موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه گشنیز پلو
متن ویدئو طرز تهیه گشنیز پلو
سلام عرض میکنم خدمت رفقای عزیز، امیدوارم که همیشه لبخند روی لبتون باشه، وجیترینها از دست ما شاکی نباشن، براتون بیست و یک میخوام رو کنم، گل باقالی، یک غذای خوب، خوشمزه، سبز، و مطمئنم که خوشتون میاد، این غذا تو دو مرحله درست میشه، یک مرحله مایه اش درست میشه تو مرحله بعد با برنج مخلوط میشه، بریم سراغ مواد اولیه، مواد اولیه رو بهتون بگم. دو تا دونه هویج داریم، دوتا گوجه فرنگی داریم.
یه دونه پیاز داریم، سعی کنید پیاز این رنگی استفاده کنید. پنج شش حبه سیر داریم، سه تا شاخه کرفس دارم من، حالا بستگی به خودتون داره، من سه پیمونه برنج گذاشتم، سه تا شاخه کرفس گذاشتم، حالا ریزها هیچی، و برگ اینها را هم کندم، این هم که میبینید، گیشنیز، گیشنیز هم تقریبا وزنش به اندازه صد گرمه، من دو بسته گرفتم. این جا گیشنیز بسته ایه، دو بسته گرفتم، تقریبا صد گرم میشه. این دوتا پیاز هم نیاز داریم برای سرخ کردن. دو تا دونه فلفل تند داریم. این فلفلها خیلی تنده، من یکیش را استفاده میکنم. ولی باید با رسپیش دوتا بزنیم. و این هم که میبینید، قارچ آب پز شده است شما میتونید کنسرویش رو استفاده کنید، یا میتونید خودتون بلانچش کنید، کار ساده ایه، تو فیلمهای قبلی توضیح دادم.
نخود فرنگی هم به اندازه دویست و پنجاه گرم، نخود فرنگی پخته شده دارم، نیازی نیست که .. اگه خواستین کنسرویش هم میتونید باز استفاده کنید. هیچ مشکلی نداره. این هم که میبینید روغن تخم کدوئه برای من از اتریش آوردن، اگه داشتین استفاده کنید ولی میدونم تو اروپا همه جا هست، اصلا بیداد میکنه این روغن. روغن خالص تخم کدوئه بگذارید من یک مقدار اندازه نیازم بریزم تا ببینیتش، عطر، بو، مزه، پرفکته، میبینید کاملا سبزه. به اندازه یک قاشق از این روغن، نیاز داریم بزنیم که کارمون رو درست کنه، بریم سراغ ادویهها، نمک داریم، آبلیمو داریم.
این هم از ادویهها، فلفل سیاه، آویشن، ادویه کاری، دارچین و زنجبیل پودر شده، اگه دوست داشتید ساده اش هم میتونید نوک قاشق اضافه کنید. حالا از این مراحل، که بگذریم این هم چاقوهای خودمونه، شف نایفش را بهتون نشون دادم. این هم یک مدل دیگش هست، خیلی هندی تو دست میتونید قدرت مانور داریم. یک سری خانمها میگن چاقوهای شف نایف برای ما بزرگه، میتونن ازش استفاده کنن. چاقوهای خیلی تیزیه، واقعا چاقوهای تیزی هستند و اصلا هم کند نمیشن اگه داشته باشید و صحیح ازش استفاده کنید.
پیازها تو این جا، ببینید یک دونه از پیازها، دوتاش قراره سرخ بشه، یه دونش میره تو مواد اولیه مون، این ازپیازها، کار بعدی که میکنم، سبزی گیشنیز رو به این شکل، شروع میکنم البته ببینم حالا مخلوط کنم جا میشه یا نه! فکر میکنم جا بشه، این مخلوط کن خیلی کارش درسته، ما چیزهایی که باهاش مخلوط کردیم که اصلا نگو و نپرس. این از این، بعد یک دونه از فلفلها را هم چوبش رو میکنم، این فلفل رو هم اضافه میکنم بهش، این از این، حالا یک مقداری هم آبلیمو بهش اضافه میکنم که شلش کنه و راحت با هم مخلوط بشه.
این رو میکسش میکنم، مایه به دست آمده را بهتون نشون میدم. سبزی رو نگاه کنید به این شکل دراومد. با آبلیمو یه طعم خوشمزه، فلفل هم تندش کرده، و میدونم که خوشتون میاد، میریم سراغ اینا، کرفسها را به صورت نگینیهای خیلی کوچیک درش میاریم، به این اندازه ببینید، فلفل دلمه ایها را هم به همین شکل خورد کردم، اما هر مقداری که نامنظم تر باشه، قشنگ تر و شکیل تر در میاد. باید وقت بگذارید، مربع مربع خوردش کنید، این هم از کرفسهامون میبینید، کرفسها را هم به این شکل خوردش میکنید. این هم از کرفس میریم سراغ قارچهامون.
قارچها را هم سعی میکنیم که اسلایسهای ضخیمش کنیم به این اندازه میبینید، که وقتی پخته شد خودش رو نشون بده، اگه این قارچهای کوچیک دارید، ایران بهش میگفتند دکمه ای، اگه قارچهای دکمه ای گرفتید به این شکل، سه تا اسلایسش میکنید. این از این، بعد میریم سراغ خورد کردنی بعدی، در واقع گوجه فرنگی بهتون بگم.
این را هم خورد کنم و ببینید به چه شکله، فقط خورد کردنش، گوجه فرنگی هم به همین شکل میبریم، سعی کنید گوجه فرنگی نباشه که داخلش آبدار باشه، گوجه فرنگی گوشتی باشه که وقتی که پخته میشه هم از بین نره، این هم از گوجه فرنگی، گوجه فرنگی ولی چیزیه که تو آخرین مرحله اضافه میشه برای این که از بین نره. در مورد هویج، فقط میمونه هویجمون، هویج هم رنده درشت میکنم که خودش رو نشون بده. دیگه تا این جا کاری ندارم، برنجم رو از قبل خیس کردم. در مورد برنج، من یه مطلبی بهتون بگم.، فقط در مورد برنج، این رو دقت کنید.
تو پلوهای ترکیبی، یا تو برنجها یا غذاهایی که کلا ترکیبی هست و برنج هم داخلش هست. برنج رو سعی کنید یک مقداری زنده تر بردارید. چون الان این سبزی آب داره، این مواد آب داره، میخواد با همدیگه مخلوط بشه، موقع دم کش کردن، برنج رو خمیر خمیرش میکنه، پس برنج رو پایه 80 – 85 درصد بود هنوز جوندار بود، برش میدارم. حالا میبرم میگذارمش تا جوش بیاد. تا اولین مرحله، دقت بکنید پیاز رو با کرفسها شروع میکنیم تفت دادن، من تو برنامه ام یادم رفت بهتون بگم، فقط دقت کنید از روغن جامد استفاده کنید که خوشمزه تر و به قول معروف سنتی تره، اینها را با همدیگه تفتش میدم یک مقدار که پیازهام نرم شد و رفت برای عسلی شدن، فلفل دلمه هم بهش اضافه میکنم.
این هم از فلفل دلمه مون بهش فرصت میدم تا یه تفت بخوره، نه زیاد سرخ سرخ بشه، کرفسهامون هم ببینید، هم زمان با پیاز اضافه کردم، رنگش داره کم کم تغییر میکنه، ما نمیخوایم چیزی رو بپزیم، فقط میخوایم یه حرارت بخوره و نرم بشه، و شروع کنیم به طعم سازی کردن، این از این مرحله، و تو مرحله بعد هم سیر رو بهش اضافه میکنم تا عطرش کاملا دربیاد. پیازها که سرخ شد یک مقداری ببینید سیر هم شروع میکنم روش له کردن. اگر هم شما از این سیر له کنها ندارید سعی کنید که ببینید با سیر له کن، له میکنم و روش میریزم اگر هم ندارید میتونید رنده کنید.
حالا از مرحله ای که سیر رو اضافه کردید، باید مراقب باشید، چون سیر رنده شده و خمیره، زود میسوزه، حرارتتون رو یک حرارت مناسب کنید وبعد هویج رنده شده بهش اضافه کنید. برنجم رو زنده زنده برش داشتم. هشتاد درصد پخته شده، هویج رو اضافه کردم، گوجه فرنگی رو اضافه کردم و قارچ رو، نخود فرنگی من کنسروی بود اون رو مرحله آخر من اضافه ش میکنم این از بیس کارمون خودم هم ازش راضیم. خوب دراومده و تا این جا همه چی خوب پیش رفته.
میریم برای اضافه کردن ادویه ها، حرارت هم روی آخرین حرارت، فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری، ادویه کاری، نصف قاشق چایخوری، البته من اندازههاش دستمه میریزم میدونم که چه مقداری میشه نصف قاشق چایخوری، اما شما همون نصف قاشق را دنبال کنید اکیه، آویشن نصف قاشق، دارچین چون طعمش غالب میشه از همه کمتر، یک مقدار کم دارچین، نوک قاشق و زنجبیل. زنجبیل هم طعم خیلی قوی داره این هم نوک قاشق چایخوری زنجبیل بهش اضافه میکنیم. این هم از این، این تا این جا همه چی خوب پیش رفته. یک تفت کوچیک به ادویه ها میدیم. نمیخوام ادویه ها را بسوزونم. بوی سیر هم بلند شده با اینها مخلوط شده و همه چی آماده یک کار خوبه، خوب حالا میایم سراغ مرحله آخر و کارمون رو تموم کنیم. توی این مرحله این مواد هم اضافه میکنم یعنی همون سبزی و آبلیمو وفلفلمون. این هم اضافه کردم و یک تفت کوچیک میدم. اجازه میدم هفت هشت ده دقیقه با هم بپزه و با برنجمون ترکیب میکنیم.
رسیدیم به مرحله آخر، نخود فرنگیها را هم اضافه کردم، نمک فراوون هم بهش زدم. من از اول نمک نزدم که خرابش نکنه آب نندازه، مایه مون آماده است زیاد هم همش نمیزنم میریم با برنج مخلوطش میکنیم و دم میزاریمش، این هم از این. برنجها را سعی میکنیم تو کناره نره، ببینید من برنجم را زنده زنده برداشتم میدونید چرا؟ این همه مواد داخلشه، اگه برنج یه مقداری زیاد بپزه خمیر میشه و اصلا فایده نداره. این هم از شکل و قیافه وفرمش حالا یک مقدار کم هم روغن سعی میکنم به کنارههاش بدم. یک مقداری روغن هم بهش میدم و میخوام ازش بخار بگیرم.
این خودش آبدار هم هست، بخار میشه دون دون در میاد، یه کار خوشگل و قشنگ هست مطمئنن در ادامه کار، حالا دم کنی رو میزارم روش تا دم بکشه، ولی بهش فرصت میدم با شعله خیلی پایین. این هم از پلوی ما آماده شد و ببینید دون دون هم هست، چرا، فقط اگه نکاتی که گفتم رو دقت کنید عالی میشه، این از این مرحله و یک دونه هم ببینید سالم میتونیم بزاریم این جا، این هم بگذاریم این جا، به به ببینید چه سلیقه ای. اینها مثلا خزههای دور و برشه. گرون شده، پرسی بیست و پنج دلار. گرون شد قیمتش، گل درست کردم. این گل بخار که میخوره خراب میشه.
میخوام ازش عکس بندازم و بخارش که میخوره کاملا نابود میشه. به هرحال، ما دوستتون داریم، تمام تلاشمون اینه که غذای خوشمزه درست کنیم، اسم این پلو هست پلو شاه پسند خیلی خوشمزه است و مطمئن هستم که وجترینها عاشقش میشن. بازی با طعمها مزهها، رنگها یک پکیج کامله، به قول معروف قدیمیها میگن گل باقالی.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.