موارد لازم + طرز تهیه
یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی، عدس پلو با گوشت قلقلی می باشد، برای مشاهده کل آموزش و مراحل تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی سایت آموزشی رضیم را دنبال نمایید.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳٫۵ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
کره ۱۰۰ گرم
کشمش پلویی ۱ پیمانه
ادویه پلویی ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه، روغن و پودر سیر به مقدار کافی
طرز تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی
- در مرحله اول، عدس را از چند ساعت قبل داخل کاسه آب می گذاریم و صبر می نماییم کاملا خیس بخورد. برنج را به همین شکل داخل یک کاسه آب نمک می گذاریم تا بین سی دقیقه تا چند ساعت خیسانده شود.
- باید در نظر بگیریم که هر چقدر برنج تازه تر باشد، نیاز به خیس کردن کمتری دارد. بعد از اینکه عدس را کاملا خیس کردیم، آنرا از آب بیرون آورده و با مقداری نمک و دو لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می گذاریم، بعد زیرش را روشن می کنیم.
- سپس در حدود سی تا چهل دقیقه زمان صرف می کنیم تا عدس نیمپز گردد، بعد آن را باید آبکش نماییم و کنار بگذاریم. سپس یک قابلمه مناسب را تا نصف آب پر می نماییم و روی حرارت زیاد قرار می گذاریم تا بجوشد.
- در این قسمت یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن به آب اضافه می نماییم. وقتی که آب جوشید، برنج را داخل قابلمه می ریزیم و حدود هشت تا دوازده دقیقه صبر می کنیم تا پخت اولیه برنج انجام گیرد.
- بعد برنج را آبکش می کنیم، حالا عدس را داخل برنج ریخته و به آرامی با هم ترکیب می نماییم تا یکدست گردند. سپس یک قابلمه مناسب بر می داریم و کمی روغن اضافه می زنیم و کف قابلمه نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای می گذاریم.
- سپس مخلوط برنج و عدس را با کفگیر بر روی ته دیگ قرار می دهیم و روی هر لایه کمی ادویه پلویی اضافه می کنیم و روی حرارت کم، شعله پخش کن می گذاریم، بعد قابلمه را روی آن قرار می گذاریم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد.
- در همین موقع، کشمش را داخل یک کاسه آب می گذاریم تا نرم گردد، بعد پکی از پیازها را رنده می نماییم و آب اضافی اش را جدا می کنیم. بعد پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب می نماییم.
- در این مرحله، مایه گوشت را به قلقلی های کوچک به اندازه فندق در می آوریم. بعد یک ماهی تابه مناسب بر روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن اضافه می نماییم، بعد گوشت های قلقلی را به روغن اضافه نموده و کاملا سرخ می نماییم.
- در این بخش گوشت های قلقلی را کنار می گذاریم و کشمش را پس از آبکش کردن و خشک نمودن به ماهی تابه اضافه می نماییم. کشمش را هم کمی سرخ می کنیم تا براق و نرم گردد، بعد از ماهی تابه خارج می نماییم.
- در ادامه پیاز باقیمانده را به شکل خلالی نازک خرد می نماییم و به همراه کمی زردچوبه به ماهی تابه اضافه می نماییم و به خوبی سرخ می کنیم تا پیاز کاملا طلایی گردد، بعد آن را نیز از ماهی تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.
- سپس وقتی عدس پلو دم کشید، مقداری روغن به آن اضافه نموده و آن را داخل قابلمه مخلوط می نماییم و درون دیس می ریزیم. در آخر، گوشت قلقلی، کشمش و پیاز داغ را به سلیقه خود بر روی عدس پلو قرار می دهیم.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.