موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه سبزی پلو ماهی
متن ویدئو طرز تهیه سبزی پلو ماهی
سلام دوستان و همراهان گرامی، امروز اومدیم مهمون خونههاتون بشیم با سبزی پلو با ماهی، با ما همراه باشید. ما برای سبزی پلو اول برنجمون رو میریزیم داخل.. برنج رو خیس کردیم من حدود چهار پیمانه خیس کردم. میریزم داخل قابلمه تا زمانش برسه که تو آبکش بریزم. منتظر میمونیم تا به جوش بیاد. خوب ما ماهی مون رو الان شروع میکنیم تو این فاصله طعم دار کردن، از چیزی که ما برای طعم دار کردن ، همیشه نیاز داریم نمک هستش، من نمک رو میپاشم، این ماهی همونجور که شما دارید میبینید استخوانش رو در آوردیم. و آماده کردیم برای این که به صورت مجلسی سرخش کنیم، اگر مایل بودید، ویدیوی بی استخوان کردن و پاک کردن ماهی رو گذاشتیم میتونید اون رو مشاهده کنید.
خوب این رو کاملا نمک میزنیم ، باید اول نمک بزنیم که این نمک کاملا به خورد ماهیمون بره، ببینید خوب مورد بعدی که این جا خیلی اهمیت داره، سرکه سفید هست. سعی کنید با آبلیمو طعم دارش نکنید. به دو دلیل، یکی این که ممکنه گوشت ماهیتون رو سفت کنه، بستگی به نوع ماهی متفاوته و این که تو سرخ کردن، رنگش رو خراب میکنه. من سرکه سفید یک مقداری اضافه میکنم و با دستم اون رو به همه جاش میزنم. این سرکه سفید در طعم و گرفتن بوی ماهی که بعضیها نسبت به بوی ماهی حساسیت داره، خیلی تاثیرگذار هست.
مورد بعدی اینه که ما یک مقدار از فلفل سیاه میتونیم توی این استفاده کنیم. فلفل سیاه هم میدونید عطر خوبی به ماهی میده و طعمش رو خوشمزه میکنه. من پودر سیر را هم همین جا اضافه میکنم و زردچوبه خیلی کم. خوب سعی میکنیم به همه قسمتهاش برسونیم . خوب برش میگردونیم و اون قسمتش رو پشتش رو همین کار رو باهاش انجام میدیم. ما میایم پودر سیر میزنیم بعد مجددا فلفل سیاه و زردچوبه، این هم گفته باشم که خیلی متنوعه نوع درواقع طعم دار کردن ماهیها. اما توی قزل آلا این نوع طعم دار کردن، خیلی خوش طعمش میکنه. خوب ما طعم دار کردیم میگذاریم حداقل به مدت نیم ساعت بمونه و بعد این رو میتونیم سرخش کنیم و کارهایی که لازم داره را انجام بدیم.
اگر از نیم ساعت هم بیشتر موند هیچ مانعی نداره خیلی بهتر هم میشه اما سعی کنید از نیم ساعت کمتر نباشه. ما میایم سر برنجمون و برنجمون رو نباید بگذاریم زیاد بجوشه. چکش میکنیم کنترلش میکنیم ببینیم چطوریه، ببینید به این حدی که توش هنوز خامه، یعنی یک مقدار خامیرو وقتی له میکنید لای دو تا انگشتاتون احساس میکنید. این رو در این صورت این رو برش میدارید، ما برنجمون را صاف کردیم با همون پنجاه درصد پختی که مدنظرمون بود، و امتحان کردیم نشون دادیم که وقتی که موند لای دوتا انگشتامون فشار میدیم، به راحتی له نمیشه و یه خامییه رگه خامیداخلش داره. خوب این از این.
حالا ما میخوایم سبزی پلومون رو درست بکنیم، من ته قابلمه یک مقداری روغن میریزم چون میخوام از ته دیگ استفاده کنم، از ته دیگ نون هم استفاده میکنم. این را میگذارم ته قابلمه ، من یک مقدار برنج سفید میریزم داخلش، و این سبزی پلویی ماست، شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید و سیر تازه است. مقدارشون مقدار شوید و گشنیز با هم برابرند ، تره همیشه یک دوم گشنیز و شوید است. یعنی یک بسته که شما شوید دارید، نصفش میشه تره، یک سوم اینها جعفریه، یعنی جعفری باید مقدارش کمتر باشه. سیر هم که من یک بوته استفاده کردم.
دوستان میتونن از شنبلیله یا شنبلیله خشک هم استفاده کنند، اما من این کار را نمیکنم چون اون طعمیکه سبزی پلومون میده من خوشم نمیاد، برای من خوشایند نیست. ما آموزش کامل پاک کردن خورد کردن سبزی و مقادیرش رو در یک ویدیو کامل قبلا براتون گذاشتیم. دوستان میتونن مشاهده کنن، خوب من این سبزی رو همین جور که میبینید به اصطلاح برای آماده سازیش پهن کردم تا شما مشاهده کنید که حالت چسبندگی بین سبزیمون ایجاد نشه یعنی سبزی با برنج خمیر نشه، به هم نچسبه، گوله نشه، تمام را توضیح دادم، خوب میایم الان سبزیهامون رو ببینید تازه تازه است، اینها را من لابه لای برنج، میریزم، مقدار سبزی هم به خودتون بستگی داره، بعضیها خیلی پر سبزی دوست دارن، بعضیها کم سبزی دوست دارن، اون دیگه به خود شما مربوط میشه، من یک لایه دیگه، برنج میریزم و بعد با سبزی تازه بینش میریزم.
ببینید من چون سبزی رو خیلی دوست دارم، یک مقدار پر سبزی برمیدارم، یک مقدار هم روی این برنج میریزم و میگذارم کنار. اگر سبزی تازه در اختیارتون نبود، میتونید از سبزی خشک استفاده کنید، مقادیرش هیچ فرقی نمیکنه، من هم این سبزی رو به همین روش که خدمتتون توضیح دادم خشک کردم و الان میخوام استفاده کنم برای دوستانی که مدام در کامنتها تاکید میکنن که هرچیزی رو که شما آموزش میدین حتما سعی کنید سبزی خشک هم در کنارش توضیح بدین. اول یک مقداری روغن ته قابلممون میریزیم، نمک میپاشیم، یک مقداری نمک میپاشیم و یک مقدار پودر زعفران، یک مقدار هرچی دوست داشتین. خوب یک مقداری هم پودر زعفران، بعد اینها رو تقسیم میکنیم و ته قابلممون میچینیم.
میایم دوباره برنج رو میچینم کف قابلمه، ببینید برنج رو ریختم کف قابلمه، و باز سبزی خشک رو میریزم روش، سبزی خشک رو میریزم لای برنجهاو همین رو تکرار میکنم لایه لایه. ببینید. ما مقداری روغن به هردوی اینها اضافه میکنیم، به خاطر این که این روغنی که اول اضافه میکنیم از چسبندگی برنج جلوگیری میکنه، اما زیاد نباید الان اضافه کنیم، خوب من زیر اینها را زیر قابلمههامون رو روشن میکنیم. ما یک لیوان فرانسه که آب داریم این رو در نظر گرفتم، برای این که سبزیهامون خشکه. من بخشی از این رو اول اضافه میکنم . ببینید . این رو میگذارم کنار، دربش رو میگذارم تا زمانی که بخار کنه. و میام سراغ این یکی ، این هم که زیرش روشنه، روغن به هردوشون ریختم، مساله آبه. آبی که من بهش اضافه میکنم آب خیلی کمتریه ، میبینید من یک فنجان آب داشتم که نصفش رو اضافه کردم. خوب میام و دربش رو میگذارم.
دربش رو میگذارم منتظر میمونیم تا بخار کنه.ماهی ما آماده شد و زمان طعم دار کردنش گذشت و حدود نیم ساعت ما بهش زمان دادیم تا طعم بگیره، و الان این آردی رو که میخوایم باهاش سرخ کنیم آماده میکنیم. به این آرد یک مقداری زعفران اضافه میکنیم میتونیم زردچوبه هم اضافه کنیم هیچ تفاوتی نمیکنه، فلفل سفید برای این که رنگش رو تیره نکنه. ما این جا سه قاشق غذاخوری پر آرد داشتیم ، فلفل سفید میزنیم یا فلفل قرمز، اونا که طالب تندین از فلفل قرمز استفاده کنن.
اما معتدل ترش فلفل سفید هست. فلفل سیاه به هیچ عنوان نزنید چون رنگ آردتون را برای سرخ کردن خراب میکنه، اینها را با هم مخلوط میکنیم اگر مجلسی نخواستید درست کنید، فلفل سیاه هم میتونید بهش بزنید اما اگر مهمان داشتید، یک مقدار توی رنگش تاثیرگذاره. برای این مقدار، نصف قاشق چایخوری نمک میزنم، هم میزنم کامل، بخار کرده حالا شما دارید میبینید من گفتم ما یک لیوان، شما دارید میبینید، ما یک لیوان آب داشتیم ، نصفش رو ریختیم ، نصفش رو هم الان میریزیم، خوب، ما همین جا میایم دم کنی رو سریع میگذاریم، شعله پخش کن رو هم میگذارم روی حرارت ، و قابلممون رو میگذارم روش، این کاملا بخار کرده، دم کنی رو هم میگذارم و به هیچ عنوان، آب دیگه بهش اضافه نمیکنم، چون سبزی تازه است و سبزی تازه خودش رطوبت داره، کافی هست برای دم کشیدن، دیگه آب اضافه نمیکنم.
خوب این رو برمیدارم و سریع دم کنیش رو میگذارم. شعله پخش کن رو میگذارم، و قابلمه رو روی شعله پخش کن میگذارم و بعد زیرش رو کم میکنم، ما به مدت حداقل نیم ساعت صبر میکنیم تا برنجمون دم بکشه. پودری که درست کردم و مخلوط کردم رو میایم و مرینت هم که قبلا کردم و طعم دار شده، الان میام به این پودر آغشته میکنم. این ظرفمون خوب خیسه، دیگه نمیتونیم به اون ظرف برگردونیم، برای این که حالت خمیری پیدا کنه، من اضافاتش رو برمیگردونم و میگذارم توی یه ظرف دیگه، خوب دوباره سمت دیگش رو میام و به همین پودر آغشته میکنم که همه قسمتهای ماهی رو کامل بگیره. ماهیمون آماده شده، پودر زیادیش رو سعی میکنیم حتما بتکونیم، چون توی روغن میسوزه، اول از سمتی که پوست داره، داخل تابه مون را میگذاریم و روغنمون هم باید کاملا توی این لحظه داغ داغ باشه.
خوب من ماهی را میارم، ماهی را میگذاریم داخل تابه، اما حتما از طرف پوست ماهی، پشت ماهی این رو میگذاریم. یک طرف ماهیمون سرخ شد، برگردوندیم طرف دومش هم که سرخ بشه، برای سرو میاریم خدمتتون، با ما همراه باشید. ماهیمون سرخ شد طرف دومش، خاموش میکنیم و سرو میکنیم میایم خدمتتون، برنجمون دم کشیده پلو سبزی، این پلو سبزی، همون پلو سبزی با سبزی تازه است . این یکی دیگه هم سبزی پلو با سبزی خشکمونه ببینید چطور شده. خوب این دوستان خدمت شما، ببینید اصلا شما خودتون مقایسه کنید ببینید که چه تفاوتهایی با هم دارند، هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه بسیار خوب و خوشمزه است سعی کنید که خودتون رو از این غذای خوشمزه محروم نکنید. من اینها را هم میارم برای سرو، این همون پلو سبزی هست که ما با سبزی خشک تهیه اش کردیم، این هم پلو سبزیمون با سبزی تازه.
دوستان عزیز و همراهان گرانقدرم امیدوارم که سالی بسیار نیکو در انتظارتون باشه، و خدا بهترینها را براتون رقم بزنه، سبزی پلو با ماهی ما آنی که از عید نوروز داره را براتون به ارمغان آوردیم ! امیدوارم که شما هم از پختن و خوردن اون، در کنار عزیزانتون لذت ببرید. در پایان چند تا ویدیو بهتون پیشنهاد میشه لطفا اونا رو تماشا کنید، هر کجا هستید خدا یار و نگهدارتون باشه. خدا حافظ.
کیهانه –
خیلی ساده و عالی طرز تهیه رو توضیح دادین 👍🏻 🥰 🥰 👌🏻
برزآفرید –
به به چه خوشمزه بنظر میاد🥰