رضیم
رضیم

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه پیتزا کالزونه

متن ویدئو طرز تهیه پیتزا کالزونه

سلام حالتون چطوره؟

 امروز میخوام براتون یه پیتزای خوشمزه ایتالیایی بزنم پیتزا کالزونه.

برای تهیه خمیر پیتزامون:

اول ما اینجا 1.5 لیوان آب ولرم تقریبا داریم لیوانای ما این اندازه­ایه که همه­جا هست، لیوانای دسته­داره که توی ایران بهش میگن لیوانای فرانسوی

1.5 لیوان آب (آب سرد نباشه آب خیلی گرمم نباشه تقریبا ولرم باشه. توی کاسه میریزیم)

1.5 قاشق چایخوری شکر (می­ریزیم داخل آب)

1.5 قاشق پور مایه­خمیر (می­ریزیم داخل آب)

همه رو باهم، هم میزنیم که کاملا پودر مایه­خمیرمون با شکر و آب حل بشه.

شکر باعث میشه که زودتر خمیرتون برسه و شما کاری که میخواین رو زودتر انجام بدین، یعنی اون روند پف کردن خمیر رو راحت­تر میکنه

تقریبا 3 تا 3.5 لیوان آرد داریم کمی آرد اضافه می­کنم و هم میزنم (آرد رو یک­دفعه اضافه نمی­کنم میزارم یه ذره مایه­خمیر فعل و انفعالاتش داخل آب انجام شه)

بعد نمک و آردم رو اضافه میکنم.

1.5 قاشق نمک (البته میشه بعد از اضافه کردن آرد هم زد ولی من الان اضافه کردم)

و شروع می­کنیم به کم­کم اضافه کردن آردمون تا خمیرتون اون مدلی که میخواین در بیاد نه سفت­سفت نه شل­شل (تقریبا نصف لیوان اضافه می­کنیم اولش، بعد هم بزنید)

 ­آردا همه­جای دنیا متفاته آردو همیشه کم­کم به مایه اضافه کنید تا سوپرایز نشید یا سفت بشه یا شل

تا  این حد که وقتی دیدین با قاشق خیلی سخت میشه همش زد، بقیه آردتون رو اضافه می­کنید و بعد کمی هم میارینش روی میز و با دست شروع می­کنید به ورز دادن

با قاشق چوبی هم اگه کار کنید خیلی کار کردن باهاش و هم زدن باهاش راحت­تره

یک سوم لیوان (از همون دسته­دار فرانسویا)، آرد سمولینا دارم اینم به خمیرم اضافه می­کنم که باعث میشه خمیرتون حالت ترد مانند بشه.

اینجا ما

1.5 قاشق روغن زیتون به خمیر اضافه می­کنیم و شروع می­کنیم به ورز دادن و اگر میخواین خمیر خوبی داشته باشین باید این قدر ورز بدین تا این لایه روش تقریبا یکنواخت شه و از چسبندگی هم دربیاد

خب خمیر رو آوردم روی میز کارم، یه ذره آرد بهش اضافه می­کنم برای ورز دادن، و شروع می­کنم به ورز دادن خمیرم. خمیرتون رو باید اون قدر ورز بدین تا حالت چسبندگیش از بین بره

خب الان چسبندگی خمیرمون رفت، میریم بزاریم خمیرمون نیم ساعت تا چهل­وپنج دقیقه خمیرمون استراحت کنه که پف کنه و به عمل بیاد

حب دوستان الان من میخوام خمیر رو چونه بگیرم برای پیتزا این خیمر من تقریبا سه­تا میشه برای سه­تا پیتزا

یکم آرد می­ریزم روش، به سه قسمت تقریبا مساوی درش میارم

حالا گردشون کنید، چونه بگیرید، (سه مدل چون گرفتن رو بدون توضیح و فقط تصویری انجام میده دقیقه 6:42 تا 7:47) خب خمیرمون آمادس من یکم با آبپاش روشونو خیس می­کنم که روش خشک نشه و یه پارچه میندازم روی خمیرا و روی اینم همون­طورخیس می­کنم و بین 1.5 ساعت تا 2 ساعت که بستگی به فضایی داره که چقدر دمای هوا گرمه یا سرده و کجا هست، ولی من فک میکنم 1.5 تا 2 ساعت کافیه.

برای سس کالسونه روی شعله متوسط:

روغن زیتون( به اندازه تقریبا 2 قاشق غذاخوری)

2 حبه سیر توی روغن خورد می­کنیم(یا رنده) تفتش میدیم

1 قاشق غذاخوری رب

1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا

1 قاشق چایخوری نمک

مییزاریم یکم ربمون سبک شه و از خامی در بیاد

بعد من کنسرو گوجه­فرنگیای ایتالیایی رو گرفتم، یه کنسرو کاملش رو من میریزم داخل ظرفم

این گوجه­فرنگیا فقط مخصوص ایتالیاس حالت تخم­مرغی داره و طعمش خیلی عالیه

من خودم به شخصه رب زدم چون طعم رب رو توی سس گوجه­فرنگی برای پیتزا کالزونه خیلی دوست دارم

سستون غلیظ باشه خیلی بهتره و پیتزاتون آب نمیندازه و آبکی نمیشه

خب بعد حدود 5 الی 6 دقیقه روی شعله متوسط سسمون به قل افتاده و غلظتش عالیه.

 من این کارو می­کنم که از خامی دربیاد و خوشمزه­تر میشه وقتی روی گاز تفت بدین و مواد رو قاطی کنین

بعد سس ر میزاریم تا سرد بشه

خمیر پیتزاهای ما آماده شد و ما میخوایم هرکدومشو یه پیتزای کالزونه کنیم

خمیرا تقریبا 2 تا 3 برابر شدن

در ابتدا آرد میریزیم روی خمیرامون و اینا رو میخوایم جدا کنیم، خب خمیر ما آماده است برای شروع پیتزا

دور خمیرمون رو پرس می­کنیم احتیاج به دور پیتزا نداریم لبه احتیاج نداره، سعی می­کنیم به ذره بیضی شکل درش بیاریم، به این حد کافیه، آردمون رو می­تکونیم، میزاریم روی میز کارمون و شروع می­کنیم موادمون رو داخلش ریختن:

پنیر موزارلا به اندازه تقریبا 100 گرم

سسی که آماده کرده بودیم می­ریزیم روی پنیرمون

پپرونی می­چینیم روش

پاپریکامون رو خورد می­کنیم و میریزیم روی مواد

بازم پنیر پیتزا

و درش رو می­بندیم (خمیر رو می­بندیم)

سعی کنید اینا رو سفت به هم بچسبونید که وقتی داخل فر میزارین موادتون از داخلش بیرون نریزه

لبه­هاش رو تا میزنید و می­تونید به این صورت دیزاین بدین

داخل فر با درجه 270 درجه سانتی­گراد برای تقریبا 10 تا 15 دقیقه قرار می­دهیم

میریم برای دومین پیتزامون:

لبه­هاش رو از بین می­بریم، یه سری دیگه، همین حد کافیه

میزاریم داخل سینی فر پنیر پیتزا،سس پیتزا، پپرونی، و پاپریکا

برمی­گردونید، این لبه­ها رو سعی کنید کاملا پرس کنید

وسط رو خالی بزارین برای راه هوا 

همه­جا بجز اون وسطش رو ببندین نزارین باز بمونه سعی کنید همه جا رو ببندین اینجا باز موند اینم سر دو دست می­گیرید و می­بندید و میره داخل فر

خب کالسونه­هامون آمادس

روش رو روغن زیتون می­زنیم خوشگل­ترش کنیم

خب پنیر پارمزان رنده­ می­کنیم روشون

از این سس­های گوجه فرنگی خوشمزه­مون می­ریزیم روش

سبزی ایتالیایی روکولا هم روشون میزاریم

بریم برای برش نهایی

اینم از این کالزونه­های ما

طرز تهیه پیتزا کالزونه

پیتزا کالزونه یک پیتزای لذیذ ایتالیایی است که با مواد مختلفی سرو می‌شود. برای مشاهده دستور پخت این غذای محبوب ایتالیایی با رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
آرد سفید ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۲۵۰ میلی لیتر
روغن مایع ۶ قاشق سوپخوری
مایه خمیر فوری ۱ قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق سوپخوری
مواد میانی پیتزا
سینه مرغ ۱ عدد
قارچ ۳۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۲۵۰ گرم
آویشن ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
دستور پخت پیتزا کالزونه
مرحله اول
برای طبخ پیتزا کالزونه ایتالیایی نخست شکر را با خمیر مایه فوری و شیر گرم در داخل یک کاسه مخلوط کرده، و سپس در کاسه را ببندید. حالا کاسه را به مدت 7 دقیقه در مکانی گرم قرار دهید.
مرحله دوم
در این زمان روغن مایع را با نمک و تخم مرغ مخلوط نمایید تا یکدست شوند، حالا خمیر مایه آماده شده را در کاسه بریزید. سپس آرد را دو بار الک کرده و به آرامی به کاسه اضافه نمایید.
مرحله سوم
اکنون با قاشقی چوبی مواد را مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود، سپس روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید. سپس خمیر را با دست به مدت 5 تا 10 دقیقه ورز دهید تا به طور کامل یکدست شود.
مرحله چهارم
اکنون کاسه‌ای مناسب را با مقداری روغن چرب کنید، سپس خمیر را در میان کاسه قرار دهید. در ادامه کاسه حاوی خمیر را به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت در جایی گرم بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله پنجم
در همین زمان سینه مرغ را با 2 پیمانه آب و کمی نمک و فلفل و ادویه در قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید تا پخته شود. پس از پخته شدن مرغ، آن را به قطعات کوچک برش دهید و کنار بگذارید.
مرحله ششم
در این مرحله قارچ ها را در تابه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا آب اضافی روی قارچ ها کاملا جذب شود، سپس گوشت مرغ را به همراه کمی ادویه اضافه کرده و خوب تفت دهید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله هفتم
پس از آماده شدن خمیر آن را روی سطح کار ورز دهید تا هوای اضافی از خمیر گرفته شود. سپس خمیر را به قطعات کوچک تقسیم نمایید، بعد از آن هر قطعه را به صورت گرد روی سطح کار باز کنید.
مرحله هشتم
اکنون نصف خمیر رو با سس پیتزا بپوشانید، و بعد از آن قارچ و مرغ را روی خمیر بریزید و مقداری آویشن و پنیر پیتزا روی مواد ریخته و در ادامه نصف خمیر را روی مواد برگردانید و گوشه‌های آن را مثل پیراشکی روی هم قرار دهید.
مرحله نهم
در مرحله بعد لبه های خمیر را با چنگال به دقت روی هم قرار دهید. همه پیتزاها را به همین صورت آماده نمایید، سپس در سینی فر قرار دهید. بعد فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید تا به طور کامل داغ شود.
مرحله دهم
اکنون می توانید روی پیتزا‌ها را با پنیر بپوشانید و روی آن‌ها را با قارچ خرد شده یا فلفل دلمه تزیین کنید. حالا آن‌ها را به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید تا پیتزاها پخته شوند. گریل را چند دقیقه روشن کنید تا پنیر روی پیتزا کاملاً طلایی شود. در آخر در ظرفی مناسب سرو نموده و نوش جان کنید.

 

طرز تهیه پیتزا کالزونه (روش 2)

طرز تهیه پیتزا کالزونه (روش 2)

🍕مواد لازم👇🏻
۲ لیوان آب ولرم
۱ لیوان شیر
نصف لیوان روغن مایع
۲ ق غ شکر
۱ ق م نمک
۱ پاکت خمیر مایه خیس
آرد به میزان لازم

🥫برای سس👇🏻
۱ پاکت پوره گوجه فرنگی
۲ حبه سیر رنده شده
۲ ق چ آویشن
۲ ق غ روغن زیتون

🌭برای داخلش👇🏻
۳۰۰ گرم پنیر چدار رنده شده
سوجوک ریز خرد شده
۵_۶ عدد قارچ

🍕طرز تهیه👇🏻
برای سس، پوره گوجه فرنگی رو داخل ظرف مناسبی می ریزیم بعد سیر، آویشن و روغن زیتون رو اضافه کرده و هم می زنیم.
برای خمیر به غیر از آرد همه مواد رو داخل ظرف مناسبی ریخته و خوب هم می زنیم سپس آروم آروم آرد رو اضافه کرده و خمیرمون رو ورز میدیم و یه خمیر نرمی به دست میاریم خمیر مون رو یک ساعت استراحت می دیم. خمیر عمل اومده رو به ۵ قسمت مساوی جدا کرده و چونه درست می‌کنیم بعد روی‌ پیشخوان آرد پاشیده چونه ها رو با کمک وردنه باز می‌کنیم و تا نصفش از سس مون می مالیم بعد پنیر چدار می پاشیم و سوجوک و قارچ رو اضافه کرده و خمیر مون رو می بندیم و کناره هاشو با نوک انگشتمون فشار داده و قسمت های کنارش رو به سمت داخل می پیچونیم سپس توی سینی فر کاغذ روغنی پهن شده قرار می دیم روش دوباره از سس مون می مالیم و توی فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه می پزیم سپس روش پنیر چدار رنده شده پاشیده و دوباره تا روش طلایی بشه می پزیم.
نوش جان😍😋

نظر خود را بیان کنید

2 دیدگاه برای طرز تهیه پیتزا کالزونه

  1. اختای (خریدار محصول)

    کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این طرز تهیه پیدا کنم🤩🥰🥰

  2. لیلا

    خسته نباشید خیلی عالی و کامل توضیح دادید????????????????????
    موفق باشید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مهمونی چی بپزم ؟ 20 طرزتهیه دقیق رستورانی و قنادی (ثبت نام رایگان)