

موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه قیمه نثار
متن ویدئو طرز تهیه قیمه
نثار سلام دوستان و همراهان گرامی، این بار اومدیم مهمون خونههاتون بشیم، با یه غذای سنتی قزوینی به نام قیمه م نثار، لطفا با ما همراه باشید. برای درست کردن غذا باید گوشتها را تکه کنیم، اگر ما مجلسی خواستیم ریز کنیم، خوب به این قطعات میتونیم ریز کنیم. اگر هم که گوشتمون هم خواستیم برای خودمون، اون هم دل بخواه، اما از این دیگه بزرگتر نکنید. چون از این بزرگتر نیاز نداره.
سیصد و پنجاه گرم گوشت داریم، من گوشت گوساله انتخاب کردم، دلیل انتخابش هم این بوده که گوشت گوسفند خیلی زود آب میشه و چون میخواستم شما غذا را ببینید و نشون بدم، برای این که خوب دیده بشه برای شما، ترجیح دادم که از گوشت گوساله استفاده کنم. خوب ما اینها را به این قطعات ریز میکنم، یه دونه پیاز نسبتا بزرگ داریم، اون را هم باید ریز کنیم برای داخل گوشتمون. ما به قطعات مورد نظری که تمایل داریم پیازمون رو نصف میکنیم.
بعضیها دوست ندارن پیاز خیلی توی گوشتشون و توی غذاشون دیده بشه خوب آنها میتوانند ریزتر از این هم انجام بدن، اون خیلی موردی نداره، فقط به خاطر این که میخواد با گوشت پخته بشه، به صورتی که زهم گوشت رو بگیره، گاز رو روشن میکنیم و یپازهامون رو میرییزیم ما برای گوشت دوتا کار میتونیم انجام میدیم، هم میتونیم با زردچوبه تفت بدیم، هم بدون ززدچوبه، یه وقتهایی هستش که زردچوبه نباید بریزیم برای این که گوشتمون میخوایم همین طور که هست داشته باشییم ، اما برای غذاهایی که اشکال نداره، رب میخواد بخوره یا بعدش زعفرون و زردچوبه میخواد بخوره، اشکال نداره، اونها را میتونیم زردچوبه بریزیم، اما وقتی که زردچوبه میریزیم بوی زهم رو بهتر میگیره.
من یک مقداری همون طور که خشکه بهش زردچوبه میزنم به اندزاه یک قاشق چایخوری زردچوبه میزنم. خوب روغن رو اضافه میکنیم در این حالت نمیخوایم که پیازمون سرخ بشه، ما فقط میخوایم خیلی کم سرتفت بخوره. خیلی کم، به اصطلاح سبک بشه. زیاد هم روغن نمیریزیم و بعد از یکی دو دقیقه، گوشتهامون رو هم اضافه میکنیم. بام تاکید میکنم گاهی ما نمیتونیم این کار را برای از بین بردن زهم گوشتمون انجام بدیم، اون موقع اصلا نباید سرتفت بدیم گوشتمون رو و زردچوبه هم نباید اضافه کنیم، میگذاریم یک ذره گوشت تغییر رنگ پیدا کنه، و این سه دقیقه بیشتر طول نمیکشه، دو سه دقیقه که گذشت اما وقتی که این رو گذاشتیم و گوشتمون رو حرارته، دیگه نمیتونیم آب سرد بهش اضافه کنیم، حتما باید آب جوش اضافه کنیم. آب جوش رو بهش اضافه میکنیم، همون طور که گفتم اگر ما آب سرد اضافه کنیم گوشتمون سفت میشه.
چهار لیوان آب جوش اضافه میکنیم و در بین پخت اگر قابلمه باشه چون بخار میشه باید سر بزنیم اگر دیدیم آبش کمه و هنوز نپخته آب جوش اضافه کنیم. حالا میبینیم به جوش اومده همه، ببینید من یه مطلبی رو اینجا یادآور بشم، زمانی که گوشتای ما کف میکنن که اون آب خونش از گوشت خارج بشه، وقتی که ما گوشت رو سرتفت میدیم، دیگه آب خونش خارج نمیشه، یعنی ما نمیتونیم بعد بیایم کفی رو جدا، چیزی وجود نداره که بخواین برش داریم، برای همین هم هست که ما گوشت رو سرتفت میدیم. پس به دو دلیل گوشت رو سرتفت میدیم، یکی به دلیل اینکه کف نکنه ما هی مجبور بشیم جمع کنیم دومین مطلب اینه که گوشت به همون شکلی که ما اندازه ای که گذاشتیم بمونه و از هم نپاشه، گوشت بعد از بخت از هم نپاشه، ما این رو میبریم میگذاریم روی حرارت کم، این حرارت را خاموش میکنم بعد این که میبینی داره میجوشه دربش رو میگذاریم و زیر حرارتش رو کم میکنیم، کم به حد سوزنی، چون نیاز نداریم زیاد بخواد آبش بخار بشه، باید اتفاقا آبش کم بخار بشه و بپزه.
و تایمیکه ما در مورد پخت گوشت لازم داریم بستگی به گوشت متفاوته و در این گوشت، من فکر میکنم یک ساعت و نیم زمان نیاز داشته باشیم، ما برای درست کردن قیمه نثار، چهار پیمانه برنجی که از قبل خیس کرده بودیم را داخل قابلمه میریزیم، گوشتامون پخته شده و ما الان باید ادویهها را اضافه کنیم. یک تیکه چوب دارچین داریم که میریزیم داخل قابلمه مون، هم عطرش را داشته باشیم ولی رنگش رو تیره نکنه. به جای این که از دارچین استفاده کنیم، شما اگر چوب دارچین نداشتید، میتونید از یک قاشق چایخوری دارچین استفاده کنید، به دلیل این که رنگش رو تیره نکنه از چوبش استفاده کردم. یک قاشق مربا خوری ادویه پلویی داریم استفاده میکنیم، من توضیحات در مورد نحوه تهیه ادویه پلویی رو در پایین ویدیو براتون میگذارم.
یک قاشق چایخوری هل داریم، هلمون رو اضافه میکنم. یک قاشق چایخوری هم نمک داریم، نمک رو اضافه میکنم. این رو با هم هم میزنم. سه قاشق غذاخوری رب داریم، که باید رب رو اضافه کنیم، اگه مستقیم به غذا استفاده کنیم، بوی غالب رب یک مقداری اذیت میکنه، من قابلمه رو میگذارم زمین، و رب رو آماده میکنم مثل همیشه، یک مقدار دیگه روغن میریزم من، و زردچوبه را اضافه میکنم. یک قاشق چایخوری زردچوبه داشتیم، سه قاشق غذاخوری، رب رو اضافه میکنم. رب رو داخل روغن باز میکنم تا هم رنگ خوبی داشته باشه و هم مزه خوبی، یک کمیآب بهش اضافه میکنم. این مقدار آبی رو که اضافه کردم دلیلش این بود که رب کامل دیگه رنگش رو پس بده، خوب ربی که آماده شده به قیمه مون اضافه میکنم. رب رو ریختیم داخل قابلمه مون، میگذاریم تا آبش یه مقداری تبخیر بشه به روغن بیفته ، آماده بشه دربش رو میگذاریم و تقریبا بیست دقیقه دیگه، وقتی آبش کشیده شد و به روغن افتاد دیگه این گوشت ما آماده میشه.
ما دو قاشق غذاخوری خلال نارنج داشتیم ، باید این رو تلخیش رو بگیریم. برای گرفتن تلخی ما آب رو میریزیم داخل قابلمه و حتما باید آبش سرد باشه، میگذاریم بجوشه، سه مرتبه این کار رو با آب سرد تکرار میکنیم و بعد طعم میکنیم اگه تلخیش گرفته شد، کاملا مناسبه که ما تو غذامون ازش استفاده کنیم. خوب من این کار رو انجام میدم وباز میارم خدمت شما.برنجمون آماده شده چون برنجمون قاطی پلو نیست دیگه بیشتر از هفتاد درصد نباید بگذاریم تا بجوشه، یعنی هفتاد درصدش پخته و سی درصدش خام ما بقیش با آب دست و روغن حتما به عمل بیاد.
میریم صاف میکنیم و خدمتتون هستیم. پوست نارنجمون رو سه مرتبه جوشوندیم، آبش رو بیرون ریختیم. تلخیش کاملا گرفته شد، الان میخوایم آماده سازی کنیم برای روی غذامون و داخل غذامون. مقداری روغن داخل تابه میریزیم وباز شکر میریزیم که رنگش رو قشنگ تر کنه، یک قاشق غذاخوری شکر میریزیم و حرارتش رو تنظیم میکنیم و یک مقداری که روغن و شکر با همدیگه داغ شدن، ما احساس میکنیم دیگه کمتر این خردههای شکر رو احساس میکنیم و در این لحظه میایم و خلالهای نارنجمون رو اضافه میکنیم. دو قاشق غذاخوری خلال نارنج، حدود دو دقیقه با هم سرتفت میدیم. اگر مقدار زیادی سرتفت بخوره، حتما سفت میشه، به همین دلیل، ما بیش از یکی دو دقیقه تفتش نمیدیم.
حالا این آماده شد میگذاریم کنار، برنجمون دم کشیده و گوشتهای قیمه مون هم آماده شده، ما میایم برای سرو که در خدمتتون باشیم. دوستان عزیزم، قیمه نثار ما آماده سرو شد، آوردم خدمتتون، امیدوارم که شما هم از این غذا خوشتون بیاد. اگر از این ویدیو راضی بودید، لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید، لایک و کامنت هم فراموشتون نشه. در پایان چند تا ویدیو به شما پیشنهاد میشه لطفا اونا رو هم مشاهده کنید. هر کجا هستید بهترینها را براتون آرزو میکنم، خداوند منان یار و نگهدار همیشگیتون باد. خداحافظ.
مارال –
عالیه این رسپی????????