
موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه فتا پاستا
متن ویدئو طرز تهیه فتا پاستا
سلام ابوالفضل جعفری هستم. میخوایم با هم پاستا فتا درست کنیم. یه پاستای خیلی خوشمزه که از ترکیب پنیر فتا و پنیر پارمزان درست میشه. کاملا گیاهی هستش، با گوجه و ریحون ایتالیایی یه ترکیب فوقالعاده و بدون گوشت.
ما پنیر پارمزان داریم. اگر پارمزان قالبی داشتید که استفاده کنید خیلی بهتره، اگر نداشتید هم همین پارمزان پودری استفاده کنید. برای دو پرسی که اینجا درست میکنید تقریبا 3 قاشق غذاخوری پودر پنیر پارمزان احتیاج دارید، بعد ما پنیر فتا داریم یا همون پنیر سادهای که توی صبحانه استفاده میکنید، حالا اگه بخوام مثلا اندازهشو نشونتون بدم، برای هر نفر تقریبا به اندازه یه قوطی کبریت پنیر فتای سفید استفاده میکنیم به اضافه ببینید من اینجا ریحون ایتالیایی دارم، میدونم خیلی راحت ممکنه همه جا پیدا نشه، اگر که تونستید از همین ریحونهای ایتالیایی استفاده کنید، اگه نه هم که ریحون ایرانی چون 70، 80 % طعمهاشون شبیه همه. فقط ریحون ایتالیایی یه مقدار برگای گوشتیتری داره و به اصطلاح بوش شیرینتره یعنی بوی شیرینی میده ولی بوی ریحون ما چون قویتر و غلیظتره به سمت تلخیه. گوجه کوچیک داریم یا همون گوجههای ریز به اصطلاح گیلاسی، تقریبا برای هر نفر 100 گرم گوجه کافیه. زیتون سیاه شاید 1 دونه برای تزیین فقط استفاده میکنیم و اسپاگتی خشک که برای هر پرس پاستامون، 150 گرم اسپاگتی خشک استفاده میکنیم.
حالا برای شروع ما آب در حال جوش داریم. مثل همیشه نمک رو داخلش میریزم. چند قاشق نمک که فقط اسپاگتیمون رو طعمدار کنه بعد اسپاگتی رو داخل قابلمه آب جوش میریزم. اینم که همیشه گفتم وقتی میخواین اسپاگتی رو داخل آب بریزید، با 2 انگشت بگیرید، خلاف جهت هم بپیچونید و وقتی اینا رو توی آب ول کنید، اینجوری پخش میشه، دیگه بهم نمیچسبن که برن توی آب بهم بچسبن. فقط همین، صبر میکنم که اسپاگتیم یه ذره نرم بشه.
خب پاستاها که نرم شد، از آب خارجشون میکنیم. توی صافی میریزیم. خب فقط بعد از اینکه از آب درآوردیم، پاستاهارو یکم روش روغن زیتون بریزیم فعلا تا بهم نچسبن، بعدش این آبی هم که پاستا توش جوشیده به اندازه یه کاسه کوچیک کنار بذارید و همه رو دور نریزید. یه مقدار روغن زیتون خالص بکر، حتما برای کل این غذا از روغن زیتون استفاده کنید که برای اون پاستاها که گفتم روش بریزید و برای بقیه مراحل. شاید مثلا سه چهار قاشق، پنج قاشق روغن زیتون لازم داشته باشیم برای این. بعد ما ببینید اینجا از سیر استفاده میکنیم برای چی؟ برای اینکه فقط روغنمون بوی سیر بگیره و نمیخوایم تو خود غذامون سیر داشته باشیم. پس بنابراین یه سیر رو فقط کامل له میکنم توی روغن زیتون میندازم، یه ذره صبر میکنم داغ بشه، روغنم بوی سیر بگیره، بعد سیر رو ازش خارج میکنم. حالا سیر رو خارج میکنم دیگه. روغنم کاملا بوی سیر خیلی خوشبویی گرفته، بعد همین گوجههایی که گفتم. گوجههای گیلاسیمون رو توی روغن زیتون میریزیم، بعد بهش یه مقدار فلفل سیاه و یکمم نمک اضافه میکنیم. ببینید گوجهها رو اصلا ما نمیخوایم بپزیم. همین که یه ذره حالت نرم شده پیدا کنه و یه ذره چروکیده بشه کافیه. نذارید کامل بپزه، کامل له بشه و نرم بشه. چون میخوایم اون حالت کرویش حفظ بشه توی غذامون. این از گوجههامون.
در مورد پاستامون که آبکش کردیم، یادم رفت بهتون بگم که نمکش رو بچشید. ببینید اگه توی آب زیاد نمک ریخته باشید خب این شوره و باید یه ذره آب روش بریزید این شوریش از بین بره. ولی خب چون من نمکی که توی آب میریزم اندازهشو میدونم هیچوقت شور نمیشه، باز حالا شما بچشید اگر لازم بود، قبل از اینکه روغن زیتون بزنید یه بار آب بریزید که اون شوریش از بین بره. صبر میکنم گوجهها یه ذره نرم بشه. تو این فاصلهای که گوجهها داره نرم میشه، برگای ریحون داشتیم. برگای ریحونمون رو ریز میکنیم.
گوجهها این مرحله رو گفتم ببینید یعنی همین که یه ذره چروک خوردن کافیه. بعد اینجا بهشون ریحون رو اضافه میکنیم به اضافه پنیر فتایی که خردش کردیم. بعد حرارتتون رو کم کنید، صبر کنید اینا کمکم با هم یه ذره تفت بخورن و پنیرمون نرم بشه.
ببینید همین که پنیرا یکم حالت ذوب شده پیدا کرد دیگه اینجا بهترین مرحله است که پاستا رو اضافه بکنیم. خب حالا همون آب پاستایی که گفته بودم یه مقدارشو نگه دارین، تقریبا به اندازه نصف کاسه روی این همون آب پاستا رو میریزم. حالا توی این مرحله جوز هندی داشتیم به اندازه شاید یکچهارم یه جوز هندی برای این دو پرسمون کافیه. رنده خیلیخیلی ریز یعنی پودرش کنیم خب به اضافه پنیر پارمزان که گفتم اگه خواستید از پودری آمادش استفاده کنید، اگرم که قالبی بود خودتون پودرش کنید. ببینید تقریبا برای هر نفر یکونیم قاشق غذاخوری شما احتمالا پنیر پارمزان میخواین. اون آب پاستایی که گفتم برای همین گفتم بریزید که یه مقدار با اون بجوشن، داغ بشن و بخار بده و دوباره پاستاتون اگه سرد شده، گرمتر بشه و یه ذره هم دوباره نرمش کنید.
همین فقط یه هم میزنیم دیگه پاستامون حاضره، توی ظرف میکشیم برای تزئینش هم دوباره ریحون خرد شده و زیتون استفاده میکنیم. یدونه هم زیتون سیاه با یه ذره رزماری میذاریم به اضافه ریحون ایتالیایی که امضای ایتالیایی داشته باشه. یه کمم دوباره پودر پنیر پارمزان دور بشقابم فقط برای زیباتر شدنش و روی گوجهها میریزم. بازم برای اینکه یه ذره زیباترش بکنیم فقط فلفل سیاه یکم تو مرکزش.
خب دیدید که واقعا پاستای خیلی راحت و خیلی سریعیه. خیلی خوشمزه است واقعا خوشبوعه، مطمئنم که دوستش خواهید داشت. حتما درستش کنید. اینکه ترکیب این پنیرها و گوجه و ریحان یه طعم و بویی نزدیک به پیتزای مارگاریتا رو براتون شبیهسازی میکنه. توی یه پاستای خیلی خوشمزه. امیدوارم که درست کنید، میل کنید و لذت ببرید. ممنون که نگاه کردید. من ابوالفضل جعفری هستم.
آبتین –
دستت دردنکنه، رسپی خیلی خوبی قرار دادی🙂🥰