رضیم
شماره دستور پخت: 267
رضیم
دمپخت ماش

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه دمپخت ماش

متن ویدئو طرز تهیه دمپخت ماش

سلام دوستان عزیز، همراهان گرامی، امروز اومدیم مهمان خونه‌هاتون باشیم با دمپخت ماش. لطفا با ما همراه باشید. ما برای درست کردن دمپختک ماش، ابتدا لازم داریم که ماشمون رو بپزیم. برای پختن ماش، ماش رو میریزم داخل قابلمه، و آب سرد بهش اضافه می‎کنم. کافیه، چون ما زیاد نمی‎گذاریم ماشمون باز بشه، چون وقتی که میخواد با برنجمون هم پخته بشه، دیگه ماش له میشه، من زیرش رو روشن می‎کنم، ماشمون رو میگذاریم بپزه.

ما برای این که برای دمپختک ماشمون تصمیم داریم از پیاز خلالی خشک استفاده کنیم، این رو دیرتر داخل تابه یا قابلمون می‎ریزیم برای سرخ شدن. اول از سیب زمینی شروع می‎کنم، من اگه می‎خواستم از پیاز خام استفاده کنم و اون‌ها را سرخ کنم باید دوتا پیاز متوسط را خلالی می‎کردم و خوب سرخش می‎کردم. خوب حالا ما از سیب زمینیمون استفاده می‎کنیم، و باید سیب زمینی‌هامون رو نگینی ریز کنیم، برای نگینی ریز کردن، ما می‎تونیم از نگینی درشت استفاده کنیم، می‎تونیم از نگینی ریز استفاده کنیم، این دیگه کاملا دل بخواهی است ، من از نگینی نسبتا ریزتر استفاده می‎کنم.

خوب همونجوری که قبلا توضیح دادم همیشه، ما از سیب زمینی‌هایی استفاده می‎کنیم که بتونیم از پوستش هم استفاده کنیم. سیب زمینی‌ها را خوب می‎شوریم، بعد با پوست اون رو استفاده می‎کنیم به خاطر خواصی که پوست سیب زمینی داره، من برای این که روغنم نسوزه، این یکی رو که خورد کردم اول به روغن اضافه می‎کنم بعد می‎رم سراغ بقیه اش، من یه دونه سیب زمینی رو الان می‎ریزم داخل قابلمه، تا روغنم زیاد داغ نشه.

خوب شروع می‎کنم به ریز کردن بقیه به همین صورتی که ملاحظه کردید. می‎گذارم یک کم سرتفت بخوره، تو این دو قاشق چایخوری زردچوبه داریم، دو قاشق چایخوری زردچوبه مون رو به سیب زمینی اضافه می‎کنم هم خوشرنگ می‎شه، هم بوی خامی‎زردچوبه حذف می‎شه، من یک مقداری این جا روغن کرمانشاهی که همان روغن زرده اضافه می‎کنم ، به سیب زمینی‌هامون سه قاشق اضافه می‎کنم، شما از کره هم می‎تونید استفاده کنید، می‎تونید از هیچ کدومش هم استفاده نکنید، اگر گیاهخوار هستید می‎تونید از روغن‌های گیاهی بهره ببرید.

خوب، این رو ما میگذاریم یک مقداری سرتفت بخوره، نمک داریم، دو قاشق چایخوری نمک داریم، نمک به آن اضافه می‎کنیم، احتمالا اگر شما دو قاشق چایخوری براتون کم هست، ببینید چون این دو قاشق چایخوری، هم برای سیب زمینیه هم برای یک پیمانه ماشه، و هم برای دو پیمانه برنجه، اون دو قاشق اگر برای شما کم بود، شما می‎تونید از نمک بیشتری هم استفاده کنید. خوب این‌ها سرتفت خوردند ، من در این مرحله پیاز خشک خلالی رو به سیب زمینی‌ها اضافه می‎کنم و می‎گذارم این‌ها با هم یک کم تفت بخورن.

یک قاشق چایخوری فلفل سیاه داریم، فلفل سیاه رو هم اضافه کردیم، چهار قاشق غذاخوری شوید داریم، شما می‎تونید هم کمش کنید هم زیادش کنید، اون به خودش ما بستگی داره، به سیب زمینی و پیازمون اضافه می‎کنم و خیلی کم سرتفتش می‎دم. تو این مرحله، ماش‌هامون که پخته شدند، ببین زیاد هم نگذاشتیم بپزه، چون قراره با برنج هم پخته بشه، من زیرش رو خاموش میکنم و ماش رو به این موادی که درست کردیم اضافه می‎کنم. دو قاشق چایخوری نمک دیگه من مجددا اضافه می‎کنم و دو قاشق غذا خوری هم روغن. دو پیمانه برنج داریم من شستم ، و آبش رو خالی کردم بدون نمک، الان چون می‎خوام دمپخت درست کنم، به موادمون اضافه می‎کنم. کامل هم می‎زنم.

دو لیوان هم برنج داشتم، خوب قاعدتا باید برای دو لیوان برای دمپخت درست کردن، سه لیوان آب بریزم، ولی شما می‎دونید ما هم سیب زمینی داریم هم ماش داریم، من برای این، اون هم چهار لیوانه، من پنج لیوان آب می‎ریزم، می‎شمارم، البته یک روش هم بعد از اینکه ریختم یک روش دیگر هم خدمتتون عرض می‎کنم که اون هم روش خوبیه. من آب جوش هم اضافه می‎کنم، چون همه موادمون داغن ، طعمش خوشمزه تر می‎شه، این سومیش هست. و این چهارمیش، تو چهارمین ، چهارمین لیوان آب هم اضافه می‎کنم.

و نگاه کنید اگر شما اصلا شما هیچ لیوان و پیمانه ای دست شما نبود، برای این که بدونید که برای برنجی که می‎خواهیم به صورت دمپخت و دمی‎درست کنیم، چه قدر آب نیاز داریم، قاعدش اینه که وقتی تمام موادتون صاف صاف بود، و اندازه یه بند انگشت، یه بند انگشتتون آب اضافه داشته باشید، من الان این داغه نمی‎تونم دستم را داخلش بکنم اما خود من احساس می‎کنم یا یک لیوان یا نیم لیوان، باید بهش آب اضافه کنم. من اول اون نیم لیوان رو اضافه می‎کنم. که بشه چهارمین لیوان، بله دیگه کافیه این چهارمین لیوان برای این کافیه.

یعنی ما دوتا معیار داریم، یکی از کل موادمون که داخلشه یه پیمانه بیشتر استفاده می‎کنیم یکی دیگه هم این که یک بند انگشت آب بالاش داشته باشیم، در نمی‎گذاریم چون اگر در بگذاریم، موادمون خمیر می‎شه، در نمی‎گذاریم، می‎گذاریم بجوشه و وقتی که آبش را کشید ما مجازیم که از دمکنی و در قابلمه استفاده کنیم. منتظر می‎مونیم تا به جوش بیاد و آبش رو بکشه، با ما همراه باشید. همانطور که مشاهده می‎کنید خوب آبش رو کشیده ما می‎تونیم همین طوری این رو دم بگذاریم می‎تونیم هم اگه دوست داشتیم از ته دیگ استفاده کنیم. من یک مقداری روغن ته قابلمه می‎ریزم، چون تصمیم دارم از ته دیگ برگ مو استفاده کنم یا همون برگ مو که الان خوب نسبتا فصلش هست و خیلی هم خوشمزه است.

من این‌ها را برمی‎گردونم، از روش برگ رو میزارم ته قابلمه، و پشت برگ رو می‎گذارم رو. و تمام قابلمه را با این برگ‌ها می‎پوشونم و مواد داخل این قابلمه می‎ریزم، چون می‎خواستم از ته دیگ استفاده کنم. وگرنه همون طور که خدمتتون عرض کردم، هم میشه تو همین هم دم گذاشت بدون این که از ته دیگ استفاده کنیم. زیر قابلمه شعله پخش کن گذاشتم، یه مقداری زیادش کردم، با هرچیزی دارید یه مقداری سوراخ کنید که این بخاری که وسط برنج هست، از برنج خارج بشه، و برنج خمیر نشه، ببینید از قسمت‌های سوراخ، همه بخارها خارج می‎شه، من دم کنی می‎گذارم سرش، و دربش رو می‎گذارم، زیرش رو کم می‎کنم، و حداقل به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت، بستگی به نوع برنج، می‎گذارم برنجم کاملا دم بکشه و هم مزه بشه، و برای سرو حتما در خدمتتون هستیم، با ما همراه باشید. دمپخت ماش ما آماده سرو شده الان، با هم می‎کشیم.

دمپخت ماش ما آماده سرو شد، آوردیم خدمتتون، امیدواریم که شما هم راضی باشید. اگر از این ویدیو خوشتون اومد لطفا کانال رازهای آشپزی رو که کانالی متعلق به خود شماست رو سابسکرایب کنید اگر دوست داشتید کانال ما را به دوستان و آشنایان معرفی کنید هر کجا که هستید بهترین‌ها را براتون آرزو می‎کنم وبه خدای منان می‎سپارم، خدا نگهدار.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دمپخت ماش”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.