد میرم سراغ بقیه اش، من یه دونه سیب زمینی رو الان میریزم داخل قابلمه، تا روغنم زیاد داغ نشه.
خوب شروع میکنم به ریز کردن بقیه به همین صورتی که ملاحظه کردید. میگذارم یک کم سرتفت بخوره، تو این دو قاشق چایخوری زردچوبه داریم، دو قاشق چایخوری زردچوبه مون رو به سیب زمینی اضافه میکنم هم خوشرنگ میشه، هم بوی خامیزردچوبه حذف میشه، من یک مقداری این جا روغن کرمانشاهی که همان روغن زرده اضافه میکنم ، به سیب زمینیهامون سه قاشق اضافه میکنم، شما از کره هم میتونید استفاده کنید، میتونید از هیچ کدومش هم استفاده نکنید، اگر گیاهخوار هستید میتونید از روغنهای گیاهی بهره ببرید.
خوب، این رو ما میگذاریم یک مقداری سرتفت بخوره، نمک داریم، دو قاشق چایخوری نمک داریم، نمک به آن اضافه میکنیم، احتمالا اگر شما دو قاشق چایخوری براتون کم هست، ببینید چون این دو قاشق چایخوری، هم برای سیب زمینیه هم برای یک پیمانه ماشه، و هم برای دو پیمانه برنجه، اون دو قاشق اگر برای شما کم بود، شما میتونید از نمک بیشتری هم استفاده کنید. خوب اینها سرتفت خوردند ، من در این مرحله پیاز خشک خلالی رو به سیب زمینیها اضافه میکنم و میگذارم اینها با هم یک کم تفت بخورن.
یک قاشق چایخوری فلفل سیاه داریم، فلفل سیاه رو هم اضافه کردیم، چهار قاشق غذاخوری شوید داریم، شما میتونید هم کمش کنید هم زیادش کنید، اون به خودش ما بستگی داره، به سیب زمینی و پیازمون اضافه میکنم و خیلی کم سرتفتش میدم. تو این مرحله، ماشهامون که پخته شدند، ببین زیاد هم نگذاشتیم بپزه، چون قراره با برنج هم پخته بشه، من زیرش رو خاموش میکنم و ماش رو به این موادی که درست کردیم اضافه میکنم. دو قاشق چایخوری نمک دیگه من مجددا اضافه میکنم و دو قاشق غذا خوری هم روغن. دو پیمانه برنج داریم من شستم ، و آبش رو خالی کردم بدون نمک، الان چون میخوام دمپخت درست کنم، به موادمون اضافه میکنم. کامل هم میزنم.
دو لیوان هم برنج داشتم، خوب قاعدتا باید برای دو لیوان برای دمپخت درست کردن، سه لیوان آب بریزم، ولی شما میدونید ما هم سیب زمینی داریم هم ماش داریم، من برای این، اون هم چهار لیوانه، من پنج لیوان آب میریزم، میشمارم، البته یک روش هم بعد از اینکه ریختم یک روش دیگر هم خدمتتون عرض میکنم که اون هم روش خوبیه. من آب جوش هم اضافه میکنم، چون همه موادمون داغن ، طعمش خوشمزه تر میشه، این سومیش هست. و این چهارمیش، تو چهارمین ، چهارمین لیوان آب هم اضافه میکنم.
و نگاه کنید اگر شما اصلا شما هیچ لیوان و پیمانه ای دست شما نبود، برای این که بدونید که برای برنجی که میخواهیم به صورت دمپخت و دمیدرست کنیم، چه قدر آب نیاز داریم، قاعدش اینه که وقتی تمام موادتون صاف صاف بود، و اندازه یه بند انگشت، یه بند انگشتتون آب اضافه داشته باشید، من الان این داغه نمیتونم دستم را داخلش بکنم اما خود من احساس میکنم یا یک لیوان یا نیم لیوان، باید بهش آب اضافه کنم. من اول اون نیم لیوان رو اضافه میکنم. که بشه چهارمین لیوان، بله دیگه کافیه این چهارمین لیوان برای این کافیه.
یعنی ما دوتا معیار داریم، یکی از کل موادمون که داخلشه یه پیمانه بیشتر استفاده میکنیم یکی دیگه هم این که یک بند انگشت آب بالاش داشته باشیم، در نمیگذاریم چون اگر در بگذاریم، موادمون خمیر میشه، در نمیگذاریم، میگذاریم بجوشه و وقتی که آبش را کشید ما مجازیم که از دمکنی و در قابلمه استفاده کنیم. منتظر میمونیم تا به جوش بیاد و آبش رو بکشه، با ما همراه باشید. همانطور که مشاهده میکنید خوب آبش رو کشیده ما میتونیم همین طوری این رو دم بگذاریم میتونیم هم اگه دوست داشتیم از ته دیگ استفاده کنیم. من یک مقداری روغن ته قابلمه میریزم، چون تصمیم دارم از ته دیگ برگ مو استفاده کنم یا همون برگ مو که الان خوب نسبتا فصلش هست و خیلی هم خوشمزه است.
من اینها را برمیگردونم، از روش برگ رو میزارم ته قابلمه، و پشت برگ رو میگذارم رو. و تمام قابلمه را با این برگها میپوشونم و مواد داخل این قابلمه میریزم، چون میخواستم از ته دیگ استفاده کنم. وگرنه همون طور که خدمتتون عرض کردم، هم میشه تو همین هم دم گذاشت بدون این که از ته دیگ استفاده کنیم. زیر قابلمه شعله پخش کن گذاشتم، یه مقداری زیادش کردم، با هرچیزی دارید یه مقداری سوراخ کنید که این بخاری که وسط برنج هست، از برنج خارج بشه، و برنج خمیر نشه، ببینید از قسمتهای سوراخ، همه بخارها خارج میشه، من دم کنی میگذارم سرش، و دربش رو میگذارم، زیرش رو کم میکنم، و حداقل به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت، بستگی به نوع برنج، میگذارم برنجم کاملا دم بکشه و هم مزه بشه، و برای سرو حتما در خدمتتون هستیم، با ما همراه باشید. دمپخت ماش ما آماده سرو شده الان، با هم میکشیم.
دمپخت ماش ما آماده سرو شد، آوردیم خدمتتون، امیدواریم که شما هم راضی باشید. اگر از این ویدیو خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی رو که کانالی متعلق به خود شماست رو سابسکرایب کنید اگر دوست داشتید کانال ما را به دوستان و آشنایان معرفی کنید هر کجا که هستید بهترینها را براتون آرزو میکنم وبه خدای منان میسپارم، خدا نگهدار.
میترا (خریدار محصول) –
مرسی از آموزش بی نظیرت😉
0905xxxx439 –
عالی