موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه سماق پلو
متن ویدئو طرز تهیه سماق پلو
خوب دوباره برگشتیم با یه برنامه خوب و قشنگ امروز غذایی که میخوام بهتون آموزش بدم چندین سال پیش من توی اردبیل خوردم و وقتی که نیگاه کردم، حالا نمیتونم بگم، این غذا برای اردبیله فقط یا برای اردبیل نیست. ما یه روستایی داریم قبل اردبیل بهش میگن نمین، یه جنگل خیلی بزرگ داره و جای خیلی باصفاییه. چندین سال پیش که رفته بودم اونجا برام درست کردن و من رسپیش رو گرفتم و یک مقداری فرضیش کردم یک مقداری بهش تغییرات دادم و اشکالاتش را برطرف کردم و امروز میخوام بهتون آموزش بدم.
اما نمیدونم آیا واقعا این غذا برای اونجاست یا نیست، این غذا توی یوتیوب هم کسی تا حالا نگذاشته و یک غذای بکره. اسم این غذا سماق پلو هست و خیلی هم خوشمزه است و باب میل یک سریها قرار میگیره و باب میل یک سریها قرار نمیگیره ولی به خاطر خواص خیلی خوبی که سماق داره، باورتون نمیشه وقتی که این غذا را میخورید یک لذت کامل از اون غذا میبرید، حتما امتحانش کنید شاید خوشایند نباشه اولش، ولی من بهتون قول میدم که با پختنش خوشحال میشین. خوب مواد اولیه اش را بهتون بگم.، سماق درشت نه سماق ساییده شده داریم، بعضی از سماقها درشت هستند حتی باعث شکستن دندون هم میشه.
من زمانی که رستوران داشتم، خیلی از مشتریها اعتراض میکردن به خاطر این که سماقها خوب ساییده نشده. سماق ساییده شده داشتیم و به اندازه لازم، بهتون میگم به چه مقدار، بتسگی به برنجتون داره که چقدر استفاده بکنید، یک قاشق پودر سوخاری دارم، گوشت چرخ کرده گوسفندی دارم سیصد گرم و بعد زردچوبه دارم، ادویه کاری دارم زعفرون، فلفل سیاه و نمک، اینی هم که میبینید کنسرو لبویه، این هم آب لبوئه برای قرمز شدنش، این زمانی که این غذا ساده اش رو که توی روستاها درست میکنن، آب لبو را نداره، ولی آب لبو رو بزنی، هم خوش طعم تر میکنه هم خوشمزه تر میکنه به برنجمون هم یک رنگ خاصی مید ه، حالا یک دونه هم پیاز داریم، من قبل این که پیاز را بخوام بزنم بهش، این پیاز چون یک دونه است زیاد مهم نیست که ما آب پیاز را کامل بگیریم یانه، نیاز داریم برای این میزان گوشتم هم تقریبا 250 الی 300 گرمه، برنجم هم سه تا پیمونه گذاشتم.
حالا شما بستگی داره، یک بار اگه درست بکنید، متوجه میشین و دستتون میاد که این غذا را چطوری درست کنید. فقط یک مطلبی بهتون بگم توی این غذا سماق باید کاملا با بخار برنج پخته بشه و ما نیاز داریم که سماقمون این جا کاملا نرم بشه لابه لای برنج، به خاطر همین برنجتون فقط بگذارید که یک قول بزنه و زیاد هم نگذارید بپزه و این که حالا بهتون میگم چرا، اجازه بدین بخار پز بشه توی اون بخار بتونه سماق هم کاملا لای برنج حل بشه و طعم بهش بده.
این از پیازمون، پودر سوخاری رو اضافه میکنیم، حالا چرا این پودر سوخاری را من اضافه میکنم بهتون میگم، پودر سوخاری باعث پوک شدن گوشت میشه،یعنی انسجامش رو ازش میگیره، و این که وقتی پخته میشه ترکیب این گوشتها را ما میخوایم قلقلی کنیم، ترکیبش به هم نمیخوره و خیلی خوش شکل و شمایل تر میشه، کمیزردچوبه به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری، کمیادویه کاری، به اندازه ذائقه تون، اگر هم دوست نداشتید نزنید. فلفل سیاه، و نمک هم نصف قاشق چایخوری بهش نمک اضافه کنید. حالا اگه کمتریا بیشتر هر مقدار که خودتون دوست دارید.
این از این، زعفرون هم دارم، یک قاشق هم من زعفرون بهش اضافه میکنم و دیگه الان وقتشه که من اینها را کاملا ماساژ بدم و به شکل گوشتهای قلقلی کوچیک دربیارم. فقط برای گوشت قلقلی درست کردن خیلیها میگن که گوشت قلقلیهای ما وامیره و خوب یک دلیل بیشتر نداره، این که گوشت خوب ماساژ نخورده یا این که پیاز زیادی بهش اضافه کردید، و موقع قلقلی کردنش هم توجه کنید، یه دونه چونه کوچیک برمیداریم، این باید کاملا داخل دست گرد بشه و هیچ ترکی روش باقی نمونه. میتونید کنارتون یک آبدست هم یگذارید اگر چسبید، ببینید این الان کامل آماده شد، من اینها را قلقلی میکنم و داخل تابه میریزم، و وقتی که قلقلی کردم، دوباره براتون فیلم میگیرم و مرحله بعدی رو بهتون نشون میدم.
من یک کمیروغن اضافه کردم از دیشب که الان چربه و این هم هر چند دقیقه یک بار یک تکونی بهش میدم، ولی دماش را نه زیاد خیلی کم بکنید نه خیلی زیاد بکنید که داخلش مغزپخت نشه، البته خیلیهاتون گوشت را با برنج مخلوطش میکنید و خیلیها زمانی که برنج پخت کنارش میچینن و استفاده میکنن، اما در هر صورت ما باید کاملا این رو بپزیمش، و زمانی که برنجم آماده شد ، میروم و بهتون نشو ن میدم. خوب من گوشت قلقلیهام در حال پختنه، و بگذارم کاملا آروم داخلش مغزپخت بشه، چون من بعدا میخوام به برنجم اضافش بکنم. ولی اگه شما دوست داشتید که لابه لای برنجتون هم بریزید میتونید این کار را بکنید. فقط من چون قراره بهش آب لبو اضافه کنم تا این برنج کاملا قرمز بشه ببینید کمیکه برنجتون خودش رو گرفت، یک تیکه ازش بخورید اگر زیر دندونتون خرچ نکرد، این برنج آماده آبکش شدنه، و برنج من هم الان در حال آماده شدنه، برنج رو آبکش میکنم و فیلم رو میگیرم و بهتون میگم که چیکار کنید. خوب من برنجم را آبکش کردم و خیلی زنده برش داشتم، دلیلش اینه که قراره بهش آب لبو اضافه کنم، یه چیز در مورد آب لبو بهتون بگم.
خیلی از این کنسروها که میبینید کنسرو طبیعی نیستند. یا ترشی هستند یا مربا هستند یا این که بهش اسانس افزوده شده، ولی این که من خریدم دقت کردم که طعم خالص خودش باشه و چیزی بهش اضافه نشه، چون اگه ترش باشه برنجتون رو خراب میکنه حتما دقت کنید. یا اگر هم نخواستید میتونید یک دونه لبو رو بگیرید بجوشونید آبش رو بردارید و خیلی راحت استفاده کنید. این رو از جلو میگیرید؟ ممنون میشم. من یک مقداری از این برنج تو این ظرف میریزم فقط خواستم که شما ببینید. ما برای قاطی کردنش به اندازه ای که نیازه آب لبو رو بهش میزنیم نه بیشتر نه کمتر، به اندازه ای که این برنج، رنگش کاملا برگرده، اگر هم زیاد بزنیم، تو طولانی مدت که قراره بمونه، چون قراره که سماق ما هم این جا حتما دم بکشه با این، میتونید سماقمون را هم توی همین مرحله، مخلوطش کنیم، ببینید. سماق.
حالا ممکنه بپرسید که آقا سماق را ما به چه اندازه ای باید بهش بزنیم، سماق به اندازه ای باید بهش اضافه کنید که تو تمام سطح دیده بشه، اگر هم یک دفعه این رو بهش اضافه کنی یه خاصیتی داره این آب، که برنج رو خمیر میکنه، ما ته چین دو رنگ و دو تیکه هم میزدیم برای مجالس و مهمونیها، اون هم ته دیگ دو رنگ هم با همین آب شلغم درمیاد، به نظر من خیلی بهتر از رنگهای مصنوعیه که توی بازار موجوده، این را اگر استفاده کنید به صورت طبیعی، هم بهتره و هم سالم تره، زیاد هم با این برنج نباید بازی کرد چون باعث خمیر شدن و خوردشدنش میشه، برنج من هم برنج دونه درشت هست که خیلی باید مراقب باشیم که خمیر نشه و کاملا دون و یک دست دربیاد.
قدیمها که میومدن توی رستورانها کباب میخوردن، همه این کار را میکردن، اکثرا نود درصد، اولین کاری که میکردند سماق را روی سطح برنج، اولین کار که کره بود، کره رو آب میکردند و بعد سماق رو رو کل سطح برنج میریختن، این یکی از روشهای کباب خوردن بود اونایی که حرفه ای بودن این کار را میکردن و برنج رو مخلوط میکردن بعد هم گوجه فرنگی رو پوستش رو میکندن بعد با پلو مخلوط میکردند و بعد شروع به خورد کردن کباب میکردند و میل میکردند دقیقا این سماق پلو هم به همین شکله. خوب حالا سماق رو بهش اضافه میکنم وبهش اجازه میدم تا دم بکشه. سماق هم وقتی که مخلوط میکنی تو همه جای برنج باید بتونی مشاهده اش کنی، بهتون هم گفتم سماق کاملا ساییده شده برداری به همین دلیله، مطمئن باشید که سماقتون کاملا ساییده شده، خوب این هم از این، کف ماهیتابه مون رو هم کمیروغن ریختم، کمیزعفرون ریختم و یک ته دیگ هم گذاشتم، که البته ته دیگ خور نیستم من خودم، ته دیگمون گذاشتم که برنجمون حروم نشه و به کف نچسبه.
خوب. این آماده شد و آماده دم کشیدن هست، من درش را میگذارم و میگذارم با شعله خیلی کم شروع به دم کشیدن بکنه و بعد گوشتم رو کنارش تزئین میکنم و براتون فیلم میگیرم. خوب غذای من آماده شد امیدوارم که شما درستش کنید و از خوردن این غذا لذت ببرید. واقعا غذای خوشمزه ایه جزء یکی از غذاهای مورد علاقه منه، سعی میکنم ماهی یکی دوبار درستش کنم. این رو از نمای نزدیک بگیرید ، یک مقدار زعفرونم رو نگه داشتم، برنجم رو زعفرونی کردم، و این هم برنجم که با آب لبو میکسش کردم، اگر خواستید سلیقه ای هم به خرج بدین، خیلی راحت میتونید موادش رو کم کنید زیاد کنید یا گوشت رو لابه لای برنج بزنید و این که خوب هر کار دیگه ای دوست داشتید بکنید اینه که بیس این غذا به این شکل درست میشه و خاطرتون باشه که حتما برنج رو زنده برش دارید که زمان بیشتری بمونه تا بخار کنه تا این سماق کاملا طعم خودش رو ول کنه به برنج.
امیدوارم هرجای دنیا که باشید شاد و موفق باشید و خاطرتون نره که فیلم ما رو بعد دیدن اشتراک گذاری کنید تنها حمایت معنوی که میتونید از من بکنید همینه. بعد دیدن فیلم، اینا رو توی اپلیکیشنهای دیگه، به اشتراک دربیارید و این هم بهتون بگم، من فقط همین یوتیوب رو دارم و یکی هم این که یه پیج قدیمیفیس بوک دارم که چندین ساله توش فعالیت میکنم و نه جایی اکانتی دارم، نه اکانت تلگرام دارم نه اکانت اینستاگرام دارم، اصلا اکانتشو را هم ندارم، چنلهای من نیستند، و اگر میخواین به چنل واقعی ما مراجعه کنید، دو تا چنل دارم داخل یوتیوب یکی پرشین کوکینگ کورس و این هم که چنل قدیمیآشپزباشی آشپز باشی اگه فارسی تایپ کنید میتونید بهش دسترسی پیدا کنید. خدا نگهدارتون باشه.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.