موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه پیتزا کالزونه
متن ویدئو طرز تهیه پیتزا کالزونه
سلام حالتون چطوره؟
امروز میخوام براتون یه پیتزای خوشمزه ایتالیایی بزنم پیتزا کالزونه.
برای تهیه خمیر پیتزامون:
اول ما اینجا 1.5 لیوان آب ولرم تقریبا داریم لیوانای ما این اندازهایه که همهجا هست، لیوانای دستهداره که توی ایران بهش میگن لیوانای فرانسوی
1.5 لیوان آب (آب سرد نباشه آب خیلی گرمم نباشه تقریبا ولرم باشه. توی کاسه میریزیم)
1.5 قاشق چایخوری شکر (میریزیم داخل آب)
1.5 قاشق پور مایهخمیر (میریزیم داخل آب)
همه رو باهم، هم میزنیم که کاملا پودر مایهخمیرمون با شکر و آب حل بشه.
شکر باعث میشه که زودتر خمیرتون برسه و شما کاری که میخواین رو زودتر انجام بدین، یعنی اون روند پف کردن خمیر رو راحتتر میکنه
تقریبا 3 تا 3.5 لیوان آرد داریم کمی آرد اضافه میکنم و هم میزنم (آرد رو یکدفعه اضافه نمیکنم میزارم یه ذره مایهخمیر فعل و انفعالاتش داخل آب انجام شه)
بعد نمک و آردم رو اضافه میکنم.
1.5 قاشق نمک (البته میشه بعد از اضافه کردن آرد هم زد ولی من الان اضافه کردم)
و شروع میکنیم به کمکم اضافه کردن آردمون تا خمیرتون اون مدلی که میخواین در بیاد نه سفتسفت نه شلشل (تقریبا نصف لیوان اضافه میکنیم اولش، بعد هم بزنید)
آردا همهجای دنیا متفاته آردو همیشه کمکم به مایه اضافه کنید تا سوپرایز نشید یا سفت بشه یا شل
تا این حد که وقتی دیدین با قاشق خیلی سخت میشه همش زد، بقیه آردتون رو اضافه میکنید و بعد کمی هم میارینش روی میز و با دست شروع میکنید به ورز دادن
با قاشق چوبی هم اگه کار کنید خیلی کار کردن باهاش و هم زدن باهاش راحتتره
یک سوم لیوان (از همون دستهدار فرانسویا)، آرد سمولینا دارم اینم به خمیرم اضافه میکنم که باعث میشه خمیرتون حالت ترد مانند بشه.
اینجا ما
1.5 قاشق روغن زیتون به خمیر اضافه میکنیم و شروع میکنیم به ورز دادن و اگر میخواین خمیر خوبی داشته باشین باید این قدر ورز بدین تا این لایه روش تقریبا یکنواخت شه و از چسبندگی هم دربیاد
خب خمیر رو آوردم روی میز کارم، یه ذره آرد بهش اضافه میکنم برای ورز دادن، و شروع میکنم به ورز دادن خمیرم. خمیرتون رو باید اون قدر ورز بدین تا حالت چسبندگیش از بین بره
خب الان چسبندگی خمیرمون رفت، میریم بزاریم خمیرمون نیم ساعت تا چهلوپنج دقیقه خمیرمون استراحت کنه که پف کنه و به عمل بیاد
حب دوستان الان من میخوام خمیر رو چونه بگیرم برای پیتزا این خیمر من تقریبا سهتا میشه برای سهتا پیتزا
یکم آرد میریزم روش، به سه قسمت تقریبا مساوی درش میارم
حالا گردشون کنید، چونه بگیرید، (سه مدل چون گرفتن رو بدون توضیح و فقط تصویری انجام میده دقیقه 6:42 تا 7:47) خب خمیرمون آمادس من یکم با آبپاش روشونو خیس میکنم که روش خشک نشه و یه پارچه میندازم روی خمیرا و روی اینم همونطورخیس میکنم و بین 1.5 ساعت تا 2 ساعت که بستگی به فضایی داره که چقدر دمای هوا گرمه یا سرده و کجا هست، ولی من فک میکنم 1.5 تا 2 ساعت کافیه.
برای سس کالسونه روی شعله متوسط:
روغن زیتون( به اندازه تقریبا 2 قاشق غذاخوری)
2 حبه سیر توی روغن خورد میکنیم(یا رنده) تفتش میدیم
1 قاشق غذاخوری رب
1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا
1 قاشق چایخوری نمک
مییزاریم یکم ربمون سبک شه و از خامی در بیاد
بعد من کنسرو گوجهفرنگیای ایتالیایی رو گرفتم، یه کنسرو کاملش رو من میریزم داخل ظرفم
این گوجهفرنگیا فقط مخصوص ایتالیاس حالت تخممرغی داره و طعمش خیلی عالیه
من خودم به شخصه رب زدم چون طعم رب رو توی سس گوجهفرنگی برای پیتزا کالزونه خیلی دوست دارم
سستون غلیظ باشه خیلی بهتره و پیتزاتون آب نمیندازه و آبکی نمیشه
خب بعد حدود 5 الی 6 دقیقه روی شعله متوسط سسمون به قل افتاده و غلظتش عالیه.
من این کارو میکنم که از خامی دربیاد و خوشمزهتر میشه وقتی روی گاز تفت بدین و مواد رو قاطی کنین
بعد سس ر میزاریم تا سرد بشه
خمیر پیتزاهای ما آماده شد و ما میخوایم هرکدومشو یه پیتزای کالزونه کنیم
خمیرا تقریبا 2 تا 3 برابر شدن
در ابتدا آرد میریزیم روی خمیرامون و اینا رو میخوایم جدا کنیم، خب خمیر ما آماده است برای شروع پیتزا
دور خمیرمون رو پرس میکنیم احتیاج به دور پیتزا نداریم لبه احتیاج نداره، سعی میکنیم به ذره بیضی شکل درش بیاریم، به این حد کافیه، آردمون رو میتکونیم، میزاریم روی میز کارمون و شروع میکنیم موادمون رو داخلش ریختن:
پنیر موزارلا به اندازه تقریبا 100 گرم
سسی که آماده کرده بودیم میریزیم روی پنیرمون
پپرونی میچینیم روش
پاپریکامون رو خورد میکنیم و میریزیم روی مواد
بازم پنیر پیتزا
و درش رو میبندیم (خمیر رو میبندیم)
سعی کنید اینا رو سفت به هم بچسبونید که وقتی داخل فر میزارین موادتون از داخلش بیرون نریزه
لبههاش رو تا میزنید و میتونید به این صورت دیزاین بدین
داخل فر با درجه 270 درجه سانتیگراد برای تقریبا 10 تا 15 دقیقه قرار میدهیم
میریم برای دومین پیتزامون:
لبههاش رو از بین میبریم، یه سری دیگه، همین حد کافیه
میزاریم داخل سینی فر پنیر پیتزا،سس پیتزا، پپرونی، و پاپریکا
برمیگردونید، این لبهها رو سعی کنید کاملا پرس کنید
وسط رو خالی بزارین برای راه هوا
همهجا بجز اون وسطش رو ببندین نزارین باز بمونه سعی کنید همه جا رو ببندین اینجا باز موند اینم سر دو دست میگیرید و میبندید و میره داخل فر
خب کالسونههامون آمادس
روش رو روغن زیتون میزنیم خوشگلترش کنیم
خب پنیر پارمزان رنده میکنیم روشون
از این سسهای گوجه فرنگی خوشمزهمون میریزیم روش
سبزی ایتالیایی روکولا هم روشون میزاریم
بریم برای برش نهایی
اینم از این کالزونههای ما
طرز تهیه پیتزا کالزونه
پیتزا کالزونه یک پیتزای لذیذ ایتالیایی است که با مواد مختلفی سرو میشود. برای مشاهده دستور پخت این غذای محبوب ایتالیایی با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
آرد سفید ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۲۵۰ میلی لیتر
روغن مایع ۶ قاشق سوپخوری
مایه خمیر فوری ۱ قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق سوپخوری
مواد میانی پیتزا
سینه مرغ ۱ عدد
قارچ ۳۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۲۵۰ گرم
آویشن ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
دستور پخت پیتزا کالزونه
مرحله اول
برای طبخ پیتزا کالزونه ایتالیایی نخست شکر را با خمیر مایه فوری و شیر گرم در داخل یک کاسه مخلوط کرده، و سپس در کاسه را ببندید. حالا کاسه را به مدت 7 دقیقه در مکانی گرم قرار دهید.
مرحله دوم
در این زمان روغن مایع را با نمک و تخم مرغ مخلوط نمایید تا یکدست شوند، حالا خمیر مایه آماده شده را در کاسه بریزید. سپس آرد را دو بار الک کرده و به آرامی به کاسه اضافه نمایید.
مرحله سوم
اکنون با قاشقی چوبی مواد را مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود، سپس روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید. سپس خمیر را با دست به مدت 5 تا 10 دقیقه ورز دهید تا به طور کامل یکدست شود.
مرحله چهارم
اکنون کاسهای مناسب را با مقداری روغن چرب کنید، سپس خمیر را در میان کاسه قرار دهید. در ادامه کاسه حاوی خمیر را به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت در جایی گرم بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله پنجم
در همین زمان سینه مرغ را با 2 پیمانه آب و کمی نمک و فلفل و ادویه در قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید تا پخته شود. پس از پخته شدن مرغ، آن را به قطعات کوچک برش دهید و کنار بگذارید.
مرحله ششم
در این مرحله قارچ ها را در تابه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا آب اضافی روی قارچ ها کاملا جذب شود، سپس گوشت مرغ را به همراه کمی ادویه اضافه کرده و خوب تفت دهید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله هفتم
پس از آماده شدن خمیر آن را روی سطح کار ورز دهید تا هوای اضافی از خمیر گرفته شود. سپس خمیر را به قطعات کوچک تقسیم نمایید، بعد از آن هر قطعه را به صورت گرد روی سطح کار باز کنید.
مرحله هشتم
اکنون نصف خمیر رو با سس پیتزا بپوشانید، و بعد از آن قارچ و مرغ را روی خمیر بریزید و مقداری آویشن و پنیر پیتزا روی مواد ریخته و در ادامه نصف خمیر را روی مواد برگردانید و گوشههای آن را مثل پیراشکی روی هم قرار دهید.
مرحله نهم
در مرحله بعد لبه های خمیر را با چنگال به دقت روی هم قرار دهید. همه پیتزاها را به همین صورت آماده نمایید، سپس در سینی فر قرار دهید. بعد فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید تا به طور کامل داغ شود.
مرحله دهم
اکنون می توانید روی پیتزاها را با پنیر بپوشانید و روی آنها را با قارچ خرد شده یا فلفل دلمه تزیین کنید. حالا آنها را به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید تا پیتزاها پخته شوند. گریل را چند دقیقه روشن کنید تا پنیر روی پیتزا کاملاً طلایی شود. در آخر در ظرفی مناسب سرو نموده و نوش جان کنید.
طرز تهیه پیتزا کالزونه (روش 2)
🍕مواد لازم👇🏻
۲ لیوان آب ولرم
۱ لیوان شیر
نصف لیوان روغن مایع
۲ ق غ شکر
۱ ق م نمک
۱ پاکت خمیر مایه خیس
آرد به میزان لازم
🥫برای سس👇🏻
۱ پاکت پوره گوجه فرنگی
۲ حبه سیر رنده شده
۲ ق چ آویشن
۲ ق غ روغن زیتون
🌭برای داخلش👇🏻
۳۰۰ گرم پنیر چدار رنده شده
سوجوک ریز خرد شده
۵_۶ عدد قارچ
🍕طرز تهیه👇🏻
برای سس، پوره گوجه فرنگی رو داخل ظرف مناسبی می ریزیم بعد سیر، آویشن و روغن زیتون رو اضافه کرده و هم می زنیم.
برای خمیر به غیر از آرد همه مواد رو داخل ظرف مناسبی ریخته و خوب هم می زنیم سپس آروم آروم آرد رو اضافه کرده و خمیرمون رو ورز میدیم و یه خمیر نرمی به دست میاریم خمیر مون رو یک ساعت استراحت می دیم. خمیر عمل اومده رو به ۵ قسمت مساوی جدا کرده و چونه درست میکنیم بعد روی پیشخوان آرد پاشیده چونه ها رو با کمک وردنه باز میکنیم و تا نصفش از سس مون می مالیم بعد پنیر چدار می پاشیم و سوجوک و قارچ رو اضافه کرده و خمیر مون رو می بندیم و کناره هاشو با نوک انگشتمون فشار داده و قسمت های کنارش رو به سمت داخل می پیچونیم سپس توی سینی فر کاغذ روغنی پهن شده قرار می دیم روش دوباره از سس مون می مالیم و توی فر با دمای ۲۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه می پزیم سپس روش پنیر چدار رنده شده پاشیده و دوباره تا روش طلایی بشه می پزیم.
نوش جان😍😋
اختای (خریدار محصول) –
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این طرز تهیه پیدا کنم🤩🥰🥰
لیلا –
خسته نباشید خیلی عالی و کامل توضیح دادید????????????????????
موفق باشید