رضیم
شماره دستور پخت: 234
رضیم
طرز تهیه قیمه نثار

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه قیمه نثار

متن ویدئو طرز تهیه قیمه

نثار سلام دوستان و همراهان گرامی، این بار اومدیم مهمون خونه‎هاتون بشیم، با یه غذای سنتی قزوینی به نام قیمه م نثار، لطفا با ما همراه باشید. برای درست کردن غذا باید گوشت‎ها را تکه کنیم، اگر ما مجلسی خواستیم ریز کنیم، خوب به این قطعات می‎تونیم ریز کنیم. اگر هم که گوشتمون هم خواستیم برای خودمون، اون هم دل بخواه، اما از این دیگه بزرگتر نکنید. چون از این بزرگتر نیاز نداره.

سیصد و پنجاه گرم گوشت داریم، من گوشت گوساله انتخاب کردم، دلیل انتخابش هم این بوده که گوشت گوسفند خیلی زود آب می‎شه و چون می‎خواستم شما غذا را ببینید و نشون بدم، برای این که خوب دیده بشه برای شما، ترجیح دادم که از گوشت گوساله استفاده کنم. خوب ما این‎ها را به این قطعات ریز می‎کنم، یه دونه پیاز نسبتا بزرگ داریم، اون را هم باید ریز کنیم برای داخل گوشتمون. ما به قطعات مورد نظری که تمایل داریم پیازمون رو نصف می‎کنیم.

بعضی‎ها دوست ندارن پیاز خیلی توی گوشتشون و توی غذاشون دیده بشه خوب آن‎ها می‎توانند ریزتر از این هم انجام بدن، اون خیلی موردی نداره، فقط به خاطر این که می‎خواد با گوشت پخته بشه، به صورتی که زهم گوشت رو بگیره، گاز رو روشن می‎کنیم و یپازهامون رو می‎رییزیم ما برای گوشت دوتا کار می‎تونیم انجام می‎دیم، هم می‎تونیم با زردچوبه تفت بدیم، هم بدون ززدچوبه، یه وقت‎هایی هستش که زردچوبه نباید بریزیم برای این که گوشتمون می‎خوایم همین طور که هست داشته باشییم ، اما برای غذاهایی که اشکال نداره، رب می‎خواد بخوره یا بعدش زعفرون و زردچوبه می‎خواد بخوره، اشکال نداره، اون‎ها را می‎تونیم زردچوبه بریزیم، اما وقتی که زردچوبه می‎ریزیم بوی زهم رو بهتر می‎گیره.

من یک مقداری همون طور که خشکه بهش زردچوبه می‎زنم به اندزاه یک قاشق چایخوری زردچوبه می‎زنم. خوب روغن رو اضافه می‎کنیم در این حالت نمی‎خوایم که پیازمون سرخ بشه، ما فقط می‎خوایم خیلی کم سرتفت بخوره. خیلی کم، به اصطلاح سبک بشه. زیاد هم روغن نمی‎ریزیم و بعد از یکی دو دقیقه، گوشت‎هامون رو هم اضافه می‎کنیم. بام تاکید می‎کنم گاهی ما نمی‎تونیم این کار را برای از بین بردن زهم گوشتمون انجام بدیم، اون موقع اصلا نباید سرتفت بدیم گوشتمون رو و زردچوبه هم نباید اضافه کنیم، می‎گذاریم یک ذره گوشت تغییر رنگ پیدا کنه، و این سه دقیقه بیشتر طول نمی‎کشه، دو سه دقیقه که گذشت اما وقتی که این رو گذاشتیم و گوشتمون رو حرارته، دیگه نمی‎تونیم آب سرد بهش اضافه کنیم، حتما باید آب جوش اضافه کنیم. آب جوش رو بهش اضافه می‎کنیم، همون طور که گفتم اگر ما آب سرد اضافه کنیم گوشتمون سفت می‎شه.

چهار لیوان آب جوش اضافه می‎کنیم و در بین پخت اگر قابلمه باشه چون بخار می‎شه باید سر بزنیم اگر دیدیم آبش کمه و هنوز نپخته آب جوش اضافه کنیم. حالا می‎بینیم به جوش اومده همه، ببینید من یه مطلبی رو اینجا یادآور بشم، زمانی که گوشتای ما کف می‎کنن که اون آب خونش از گوشت خارج بشه، وقتی که ما گوشت رو سرتفت می‎دیم، دیگه آب خونش خارج نمی‎شه، یعنی ما نمی‎تونیم بعد بیایم کفی رو جدا، چیزی وجود نداره که بخواین برش داریم، برای همین هم هست که ما گوشت رو سرتفت می‎دیم. پس به دو دلیل گوشت رو سرتفت می‎دیم، یکی به دلیل اینکه کف نکنه ما هی مجبور بشیم جمع کنیم دومین مطلب اینه که گوشت به همون شکلی که ما اندازه ای که گذاشتیم بمونه و از هم نپاشه، گوشت بعد از بخت از هم نپاشه، ما این رو می‎بریم می‎گذاریم روی حرارت کم، این حرارت را خاموش می‎کنم بعد این که می‎بینی داره می‎جوشه دربش رو می‎گذاریم و زیر حرارتش رو کم می‎کنیم، کم به حد سوزنی، چون نیاز نداریم زیاد بخواد آبش بخار بشه، باید اتفاقا آبش کم بخار بشه و بپزه.

و تایمی‎که ما در مورد پخت گوشت لازم داریم بستگی به گوشت متفاوته و در این گوشت، من فکر می‎کنم یک ساعت و نیم زمان نیاز داشته باشیم، ما برای درست کردن قیمه نثار، چهار پیمانه برنجی که از قبل خیس کرده بودیم را داخل قابلمه می‎ریزیم، گوشتامون پخته شده و ما الان باید ادویه‎ها را اضافه کنیم. یک تیکه چوب دارچین داریم که می‎ریزیم داخل قابلمه مون، هم عطرش را داشته باشیم ولی رنگش رو تیره نکنه. به جای این که از دارچین استفاده کنیم، شما اگر چوب دارچین نداشتید، می‎تونید از یک قاشق چایخوری دارچین استفاده کنید، به دلیل این که رنگش رو تیره نکنه از چوبش استفاده کردم. یک قاشق مربا خوری ادویه پلویی داریم استفاده می‎کنیم، من توضیحات در مورد نحوه تهیه ادویه پلویی رو در پایین ویدیو براتون می‎گذارم.

یک قاشق چایخوری هل داریم، هلمون رو اضافه می‎کنم. یک قاشق چایخوری هم نمک داریم، نمک رو اضافه می‎کنم. این رو با هم هم می‎زنم. سه قاشق غذاخوری رب داریم، که باید رب رو اضافه کنیم، اگه مستقیم به غذا استفاده کنیم، بوی غالب رب یک مقداری اذیت می‎کنه، من قابلمه رو می‎گذارم زمین، و رب رو آماده می‎کنم مثل همیشه، یک مقدار دیگه روغن می‎ریزم من، و زردچوبه را اضافه می‎کنم. یک قاشق چایخوری زردچوبه داشتیم، سه قاشق غذاخوری، رب رو اضافه می‎کنم. رب رو داخل روغن باز می‎کنم تا هم رنگ خوبی داشته باشه و هم مزه خوبی، یک کمی‎آب بهش اضافه می‎کنم. این مقدار آبی رو که اضافه کردم دلیلش این بود که رب کامل دیگه رنگش رو پس بده، خوب ربی که آماده شده به قیمه مون اضافه می‎کنم. رب رو ریختیم داخل قابلمه مون، می‎گذاریم تا آبش یه مقداری تبخیر بشه به روغن بیفته ، آماده بشه دربش رو می‎گذاریم و تقریبا بیست دقیقه دیگه، وقتی آبش کشیده شد و به روغن افتاد دیگه این گوشت ما آماده می‎شه.

ما دو قاشق غذاخوری خلال نارنج داشتیم ، باید این رو تلخیش رو بگیریم. برای گرفتن تلخی ما آب رو میریزیم داخل قابلمه و حتما باید آبش سرد باشه، می‎گذاریم بجوشه، سه مرتبه این کار رو با آب سرد تکرار می‎کنیم و بعد طعم می‎کنیم اگه تلخیش گرفته شد، کاملا مناسبه که ما تو غذامون ازش استفاده کنیم. خوب من این کار رو انجام می‎دم وباز میارم خدمت شما.برنجمون آماده شده چون برنجمون قاطی پلو نیست دیگه بیشتر از هفتاد درصد نباید بگذاریم تا بجوشه، یعنی هفتاد درصدش پخته و سی درصدش خام ما بقیش با آب دست و روغن حتما به عمل بیاد.

می‎ریم صاف می‎کنیم و خدمتتون هستیم. پوست نارنجمون رو سه مرتبه جوشوندیم، آبش رو بیرون ریختیم. تلخیش کاملا گرفته شد، الان میخوایم آماده سازی کنیم برای روی غذامون و داخل غذامون. مقداری روغن داخل تابه می‎ریزیم وباز شکر می‎ریزیم که رنگش رو قشنگ تر کنه، یک قاشق غذاخوری شکر می‎ریزیم و حرارتش رو تنظیم می‎کنیم و یک مقداری که روغن و شکر با همدیگه داغ شدن، ما احساس می‎کنیم دیگه کمتر این خرده‎های شکر رو احساس می‎کنیم و در این لحظه میایم و خلال‎های نارنجمون رو اضافه می‎کنیم. دو قاشق غذاخوری خلال نارنج، حدود دو دقیقه با هم سرتفت میدیم. اگر مقدار زیادی سرتفت بخوره، حتما سفت میشه، به همین دلیل، ما بیش از یکی دو دقیقه تفتش نمی‎دیم.

حالا این آماده شد می‎گذاریم کنار، برنجمون دم کشیده و گوشت‎های قیمه مون هم آماده شده، ما میایم برای سرو که در خدمتتون باشیم. دوستان عزیزم، قیمه نثار ما آماده سرو شد، آوردم خدمتتون، امیدوارم که شما هم از این غذا خوشتون بیاد. اگر از این ویدیو راضی بودید، لطفا کانال رازهای آشپزی رو سابسکرایب کنید، لایک و کامنت هم فراموشتون نشه. در پایان چند تا ویدیو به شما پیشنهاد می‎شه لطفا اونا رو هم مشاهده کنید. هر کجا هستید بهترین‎ها را براتون آرزو می‎کنم، خداوند منان یار و نگهدار همیشگیتون باد. خداحافظ.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه قیمه نثار”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *