موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه مرغ مجلسی
متن ویدئو طرز تهیه مرغ مجلسی
سلام طبق درخواستهای شما امروز یه زرشک پلو با مرغ خیلی مجلسی رستورانی خوشمزه را میخوایم با هم درست کنیم. برای درست کردنش ما به رون مرغ احتیاج داریم شما میتونید از سینه مرغ استفاده کنید ولی کلا چون رون مرغ از نظر سرو و اینا هم خیلی خوش فرمه هم به خاطر درصد چربی که گوشتش داره خوشمزه تر هست بیشتر از رون استفاده میشه.
بعد بقیه موادی که احتیاج داریم، آلو هست حالا هر نوع آلویی که بخواین میتونید استفاده کنید. آلوهای جنگلی هست که ترش تره، این آلوها که به الوبخارا معروفه. برای این که یه طعم ملس و ترش و شیرین بده خیلی خوبه، بعد زرشک داریم و شکر داریم حدود یک قاشق غذاخوری شکر کافیه، تقریبا یه بیست گرم، کره یا همان یه قاشق غذاخوری پر کره، میخوایم، رب حدودا سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، بعد نمک و فلفل سیاه و روغن.
دو تا هویج کوچیک داریم، هویجها را پوست میکندیم. فلفل دلمه تقریبا یک سوم فلفل دلمه کافیه، لیمو میخوایم، لیموی تازه، سیر، سه تا حبه سیر و یک پیاز کوچیک، خوب اولین کاری که میکنیم پیازها را اسلایس میکنیم توی یه قابلمه توی روغن میریزیم. یکم پیازهامون رو سرخش میکنیم. ببینید برای مرغ، نمیخوایم پیازهامون خیلی سرخ بشه؛ فقط این که یه ذره از این حالت تردی دربیاد و یک رنگ یک کم طلایی بگیره، کافیه بعد پیاز را که ریختیم توی این مرحله، همین جا که هنوز خام هست یک کم نمک بهش اضافه کنید با فلفل سیاه یک کم زردچوبه.
خوب ببینید زرشک پلو با مرغ، یعنی مرغ زرشک پلو، خیلی نمیخواد ادویه خاص و عجیب غریبی بهش بزنید حالا خیلیها خیلی چیزها دیدم که میزنند. مثلا مثل پودر زنجبیل و فلفل قرمز و جوز هندی و دارچین. شما هرچی دوست داشته باشید سلیقه ای میتونید بزنید ولی از اون مزه و طعم استاندارد خودش میاد بیرون، لازم نداره خیلی ادویه خاصی. همین سیر و پیاز هست و رب گوجه ای که تفت میخوره و آلو، خودش یه طعم کاملی بهش میده.
خیلی چیزهای عجیب و غریبی نریزید سعی نکنید طعمهای عجیب و غریبی بهش بدین، همین رسپی که میگم لطفا اجرا کنید یک بار تستش کنید ببینید اگه چیز کاملی هست همیشه این جوری انجامش بدین. بعد سیرتون رو اسلایسش کنید. سیرتون رو خورد نکنید فقط تکه تکه کنید. چون اگه خورد کردین خیلی زود میسوزه. بعد سیرها را که اسلایس کردین توی قابلمه بریزید توی پیاز، ببینید همه چی رو توی این مرحله با هم تفت میدیم، صبر نمیکنیم که پیاز کامل سرخ بشه بعد.
بعد هویجهاتون رو میتونید از این چاقوهای کنگره دار، استفاده کنید که حالت اریب میبره، ولی لازم نیست حالا ما همینجوری انجام میدیم فقط اینا رو چند تیکه میکنیم، هویجها را هم اضافه میکنیم به همین پیازمون، ببینید فلفل دلمه، یک سوم فلفل کافیه، اگه زیاد بریزید، فلفل دلمه تلخش میکنه در اثر جوشیدن، تقریبا یک تیکه کوچیک میخوایم چون ما اون عطر و بوش رو لازم داریم خیلی کمکمون میکنه که خوش طعم تر بشه مرغمون.
بعد فلفل دلمه ها را هم اضافه میکنیم. همینطور همشون رو با هم بگذارید تفت بخورن. بعد میدونید چون درا ین مرحله همین هویجمون، هویج از چیزهایی هست که خودش شاید خیلی طعم خاصی نداشته باشه توی غذا ولی همیشه به غذا طعم میده و اون بوی مرغی رو که ممکنه دوست نداشته باشید بگیره. بعد آلو اضافه میکنید الو رو هم همین جا میتونید تفت بدین، چون واقعا وقتی آلو توی روغن داغ میشه خیلی خوش بو تر میشه موقعی که میجوشه توی مرغ، این رو حتما با همین روش تستش کنید، حالا یک مقدار کم چیزی که خیلی خوش بو و خوش عطرش میکنه همین رنده پوست لیمو. یک لایه کوچولو، چند تا اسلایس کوچک بگیرید، زیاد نریزید که تلخ بشه، در همین حد کافیه.
خوب بعد این اسلایسها را اضافه کنید بعد هم بزنید، خیلی خوش بوش میکنه حتما این کار را بکنید. بعد هم چند قطره بعد از این که ربمون رو تفت دادیم، آب لیمو میریزیم روش. بعد دو سه دقیقه دیگه که یک کم این تفت خورد و حالت سرخ شدگی پیدا کرد، رب اضافه میکنیم. ببینید رب رو حتما تفت بدین، اگه بعد از این که آب ریختین روی مرغتون رب میریزید. خیلی اون مرغتون یه جورایی مزه آبگوشت میگیره، یعنی تفت دادنش خودتون میدونید که خیلی کمک میکنه به طعم و رنگ غذا ولی یه چیزی در مورد رب بهتون بگم. اگه ربتون اکیه رنگ و طعمش و اینا چون بعضی از ربها خیلی خوشرنگن. من که استفاده میکنم هیچ نیازی به اصلاح رنگ نداره. ولی بعضی ربها خیلی تیره اند یا خیلی کم رنگند.
اگه اون طوری بود یه چند قطره زعفران دم کرده هم میتونید اضافه کنید توش که خوشرنگ تر بشه مرغتون. بعد رب رو تفت میدیم، تا حدی که از اون حالت قرمزیش دربیاد، یک کم تیره بشه، همیشه برای هر غذایی برای املت برای قیمه برای آبگوشت به هرچیزی که میخواین رب رو تفت بدین، بزارید کامل از اون رنگ قرمز خامیخودش دربیاد و بعد مرحله بعدش رو اضافه کنید. ببینید رنگ ربمون هم یک ذره عوض شد، از اون حالت خامیدر اومد. حالا شما اگه دیدین روغنتون کمه یه چند قطره اضافه کنید. مرغ رو همینطوری وسط اینها بگذارید کف یعنی بگذارید کنار جوری که مرغ کاملا با کف ظرفتون تماس پیدا کنه.
میخوایم یه ذره فقط حالت سرخ شدگی پیدا کنه سطحش، چون اون هم باعث میشه که خوشمزه تر بشه مرغتون. همین اینها را میچسبونیم کف ظرفمون. یک کم صبر کنید دو سه دقیقه صبر کنید بعد برش میگردونیم سمت دیگه شو.. خوب تو این فاصله ای که مرغها داره یک کم سطح روش سرخ میشه، شما آب بگذارید بجوشه. مثل خیلی از خورشتهایی که خدمت شما گفتم، شما اگه آب سرد بریزید روی گوشت، اون شوک حرارتی که بهش میده باعث میشه گوشت سفت بشه، دیرپز بشه، و اون بافت نرمش هم از بین میره. مرغ هم همین طور الان این مرغ توی قابلمه تفت خورده و داغ شده و شما اگه آب سرد بریزید روش اشتباهه. همیشه آب رو داغ کنید بعد بریزید روش بعد ببینید مرغ، کاملا زود میپزه.
مثل گوشت نیست که بخواد ساعتها طول بکشه. خودتون میدونید مثلا بعد از ده دقیقه یک ربع این مرغ میپزه. ولی از اون جا به بعد اون مساله جا افتادن غذاتونه. این که مثل خورشت بجوشه و اون آلویی که توشه، هویج و فلفل دلمه و هرچیزی که دارید طعمش رو به غذاتون بده یک کم زمان میبره. پس همیشه اجازه بدین، غذاتون بیشتر بجوشه، بیشتر جا بیفته با شعله کم کم زمان بیشتری برای مرغ بگذارید. بگذارید حدودا یک ساعت این پروسه طول بکشه و خیلی روی شعله آروم بپزه تا کامل جا بیفته و خوشمزه بشه. خوب یک سمتش که یک ذره سرخ شد، حالا برش میگردونیم روی دیگش رو میگذاریم. یک دو سه دقیقه هم اون روش میپزه بعد آب میریزیم روش.
حالا آب که داره میجوشه با احتیاط به مرغ اضافه کنید. بگذارید مرغتون با کمترین آب بپزه. یعنی خیلی ظرفتون رو پر آب نکنید ولی خوب اگه آبتون زیاد شد، باید سعی کنید تا آب تبخیر بشه. در این مرحله شروع کرده به جوشیدن حالا تو این مرحله، شما لیمو استفاده میکنید یه چند قطره. همیشه از لیموی تازه استفاده کنید من تو هیج کدوم از آموزشام فکر کنم ندیدید که از آبلیمو استفاده کنم، چون به خاطر خیلی دلیلهایی که توی ویدیوی خودش توضیح دادم، خوب ببینید حتما غذاتون با در بسته باید بپزه. مثل خورشت و اینا که باید جا بیفته و قبلش دیگه خودتون نمک و فلفل و این ترشی و لیموش رو تست کنید اگه چیزی لازم بود اضافه کنید که دیگه بگذارید بجوشه و برای خودش آبش تبخیر بشه کم کم با حرارت کم، تا جا بیفته.
خوب حدود یک ساعت ببینید جوشید خیلی آروم جا افتاده و تقریبا روغنش جدا شده از آبش. دیگه خیلی خشکش نکنید بگذارید یک مقدار آب هم بمونه، که کنار غذا سرو کنید به عنوان سسی که موقع سرو برنج و موقع خوردن مرغ میخواین بریزین بگذارید همین قدر آب داخلش بمونه بعد دیگه زیرش رو خاموش کنید خوب حالا ما زرشک پلومون رو میخوایم حاضر کنیم، ببینید این که خود برنج رو چطور بپزید و چطور دم کنید، توی ویدیوی جداگانه گفتم کامل در مورد برنج و دم کردنش و همه چیز توضیح دادم. فقط زرشک رو خدمتتون میگم روی برنج میریزیم بعد از این که آماده شد ببینید این الان کره را میگذاریم نمیخوایم کره کاملا آب بشه ذوب بشه، تو همون حالت سردش رو زرشک رو بهش اضافه کنید.
اما شستن زرشک باعث میشه که یک ذره هم زرشک خیس میشه و نم دار میشه ویک ذره نرم تر هم میشه. تو همون حالت سرد، کره را میریزیم یک مقدار هم زرشک اضافه میکنیم و یک کم شکر، خیلی زیاد نه، فقط برای این که ترشی زرشک رو کم کنیم و یه ترش و شیرین خوشمزه ای بهش بدیم. فقط این را یه حرارت کوچولو بهش میدیم. همین که صدای روغنمون دراومد و یک ذره زرشکمون نرم شد، کافیه نمیخوایم سرخ کنیم زرشکها را یا کار دیگه ای کنیم ببینید حتما حرارتتون کم باشه شعله، بعد این که هر وقت دیدید زرشکها بوی بادکنکی و پفکی پیدا کردن، دیگه خوبه خاموشش کنید چون بیشتر از اون اگه زرشک بمونه، زرشکتون خشک میشه بعد از این که از روی حرارت برداشتید. همین که نرم شد کافیه. یک کم زرشک دورش میریزم. خوب یک چند تا دونه هم خلال پسته برای زیباتر شدنش، بعد مرغها را میگذاریم کنارش.
یک دو سه تا از این آلوها را هم کنارش بگذارید و دیگه حاضره دیگه میتونید سروش کنید. خوب زرشک پلو با مرغمون حاضر شد، من پلو را توی اون ویدیوی کامل خودش توضیح دادم که چطوری درست کنید و برنج و دم کردنش رو کامل گفتم در مورد برنج، اون ویدیو را ببینید برای دم کردن برنج، دیگه زرشک هم که این جا گفتم و بعد یک مقدار هم از آب مرغ رو کنارش توی یک کاسه جدا سرو کنید به عنوان سس که روی برنج و مرغ ریخته بشه. دیدید که خیلی راحت بود امیدوارم که درست کنید مطمئنم که خوشتون میاد از طعمش و لذت خواهید برد متشکرم از شما.
سایان (خریدار محصول) –
چه عالی، نوش جان
آرتیستون –
عالی بود??
لنا –
عالی ????
کامدل (خریدار محصول) –
من این آموزش رو درست کردم بنظر خیلی عالی میشه، پیشنهاد میکنم به بقیه????????????