رضیم
شماره دستور پخت: 765
رضیم
پیتزا کالزونه

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه پیتزا کالزونه

متن ویدئو طرز تهیه پیتزا کالزونه

سلام حالتون چطوره؟

 امروز میخوام براتون یه پیتزای خوشمزه ایتالیایی بزنم پیتزا کالزونه.

برای تهیه خمیر پیتزامون:

اول ما اینجا 1.5 لیوان آب ولرم تقریبا داریم لیوانای ما این اندازه­ایه که همه­جا هست، لیوانای دسته­داره که توی ایران بهش میگن لیوانای فرانسوی

1.5 لیوان آب (آب سرد نباشه آب خیلی گرمم نباشه تقریبا ولرم باشه. توی کاسه میریزیم)

1.5 قاشق چایخوری شکر (می­ریزیم داخل آب)

1.5 قاشق پور مایه­خمیر (می­ریزیم داخل آب)

همه رو باهم، هم میزنیم که کاملا پودر مایه­خمیرمون با شکر و آب حل بشه.

شکر باعث میشه که زودتر خمیرتون برسه و شما کاری که میخواین رو زودتر انجام بدین، یعنی اون روند پف کردن خمیر رو راحت­تر میکنه

تقریبا 3 تا 3.5 لیوان آرد داریم کمی آرد اضافه می­کنم و هم میزنم (آرد رو یک­دفعه اضافه نمی­کنم میزارم یه ذره مایه­خمیر فعل و انفعالاتش داخل آب انجام شه)

بعد نمک و آردم رو اضافه میکنم.

1.5 قاشق نمک (البته میشه بعد از اضافه کردن آرد هم زد ولی من الان اضافه کردم)

و شروع می­کنیم به کم­کم اضافه کردن آردمون تا خمیرتون اون مدلی که میخواین در بیاد نه سفت­سفت نه شل­شل (تقریبا نصف لیوان اضافه می­کنیم اولش، بعد هم بزنید)

 ­آردا همه­جای دنیا متفاته آردو همیشه کم­کم به مایه اضافه کنید تا سوپرایز نشید یا سفت بشه یا شل

تا  این حد که وقتی دیدین با قاشق خیلی سخت میشه همش زد، بقیه آردتون رو اضافه می­کنید و بعد کمی هم میارینش روی میز و با دست شروع می­کنید به ورز دادن

با قاشق چوبی هم اگه کار کنید خیلی کار کردن باهاش و هم زدن باهاش راحت­تره

یک سوم لیوان (از همون دسته­دار فرانسویا)، آرد سمولینا دارم اینم به خمیرم اضافه می­کنم که باعث میشه خمیرتون حالت ترد مانند بشه.

اینجا ما

1.5 قاشق روغن زیتون به خمیر اضافه می­کنیم و شروع می­کنیم به ورز دادن و اگر میخواین خمیر خوبی داشته باشین باید این قدر ورز بدین تا این لایه روش تقریبا یکنواخت شه و از چسبندگی هم دربیاد

خب خمیر رو آوردم روی میز کارم، یه ذره آرد بهش اضافه می­کنم برای ورز دادن، و شروع می­کنم به ورز دادن خمیرم. خمیرتون رو باید اون قدر ورز بدین تا حالت چسبندگیش از بین بره

خب الان چسبندگی خمیرمون رفت، میریم بزاریم خمیرمون نیم ساعت تا چهل­وپنج دقیقه خمیرمون استراحت کنه که پف کنه و به عمل بیاد

حب دوستان الان من میخوام خمیر رو چونه بگیرم برای پیتزا این خیمر من تقریبا سه­تا میشه برای سه­تا پیتزا

یکم آرد می­ریزم روش، به سه قسمت تقریبا مساوی درش میارم

حالا گردشون کنید، چونه بگیرید، (سه مدل چون گرفتن رو بدون توضیح و فقط تصویری انجام میده دقیقه 6:42 تا 7:47) خب خمیرمون آمادس من یکم با آبپاش روشونو خیس می­کنم که روش خشک نشه و یه پارچه میندازم روی خمیرا و روی اینم همون­طورخیس می­کنم و بین 1.5 ساعت تا 2 ساعت که بستگی به فضایی داره که چقدر دمای هوا گرمه یا سرده و کجا هست، ولی من فک میکنم 1.5 تا 2 ساعت کافیه.

برای سس کالسونه روی شعله متوسط:

روغن زیتون( به اندازه تقریبا 2 قاشق غذاخوری)

2 حبه سیر توی روغن خورد می­کنیم(یا رنده) تفتش میدیم

1 قاشق غذاخوری رب

1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا

1 قاشق چایخوری نمک

مییزاریم یکم ربمون سبک شه و از خامی در بیاد

بعد من کنسرو گوجه­فرنگیای ایتالیایی رو گرفتم، یه کنسرو کاملش رو من میریزم داخل ظرفم

این گوجه­فرنگیا فقط مخصوص ایتالیاس حالت تخم­مرغی داره و طعمش خیلی عالیه

من خودم به شخصه رب زدم چون طعم رب رو توی سس گوجه­فرنگی برای پیتزا کالزونه خیلی دوست دارم

سستون غلیظ باشه خیلی بهتره و پیتزاتون آب نمیندازه و آبکی نمیشه

خب بعد حدود 5 الی 6 دقیقه روی شعله متوسط سسمون به قل افتاده و غلظتش عالیه.

 من این کارو می­کنم که از خامی دربیاد و خوشمزه­تر میشه وقتی روی گاز تفت بدین و مواد رو قاطی کنین

بعد سس ر میزاریم تا سرد بشه

خمیر پیتزاهای ما آماده شد و ما میخوایم هرکدومشو یه پیتزای کالزونه کنیم

خمیرا تقریبا 2 تا 3 برابر شدن

در ابتدا آرد میریزیم روی خمیرامون و اینا رو میخوایم جدا کنیم، خب خمیر ما آماده است برای شروع پیتزا

دور خمیرمون رو پرس می­کنیم احتیاج به دور پیتزا نداریم لبه احتیاج نداره، سعی می­کنیم به ذره بیضی شکل درش بیاریم، به این حد کافیه، آردمون رو می­تکونیم، میزاریم روی میز کارمون و شروع می­کنیم موادمون رو داخلش ریختن:

پنیر موزارلا به اندازه تقریبا 100 گرم

سسی که آماده کرده بودیم می­ریزیم روی پنیرمون

پپرونی می­چینیم روش

پاپریکامون رو خورد می­کنیم و میریزیم روی مواد

بازم پنیر پیتزا

و درش رو می­بندیم (خمیر رو می­بندیم)

سعی کنید اینا رو سفت به هم بچسبونید که وقتی داخل فر میزارین موادتون از داخلش بیرون نریزه

لبه­هاش رو تا میزنید و می­تونید به این صورت دیزاین بدین

داخل فر با درجه 270 درجه سانتی­گراد برای تقریبا 10 تا 15 دقیقه قرار می­دهیم

میریم برای دومین پیتزامون:

لبه­هاش رو از بین می­بریم، یه سری دیگه، همین حد کافیه

میزاریم داخل سینی فر پنیر پیتزا،سس پیتزا، پپرونی، و پاپریکا

برمی­گردونید، این لبه­ها رو سعی کنید کاملا پرس کنید

وسط رو خالی بزارین برای راه هوا 

همه­جا بجز اون وسطش رو ببندین نزارین باز بمونه سعی کنید همه جا رو ببندین اینجا باز موند اینم سر دو دست می­گیرید و می­بندید و میره داخل فر

خب کالسونه­هامون آمادس

روش رو روغن زیتون می­زنیم خوشگل­ترش کنیم

خب پنیر پارمزان رنده­ می­کنیم روشون

از این سس­های گوجه فرنگی خوشمزه­مون می­ریزیم روش

سبزی ایتالیایی روکولا هم روشون میزاریم

بریم برای برش نهایی

اینم از این کالزونه­های ما

 

طرز تهیه پیتزا کالزونه (روش 2)

طرز تهیه پیتزا کالزونه (روش 2)

🍕مواد لازم👇🏻
۲ لیوان آب ولرم
۱ لیوان شیر
نصف لیوان روغن مایع
۲ ق غ شکر
۱ ق م نمک
۱ پاکت خمیر مایه خیس
آرد به میزان لازم

🥫برای سس👇🏻
۱ پاکت پوره گوجه فرنگی
۲ حبه سیر رنده شده
۲ ق چ آویشن
۲ ق غ روغن زیتون

🌭برای داخلش👇🏻
۳۰۰ گرم پنیر چدار رنده شده
سوجوک ریز خرد شده
۵_۶ عدد قارچ

🍕طرز تهیه👇🏻
برای سس، پوره گوجه فرنگی رو داخل ظرف مناسبی می ریزیم بعد سیر، آویشن و روغن زیتون رو اضافه کرده و هم می زنیم.
برای خمیر به غیر از آرد همه مواد رو داخل ظرف مناسبی ریخته و خوب هم می زنیم سپس آروم آروم آرد رو اضافه کرده و خمیرمون رو ورز میدیم و یه خمیر نرمی به دست میاریم خمیر مون رو یک ساعت استراحت می دیم. خمیر عمل اومده رو به ۵ قسمت مساوی جدا کرده و چونه درست می‌کنیم بعد روی‌ پیشخوان آرد پاشیده چونه ها رو با کمک وردنه باز می‌کنیم و تا نصفش از سس مون می مالیم بعد پنیر چدار می پاشیم و سوجوک و قارچ رو اضافه کرده و خمیر مون رو می بندیم و کناره هاشو با نوک انگشتمون فشار داده و قسمت های کنارش رو به سمت داخل می پیچونیم سپس توی سینی فر کاغذ روغنی پهن شده قرار می دیم روش دوباره از سس مون می مالیم و توی فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه می پزیم سپس روش پنیر چدار رنده شده پاشیده و دوباره تا روش طلایی بشه می پزیم.
نوش جان😍😋

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پیتزا کالزونه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.