موارد لازم + طرز تهیه
یکی از انواع دلمه ها، دلمه پیاز میباشد که خیلی لذیذ و خوش طعم است و همان گونه که از اسمش پیداست مواد دلمه را داخل پیاز قرار می گیرد و پخته می گردد. دلمه پیاز با دلمه برگ مو و فلفل دلمه رقابت می کند و همچنین خواص بسیاری بخاطر داشتن پیاز دارد. البته می شود مواد دلمه را به دلخواه خود کم و زیاد نمود و انواع سس یا چاشنی را برای آماده نمودن دلمه پیاز بکار برد. برای مشاهده کل آموزش و تمام مراحل تهیه دلمه پیاز سایت آموزشی رضیم را دنبال نمایید.
مواد لازم دلمه پیاز
پیاز بزرگ ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
سبزی معطر (جعفری و تره و گشنیز) ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
برنج نصف پیمانه
آب لیمو ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
آلو ۳ عدد
خلال بادام یک چهارم پیمانه
گلاب به مقدار کم
طرز تهیه دلمه پیاز
- در مرحله اول،برای تهیه دلمه لذیذ و مخصوص به همراه پیاز باید دو عدد از پیاز ها را بشوییم و بعد پوست بگیریم و انتهای آن را جدا نماییم. بعد از بالا تا وسط پایین یک برش می زنیم و آن را در آب جوش به مدت پانزده دقیقه مگذاریم تا بجوشد.
- سپس جوشاندن پیازها را تا وقتی که دو تا سه لایه پیاز نرم گردد، ادامه می دهیم بعد پیازها را از آب خارج می کنیم و به صورت لایه لایه جدا می کنیم. برنج و لپه را کاملا می شوییم و آن ها را با آب ولرم خیس می نماییم سپس هر کدامشان را به طور جدا جدا نیم پز می نماییم.
- بعد مواد داخل دلمه را تهیه می نماییم. در این قسمت، پیاز باقیمانده را درون یک ظرف مناسب رنده می نماییم، بعد به آن موادمان مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه می نماییم سپس گوشت چرخ کرده را نیز به مواد زنیم.
- در این مرحله، رب گوجه فرنگی، خلال های خیسانده شده در گلاب، گوشت آلو (آلوی هسته گیری شده)، آبلیمو، برنج نیم پز شده، لپه نیم شده و در آخر سبزی های معطر ساطوری شده را به مواد می افزاییم و مخلوط می نماییم.
- در ادامه به مدت چند دقیقه در داخل یخچال می گذاریم. سپس کمی از مواد دلمه را برمی داریم و آن ها را درون پیازهای آماده شده قرار می دهیم و دلمه ها را برای پخت در قابلمه مناسب می گذاریم. در ادامه به تهیه سس اقدام می کنیم.
- برای تهیه سس، حدود 2 الی 3 قاشق غذاخوری رب گوجه را با یک پیمانه آب مخلوط می نماییم و یک چهارم پیمانه روغن مایع، پودر سیر، نمک کمی فلفل سیاه و یا فلفل قرمز را با هم مخلوط می نماییم و روی شعله می گذاریم.
- وقتی که مثل رب پاشیده شد و قوام آمد، نشان دهنده آماده شدندش است. سس تهیه شده را بر روی دلمه ها می ریزیم و صبر می نماییم تا دلمه ها خوب بپزد. بعد از گذشت تقریبا نیم ساعت که دلمه ها با سس پخته شدند، آن ها را در ظرف مناسب می ریزیم و سرو می نماییم.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.